5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Werkt kabeltelefonie als de stroom uitvalt?

Online blijven tijdens een stroomstoring vereist enige planning. Wij kunnen u helpen!

Bij Allconnect streven we ernaar om kwaliteitsinformatie te presenteren met redactionele integriteit. Hoewel dit bericht aanbiedingen van onze partners kan bevatten, zijn onze meningen de onze. Dit is hoe we geld verdienen.

Wanneer de stroom uitvalt – of het nu door noodweer, een transformatorstoring of zelfs een eigenwijze eekhoorn komt – kan uw internetverbinding voor de duur van de stroomuitval buiten werking zijn.

Elektriciteitsbedrijven doen hun best om de elektriciteit van hun klanten de hele tijd ingeschakeld te houden en maken daarbij gebruik van technologie om de stroom automatisch om te leiden als er een probleem optreedt. Toch kunnen sommige stroomonderbrekingen ertoe leiden dat huizen en bedrijven urenlang in het donker zitten.

Hoeveel last u daarvan ondervindt, hangt af van hoeveel van uw leven afhangt van het internet en online diensten.

Mogelijke gevolgen

Thuis betekende een onderbreking in de stroomvoorziening vroeger het aansteken van kaarsen (sowieso niet meer aan te bevelen, vanwege het brandgevaar), het aanzetten van zaklantaarns, het openen of sluiten van ramen en wachten tot het donker werd. In onze onderling verbonden wereld eisen we echter meer dan licht.

Laten we eens kijken naar de betrokken technologie:

 • Internet dat via kabel of glasvezel wordt geleverd, moet in de meeste gevallen beschikbaar zijn, want zelfs als uw internetprovider (ISP) met een stroomstoring te maken krijgt, hebben ze reservegeneratoren. Andere technologie langs de lijn wordt meestal – maar niet altijd – ondersteund door batterijen. Zo niet, dan hebt u geen verbinding. Internetdiensten die via DSL worden geleverd, zullen meestal nog werken. Satellietinternet en inbelverbindingen worden niet getroffen.
 • Ervan uitgaande dat uw huis nog steeds op het internet is aangesloten, is de volgende schakel uw modem, die stroom nodig heeft, gevolgd door de Wi-Fi-router, die ook stroom nodig heeft.
 • Nu komen we bij de dingen waar mensen meestal aan denken: de computer, printer, luidsprekers, spelconsole, enzovoort. Laptops met opgeladen batterijen werken, net als tablets en smartphones, zolang de zendmasten waarmee ze verbinding maken maar stroom hebben.
 • Soms wordt over het hoofd gezien dat de tv of de monitor ook stroom nodig heeft, en dat kan een echte stroomvreter zijn.

Het is duidelijk dat wanneer de elektriciteitsmaatschappij het laat afweten, dit ook een grote impact kan hebben op uw online activiteiten.

Oplossingen

De haalbare oplossingen zijn afhankelijk van de duur van de stroomstoring.

 • Als het om een korte periode gaat, bijvoorbeeld minder dan een uur, kan het voldoende zijn om al uw technologie op een UPS (uninterruptible power supply) te zetten. Dit is in wezen een back-up batterijsysteem dat wordt opgeladen terwijl de stroom is ingeschakeld en aan het werk gaat wanneer deze wordt onderbroken. Veel UPS-systemen zijn alleen bedoeld om een computer lang genoeg te laten werken om uw werk te redden; voor een langere bedrijfstijd is een duurdere UPS nodig.
 • Langdurige stroomonderbrekingen kunnen betekenen dat u een generator nodig hebt, die u, als u genoeg brandstof hebt, theoretisch voor onbepaalde tijd aan de gang kan houden. Een belangrijke overweging hierbij is het vermogen van de generator, die mogelijk ook andere huishoudelijke apparaten moet voeden, zoals een koelkast en/of vriezer.
 • Als u nog steeds draadloze telefoondiensten hebt, wat waarschijnlijk is, aangezien providers hun eigen reservegeneratoren hebben, en in de veronderstelling dat u een opgeladen batterij hebt, of extra’s klaar voor gebruik, kunnen smartphones worden gebruikt om een laptop te tetheren (ook bekend als het gebruik ervan als een “hotspot”) en de laptop toegang te geven tot het internet. Uw draadloze provider moet tethering ondersteunen en zij beperken meestal de hoeveelheid bandbreedte die u hiervoor kunt gebruiken. Vergeet niet dat u data gebruikt, geen Wi-Fi, dus het kan prijzig worden als u geen onbeperkt abonnement hebt.
 • Gebruik een mobiel breedbandapparaat. Dit werkt als tethering, maar in plaats van uw telefoon te gebruiken, geeft een speciaal apparaat u een verbinding via een mobiel signaal. Bij Verizon kunt u bijvoorbeeld een prepaid-abonnement kopen voor de 4G LTE Jetpack. Andere draadloze diensten, zoals AT&T, bieden ze ook aan. Het apparaat zelf kost u ongeveer $ 100 om direct te kopen of kan maandelijks worden gefactureerd.

Wees er klaar voor

Als het licht uitgaat, is dat niet het moment om over uw opties na te denken. In plaats daarvan:

 • Houd buitenboordbatterijen voor uw smartphone bij de hand, en laat ze opladen en klaarzetten. Deze zijn relatief goedkoop, dus u kunt er twee of drie hebben, en zullen uw telefoon via een USB-kabel in een vrij korte tijd weer 100% opladen. Amazon is een goede bron voor vele soorten van deze.
 • Zorg dat uw laptop opgeladen is, en als u hem absoluut aan de praat moet hebben, investeer dan in extra batterijen – en houd die ook opgeladen.
 • Overweeg de aanschaf van een UPS als uw werk kritiek is; deze kan ook helpen in geval van stroomuitval waardoor gegevens verloren kunnen gaan.
 • Overweeg de aankoop van een mobiel breedbandtoestel als u vreest dat u tijdens een stroomstoring misschien gebruik zult moeten maken van laptops met kabels.

Wat als de kabelmaatschappij uitvalt?

Als de oorzaak van de stroomstoring niet een gebrek aan stroom is, maar schade aan de glasvezelkabels van het kabelbedrijf, dan zult u moeten vertrouwen op tethering. In februari 2020 verloren Spectrum-klanten in het noordoosten hun dienst als gevolg van een ijsstorm die schade aan de lijnen veroorzaakte. Hoewel het bedrijf krediet bood aan de getroffenen, als ze van plan waren te vertrouwen op een generator om hen online te houden, hadden ze geen geluk.

Een laatste opmerking over tethering: het werkt alleen als de zendmasten waartoe je toegang hebt stroom hebben. Dat is normaal geen probleem, maar als de storing wordt veroorzaakt door zwaar weer (bijvoorbeeld een orkaan of een sneeuwstorm), kunnen de generatoren van de torens zonder brandstof komen te zitten. Totdat ze weer aangevuld zijn, zullen die torens failliet gaan – en jij dus ook.

Wat u hierna kunt lezen

Alles wat je moet weten over streaming tv - een beginnersgids

Het is een vogel. Het is een vliegtuig! Het zijn...12,000 satellieten. Kunnen ze de lucht verpesten?

Laatste

woensdag 2 februari 2022

Joe Supan – 6 min lezen

Woensdag 2 februari 2022

Lisa Iscrupe – 7 min gelezen

Woensdag 2 februari 2022

Joe Supan – 6 min lezen

Abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief voor internetnieuws en promo’s

Door u in te schrijven, gaat u akkoord met het ontvangen van de Allconnect nieuwsbrief en promotionele e-mails. Uw privacy is belangrijk voor ons.

Bedankt voor uw inschrijving!

U krijgt dan als eerste het laatste nieuws en promo’s direct in uw inbox.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Werkt kabel als stroom uitvalt?

Het eenvoudige antwoord is dat u nog steeds service zou moeten hebben zolang uw kabelmodem nog stroom heeft, maar dit zou betekenen dat alle apparatuur, van uw computer tot de centrale, op noodstroom zal werken. Als een apparaat in deze serie zijn beschikbare stroom zou uitputten, zal de dienst onmiddellijk uitvallen.

Werken vaste telefoons zonder electriciteit?

Een traditionele telefoon met snoer heeft geen elektriciteit nodig en zal blijven werken tijdens een langdurige stroomstoring. Het gebruik van vaste telefoons met draad is niet ouderwets. Het gaat erom dat je slim, mondig en voorbereid bent om ervoor te zorgen dat je gezin kan communiceren in het geval van een stroomstoring.

Hebben kabellijnen stroom nodig?

Geregistreerd. De meeste moderne kabelsystemen hebben een uur of twee batterij back-up stroom.

Waarom verlies ik mobiele service als de stroom uitvalt?

Ervan uitgaande dat de mobiele telefoon is opgeladen, zullen veel mobiele telefoon gebruikers in staat zijn om te bellen, sms-en, en zelfs surfen op het web wanneer hun lokale stroom uitvalt. Dat komt omdat zendmasten beschermd zijn tegen lokale stroomuitval met back-up generatoren en batterijen.

Moeten alle draadloze telefoons aangesloten zijn op het stopcontact?

Immers, draadloze telefoons bieden een draadloze gebruikerservaring. Het basisstation moet echter nog steeds worden aangesloten op uw telefoonlijn en op het lichtnet.

Is er een reden om een vaste telefoon te houden?

De belangrijkste reden waarom mensen hun vaste telefoon houden is in geval van nood. In geval van een stroomstoring of als de mobiele dienst wordt onderbroken, zijn veel mensen van mening dat een vaste lijn noodzakelijk is als er een crisis is. Als dit voor u een punt van zorg is, is het wellicht een goed idee om een vaste telefoondienst te behouden.

Kan coax internet gebruiken?

U kunt uw coaxiale kabel TV bedrading in uw huis omzetten naar een Ethernet netwerk backbone, waardoor uw Internet en WiFi verbinding sneller en betrouwbaarder wordt. Coaxiale kabel is aanwezig in 90% van de huizen in de VS. Het is het type bedrading dat kabeltelevisie, internet en andere diensten levert.

Gebruiken kabel TV en internet dezelfde lijn?

Kabel internet service maakt gebruik van hetzelfde coaxiale kabel netwerk als kabel televisie om uw huis van internet te voorzien. Eerst stuurt uw internet service provider een data signaal door de coaxiale kabel, of coax kabel, in uw huis, meer specifiek, naar uw modem.

Waarom werkt data niet tijdens een stroomstoring?

Draadloze internettoegang is afhankelijk van apparaten die stroom nodig hebben, zoals onze masten in het veld of routers in huis. Als de stroom uitvalt, werken deze apparaten niet meer, wat betekent dat u uw verbinding verliest.

Kun je sms’en tijdens een stroomstoring?

SMS tekstberichten gaan gemakkelijker door mobiele netwerken dan een spraakoproep. Een andere tip is om naar de instellingen te gaan en de draadloze datadiensten van je netwerk uit te zetten. Gegevensdiensten putten apparaten snel uit omdat veel apparaten spook-apps zoals GPS op de achtergrond hebben draaien.

Wat doet * 77 op een vaste lijn?

Als je gesprekken wilt filteren van mensen die hun contact informatie geblokkeerd hebben zodat deze niet op je display verschijnt, gebruik dan *77. Als een anonieme beller u probeert te bellen wanneer deze functie is geactiveerd, krijgt hij een bericht te horen met de mededeling dat hij moet ophangen, de weergaveblokkering moet verwijderen en opnieuw moet bellen.

Hoe kan ik een gratis vaste lijn krijgen?

Families met een laag inkomen die hulp krijgen van de overheid zijn degenen die in aanmerking komen voor een gratis vaste telefoonlijn van de overheid. In het geval dat u in Tijdelijke Bijstand voor behoeftige gezinnen programma of Supplemental Nutrition Assistance Program zit, dan komt u in aanmerking voor open telefoon service van de overheid.

Hoe werkt een draadloze vaste telefoon?

Eenvoudig gezegd, draadloze telefoons maken gebruik van radiofrequentie om verbinding te maken met het basisstation, dat op zijn beurt verbonden is met het elektriciteitsnet en een vaste telefoonaansluiting. Het belangrijkste voordeel van een draadloze telefoon is de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden vanaf elke plek in het huis.

Hoe werkt een vaste telefoon?

Hoe werken vaste telefoons? Wanneer je spreekt in een vaste telefoon, verplaatst je stem zich in kleine geluidsgolven. De elektrische energie gaat via draden naar een andere telefoon en wordt daar omgezet van elektrische energie naar geluidsgolven die weer gehoord kunnen worden door iemand aan de andere kant van de telefoon!

Hoe komt kabel internet in je huis?

Eerst stuurt je internet provider een data signaal door de coax kabel, of coax kabel, naar je huis, meer bepaald, naar je modem. De modem gebruikt dan een Ethernet kabel om verbinding te maken met uw computer of router, die u toegang geeft tot hogesnelheidsinternet.

Vorig artikel

Welke kleur is ivoor crème?

Volgend artikel

Heeft de leeftijd van een man invloed op de vruchtbaarheid?

You might be interested in …

Wat is een Omega Wolf?

Het idee van een omega wolfwordt ook wel aangeduid als een omega mannetjeis gebaseerd op een populaire maar nu in diskrediet gebrachte theorie over grijze wolven geïntroduceerd door diergedragsdeskundige Rudolf Schenkel in 1947. De theorie […]

Is bot sterker dan staal?

Image credit: Robbie Grubbs cc2.0 De informatie die we in ons vorige bericht hebben behandeld, liet zien hoe divers en sterk botten kunnen zijn. We hebben het erover gehad dat de beenderen van vogels hol […]

Kun je doodgaan van silica?

Als er één ding is dat de meeste mensen weten over silicagel, de onzichtbare stof in die kleine witte zakjes in nieuwe schoenendozen, handtassen en Aziatische snacks, dan is het wel dat je het niet […]