5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Wat zijn de voordelen van bier drinken?

Bier is een van de oudste dranken ter wereld. Bierrecepten zijn terug te vinden in Egyptische graven, Mesopotamische archeologische sites en Babylonische teksten. Vandaag is bier te vinden in kruidenierswinkels en brouwerijen over de hele wereld. Mensen herontdekken zelfs het plezier om thuis bier te maken.

Bier is immers gemakkelijk genoeg te maken. Het is het product van de gisting van graan tot alcohol. Het was misschien zelfs een van de eerste uitvindingen na de landbouwrevolutie.

Bier is al duizenden jaren belangrijk in de menselijke cultuur. Het is dan ook geen wonder dat sommigen beweren dat het goed is voor de gezondheid. Hoewel de wetenschap sommige van deze beweringen kan staven, heeft bier ook nadelen.

Voedingsinformatie

Een blikje bier (ongeveer 12 ounce) bevat:

  • Calorieën: 153 : 2 gram : Minder dan 1 gram : 13 gram : Minder dan 1 gram
  • Suiker: Minder dan 1 gram

Bier is een uitstekende bron van:

Afhankelijk van de kleur zijn sommige bieren ook goede bronnen van antioxidanten. Hoe donkerder het bier, hoe meer antioxidanten het bevat. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen in uw lichaam, waardoor het risico op chronische aandoeningen en bepaalde vormen van kanker vermindert.

Mogelijke gezondheidsvoordelen van bier

Zoals gezegd, bier is een rijke bron van vitaminen en mineralen, en sommige bevatten ook antioxidanten. Onderzoek ondersteunt een aantal potentiële gezondheidsvoordelen van het drinken van matige hoeveelheden bier:

Verschillende studies hebben uitgewezen dat de consumptie van één tot twee biertjes per dag het risico op hart- en vaatziekten kan helpen verminderen. In feite zou bier even doeltreffend kunnen zijn voor de verbetering van de algemene gezondheid van het hart als wijn bij vergelijkbare alcoholgehaltes.

Eén studie toonde aan dat één drankje per dag het risico op sterfte door alle oorzaken verlaagde voor vrouwen en tot twee biertjes per dag dezelfde resultaten opleverde voor mannen. Hoewel één studie niet volstaat om de oorzaak hiervan vast te stellen, is het onderzoek veelbelovend.

Het drinken van lichte hoeveelheden alcohol kan het risico op het ontwikkelen van diabetes helpen verminderen en mensen met diabetes helpen hun bloedsuiker beter onder controle te houden. Eén studie toonde aan dat één tot twee alcoholische drankjes per dag het risico op het ontwikkelen van diabetes met maar liefst 50% kan verlagen.

Dit effect is het sterkst bij suikerarme bieren, zoals light bieren, dus let op het soort bier dat je drinkt.

Verhoogde botsterkte

Vroeg onderzoek suggereert dat matige hoeveelheden bier kunnen helpen om de botten te versterken bij mannen en postmenopauzale vrouwen. Dit kan te maken hebben met het feit dat alcohol in het algemeen, in matige hoeveelheden, de botten kan helpen. Maar dit voordeel neemt sterk af wanneer de consumptie meer dan twee drankjes per dag bedraagt, dus matiging is de sleutel.

Potentiële risico’s van bier

Dezelfde aspecten die bier zo potent maken, kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen. Een hoge bierconsumptie, meer dan twee consumpties per dag, houdt heel wat potentiële risico’s in.

Overweeg het volgende voordat u grote hoeveelheden bier aan uw dieet toevoegt:

Alle alcohol kan leiden tot afhankelijkheid. Alcohol is een verslavende stof, dus mensen met een familiegeschiedenis van verslaving moeten voorzichtig zijn met het drinken van bier of een andere alcohol. Bovendien doet zwaar drinken de meeste gezondheidsvoordelen van bier teniet, waardoor verslaving een tweesnijdend zwaard is.

Verminderde levensverwachting

Zware consumptie verhoogt het risico op overlijden door alle oorzaken aanzienlijk. Studies tonen aan dat zwaar drinken de levensverwachting tot 28 jaar vermindert.

Meer dan twee biertjes per dag drinken kan de kans op het ontwikkelen van vette leverziekte, of cirrose, verhogen.

Gewichtstoename

Veel bieren bevatten veel calorieën, dus vaak grote hoeveelheden drinken kan leiden tot aanzienlijke gewichtstoename. “Bierbuik’ is een veelgebruikte term om iemand aan te duiden die extra gewicht rond zijn middel heeft. Studies hebben bevestigd dat bier drinken de tailleomtrek doet toenemen.

Bronnen tonen

Acta Psychiatrica Scandinavica: “Sterfte en levensverwachting van mensen met een stoornis in het gebruik van alcohol in Denemarken, Finland en Zweden.”

American Journal of Clinical Nutrition: “Effecten van de inname van bier, wijn en sterke drank op de botmineraaldichtheid bij oudere mannen en vrouwen.

Amerikaanse Centra voor Verslaving: “Alcoholisme Behandeling: Wat is alcoholverslaving & hoe behandel je alcoholisme.”

Biomolecules: “Fenolen en Melanoidinen als natuurlijke antioxidanten in bier. Structure, Reactivity and Antioxidant Activity.”

Current Diabetes Reports: “Alcohol Consumption, Diabetes Risk, and Cardiovascular Disease Within Diabetes.

Europe PMC: “Bier met verlaagd koolhydraten- en alcoholgehalte geschikt voor diabetici.”

European Journal of Clinical Nutrition: “Bierconsumptie en de “bierbuik”: wetenschappelijke basis of algemeen geloof?”

Diabetologia: “Alcohol drinkpatronen en risico op diabetes: een cohortstudie bij 70.551 mannen en vrouwen uit de algemene Deense bevolking.”

ESHA Research, Inc., Salem, Oregon: “Bier.”

FoodData Central: “Beer.”

Geschiedenis: “Wie heeft bier uitgevonden?”

Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Disease: “Effecten van matige bierconsumptie op gezondheid en ziekte: Een consensus document.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is bier drinken goed voor de gezondheid?

Het drinken van alcoholische dranken, waaronder bier, door gezonde mensen lijkt het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te verminderen. Matig alcoholgebruik (één tot twee drinks per dag) vermindert het risico op coronaire hartziekten, atherosclerose en een hartaanval met ongeveer 30% tot 50% in vergelijking met niet-drinkers.

Is het OK om elke dag bier te drinken?

Het drinken van één alcoholische drank per dag of het drinken van alcohol op minstens 3 tot 4 dagen per week is een goede vuistregel voor mensen die alcohol drinken. Maar drink niet meer dan twee drankjes per dag. Meer dan twee drankjes per dag kan het risico op overlijden in het algemeen en op overlijden aan hart- en vaatziekten verhogen.

Hoeveel bier is goed voor de gezondheid?

In de Verenigde Staten is een standaard biertje 12 ounces (355 mL). Het drinken van één of twee standaardbieren per dag kan positieve effecten hebben, zoals voordelen voor je hart, betere bloedsuikercontrole, sterkere botten, en verminderd risico op dementie.

Is bier slecht voor het lichaam?

Omdat bier lege calorieën bevat, kan te veel bier drinken leiden tot gewichtstoename en zwaarlijvigheid, wat de oorzaak is van vele andere gezondheidsproblemen. Overmatige bierconsumptie kan ook het risico op hart- en vaatziekten, leveraandoeningen en alcoholverslaving verhogen.

Waarom vind ik furries schattig?

Furries willen schattig zijn. Het is een deel van de reden waarom we een furry willen zijn. Dat is ook de reden waarom soorten die vaak als schattig worden beschouwd, oververtegenwoordigd zijn in de harige gemeenschap. Furry artwork overdrijft ook vaak “schattige” kenmerken, door het tekenen van grotere ogen, extra pluizige vacht, of het geven van volwassen personages de proporties van baby dieren.

Waarom worden furries als vreemd beschouwd?

Helaas doen gewone mensen zo omdat, het leuk vinden van antropomorfe dierlijke karakters niet zo makkelijk te rechtvaardigen is als het leuk vinden van Rambo of een ander ding waarvan normale mensen willen dat je het leuk vindt. Kortom, ze vinden het raar omdat het voor hen gewoon is om dingen leuk te vinden die mensen normaal niet leuk vinden…

Is een furry genoemd worden een belediging?

Of je nu een furry bent of niet, dat maakt niet uit. De belediging zelf, zolang het niet gepaard gaat met andere beledigingen (in welk geval je een probleem zou kunnen hebben), moet licht opgevat worden.

Maakt het tekenen van furries je een furry?

Echt, een Furry is gewoon iemand die antropomorfe dieren tekent/liefheeft. Er is geen verschil. Furry wordt echter vaak als een vulgaire term gebruikt, en daarom ontkennen mensen vaak dat ze een Furry zijn, ook al is er niet veel verschil.

Is bier goed voor de huid?

Bier is een goede reiniger en helpt dode huidcellen op te lossen, en de elasticiteit van de huid te verhogen. Door het pH-gehalte van de huid in evenwicht te brengen, reinigt en voedt bier de huid. Gemengd met een beetje citroensap, kan bier verstopte huidporiën zuiveren en bruine vlekken oplichten. Dit geeft je huid een jeugdige en frisse uitstraling.

Is bier gezonder dan sterke drank?

Uit een studie blijkt dat donkere bieren meer ijzer bevatten dan zowel bleek als alcoholvrij bier. Sterke drank of sterke drank is wodka, gin, rum, tequila, en andere “harde” alcohol. Dus als het erop aankomt, is bier de gezondere optie omdat het gewoon gemakkelijker is om de calorieën onder controle te houden.

Waarom zeggen furries UwU?

uwu wordt vaak gebruikt om schattigheid, geluk, of tederheid aan te duiden. Het heeft ook een meer verbaasde en soms zinspelende variant, OwO (ook geassocieerd met het furry fandom en vaak het antwoord, “wat is dit?”) dat ook schattigheid kan aanduiden, maar ook nieuwsgierigheid en perplexie.

Zijn furries kindvriendelijk?

Het korte en simpele antwoord is dat furry een vorm van artistieke en zelfexpressie is en hoewel het merendeel onschuldig is, kan er voor sommigen een volwassen element in zitten. Dat gezegd hebbende, Minnesota Furs is een familie-vriendelijke organisatie, en alle evenementen worden beschouwd als geschikt voor alle leeftijden, tenzij anders vermeld.

Waarom zeggen furries UWU?

uwu wordt vaak gebruikt om schattigheid, geluk, of tederheid aan te duiden. Het heeft ook een meer verbaasde en soms zinspelende variant, OwO (ook geassocieerd met het furry fandom en vaak het antwoord, “wat is dit?”) dat ook schattigheid kan aanduiden, maar ook nieuwsgierigheid en verbijstering.

Is een furry zijn een geslacht?

Furries identificeren zich vaker als transgender in vergelijking met andere fandoms. Een studie uit 2016 wees uit dat 78-85% van de furries zich identificeert als man, de rest identificeert zich als vrouw; terwijl de meesten cisgender zijn, is 2% transgender. Die studie vond ook dat 0. 2% intersekse waren.

Kun je YIFF leuk vinden en geen furry zijn?

[Nee. Er is eigenlijk maar één criterium om een furry te zijn en dat is je identificeren als een furry. Als je dat niet doet, ben je geen furry. Als je iets leuk vindt, hoef je nog geen deel uit te maken van de fandom, tenzij je dat zelf wilt. [/color-box]

Vorig artikel

Heeft licht zijn eigen zwaartekracht?

Volgend artikel

Is het OK om melk in roestvrij staal te bewaren?

You might be interested in …

Wat is porselein precies?

Wat maakt porseleinen tegels zo populair als oppervlaktebedekking? Het antwoord is eenvoudig: ze kunnen natuursteen, hout, terracotta of beton zeer goed nabootsen, maar zijn lichter en minder duur. Hun speciale eigenschappen lenen zich voor specifieke […]