5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Werkt Concrobium tegen zwarte schimmel?

Bijna iedereen heeft Concrobium wel eens horen noemen als het gaat om schimmelverwijderingsproducten. Het is een van de meest gebruikte op de markt.

Concrobium Mold Control beweert effectief bestaande schimmel te verwijderen, hergroei van schimmel te voorkomen en muffe geuren te verwijderen zonder schadelijke chemicaliën. Het wordt op de markt gebracht als een niet-schrobben product.

Diverse Concrobium Schimmelbestrijdingsproducten

Hoe werkt Concrobium?

De actieve ingrediënten in Concrobium creëren een tri-zout polymeer dat zeer alkalisch is. Schimmel houdt NIET van een omgeving met een hoge alkaliteit. Wanneer de formule op actieve schimmelgroei wordt gespoten, drogen de moleculen van de oplossing uit en trekken ze zich aan elkaar op, waardoor de bestaande schimmelsporen en hun kolonies worden verpletterd. Zelfs wanneer de oplossing is opgedroogd en gedurende enkele maanden op de door schimmel aangetaste plek blijft zitten, laat het een blijvende alkalische barrière achter die de mogelijkheid van hergroei van schimmel voorkomt. Zodra de schimmel is opgedroogd, kan deze niet meer verder groeien.

Concrobium werkt op gipsplaten, hout, composiethout, kunststof, beton, gevelbeplating, dakspanen, metaal, baksteen, steen, tegels, specie, stucwerk, stof, meubels, stoffering, vloerbedekking en nog veel meer oppervlakken.

U kunt het gebruiken als spray of in een fogger.

Actieve ingrediënten

 • Water
 • Natriumcarbonaat
 • Trinatriumfosfaat
 • Alkalimetaalcarbonaat

Voordelen van Concrobium

 • Doodt schimmel bij de wortel
 • Voorkomt schimmel op oppervlakken
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Betaalbaar
 • Niet giftig
 • Milieuvriendelijk
 • Verschillende formules om aan uw behoeften te voldoen
 • Het kan veilig gebruikt worden in een schimmelvernevelaar
 • Klaar voor gebruik – geen verdunning nodig

Nadelen van Concrobium

 • Hoewel het schimmelgroei voorkomt, werkt het alleen aan de oppervlakte en pakt het niet de schimmel aan die zich dieper in bouwmaterialen of meubilair heeft genesteld.
 • Om schimmel effectief te voorkomen moet Concrobium op het oppervlak blijven van datgene waar u het op aanbrengt. Dit betekent dat als het oppervlak wordt schoongemaakt of nat wordt, u het opnieuw moet aanbrengen.
 • Verwijdert mycotoxinen niet.

Giftig of niet-giftig

Totaal niet giftig. Trinatriumfosfaat draagt een klein risico van verhoging van astmasymptomen in zich, maar de hoeveelheid die in Concrobium gebruikt wordt is vrij klein en zou niet veel risico mogen inhouden.

Diverse Concrobium Schimmelbestrijdingsproducten

Eindoordeel over Concrobium Schimmelbestrijding

Ik vind Concrobium een goed product. Hoewel het nog steeds veiliger is om schimmel fysiek te verwijderen, kapselt Concrobium schimmel in en droogt het vervolgens uit, waardoor het “dood” is. Ik heb het in het verleden met succes gebruikt en zou het in de toekomst opnieuw gebruiken. Ik denk dat dit een geweldig product is om te gebruiken op plaatsen zoals zolders, kelders en kruipruimtes als onderdeel van een schimmelpreventieplan.

Ik geef de voorkeur aan het verwijderen van het aangetaste materiaal en DAN het gebied te behandelen met Concrobium. De grote valkuil voor mij is dat mycotoxinen nog steeds in het spel zijn met dit product. Als je schimmel hebt, heb je een grote kans op mycotoxinen en ik geef er de voorkeur aan die te verminderen met de EC3 schimmeloplossing.

Om meer te weten te komen over de andere schimmelverwijderaars en commerciële schimmelreinigingssprays die ik heb beoordeeld, bezoek dan mijn bericht over de beste schimmelverwijderingsproducten.

Mold Help For You's officiële logo en handtekening.

Producten die ik gebruik en vertrouw

Austin luchtreiniger op wieltjes in een woonkamer

Ontmoet de auteur

Jennifer is sinds februari 2011 verantwoordelijk voor de succesvolle website Hybrid Rasta Mama. Het was in die tijd dat ze zich ervan bewust werd dat haar gezondheidsnachtmerrie te maken had met een huis vol verborgen schimmel. In december 2014 verlieten Jennifer en haar dochter hun beschimmelde huis en alles wat ze bezaten en zo begon haar zoektocht om het publiek te voorzien van goed onderzochte, onbevooroordeelde informatie over schimmel.

Jennifer is een gecertificeerde schimmel inspecteur van de International Association of Certified Mold Inspectors. Haar cursussen omvatten het uitvoeren van schimmelinspecties, gevorderde schimmelinspectie training, het inspecteren op vochtindringing, het inspecteren van de buitenkant, een overzicht van sanitair, en binnenluchtkwaliteit.

Jennifer is ook lid van de International Society for Environmentally Acquired Illness. Haar vroegere jaren gaven haar de gelegenheid cum laude af te studeren met een Bachelor’s Degree in Etnische Studies. Ze is een levenslang lid van de Phi Kappa Phi Honor Society en Golden Key Honor Society. Meer informatie over Jennifer.

Dingen die ik je moet vertellen

De verklaringen op deze website zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Producten en/of informatie zijn niet bedoeld voor diagnose, genezing, behandeling of preventie van welke ziekte dan ook.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het beste om op zwarte schimmel te spuiten?

Voor een natuurlijke oplossing voor het verwijderen van zwarte schimmel, combineer je één deel zuiveringszout met vijf delen gedistilleerde witte azijn en vijf delen water in een spuitfles. Als alternatief kun je een chemische schimmelverwijderaar, allesreiniger, bleekmiddel of afwasmiddel gebruiken.

Doodt Concrobium schimmelsporen?

Concrobium werkt effectief om de schimmelsporen te verpletteren, en op het oppervlak te blijven om schimmel te voorkomen. Concrobium Mold Control is de veilige manier om schimmel te elimineren, zonder bleekmiddel, ammoniak of giftige chemicaliën.

Hoe lang duurt het voor Concrobium schimmel doodt?

Over het algemeen droogt het in minder dan 2 uur. Als u schildert bovenop de Concrobium Mold Control applicatie, moet u rekening houden met 24 uur droogtijd. Als u beslaat, open dan de ramen om het drogen te versnellen en om de luchtverversing te vergemakkelijken als het beslaan klaar is.

Is Concrobium beter dan bleekmiddel?

Naast het feit dat bleek irriterend en giftig is, doodt het schimmel alleen betrouwbaar op harde, niet-poreuze oppervlakken. Concrobium heeft ook een residuele schimmelwerende werking, iets wat bleek niet doet.

Hoe kom je permanent van schimmel af?

Meng gewoon één deel bleekmiddel op vier delen water. Gebruik een vochtige doek om de schimmel voorzichtig te schrobben en af te vegen totdat de schimmel verdwenen is. Als je klaar bent, droog het gebied dan goed af met een zachte doek.

Wat is de beste schimmelverdelger?

5 Beste Schimmel Verwijdering ProductenRMR-86 Instant Schimmel en Schimmel vlek verwijderaar Spray. Tilex Mold & Mildew Remover 16 Fl Oz. Concrobium Schimmelbestrijding Huishoudelijke Schoonmaakmiddelen. Professionele desinfecterende schimmel-, virus- en schimmelverdelger – reinigt en neutraliseert geuren, citroengeur. Mold Armor Cleaner.

Hoe kom je permanent van zwarte schimmel af?

Meng gewoon een deel bleekmiddel op vier delen water. Gebruik een vochtige doek om de schimmel voorzichtig te schrobben en te vegen totdat de schimmel verdwenen is. Als je klaar bent, droog het gebied dan goed af met een zachte doek.

Wat doodt schimmel direct?

In dergelijke gevallen is een oplossing van verdund bleekwater de snelste manier om schimmel op muren of vloeren te doden. Bereid de oplossing door één kopje bleekmiddel toe te voegen aan een emmer met ongeveer een liter warm water. Schrob de schimmel vervolgens krachtig met een borstel die je in de bleekoplossing hebt gedoopt.

Kan schimmel terugkomen na sanering?

Het is mogelijk dat schimmel terugkeert na sanering, maar alleen als u de bron van het vocht dat het schimmelprobleem veroorzaakte niet vindt. Het is noodzakelijk dat de bron van het water wordt hersteld, of dat nu een lek raam is of een gebarsten pijp.

Verwijdert WD 40 schimmel?

Schimmels zijn schimmels die kunnen verschijnen in donzige of platte vlekken. Nu u de kalkaanslag en schimmel hebt verwijderd, kan het zijn dat er nog vlekken en roest op kranen zitten van het harde water en moeilijk schoon te maken zijn. Maar met WD-40 kunnen al deze vlekken in een handomdraai worden weggeveegd.

Wat doodt schimmel permanent?

Meng gewoon een deel bleekmiddel op vier delen water. Gebruik een vochtige doek om zachtjes te schrobben en te vegen tot de schimmel verdwenen is. Als u klaar bent, droogt u het gebied goed af met een zachte doek.

Wat gebruiken professionals tegen schimmel?

Een populaire chemische stof om schimmel te doden is Concrobium Mold Control, dat te koop is bij grote bouwmarkten. Het wordt gebruikt door zowel professionals als huiseigenaren. Wij hebben het gebruikt en vonden het effectief. Schimmeldodende middelen op basis van waterstofperoxide zijn ook zeer effectief.

Kan ik in mijn huis blijven met zwarte schimmel?

Kan ik in mijn huis blijven met zwarte schimmel? Het is aan te raden om niet in de buurt van schimmelsporen te blijven totdat alle zwarte schimmel uit uw huis is verwijderd. Dit omdat zwarte schimmel giftig is en onmiddellijke gezondheidsproblemen kan veroorzaken en gevolgen kan hebben op lange termijn.

Hoe behandelen professionals schimmel?

Wat een schimmel sanerings professional zal doenVerwijderen van door water beschadigde, met schimmel aangetaste materialen. Reinigen en ontsmetten van muren, tapijt, en persoonlijke spullen. Verwijderen van gipsplaten en studs als de schade door schimmel groot is. Stofzuigen met HEPA (high-efficiency particulate air) filtratie.

Zal een ontvochtiger helpen tegen schimmel?

Een luchtontvochtiger maakt de externe omstandigheden minder uitnodigend voor schimmel; door het verwijderen van vocht, verminderen ze de kans op schimmelgroei. Een luchtreiniger verwijdert echter schimmelsporen uit de lucht, waardoor het voor schimmels en meeldauw moeilijker wordt om nieuwe kolonies te vormen.

Vorig artikel

Hoe schilder je een betegelde douche?

Volgend artikel

Hoe weet je welke maat loper je moet nemen?

You might be interested in …

Wat kan wolfraam oplossen?

Aliquots wolfraamcarbidepoeder werden opgelost in een oplossing van 5% aqua regia in 30% waterstofperoxide. Volledige oplossing werd gewoonlijk binnen 10 min bereikt. De nauwkeurigheid van de methode werd beoordeeld door de analyse van gecertificeerde referentiematerialen, […]

Is Jarhead een belediging voor mariniers?

Dienen in een van de takken van het Amerikaanse leger heeft zich altijd geleend tot een kleurrijke woordenschat. Een parachute gebruiken is “de zijde raken”. Een bestemming kan 20 kilometer, of “klicks,” weg zijn. Een […]

Wat eten stadsvossen?

Als je aan een vos denkt, stel je hem dan voor in een stadslandschap? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen denken aan een vos in het bos of misschien op de arctische toendra, afhankelijk van wat […]