7 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Wat is de beste en veiligste anti-aanbakpan?

Wanneer u winkelt via links van verkopers op onze site, kunnen we affiliate commissies verdienen. 100% van de commissies die we verzamelen worden gebruikt om onze non-profit missie te ondersteunen. Meer informatie.

Foto: Stephen Yang

Als het op kookgerei aankomt, is er niets zo essentieel als een goede koekenpan met antiaanbaklaag. Dit type kookgerei heeft verreweg het grootste marktaandeel, aldus CR-marktanalist Marion Spencer-Wilson.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Eieren en al het andere dat je bakt glijden gewoon van het anti-aanbak oppervlak af, en schoonmaken is een makkie. “Non-stick pannen zijn veel makkelijker schoon te maken dan roestvrijstalen en andere soorten koekenpannen,” zegt Cindy Fisher, die de kooktests van CR overziet. “Het enige wat je nodig hebt is een beetje zeep en water.”

Hieronder staan de beste anti-aanbak koekenpannen uit onze tests, gerangschikt in alfabetische volgorde. Deze pannen blinken uit in het bakken van mooie pannenkoeken en gebakken eieren die niet blijven plakken. En ze zijn sterk: Ze hebben allemaal 2000 veegbewegingen met staalwol doorstaan en scoorden zeer goed tot uitstekend in onze duurzaamheidstest. (Zorg er thuis wel voor dat u uw pan met antiaanbaklaag goed behandelt).

Deze antiaanbakpannen zijn er in verschillende prijsklassen, en u zult merken dat sommige van de goedkoopste pannen qua prestaties kunnen wedijveren met de duurste. Voor meer keuzes, zie onze volledige koekenpan beoordelingen. U kunt ook onze kookgerei koopgids raadplegen voor meer informatie over andere pannen, waaronder roestvrij staal, gietijzer, koolstofstaal en koper.

CR’s mening: De All-Clad Essentials koekenpan wordt geleverd in een verpakking van twee maten-8,5 en 10,5 inch. Wij testten de grootste, die onze gelijkmatigheidstest met een uitstekende beoordeling doorstond en het ook zeer goed deed op de test voor het loslaten van voedsel. Het handvat blijft koel aanvoelen, maar werd een beetje wiebelig tijdens onze stevigheidstest. En de duurzaamheid is een tikje minder dan onze topwaardering, hoewel hij nog steeds zeer goed is.

CR’s mening: Als je veel eieren bakt, is de Anolon X niet de koekenpan voor jou. Het kostte wat moeite om de eieren uit de pan te krijgen zonder sporen achter te laten, waardoor de pan een score van Redelijk kreeg. Maar de gelijkmatigheid is indrukwekkend. En als het op duurzaamheid aankomt, krijgt de pan een Zeer Goed. Hoewel de handgreep koel aanvoelt tijdens het bereiden van het eten, kwam hij tijdens onze stevigheidstest een beetje los te zitten.

CR’s mening: De 10-inch Farberware Glide koekenpan wordt geleverd als onderdeel van een set, maar u kunt hem ook in open voorraad kopen als u alleen een koekenpan nodig hebt. In onze tests kreeg de pan een uitstekende beoordeling voor gelijkmatigheid, maar hij slaagde niet in onze test voor het loslaten van voedsel (hoewel hij het goed genoeg deed om een zeer goede beoordeling te verdienen). De handgreep voelt koel aan, maar zoals veel handgrepen van pannen in deze prijsklasse, zat hij een beetje los en deed hij het maar matig in onze stevigheidstest. De antiaanbaklaag is duurzaam, maar is niet de meest duurzame van de door ons geteste pannen.

GreenPan Levels Hard Geanodiseerd Stapelbaar

CR’s mening: Deze koekenpan verdient een uitstekende beoordeling bij zowel onze gelijkmatigheidstests als onze tests voor het loslaten van voedsel, dus pannenkoeken en eieren maken voor het ontbijt is een koud kunstje. Hij wordt geleverd als onderdeel van de zesdelige GreenPan Stackable set, maar u kunt hem ook in open voorraad kopen. De pan heeft een duurzaam antiaanbakoppervlak en kreeg in die test een Zeer Goed-beoordeling. De handgreep blijft koel aanvoelen tijdens het koken, maar het is niet de stevigste greep van de pannen die we hebben getest.

GreenPan Padova Reserve

CR’s mening: De 10-inch GreenPan Padova Reserve koekenpan wordt geleverd als onderdeel van een set, maar u kunt hem apart kopen in de open voorraad. (De koekenpan wordt geleverd als onderdeel van een set met twee pannen die ook een 8-inch versie bevat). En net als de bijbehorende set staat de GreenPan Padova bovenaan onze lijst van anti-aanbak kookgerei. Eieren glijden gemakkelijk uit de pan, de een na de ander, zonder iets achter te laten en met een uitstekende beoordeling op de test van het loslaten van voedsel. De gelijkmatigheid van het koken is ook van topklasse. De handgreep voelt koel aan en is stevig. En hoewel de keramische antiaanbaklaag het goed deed in onze duurzaamheidstests, deden sommige braadpannen het beter.

Kenmore Arlington Metallic

CR’s mening: De Arlington Metallic set van Kenmore wordt geleverd met twee koekenpannen, een van 9 inch en een van 11 inch. Onze testpannenkoeken waren mooi bruin, waardoor deze pan een uitstekende beoordeling voor gelijkmatigheid kreeg, en de eieren gleden gemakkelijk uit de pan, de een na de ander. De pan hield zich goed in onze duurzaamheidstest. De handgrepen blijven koel aanvoelen tijdens het koken, maar zoals bij veel pannenkoekenpannen in deze prijsklasse zijn ze niet erg stevig.

Le Creuset Gehard Pro

CR’s mening: Deze nieuwkomer in onze antiaanbak tests is afkomstig van een merk dat meer bekend staat om zijn kleurrijke gietijzeren kookgerei. En hoewel de Le Creuset Toughened Pro pan er in vergelijking misschien saai uitziet, heeft hij dezelfde kookkwaliteiten. Hij doorstond onze gelijkmatigheidstest met een uitstekende beoordeling en deed het bijna net zo goed, hoewel niet perfect, bij de test voor het loslaten van voedsel. En hij kan tegen een stootje. De duurzaamheid en stevigheid van de handgreep zijn top, en de handgreep blijft koel terwijl u uw maaltijd bereidt.

Member’s Mark (Sam’s Club) Hard Geanodiseerd Aluminium

CR’s mening: De Member’s Mark Hard Anodized Aluminium van Sam’s Club’s huismerk is een goede toevoeging aan elke keuken. Gelijkmatigheid bij het koken is eersteklas, en de pan verdiende een Uitmuntend op die test. Het vrijkomen van voedsel is niet helemaal tot dat niveau gestegen, maar is desondanks prima. De pan doorstond onze duurzaamheidstest met vlag en wimpel, en de handgreep blijft koel aanvoelen. De handgreep raakte echter een beetje los tijdens onze stevigheidstest, wat verrassend is voor pannen in deze prijsklasse.

Swiss Diamond Anti-aanbaklaag #6424

CR’s mening: De Swiss Diamond koekenpan van gegoten aluminium met antiaanbaklaag krijgt een zeer goede beoordeling voor gelijkmatigheid bij het bakken, en onze gebakken eieren bleven niet plakken. Het verdient onze topwaardering voor duurzaamheid, het weerstaat de afstraffing van onze staalwol schuringstest. De constructie is stevig en het handvat blijft koel aanvoelen tijdens het koken.

The Rock van Starfrit Nonstick

CR’s mening: Is het een koekenpan of een actieheld? Grapje natuurlijk, maar The Rock by Starfrit is een ster in onze gelijkmatigheidstest – onze pannenkoeken waren elke keer mooi bruin. Hij verdient ook een zeer goede beoordeling in onze test van het loslaten van voedsel. De handgreep blijft koel, maar hield het niet zo goed als sommige anderen in onze robuustheidstest. Het antiaanbakoppervlak van deze pan heeft zich echter goed gehouden in onze duurzaamheidstest.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is het veiligste kookgerei voor uw gezondheid?

In willekeurige volgorde, dit zijn de veiligste kookgerei opties waar we het over gaan hebben:Gietijzer. Roestvrij staal. Aluminium. Keramisch. Graniet. Koper.

Welk kookgerei is PFOA en PTFE vrij?

Zwilling Madura Plus Anti-aanbak koekenpan Zwilling pannen zijn PFAS, PFOA, en PTFE vrij.

Wat is het veiligste type anti-aanbak kookgerei?

PTFE-gecoat kookgerei is de andere belangrijke antikleef optie op de markt. PTFE is FDA goedgekeurd en veilig bevonden door de U. S. Consumer Safety Commission en biedt het beste gladde oppervlak op de markt.

Zijn PTFE pannen veilig?

PTFE is een gefluoreerd plastic dat de binnenkant van non-stick pannen bedekt. Non-stick kookgerei gecoat met PTFE is veilig in gebruik. Delicate gerechten die op lagere temperaturen worden bereid, komen beter tot hun recht met anti-aanbak kookgerei. Goed onderhoud en opslag zal de levensduur van uw PTFE-gecoate kookgerei verlengen.

Zijn roestvrij stalen pannen veilig?

Voor het grootste gedeelte is het antwoord ja. Houd er alleen rekening mee dat roestvrij stalen pannen een laag gehalte aan nikkel en chroom afgeven, vooral als u zuur voedsel kookt, zoals tomaten. Met roestvrij staal bekleed koperen kookgerei is ook veilig omdat het koperen oppervlak niet in contact komt met het voedsel.

Wat zijn de gevaren van anti-aanbak kookgerei?

“Wanneer pannen oververhit raken, begint die PTFE coating uiteen te vallen,” vertelde Fenton aan Live Science. Als Teflon afbreekt, komen er giftige gassen vrij. In zeldzame gevallen kan het inademen van deze chemische dampen polymeerdampkoorts veroorzaken, een aandoening die wordt gekenmerkt door hoge koorts, kortademigheid en zwakte.

Welk type koekenpan is het beste?

Hier zijn de 9 beste koekenpannen in 2021, volgens beoordelingen van klanten:Beste Nonstick Koekenpan: Tramontina Professional Aluminium Nonstick Koekenpan. Best beoordeeld: Lodge Pre-Seasoned Cast Iron Skillet. Best Keramisch: GreenPan Rio Nonstick Keramische Koekenpan. Beste Gietijzer: AmazonBasics Pre-Seasoned Gietijzer Skillet.

Betekent roestvrij staal anti-aanbak?

Roestvrij stalen pannen zijn niet anti-aanbak. In tegenstelling tot hun tegenhangers met antiaanbaklaag, hebben ze geen coating van teflon. In plaats daarvan is het kookoppervlak van een roestvrij stalen pan gemaakt van blank staal. Als je weet hoe je met een roestvrij stalen pan moet koken, kun je voorkomen dat er voedsel aan blijft kleven.

Is Teflon veilig 2021?

Teflon is er nog steeds, vooral dankzij het PFOA Stewardship Program. Omdat PFOA niet langer een bestanddeel van Teflon is, zeggen Teflon voorstanders dat de verbinding niet langer schadelijk is, en dat het koken ervan volkomen veilig is voor je gezondheid.

Is PTFE kankerverwekkend?

PTFE zelf wordt niet verdacht van het veroorzaken van kanker, zo zegt de American Cancer Society. Dat is omdat PTFE inert is. Het zal niet met andere chemische producten binnen of buiten uw lichaam reageren.

Wat is het veiligste roestvrij staal?

Anders is roestvrij staal 316 waarschijnlijk het veiligst en het duurzaamst, dankzij het mengsel van chroom, nikkel en molybdeen. 304 is ook een zeer populaire keuze en is vergelijkbaar met 316 in veiligheid, maar zonder het molybdeen, het is ooit-zoiets minder corrosiebestendig.

Is keramische pan veilig?

Keramisch kookgerei is hoogstwaarschijnlijk veilig, maar we weten er ook niet zoveel over als we over sommige andere kookmaterialen doen. Keramisch kookgerei is echter veilig bij hogere temperaturen dan de traditionele Teflon anti-aanbak potten en pannen. Houd er rekening mee dat keramiek niet per definitie beter is.

Is Teflon kankerverwekkend?

“Er zit geen PFOA in het uiteindelijke Teflon product, dus er is geen risico dat het kanker zal veroorzaken bij degenen die Teflon kookgerei gebruiken. “

Wat is beter roestvrijstalen pannen of pannen met antiaanbaklaag?

Roestvrijstalen pannen en oppervlakken zijn het beste voor het bruinen van ingrediënten-en omdat ze meestal niet gecoat zijn, in tegenstelling tot anti-aanbak soorten, zijn ze duurzamer en bestand tegen uitglijden in de keuken. Pittman gelooft dat de roestvrij stalen koekenpan of sauteerpan de beste all-around optie is voor thuiskoks.

Is anti-aanbak kanker?

Geen bewezen link naar kanker Sinds 2013 zijn alle Teflon-merkproducten PFOA-vrij. Hoewel er enig onderzoek is dat een verband suggereert tussen PFOA en kanker, is er geen bewezen verband tussen Teflon en kanker.

Vorig artikel

Hoe schilder je een betegelde douche?

Volgend artikel

Hoe weet je welke maat loper je moet nemen?

You might be interested in …

Hoe repareer je gele bladeren aan planten?

Sonya Harris is een bekroonde tuinexpert met twee decennia ervaring in het onderwijzen en delen van haar uitgebreide kennis over tuinieren op kleine oppervlakten. Ze is een Master Gardener en oprichter van het bekroonde Bullock […]

Doodt aluin bacteriën in water?

Aluin, bekend als fitkari in het Hindi, is een natuurlijk voorkomend zout dat verschillende voordelen biedt aan zijn gebruikers. Aluin, bekend als fitkari in het Hindi, is een natuurlijk voorkomend zout dat verschillende voordelen biedt […]