5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Wat zijn Peppadews Alles wat u moet weten over Peppadews?

Peppadew is de handelsmerknaam voor zoete piquantépepers die worden ingemaakt en gebotteld door het Zuid-Afrikaanse bedrijf Peppadew International Ltd. Deze paprika’s hebben een zoete smaak met een mild kruidigheidsgehalte en worden verkocht in potten. Ze worden vaak gebruikt als topping, smaakmaker of ingrediënt in gerechten zoals pizza of sandwiches.

Snelle feiten

  • Plaats van herkomst: Zuid-Amerika via Zuid-Afrika
  • Andere namen: Zoete pikante peper, Juanita peper
  • Gebruikelijke manier om het te gebruiken: Als specerij of als pizzabodem

Wat zijn Paprika’s?

Botanisch gezien staan paprika’s bekend als Capiscum baccatum. Het is een van de vijf soorten tamme chilipepers (de andere vier zijn annuum, chinense, frutescensen pubescens). Piquante pepers komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar zijn in de jaren negentig in Zuid-Afrika terechtgekomen, waar een teler de pepers begon in te maken en te verkopen onder de merknaam Peppadew.

Piquante pepers staan niet bekend om hun natuurlijke hitte, maar eerder om hun zoete smaak. De pepers worden geklokt tussen 1000 en 1200 Scoville Heat Units (SHU) op de schaal van Scoville, die de hittegraad van pepers meet.

Piquante pepers vs. Cherry pepers

Pepers en cherry peppers hebben een vergelijkbare kleine omvang en tomaat-achtige vorm, maar het zijn verschillende soorten. Beide worden echter vaak ingemaakt of gemarineerd en gebruikt als specerij, snack of voorgerecht. Terwijl piquante paprika’s vaak met zachte kaas worden gevuld, worden kersen paprika’s vaak gevuld met gerookt vlees en oude Italiaanse kazen zoals provolone.

Piquante paprika’s zijn zoeter en kleiner dan cherry paprika’s. Kersenpepers zijn meestal heter, met de variëteit die bekend staat als hete kersenpeper of Hongaarse kersenpeper, variërend van 2500 tot 5000 SHU. Cherry bomb pepers, een andere vergelijkbare soort, zijn iets milder, variërend van 1000 tot 3000 SHU.

Hoe te koken met peppadews

Peppadews of ingemaakte piquante pepers worden voornamelijk gebruikt als smaakmaker, in hun geheel, in plakjes of in stukjes, in een verscheidenheid aan gerechten. Laat de paprika’s uitlekken en gebruik ze op pizza’s, sandwiches, wraps en salades, of verwerk ze in snackschalen, feestschalen, antipasti schotels, en kaas- of vleeswarenplankjes. Ze worden vaak gevuld met zachte, verse kazen zoals geitenkaas of roomkaas.

Peppadews kunnen ook worden gebruikt om dips, spreads, salsa’s, dressings en sauzen op smaak te brengen. De overgebleven pekel kan ook worden gebruikt om zoete, pittige en kruidige smaken aan marinades en saladedressings toe te voegen.

Peppadew Recepten

Waar Peppadews kopen

Peppadews in potjes zijn te koop in goed gesorteerde supermarkten, speciaalzaken en kaaswinkels, naast artikelen als olijven en artisjokharten. Ze zijn ook in bulk te vinden bij de olijvenbar in markten met een afdeling voor kant-en-klaarmaaltijden. Je kunt ze ook kopen bij veel online retailers.

Verse piquante pepers zijn soms moeilijk te krijgen, maar het is een goed idee om in natuurvoedingswinkels, voedselcoöperaties en boerenmarkten te kijken wanneer de pepers in de late zomer en vroege herfst in het seizoen zijn. (Je hebt veel meer kans om verse cherry pepers te vinden, die een goede, zij het iets pittigere vervanger zijn). Zaden van Piquante pepers zijn echter relatief gemakkelijk te vinden als je ze in je eigen tuin wilt proberen te kweken.

Bewaren

Bewaar verse peppadews in een plastic zak in de groentelade van je koelkast. Voorkom dat ze nat worden, want dan bederven ze snel. Verse peppadews moeten binnen zeven dagen na aankoop worden gebruikt.

Bewaar verzegelde, houdbare potten ingemaakte peppadews maximaal een jaar op een koele, droge plaats, zoals uw voorraadkast of een keukenkastje. Bewaar overgebleven paprika’s na opening ondergedompeld in hun pekel en bewaar ze binnen twee weken in uw koelkast.

Voeding en voordelen

Volgens de informatie van het bedrijf bevatten peppadews veel vitamine C en relatief weinig calorieën, waarvan de meeste afkomstig zijn van de suiker die aan het pekelwater is toegevoegd. Een portie van 3,5 ons uitgelekte peppadews bevat matige hoeveelheden suiker (18,9 gram) en zout (,6 gram).

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat voor soort paprika’s zijn peppadews?

Peppadew is de merknaam voor de ingemaakte rode peper ter grootte van een druif die bekend staat als Juanita. De Juanita plant werd naar verluidt in 1993 ontdekt door Johannes Steenkamp, die hem vond groeien in de tuin van zijn vakantiehuis in Zuid-Afrika. Zijn eerste hap van de peper leverde een aanzienlijke hoeveelheid hitte op.

Hoe heet zijn Peppadew pepers?

1177 Scoville Hitte Eenheden
De Peppadew peper meet 1177 Scoville Hitte Eenheden op de Scoville Schaal. Dit is ongeveer gelijk aan de hitte van de poblano peper of een zoete appelpeper.

Zijn Peppadews goed voor je?

Rijk aan vitaminen en mineralen (36.3%/cal) – een goede bron van Vitamine C en Vitamine K. Bevatten een matige hoeveelheid risicovolle bestanddelen waaronder natrium en suikers (0.02%/oz).

Hoe kweek je Peppadews?

Telen in felle zon en vochtige, goed doorlatende grond en beschermen tegen vorst. Deze piquantépeper is omgeven door veel controverse en mysterie, aangezien het zaad niet openlijk op de markt verkrijgbaar is, het recept voor de verwerking ervan geheim wordt gehouden, en de naam “Peppadew” en het product een handelsmerk zijn.

Hoe zien Peppadew pepers eruit?

Hoe zien ze eruit? Ze lijken op een kruising tussen een cherrytomaat en een paprika, maar dat is niet het gevolg van een kruising tussen tomaat en paprika. De gelijkenis is geheel toevallig. De ronde tomaat-achtige vorm, maakt deze chili zeer geschikt voor vulling.

Kun je peppadew pepers kweken?

Peppadew worden geproduceerd door de plant Capsicum baccatum, verwant aan de klassieke Bell Pepper, Capsicum annum. Deze overblijvende planten behoren beide tot de aardappelfamilie, Solanaceae, en ze worden beide vaak als eenjarige voor de paprikateelt geteeld. Telen in felle zon en vochtige, goed doorlatende grond en beschermen tegen vorst.

Waar worden Peppadews voor gebruikt?

Peppadews of ingemaakte pikante pepers worden voornamelijk gebruikt als smaakmaker, in hun geheel, in plakjes of in stukjes, bij een verscheidenheid aan gerechten. Laat de paprika’s uitlekken en gebruik ze op pizza’s, sandwiches, wraps en salades, of verwerk ze in snackschalen, feestschalen, antipastischotels, en kaas- of vleeswarenplankjes.

Waar worden Peppadew pepers voor gebruikt?

Omdat deze paprika’s vooral ingemaakt verkrijgbaar zijn, zijn ze het lekkerst gevuld met kaas, worst en andere hartige hapjes. Ze zijn echt een van de lekkerste snackpaprika’s die er zijn. Peppadew® Piquantè pepers zijn ook uitstekend in plakjes te snijden en te gebruiken om een pittige smaak toe te voegen aan sandwiches, pizza’s en salades.

Hoe lang duurt het voordat pepers uit zaad groeien?

De meeste paprika’s rijpen in 60-90 dagen; hete paprika’s kunnen er tot 150 dagen over doen. Houd er echter rekening mee dat het aantal dagen tot rijpheid dat op de zaadverpakking staat, betrekking heeft op het aantal dagen na het uitplanten totdat de plant een volwaardige vrucht produceert.

Hoe lang leeft een Peppadew plant?

Ze sterven aan het eind van een zachte winter af, en schieten in het voorjaar weer uit, maar ze zijn na twee jaar nooit meer zo productief. Ik raad u aan een paar struiken van vorig seizoen te houden, omdat die eerder zullen bloeien, maar plant ook meer zaad.

Hoe zeg je Peppadew pepers?

Hoe snij je Peppadew pepers – Video №1 | Start tijd – 0:00

Kan ik rauwe paprika eten?

Paprika’s, ook wel paprika’s of pepers genoemd, kunnen rauw of gekookt worden gegeten. In dat geval worden ze paprika genoemd. Ze bevatten weinig calorieën en zijn buitengewoon rijk aan vitamine C en andere antioxidanten, waardoor ze een uitstekende aanvulling vormen op een gezond dieet.

Hoe lang zijn Peppadew paprika’s goed voor?

Zet de pot na opening in de koelkast; gebruik binnen 8 weken.

In welke maand moet ik paprika’s planten?

Begin je zaadjes 6 tot 8 weken voordat je ze in de tuin wilt uitplanten. Paprika’s groeien het best als de grond is opgewarmd en de temperatuur overdag regelmatig boven de 75º F is, meestal eind april of mei in Santa Clara County.

Wat is de snelst groeiende groente?

1. Radijsjes. Radijzen zijn een van de snelste groenten, ze hebben slechts drie tot vier weken nodig om te oogsten.

Vorig artikel

Hoe maak je kleigrond klaar voor lavendel?

Volgend artikel

Hoe prostreren jullie in het gebed?

You might be interested in …

Kun je koperen pennies omsmelten?

Koperen pennies zijn meer waard dan andere, maar het is illegaal om pennies om te smelten. Extreme stuiververzamelaars hopen geld te verdienen 2 dec. 2011 — Joe Henry spreekt bankbedienden in zijn woonplaats Medford (Ore) […]

Wat is een wigplank?

Wat is een wigplank? Wedging Boards. Een essentieel gereedschap dat iedereen in een pottenbakkersatelier zou moeten hebben zijn wedging boards. Met deze grote planken kunt u uw klei vastklemmen voordat u het op de pottenbakkersschijf […]

Wat is Android waard?

Dankzij een advocaat weten we nu dat Google 31 miljard dollar aan inkomsten en 22 miljard dollar aan winst heeft gemaakt met zijn besturingssysteem Android. “Google wijst in het openbaar geen inkomsten of winsten toe […]