5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Zijn high-end fornuizen het waard?

Bij het zoeken naar een nieuw apparaat komt er een moment dat je je afvraagt waar je nu precies voor betaalt. Dus zijn high-end gasfornuizen het waard?

Dit gebeurt meestal wanneer u 3 dagen ver bent in catalogi, websites en showroombezoeken, en u uw greep op de realiteit begint te verliezen.

Je hebt honderden gaspitten gezien en meer ovens dan een mens in een miljoen levens nodig heeft en plotseling begint alles op elkaar te lijken!

Feit is dat elk fornuis dat er is uw eieren bakt, uw brood bakt en uw aardappelen kookt.

Waarom zijn sommige fornuizen dan duizenden euro’s duurder dan andere en heeft het zin om meer te betalen voor grote merken zoals La Cornue, Lacanche, en Aga?

Laten we eens wat beter kijken.

Bouw

Een van de belangrijkste verschillen tussen goedkopere fornuizen en high-end fornuizen is de algemene constructie. We hebben het over de materialen en de kwaliteit van de constructie.

De constructie is niet zo flitsend als alle kleine extra’s en functies, maar het is de sleutel tot een algehele betere ervaring.

Het eerste waar u naar wilt kijken is het materiaal van de branderroosters. Deze dingen krijgen veel gebruik en misbruik, dus ze moeten stevig en robuust zijn.

High-end bereiken meestal gebruik van hoge dichtheid staal of ijzer voor hun brander roosters. Deze zijn zwaar, ja, maar ze ook duren voor jaren. Ze zullen niet kromtrekken, buigen, of roesten de manier waarop goedkopere kwaliteit staal of ijzer doet.

Het volgende ding om te overwegen is de aard van de materialen die worden gebruikt voor het lichaam van het bereik. De meeste moderne fornuizen zijn gemaakt van roestvrij staal, ongeacht de prijs.

Over het algemeen zijn high-end fornuizen gemaakt van dikker, zwaarder en beter roestvrij staal. Dit is belangrijk omdat de behuizing van het fornuis bestand moet zijn tegen zowel intense hitte als afkoelingscycli.

Dunner staal is gevoelig voor indeuken en kromtrekken na verloop van tijd als gevolg van de druk van hoge warmte- en koelcycli.

Warmtebeheersing

Foto van verwarmingsregeling

Als u gaat winkelen voor een nieuw fornuiszult u merken dat fabrikanten en verkopers graag vertellen hoe heet de oven en de branders kunnen worden. Vaak wordt dit aangegeven in BTU of Britse thermische eenheden.

De waarheid is dat dit cijfer vaak vrij nutteloos is. Fornuizen uit het lage tot middensegment kunnen zich qua BTU meten met fornuizen uit het topsegment. Het verschil zit hem in hoe goed het fornuis die temperaturen onder controle heeft.

Wat u zult merken is dat fornuizen uit het lagere segment moeite hebben om de hoogste temperaturen te handhaven. Dit komt omdat de ovens niet zo goed geïsoleerd zijn en de branders slecht ontworpen zijn.

Een hoogwaardig fornuis heeft veel isolatie rond de ovens. Ze hebben deuren die goed afsluiten om te voorkomen dat warmte ontsnapt, en ze gebruiken materialen van topkwaliteit.

Veel high-end fornuizen gebruiken AES-vezels of keramische isolatie in plaats van glasvezel om hun ovens te isoleren. Deze materialen hebben een lagere thermische massa dan glasvezel.

Als het op de branders aankomt, hebben high-end fornuizen meestal branders die veel beter gecontroleerd worden dan hun goedkopere tegenhangers. Een goede manier om te zien of een fornuis high-end is, is om de suddercapaciteit te controleren.

Als de brander in staat is om te sudderen op lage tot middelhoge temperaturen, weet je dat het is gebouwd met controle in het achterhoofd in plaats van gewoon blasting uit warmte.

Zijn 5-pits fornuizen de moeite waard?

In veel gevallen is de 5 e brander langwerpig of schuin van vorm, waardoor hij ideaal is voor gebruik met een bakplaat. Als u bakplaten gebruikt of wilt gebruiken, dan is een fornuis met een 5 e brander zeker de moeite waard.

De 5 e brander kan ook geweldig zijn voor groter kookgerei zoals bouillon potten, dus als je grote soepen, bouillons, of iets dergelijks maakt, overweeg dan een 5-pits fornuis.

Als u veel potten en pannen bij de hand hebt, kan een fornuis met 5 branders u helpen om al uw gerechten tegelijk te bereiden. Het kan het koken van meerdere gerechten veel gemakkelijker en sneller maken dan kleinere fornuizen.

Wat is beter: La Cornue of Lacanche?

Dit zijn beide high-end Franse fornuizen. Beide bedrijven zijn het bouwen en verkopen van Europese stijl fornuizen sinds de 19e eeuw en beide hebben een ongelooflijke stamboom in het veld.

Het is moeilijk om hier een beknopt antwoord op te geven, omdat het beide ongelooflijke fabrikanten zijn die top-of-the-line fornuizen aanbieden.

Beide merken zal u terug op zijn minst $ 10.000 voor een basis assortiment hoewel La Cornue is bekend dat top uit op meer dan $ 50k voor op maat ontworpen fornuizen!

Final Thoughts

Ze zijn gebouwd om lang mee van high-end materialen. Tuurlijk, een goedkopere bereik kan in staat zijn om dezelfde temperaturen te raken, maar er is meer aan de discussie dan alleen warmte.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Is een professioneel fornuis het waard?

De aanschaf van een pro-style fornuis is een serieuze keukenupgrade, maar het kan iemands kookkunst echt vergroten. Vandaag de dag kan uw keuken er nog steeds zo uitzien, met een fornuis dat prestaties van restaurantkwaliteit levert. Standaard fornuizen, aan de andere kant, hebben lagere BTU’s, maar ze zijn nog steeds vol met krachtige functies.

Wat is het meest betrouwbare merk fornuis?

Samsung is het meest betrouwbare merk, en bindt voor de hoogste eigenaar tevredenheid rating. Bosch, Cafe, en LG zijn ook goede weddenschappen, met zeer goede ratings voor zowel de voorspelde betrouwbaarheid en tevredenheid van de eigenaar.

Is een 36 inch fornuis het waard?

Zeker 36″ de zes pitten zijn fantastisch. Ik kook dagelijks voor zeven mensen en op een gewone dag gebruik ik misschien drie branders, maar door de extra ruimte kun je dingen heel gemakkelijk verschuiven. Bij gelegenheden dat ik gastheer ben, dat wil zeggen koken voor 20-30 mensen, is het een enorme hulp. Ik hou ook van mijn grote oven, er past een volledige bakplaat in.

Wat is een pro stijl fornuis?

Een professionele stijl bereik, ook wel bekend als een pro-stijl bereik is een fornuis dat is ontworpen om te kijken en presteren als de bereiken vindt u in een commerciële instelling of restaurant. Dichte brander bereiken zijn meer gebruikelijk, in principe de kookplaat onder de gasbranders is een solide oppervlak.

Welke fornuizen gebruiken koks?

Maar Viking, Thermador, Wolf, Dacor, Garland, DCS, GE Monogram, FiveStar, Jenn-Air en KitchenAid bieden allemaal fornuizen in professionele stijl met forse roosters en geïsoleerde gasovens (en branders met een vermogen tot 15.000 B.T.U.’s vergeleken met maximaal 11.000 voor een gewoon fornuis). Hoe weet een consument waar hij moet beginnen?

Welk fornuis is beter GE of Frigidaire?

Net als smoothtop elektrische fornuizen in het algemeen, leverde de GE Best Buy consistent betere resultaten dan de Frigidaire. Hoge en lage warmte kookplaat prestaties waren beide uitstekend, terwijl bakken en braden beide zeer goed waren. Het fornuis biedt ook een uitzonderlijke ovencapaciteit en reiniging.

Zijn GE fornuizen goed?

GE wandovens zijn een van de beste in de industrie wat betreft kookprestaties, ruime keuze, prijsklasse, betrouwbaarheid en zelfreiniging. GE en GE Profile zijn stuk voor stuk veilige kookkeuzes.

Is een 36 inch fornuis te groot?

“Veel thuiskoks gebruiken geen 48- of 36-inch fornuis als ze prima uit de voeten kunnen met een 30-inch fornuis. Dat hoge segment is een beetje verschrompeld. “Die pro-stijl fornuizen kunnen de Hummers van de keuken zijn. “

Welke maat fornuis heb ik nodig?

Als je niet echt kookt maar toch een industrieel ogend fornuis wilt, ga dan voor een kleiner formaat. De meest populaire maten voor een professioneel fornuis zijn 36” en 48”. Professionele fornuizen hebben meer ruimte op het kookoppervlak voor grote potten en pannen. Grotere fornuizen hebben niet noodzakelijkerwijs een grotere kookcapaciteit.

Hoe lang moet een oven meegaan?

Gemiddeld kunt u tegenwoordig verwachten dat uw elektrische oven 13 jaar meegaat, en uw gasoven 15 jaar. Maar, zoals met alles, hoe meer je het gebruikt, hoe sneller het verslijt. Dagelijks gebruik voor een gezin van vijf personen zal een oven sneller doen verslijten dan een paar keer per maand een diepvriespizza opwarmen.

Zijn Miele fornuizen het geld waard?

Voor een slankere, meer eigentijdse look is Miele een uitstekende keuze, vooral de M-Touch modellen. Hoewel de styling niet zo opvallend is als die van de andere merken, maakt Monogram een indrukwekkende serie met hoge prestaties voor een beetje minder geld.

Hoe lang gaan elektrische fornuizen mee?

ongeveer 13
Gasfornuizen gaan gemiddeld 15 jaar mee, elektrische gemiddeld 13 jaar. Om uw fornuis en oven te onderhouden, moet u ze regelmatig schoonmaken.

Zijn LG fornuizen goed?

Het gebeurt niet vaak dat één merk de toppositie inneemt over alle versies van een type apparaat in de beoordelingen van Consumer Reports. Maar in onze laatste tests is LG het best beoordeelde elektrische fornuis met gladde bovenkant, het best beoordeelde fornuis met dubbele oven met gladde bovenkant, het best beoordeelde fornuis met gas en het best beoordeelde fornuis met dubbele oven met gas.

Is Whirlpool beter dan GE?

Het korte antwoord is ja. Zowel Whirlpool als GE machines worden in de VS geproduceerd volgens de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. Whirlpool verdient hier het lichte voordeel, omdat hun machines minder reparaties of problemen melden. Bovendien zijn hun reparatiekosten lager dan bij zowat elk ander merk op de markt.

Hoe lang gaat een GE-fornuis mee?

Net als gasfornuizen zijn elektrische fornuizen relatief robuuste toestellen die tot 13 jaar kunnen meegaan.

Vorig artikel

Werkt Concrobium tegen zwarte schimmel?

Volgend artikel

Houdt Link van Midna?

You might be interested in …

Wat is veldspaatporselein?

De laboratoria willen altijd dat ik hun nieuwste product probeer. Het is al een tijdje geleden dat ik een materiaalcursus heb gevolgd en ik ben behoorlijk roestig. Kunt u mij vertellen wat het verschil is […]

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Cement spaanplaten of pleisterplaten worden normaal gesproken aangebracht op houtskeletbouw en vervolgens wordt het pleisterwerk normaal gesproken over de plaat uitgevoerd. Een lichtgewicht pleistersysteem is het meest geschikt, simpelweg omdat het beter hecht aan de […]