5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Wat is porselein precies?

Wat zijn precies porseleinen tegels en wat zijn hun beste toepassingen?

Wat maakt porseleinen tegels zo populair als oppervlaktebedekking? Het antwoord is eenvoudig: ze kunnen natuursteen, hout, terracotta of beton zeer goed nabootsen, maar zijn lichter en minder duur. Hun speciale eigenschappen lenen zich voor specifieke toepassingen zoals we zullen zien, maar ze blinken uit als bekleding voor algemene doeleinden in dezelfde ruimten als natuursteen.

Eigenschappen van porseleinen tegels

De drie belangrijkste eigenschappen van porseleinen tegels zijn hardheid, uiterlijk en lage porositeit.

  • Moderne productietechnieken kunnen nu porselein produceren dat harder is dan staal.
  • Ze kunnen visuele effecten nabootsen – zoals natuursteen die de meeste mensen op het eerste gezicht misleiden
  • Ze hebben een veel lagere porositeit dan natuursteen, zelfs hardere steensoorten zoals graniet, zodat ze minder gevoelig zijn voor vlekken

Porseleinen tegels kunnen geglazuurd of ongeglazuurd zijn, met matige of hoge glans. Ze kunnen ook worden getextureerd om zeer dicht bij natuursteen te lijken.

Hoe worden porseleinen tegels gemaakt?

Hoewel keramische tegels en porseleinen tegels beide worden gemaakt van klei, zand en water, zijn er enkele belangrijke verschillen die ervoor zorgen dat porseleinen tegels een van de meest slijtvaste oppervlakken zijn die u kunt leggen. Ze verschillen aanzienlijk van de gewone geglazuurde keramische tegels die we in onze keukens en badkamers gebruiken.

Porselein wordt gemaakt van dichtere en veel fijnere kleisoorten dan keramiek. De tegels worden onder veel hogere druk (ongeveer 5000 psi) in vorm gegoten en bij een veel hogere temperatuur gebakken (ongeveer 1400°C). Het resultaat is een uiterst duurzame tegel met een lagere porositeit dan natuursteen. De trend in de productie is te streven naar steeds grotere tegels, waardoor de installatietijd korter wordt. De grootste van 3200 x 1600 mm vereist echter een meer gespecialiseerde installatiemethode en is eigenlijk alleen geschikt voor grootschalige commerciële toepassingen.

Hoe worden de visuele effecten gecreëerd die natuursteen nabootsen?

Terwijl gewone tegels uit verschillende gekleurde kleisoorten kunnen worden vervaardigd, hebben de soorten die effecten zoals natuursteen nabootsen een extra stap in het fabricageproces. Het effect wordt op het oppervlak van de tegel geschilderd – dit gebeurt vaak met inkjetdruktechnologie op basis van echte marmeren platen. Vervolgens wordt het onder druk en hitte permanent aangebracht. Een andere methode is om een zeer dunne tegel bovenop een pijntegel te leggen en ze samen te smelten.

Zijn er nadelen aan porseleinen tegels?

Ze hebben eigenlijk maar één nadeel, dat zich al dan niet manifesteert in uitzonderlijk druk belopen ruimten, afhankelijk van de kwaliteit van de tegel die werd gekozen. Omdat het zichtbare aspect van speciale effecttegels slechts een laag glazuur is, kunnen ze gaan afbrokkelen. Daardoor kan de onderliggende kerntegel zichtbaar worden, die een andere kleur heeft. Dit is niet het geval bij gewone tegels, waar de kleur over de hele lengte uniform is en er geen glazuurlaag is die kan afbrokkelen.

Speciale toepassingen waar porseleinen tegels zeer geschikt zijn

Er zijn twee toepassingen in het bijzonder waar porseleinen tegels ideaal zijn:

  • Ruimtes met veel of zwaar verkeer, zoals drukke openbare ruimtes, hotelbadkamers, receptieruimtes
  • Ruimten die gemakkelijk moeten kunnen worden onderhouden
  • Ruimten met vloerverwarming, omdat het een goede warmtegeleider is

Zoals u kunt zien, zijn deze eigenschappen in elke omgeving welkom.

Ontdek meer

De porseleinen tegels van Kinorigo bieden een zeer aantrekkelijk en goedkoop alternatief voor natuursteen, zodat u ze misschien al in de ontwerpfase kunt overwegen voor uw volgende project. Kinorigo heeft meer dan 30 jaar ervaring in het sourcen en leveren van bijzondere producten voor luxe projecten waar een prachtige uitstraling gewenst is. Spreek met een van onze experts om uw plannen te bespreken. Wij zullen u graag begeleiden naar de meest geschikte opties, neem vandaag nog contact met ons op.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is er zo speciaal aan porselein?

Porselein heeft een hoge mechanische weerstand, een lage porositeit en een hoge dichtheid, die het dagelijks duurzaamheid, onschuld, zachtheid en schoonheid geven. Het is een uniek product, want het is belangrijk dat u de verschillen kent ten opzichte van andere keramische materialen.

Is porselein van goede kwaliteit?

Het is een goede familie stijl optie maar houd in gedachten dat het niet eeuwig is. Porselein: is de niet poreuze optie van keramiek. Het heeft een ongelooflijke duurzaamheid als gevolg van de hoge baktemperatuur. Porselein is ook bestand tegen magnetron, oven en vriezer.

Wat maakt porselein duur?

De meeste schotels zijn gemaakt van zacht porselein. Dat maakt porselein duurzamer en beter bestand tegen water dan keramiek, merkt UNESCO op (en Home Depot bevestigt dat!) Waarom porselein duurder is dan gewoon porselein, komt omdat het maken van porselein echt een kunstvorm is.

Wat is het doel van porselein?

Porselein wordt gebruikt voor serviesgoed, decoratieve voorwerpen, laboratorium apparatuur, en elektrische isolatoren. Het werd ontwikkeld door de Chinezen in de 7e of 8e eeuw.

Zijn toiletten gemaakt van porselein?

Een porseleinen toilet en wastafel zijn gemakkelijk schoon te maken. Er zijn een paar dingen die elk huis moet hebben, en een toilet is daar het belangrijkste van. Tegenwoordig zijn bijna alle toiletten gemaakt van beenwit porselein, geen designerkleuren, en zowel de kleur als het materiaal zijn grotendeels om volksgezondheidsredenen.

Waarom wordt porselein porselein genoemd?

Porselein is een materiaal gemaakt van goed gekozen porseleinaarde of pottenbakkerssteen door middel van technologische processen zoals proportioneren, vormen, drogen en bakken. Het wordt in het Engels china genoemd omdat het voor het eerst in China werd gemaakt, wat volledig verklaart dat het delicate porselein de vertegenwoordiger van China kan zijn.

Is bone china sterker dan porselein?

Het belangrijkste verschil tussen bone china en porselein, behalve de ingrediënten, is dat porselein harder is dan bone china en in een oven op een hogere temperatuur wordt gebakken. Porselein wordt gebakken bij ongeveer 2650 graden Fahrenheit (454 graden Celsius).

Krast porselein gemakkelijk?

Porselein tegels zijn zeer duurzaam. Omdat het extreem hard en dicht is, is deze tegel bestand tegen slijtage, krassen, afschilferen en barsten. Dat maakt het een uitzonderlijke vloer voor gebieden die vatbaar zijn voor nat worden, zoals badkamertegels en keukentegels.

Waar is porselein van gemaakt?

In de meest eenvoudige termen, porselein is een combinatie van klei, kaolien, veldspaat, en kwarts. Het wordt gebakken in een oven en het moet bijna altijd met de hand gewassen worden vanwege de meer delicate accenten, zoals goudranden of handgeschilderde patronen. Enkele andere belangrijke feiten: China is geen porselein.

Waar is porselein van gemaakt?

Porselein en keramiek Gemaakt van grondstoffen zoals klei, glas en kwarts, zijn ze een duurzame, niet poreuze en gemakkelijk te onderhouden materiaal optie. Gres porselein gaat een stap verder en wordt gemaakt door porselein of keramiek te coaten met een glazuur gemaakt van glaspoeder, waardoor het een glanzend uiterlijk krijgt.

Waarom zijn toiletten wit?

Toiletten zijn wit om verschillende redenen. Ze zijn meestal gemaakt van porselein, en porselein zelf is wit. Wit staat ook voor reinheid, en het maakt het gemakkelijk om vuil te zien. Witte toiletten zijn ook goedkoper dan gekleurde toiletten, en ze geven een moderne esthetiek.

Waarom zijn sommige porseleinen tegels zo goedkoop?

Waarom zijn sommige porseleinen tegels zo goedkoop? – Quora. Over het algemeen omdat ze van mindere kwaliteit zijn en dunner, vaak maar zo’n 5 mm dik. Het glazuur kan ook niet zo goed zijn, met kleine stukjes glazuur die niet bedekt zijn of putjes vertonen. In verpakkingen kunnen er enkele zijn die gebarsten zijn door het gewicht van anderen die er bovenop liggen.

Wat is het beste porselein of keramiek?

Duurzaamheid: De dichtheid van porseleinen tegels maakt het duurzamer dan keramische tegels, terwijl het minder onderhevig is aan slijtage. Dit maakt het meer geschikt voor zowel commercieel gebruik als in huis. Keramische tegels zijn poreuzer en hebben vaak een hogere waterabsorptie.

Is bone china hetzelfde als porselein?

De kwaliteit van bone china wordt bepaald door de totale hoeveelheid beenderas die in de grondstoffen is verwerkt. Fijn bone china is dunner en lichter van gewicht dan porselein. Het heeft ook warmere tinten, terwijl porselein meestal helderder is.

Waarom zou je een coating van porselein op een toilet aanbrengen?

Porselein is een glazuurlaag die wordt aangebracht op keramiek, met name porselein, nadat het is gebakken, hoewel de naam ook kan verwijzen naar het eindproduct in zijn geheel. De coating maakt het porselein harder, dichter, en glanzender, en het is een veel voorkomende keuze voor dingen zoals toiletten en wastafelbekkens.

Vorig artikel

Hoe lang gaat een zelfreinigende oven mee?

Volgend artikel

Hoeveel verse tomaten staan er gelijk aan een blikje van 28 Oz?

You might be interested in …

Wat zijn de voordelen van bier drinken?

Bier is een van de oudste dranken ter wereld. Bierrecepten zijn terug te vinden in Egyptische graven, Mesopotamische archeologische sites en Babylonische teksten. Vandaag is bier te vinden in kruidenierswinkels en brouwerijen over de hele […]

Zijn er brillen voor ‘s nachts rijden?

Brillen voor ‘s nachts rijden zijn meestal brillen zonder sterkte met geel getinte glazen. Ze hebben vaak een soort antireflecterende coating om reflecties van de straatverlichting en tegemoetkomende koplampen die schittering veroorzaken te elimineren. Brillen […]

Hoe maak je een kleverige vlek op een dek?

Gebruik gewoon een pluisvrij doekje gedrenkt in terpentine of verfverdunner om te wrijven de gebieden van over-toepassing-waar de vlek heeft plassen of is dik en plakkerig-aan de overtollige vlek te verwijderen. Overtollig opgebrachte plekken kunnen […]