5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Wat is Pottenbakken met plakken?

Het met de hand bouwen van aardewerk met behulp van plakken klei is een opwindende manier om vormen te maken die nooit met een draaischijf zouden kunnen worden gemaakt of die moeilijk te bereiken zouden zijn als u met de hand zou bouwen met rollen klei.

Wat deze creaties uniek maakt is de handvaardigheid en het soort pottenbakkersklei dat u gebruikt. Slab potten kunnen worden gemaakt met zachte plakken en stijve plakken. U kunt de plakken met de hand uitrollen of machines gebruiken om de plakken uit te rollen.

Geschiedenis van het bouwen van plakken

De techniek van het bouwen van plakken werd uitgebreid gebruikt door Meso-Amerikaanse pottenbakkers uit de precolumbiaanse tijd, met prachtige resultaten. Afgezien van deze pottenbakkers waren plakken echter slechts een ondergeschikte rol in het speelveld van andere oude culturen over de hele wereld. De meeste oude culturen kozen voor de pottenbakkersschijf voor het maken van potten.

Vandaag de dag genieten de plakkenpotten en de technieken om plakken te maken een hernieuwde populariteit. Moderne pottenbakkers en keramische beeldhouwers hebben de plaat omarmd en maken werken met zowel zachte platen als stijve, leerharde platen.

Plakken maken

Plakken kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. De meest gebruikelijke methode is om de plak met de hand uit te rollen met behulp van een deegroller. Andere methoden zijn het gebruik van pletwalsen, extruders, en met de hand gooien.

Plakwalsen zijn grote apparaten waarmee pottenbakkers grote plakken snel tot uniforme diktes kunnen walsen.

Of, voor een meer organische aanpak, kunnen plakken worden gevormd door de klei onder een hoek op een hard oppervlak te gooien. De resulterende plakken zijn niet uniform in dikte en kunnen een handgemaakt gevoel geven aan een stuk.

Zachte plaat constructie

Veel pottenbakkers hebben een stijl ontwikkeld waarbij plakken worden gebruikt die vers zijn uitgerold en nog vochtig zijn. Deze zachte plakken kunnen worden gevormd tot mooie, vloeiende structuren die vaak aan leer doen denken. Ze kunnen worden gebruikt met slump mallen of over hump mallen worden gedrapeerd om herhaalbare vormen te maken, zodat de pottenbakker zich meer kan concentreren op het afwerken van de vorm met oppervlaktetexturen, versieringen, of brandeffecten. Slabs kunnen ook worden gevormd terwijl ze zacht zijn en dan in een groter stuk worden verwerkt nadat ze zijn verstijfd tot leerhard.

Stijve plaat constructie

De stijve plaat-methode is meer geschikt voor architectonische en geometrische vormen. De plaat wordt gewalst en laat dan langzaam drogen tot het lederhard is alvorens te worden gesneden en samengevoegd met andere verstijfde platen om de vorm te creëren.

Stijve plakken kunnen worden samengevoegd met andere lederharde kleibestanddelen, zoals stijfgeperste plakken, gegooide bestanddelen, of geknepen bestanddelen. Een zachte plaat kan bijvoorbeeld in de opening van de pot van stijve plakken worden gegoten als onderdeel van het maken van een deksel voor de pot. Een ander voorbeeld is het maken van een reeks ringen en deze op de bodem van de pot te plaatsen om als voeten te dienen.

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Als je nog nooit een plaatpot hebt gemaakt, probeer het dan eens en laat je leiden door je creativiteit.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is een plaat aardewerk?

De techniek van het slabben begint met gladde plakken klei die rond mallen worden gevormd of met de hand worden gevormd en gesneden. De plakken worden dan in lagen gelegd. Deze techniek wordt gebruikt om meer hoekige vormen te maken die niet op een wiel kunnen worden gemaakt. Met de hand gemaakte technieken kunnen ook worden gebruikt om een op een wiel gegoten vorm te veranderen en te verbeteren.

Wat is plaatconstructie in aardewerk?

Plak constructie – Een constructie techniek waarbij klei in dunne vellen wordt gerold en in vormen wordt gemanipuleerd. Wedging – Het proces waarbij luchtbellen uit de klei worden geperst en de klei wordt gemengd.

Wat is plakken van klei?

Voordat pottenbakkers pottenbakkerswielen begonnen te gebruiken, werden eenvoudige gereedschappen gebruikt om klei aardewerk te maken. Het plakken van klei is een techniek die bestaat uit het uitrollen van plakken klei en dan stukken uitsnijden en deze aan elkaar bevestigen om potten, bekers en urnen te maken.

Wat is plakken maken in de kunst?

Plakbouw- een methode om aardewerk te maken waarbij een denk, vlakke plaat, of plak klei in vormen wordt gesneden die worden samengevoegd om een voorwerp te vormen.

Hoe werkt een plaatwals?

Plakken: Gebruik van de platenwals – Video №1 | Start tijd – 2:33

Wat is een platenwals?

Een platenwals is een stuk atelier gereedschap dat perfecte plakken klei uitrolt voor het met de hand bouwen van aardewerk en keramiek. De techniek van het plakken biedt de mogelijkheid om vormen te maken die onmogelijk zouden zijn op een pottenbakkersschijf.

Wie is Martha Rieger?

Martha Rieger is een Israëlische beeldhouwster en keramiste wier werk wordt tentoongesteld in Europa, Canada, de VS, het Verre Oosten en Zuid-Amerika.

Heb ik een plaatroller nodig?

Een platenwals is zeer nuttig gereedschap en een kleine of draagbare platenwals kan platen van professionele kwaliteit maken terwijl hij toch in vrijwel elk atelier past. U zult merken dat de uniforme resultaten u zullen helpen bij het maken van plakken, tegels, of welke vorm dan ook waar u klei in uitrolt. Zelfs plakken voor tegels en platenbouw.

Wat is het nut van de pottenbakkersschijf?

In de pottenbakkerskunst is een draaischijf een machine die wordt gebruikt bij het vormen (bekend als werpen) van ronde keramische waar, bekend als klei. De draaischijf kan ook worden gebruikt bij het afsnijden van de overtollige massa van leerhard, gedroogd aardewerk (stijf maar kneedbaar), en voor het aanbrengen van ingekerfde versieringen of ringen van kleur.

Wat is plakken rollen?

Een Slab Roller is een stuk atelier gereedschap dat perfecte plakken klei uitrolt voor het met de hand bouwen van aardewerk en keramiek. De techniek van het plakken biedt de mogelijkheid om vormen te maken die onmogelijk zouden zijn op een pottenbakkersschijf.

Waar wordt een plaatwals voor gebruikt?

Plakwalsen maken een snelle en efficiënte productie mogelijk van klei plakken die gebruikt worden bij handbouw en beeldhouwen, en als toevoegingen aan op wielen gegoten vormen. Klei rollenwalsen zijn in wezen industriële deegrollers – echter, de voordelen van het gebruik van een kleiroller boven een deegroller zijn talrijk.

Wie is Emre Can de kunstenaar?

Emre Can, geboren in 1984 in Bozuyuk, Turkije, is een jonge keramische kunstenaar en academicus die op de hoogte blijft van de nieuwe technologieën die worden gebruikt voor het ontwerpen, vervaardigen en maken van kunst. Tegelijkertijd is hij een veelbelovend onderzoeker die zeer geïnteresseerd is in computers en robotsystemen.

Welke technieken gebruikt Martha Rieger?

Door het gebruik van sponzen, visnetten en duct tape, creëerde Rieger een illusionistisch patroon, waardoor elke zeepbel een wereld op zich werd.

Wat is een plaatroller?

Kleiwalsen maken een snelle en efficiënte productie mogelijk van klei platen die gebruikt worden bij handbouw en beeldhouwen, en als toevoegingen aan op wielen gegoten vormen. Klei rollenwalsen zijn in wezen industriële deegrollers – echter, de voordelen van het gebruik van een kleiroller boven een deegroller zijn talrijk.

Hoeveel kosten pletwalsen?

Diverse Rollen
Bamboe Drape mallen voor klei klik hier Bandenrollen Klik Hier
Eenvoudige Plak Roller Kit Onze Prijs $49. 95 $34. 95
2-Delige Canvas Set voor 30 inch Plakroller Onze prijs $34.95
Deluxe 18 inch Houten Deegroller met Kogellager Barrel is 10. 5 inches breed Onze prijs $14.88

Vorig artikel

Is de Koude Oorlog het waard 2021?

Volgend artikel

Kun je aluminiumfolie pannen recyclen?

You might be interested in …

Hebben we allemaal een engel?

Mattheüs 18:10 zegt: “Zie toe, dat gij niet neerziet op een van deze kleinen. Want Ik zeg u, dat hun engelen in de hemel altijd het aangezicht van mijn Vader in de hemel zien.” In […]

Hoe Lang Na Neutratie Verandert Gedrag Kat?

Het castreren van een kater brengt vaak een heleboel positieve voordelen met zich mee, van het elimineren van icky urine-markering gedrag tot zelfs het drastisch minimaliseren van problemen met agressie — phew. Zodra je dierbare […]

Thrive Vs Fail Wat is het verschil?

Failure to thrive is geen ziekte of aandoening op zich. Het is eerder een teken dat een kind ondervoed is. In het algemeen krijgen kinderen die niet goed gedijen niet genoeg calorieën binnen om op […]