2 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Wat is het goedkoopste land om te wonen in Azië?

Dit artikel kijkt naar vijf Aziatische steden die goedkoop zijn om in te wonen, maar ook een behoorlijke kwaliteit van leven bieden. Ze omvatten een echte waaier van zeer verschillende steden, maar hopelijk ten minste een of twee van deze zal een beroep op je. Naar West-Europese of Noord-Amerikaanse maatstaven zijn deze steden allemaal zeer betaalbaar en wellicht het overwegen waard voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitvalsbasis in Azië.

We hebben een schatting gegeven van de huurkosten voor een basisappartement en ook een schatting van de totale kosten voor een maand in die stad. Dit laatste cijfer zal uiteraard sterk afhangen van uw levensstijl en uitgavengewoonten. Ter referentie, deze cijfers zijn gebaseerd op ongeveer £1700 per maand in Londen ($2150), €1250 per maand in Berlijn ($1400) of 2500 CAD in Toronto ($1900) – d.w.z. om een vergelijkbare levenskwaliteit te handhaven, zou u in elk van de onderstaande Aziatische steden ongeveer het volgende bedrag nodig hebben:

Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai kosten van levensonderhoud

Goedkoper en met een veel meer ontspannen levensstijl dan het hectische Bangkok, is Chiang Mai de ideale uitvalsbasis voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van betaalbaarheid en culturele intrige. De stad heeft slechts ongeveer 130.000 inwoners en is daarmee gemakkelijk de kleinste stad op deze lijst. Er is echter genoeg om je bezig te houden en er zijn tal van grote bestemmingen in de buurt in Noord-Thailand om u met opties voor het verkennen van tijdens uw vrije tijd.

Het is goedkoop en gemakkelijk om een flat te huren in Chiang Mai en zelfs de meest budgetbewuste mensen zouden zich een eigen appartement moeten kunnen veroorloven. Het is al een populair centrum voor digitale nomaden en het is een van de beste plaatsen om te wonen in Azië voor expats. Het is vrij gemakkelijk om werk te vinden als leraar Engels in de stad, wat genoeg zou moeten zijn om een redelijke levensstandaard te handhaven, hoewel Thailand niet een land is waar je veel geld kunt besparen met lesgeven.

Kosten van het huren van een appartement – vanaf US$200/maand

Geschatte totale kosten van levensonderhoud in Chiang Mai voor 1 persoon (inclusief huur) – US$800/maand

Hanoi, Vietnam

Vergeleken Regio's

De Vietnamese hoofdstad Hanoi is een andere stad die groeit in populariteit bij buitenlanders die op zoek zijn naar een nieuwe plek om te wonen voor de korte tot middellange termijn. Ook hier zijn er veel mogelijkheden om Engelse les te geven en de accommodatie is goedkoop met huurprijzen die beginnen bij minder dan $200 per maand.

Hoewel de hoofdstad, Hanoi is een beetje rustiger en in veel opzichten meer charmant dan Ho Chi Minh City (AKA Saigon) in het zuiden en de kosten van levensonderhoud is ongeveer hetzelfde. Het heeft ook een koeler klimaat, zeker tijdens de wintermaanden met maxima van rond de 20°C en nachten die fris kunnen zijn. U bent ook goed verbonden met vluchten naar alle andere grote Zuidoost-Aziatische steden die tal van mogelijkheden bieden om te reizen en de regio te verkennen, terwijl het slechts een paar uur over de weg is naar de kust en de prachtige Ha Long Bay, een van de mooiste plaatsen in heel Zuidoost-Azië.

Kosten van het huren van een appartement – Vanaf US$175/Maand

Geschatte totale kosten van levensonderhoud in Hanoi voor 1 persoon (inclusief huur) – US$725/maand

Shenzhen, China

Kosten van levensonderhoud in Shenzhen, China

China is niet voor iedereen weggelegd, maar Shenzhen biedt een mooie balans tussen cultuurschok en huiselijk comfort. De nabijheid van Hong Kong geeft het een iets andere vibe dan de andere Chinese megasteden en als een belangrijk centrum voor technologie, ontvangt de stad veel meer buitenlandse bezoekers dan sommige delen van China waar buitenlanders kunnen opvallen als een zere duim. Dat maakt het in ieder geval een iets minder intimiderende plek om je in te verdiepen. Ook het niveau van het Engels ligt hier iets hoger, opnieuw grotendeels als gevolg van migratie uit Hongkong.

De Chinese regering is momenteel bezig met een ambitieus project om de transportverbindingen tussen Hong Kong, Macau, Shenzhen en Guangzhou en andere steden in de Greater Bay Area te verbeteren om zo één enorm aaneengesloten gebied te vormen dat uiteindelijk zou kunnen opgaan in een enorme stad op een schaal die de wereld nog niet eerder heeft gezien. Daarom zou het opwindend zijn om een deel van dat proces mee te maken en de voelbare energie te ervaren van het leven tussen zoveel miljoenen mensen. Met geschatte kosten voor levensonderhoud van rond de $900/maand, is het wel de duurste van de vijf steden die we hier bespreken, maar het is nog steeds goedkoop naar wereldwijde normen.

Kosten van het huren van een appartement – vanaf US$350/maand

Geschatte totale woonlasten in Shenzhen voor 1 persoon (inclusief huur) – US$900/maand

Pune, India

Aziatische Steden die goedkoop zijn om in te wonen

Aan de andere kant van de schaal ligt Pune in India, een land dat tot de allergoedkoopste steden ter wereld behoort om in te wonen, ondanks een aanzienlijke economische groei in het afgelopen decennium. In werkelijkheid zijn er een groot aantal Indiase steden die niet bijzonder leefbaar zijn, althans volgens de meeste westerse normen. Pune is echter iets van een uitzondering en werd gerangschikt als de meest leefbare stad in India in 2018 .

Appartementen kunnen worden gevonden voor niet veel meer dan $ 100 per maand en er is meer in de weg van parken en musea dan je vindt in veel steden in India die de neiging hebben om verstopte, vervuilde plaatsen te zijn. Pune is een grote stad met ongeveer vijf miljoen mensen, maar het is ook slechts ongeveer honderd mijl van Mumbai, waardoor voor een fatsoenlijke weekend bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een beetje meer in de weg van het nachtleven en Bollywood glitz.

Kosten van het huren van een appartement – vanaf US$125/maand

Geschatte totale kosten van levensonderhoud in Pune voor 1 persoon (inclusief huur) – US$500/maand

Kuala Lumpur, Maleisië

Maleisië reiskosten 2019 - aanbevolen dagbudget & voorbeeldprijzen

Als laatste op de lijst van Aziatische steden die goedkoop zijn om in te wonen en een hoge kwaliteit van leven bieden, gaan we naar Maleisië en de hoofdstad Kuala Lumpur. Met schone straten, een uitstekend vervoersnetwerk en veel Engels, is Kuala Lumpur waarschijnlijk de makkelijkste van alle steden hier om je te vestigen. Het is iets duurder dan sommige andere steden, maar met huurprijzen vanaf ongeveer $250 is het opnieuw een zeer betaalbare optie.

Bezoekers aan het land kunnen 90 dagen zonder visum en het is grotendeels vrij van de bureaucratie die een pijn kan zijn in China bijvoorbeeld. Kuala Lumpur is een moderne stad met zowat alles wat je nodig hebt om een hoge levenskwaliteit te handhaven, met fantastische mogelijkheden om te winkelen, te eten en te drinken. Dat gezegd hebbende, Maleisië wordt niet echt gezien als een feestbestemming met alcoholprijzen die hoger zijn dan in de buurlanden. Er zijn echter veel goedkope vliegverbindingen met Bali en de Thaise eilanden.

Kosten van het huren van een appartement – vanaf US$250/maand

Geschatte totale kosten van levensonderhoud in Kuala Lumpur voor 1 persoon (inclusief huur) – US$/850 Maand

MFT beveelt aan – Neem een Revolut Card voordat je naar een aantal Aziatische landen verhuist. Hiermee kun je verborgen kosten vermijden en geld besparen. Het zal u in staat stellen om tegoeden aan te houden in valuta’s zoals de Thaise Baht en Japanse Yen en dus voor dingen te betalen in de lokale valuta.

Dit artikel is gepubliceerd in juni 2019.

alt=”Laos backpacken” width=”” height=”” /> Europa met een kleine beurs

Misschien vind je dit ook leuk

Reizen door Zuid-Korea

Rondreizen in Zuid-Korea

De snelste treinen ter wereld

5 Chinese steden die zijn goedkoop om te leven in & bieden een hoge kwaliteit van leven

2 Reacties

Hallo
Bedankt voor de info over de kosten van levensonderhoud in 5 Aziatische steden…….Hanoi en Kuala Lumpur interesseren me, en ik vraag me af of je enige links of aanbevelingen hebt over verhuurbedrijven in deze steden ?
Bedankt
Lesley

Sorry, ik heb niet veel informatie over specifieke bureaus of kennis over hoe het momenteel in beide steden is. In Vietnam kun je mensen vinden die adverteren voor korte tot middellange termijn verhuur in de reizigerswijken van de grote steden (in de bars, cafés of hostels) en het is over het algemeen vrij gemakkelijk om een kamer of klein appartement te vinden. Voor langere termijn verhuur, stel ik voor om te kijken en te posten in expat of leraar Engels forums voor beide steden. Daar zou je meer informatie moeten kunnen vinden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is de goedkoopste stad om te wonen in Azië?

De 7 Goedkoopste steden in Azië voor NomadenCANGGU, INDONESIË. HO CHI MINH STAD, VIETNAM. CHIANG MAI, THAILAND. KUALA LUMPUR, MALEISIË. HANOI, VIETNAM. PHNOM PENH, CAMBODIA. HANGZHOU, CHINA. De beste steden in Azië.

Is het goedkoop om in Azie te wonen?

Zuidoost-Azië heeft nog steeds een aantal van ‘s werelds goedkoopste bestemmingen, en zelfs de duurste plaatsen zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan Europa of Noord-Amerika’s duurste bestemmingen.

Welk land is nummer 1 in Azië?

Rang Land Oppervlakte
km²
1 Rusland* 13,129,142
2 China 9,615,222
3 India 3,287,263

Wat is het beste land om te wonen in 2021?

Rank Land Score
1 Finland 99. 06
2 Denemarken 98. 13
3 Noorwegen 96. 75
4 België 96. 53

Wat is het rijkste land in Azië?

Rank Regio&land 2017 BBP (KKP) miljarden USD
1 China $19,627
2 Japan $5,405
3 Zuid-Korea $2,029
4 Republiek China $1,177

Is Thailand goedkoper dan Maleisië?

Maleisië is 16. 6% goedkoper dan Thailand.

Welk land is het rijkste van Azië?

Singapore
De stadstaat Singapore is het rijkste land van Azië, met een BBP per hoofd van de bevolking van $107.690 (PPP Int$).

Kan ik een land kopen?

Oorspronkelijk beantwoord: Kun je een land kopen? In theorie, nee, burgerlijke regeringen zijn niet te koop. Zelfs als je al het land in een land zou bezitten, zou je technisch gezien niet de baas zijn over het land.

Wat is het nummer 1 land?

[Canada
Voor het eerst neemt Canada de algemene toppositie in als het nummer één land ter wereld in het 2021 Best Countries Report. Na de tweede plaats in 2020 is Canada in het verslag over 2021 Zwitserland voorbijgestreefd, gevolgd door Japan, Duitsland, Zwitserland en Australië. [/color-box]

Zijn de Filipijnen rijk of arm?

Rank Land BBP-PPP ($)
120 El Salvador 9,551
121 Eswatini 9,409
122 Bolivia 8,901
123 Filippijnen 8,900

Welk land is het armst in Azië?

Noord-Korea is misschien wel het armste land in Azië, maar de regering van het land is berucht om haar geheimzinnigheid en deelt zelden haar gegevens, zodat economen veel vertrouwen op schattingen van experts. De armoede in Noord-Korea wordt toegeschreven aan het slechte bestuur van het totalitaire regime.

Is Maleisië een derde wereld land?

Land Index Menselijke Ontwikkeling 2022 Bevolking
Iran 0. 798 86,022,837
Barbados 0. 8 288,023
Kazachstan 0. 8 19,205,043
Maleisië 0. 802 33,181,072

Is Maleisië goedkoper dan de Filipijnen?

Maleisië is 0.7% goedkoper dan de Filipijnen.

Welke nationaliteit is het beste in bed?

Volgens een nieuw onderzoek hebben vrouwen mannen met wie ze een seksuele relatie hebben gehad gerangschikt op basis van hun nationaliteit. Mannen in Australië, Zuid-Afrika, en de Verenigde Staten scoorden het hoogst in een recente poll.

Welk land is arm in Azië?

Noord-Korea is misschien wel het armste land in Azië, maar de regering van het land is berucht om haar geheimzinnigheid en deelt zelden haar gegevens, zodat economen veel vertrouwen op schattingen van experts. De armoede in Noord-Korea wordt toegeschreven aan het slechte bestuur van het totalitaire regime.

Vorig artikel

Breekt glas van koud naar heet?

Volgend artikel

Hoe diep moeten verhoogde bedden zijn?

You might be interested in …

Wat is een doorgang in een piramide?

Cwiek, Andrzej. Reliëfversiering in de Koninklijke Funeraire Complexen van het Oude Rijk: Studies in de ontwikkeling, scène-inhoud en iconografie. Warschau: Instituut voor Archeologie, Faculteit Geschiedenis, Universiteit van Warschau, 2003, pp. 94, 95, 101. Edwards, I.E.S. […]