4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Verspreiden Seringenstruiken zich?

Seringen produceren kegelvormige bloemtrossen die pluimen worden genoemd en die na de bloei tot zaaddozen uitgroeien.

Seringen (geslacht Syringa) zijn een familie van bladverliezende bloeiende struiken die goed gedijen in de U.S. Department of Agriculture winterhardheidszones 3 tot 7. Deze populaire sierstruiken produceren geurende bloemen in witte, roze, blauwe en paarse tinten, en zijn winterhard en gemakkelijk te vermeerderen. Elk seizoen produceert en verspreidt een seringenstruik honderden zaden om het volgende jaar te kunnen woekeren.

Zaadproductie

Na twee tot drie weken bloei beginnen seringen trossen bruine zaaddozen te produceren, die elk tientallen afzonderlijke zaden in hun beschermende omhulsel kunnen bevatten. De zaaddozen kunnen enkele weken aan de tak drogen voordat ze klaar zijn om hun zaden te verspreiden.

Zaadverspreiding

Seringen hebben een speciale methode van zaadverspreiding die bekend staat als ballistichory, of ballistische verspreiding, waarbij de zaaddozen plotseling open springen om de zaden in een wijde straal rond de plant te werpen. Dit explosieve effect wordt bereikt door het ontwerp van de zaaddoos: de houtachtige vezels van de zaaddoos komen onder spanning te staan wanneer ze drogen, totdat ze op een vooraf bepaalde zwakke plek breken en terugkrullen om de zaden naar buiten te stuwen. Door dit proces kan de sering zijn eigen zaden verspreiden zonder afhankelijk te zijn van dieren of de wind.

Voorkomen van zaadverspreiding

Ondanks de explosieve manier van zaadverspreiding van de sering, is verspreiding eenvoudig te voorkomen als u niet wilt dat de zaden van de sering zich verspreiden in uw tuin of tuin. Snoei uitgebloeide bloemen weg voordat de plant zaaddozen begint te vormen, door een zuivere diagonale snede te maken net onder elke bloem. Deze lichte snoei bevordert ook nieuwe groei en verlengt het bloeiseizoen van uw sering, omdat de energie die anders in de vorming van zaaddozen zou zijn gestoken, dan in nieuwe bloemen zal worden gestoken.

Seringen kweken uit zaad

Aangezien de meeste seringen hybriden zijn, zullen nieuwe planten die uit zaad worden gekweekt niet dezelfde kenmerken vertonen als de ouderplant. De meeste seringen worden daarom gekweekt uit enten of stekken. Om seringen uit zaad te kweken, verzamelt u de zaden en droogt u ze binnenshuis tussen vellen krantenpapier. Bewaar ze ten minste twee maanden op een koele plaats om de winterslaap te simuleren. Plant de zaden in het voorjaar ongeveer 2 centimeter onder de grond op een plaats waar ze veel zon krijgen, en geef regelmatig water tot de zaailingen ontkiemen. Het kweken van seringen uit zaad vereist geduld omdat de meeste planten pas na minstens drie jaar volgroeid zijn en bloeien.

  • Fairchild Tropical Botanic Garden Virtueel Herbarium: Going Ballistic
  • Cornell Cooperative Extension: Seringen kweken
  • University of Illinois Extension: Seringen
  • The Old Farmer’s Almanac: Lilacs
  • Tijdschrift voor biologisch tuinieren: Heirloom Seringen

Ann Pedtke schrijft sinds 2001 over wetenschap en milieu. Haar werk is verschenen in “Isotope”, “Green Prints”, “The Hudson River Almanac”, “The Conservationist” en andere publicaties. Pedtke behaalde een Bachelor of Arts in Engels aan het Kenyon College en werkt in milieu-educatie in New York City.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Vermeerderen seringen zich?

Het vermeerderen van seringenstruiken uit stekken is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Neem stekken van seringenstruiken van tere nieuwe groei in de late lente of vroege zomer. Volwassen groei heeft minder kans om wortel te schieten. Neem meerdere stekken om de kans op succes te vergroten.

Zijn seringenstruiken invasief?

Seringenwortels worden niet als invasief beschouwd en zolang je genoeg ruimte laat tussen de boom of struik en de constructie, is er weinig risico van het planten van seringen in de buurt van funderingen. Seringenwortels verspreiden zich over het algemeen anderhalf keer de breedte van de struik.

Waar is de beste plaats om een seringenstruik te planten?

volle zon
De ideale plaats om seringen te planten is in de volle zon (minstens 6 tot 8 uur per dag) – geef ze te veel schaduw en ze zullen niet bloeien. Seringen houden ook van licht alkalische, vochtige, goed gedraineerde grond.

Hoe kunnen seringen zich uitzaaien?

Dit explosieve effect wordt bereikt door het ontwerp van de zaaddoos: de houtachtige vezels van de zaaddoos komen onder spanning te staan als ze drogen, totdat ze breken op een vooraf bepaalde zwakke plek en terug krullen om de zaden naar buiten te stuwen. Dit proces stelt de sering in staat haar eigen zaden te verspreiden zonder afhankelijk te zijn van dieren of wind.

Hoe voorkom je dat een seringenstruik zich uitbreidt?

U kunt barrières plaatsen die 6 inches of meer de grond in gaan en die de seringen ervan weerhouden zich naar uw landschapsbedden uit te breiden. De barrière kan bestaan uit een materiaal op polybasis met stalen of metalen randen. Er zijn veel producten op de markt.

Hoe verspreid je seringen?

Seringen verplanten Je kunt ze direct in de grond planten. Om je vers gegraven seringzuiger in de grond te planten, graaf je een gat dat diep genoeg is, maak je de grond wat losser door er met je schep in te graven. Plaats je seringenzuiger of -scheut in het gat en vul het weer op met de losse grond.

Hoeveel ruimte heeft een seringenstruik nodig?

Hier is de eerste regel van het planten: seringen hebben veel ruimte nodig om te groeien. Als u een haag plant, heeft hij een plek nodig van ten minste 1,5 tot 1,5 meter breed en voor een heester is dat 2,5 meter. Ze hebben ook ten minste zes uur zon per dag nodig om goed te kunnen bloeien. Zorg voor een goed doorlatende, alkalische grond.

Hebben seringenstruiken een partner nodig?

Om hun seizoen te verlengen hebben ze begeleidende planten nodig die kleur geven tegen het groene blad van de seringen in de zomer. Als ze zich goed gedragen, zijn ze perfecte partners met andere heesters of vaste planten en helpen ze om opvallend mooie combinaties in de tuin te maken.

Hoe snel verspreiden seringen zich?

Seringenstruiken groeien snel Als je hoopt dat je seringenstruik elk jaar flink zal groeien, dan zul je waarschijnlijk niet teleurgesteld worden. Een seringenstruik groeit meestal tussen de 15 en 15 cm in een jaar. De sering kan zelfs sneller groeien dan dat, aangezien er wordt gezegd dat hij tussen 12 en 18 centimeter in een jaar kan groeien.

Groeien seringenstruiken snel?

Seringenstruiken groeien snel Alle seringenstruiken worden over het algemeen beschouwd als snelgroeiende struiken. Als je hoopt dat je seringenstruik elk jaar veel zal groeien, dan zal je waarschijnlijk niet teleurgesteld worden. Een seringenstruik zal meestal tussen de 6 en 8 centimeter groeien in een jaar.

Zullen seringenstruiken terug groeien als ze gekapt worden?

Oude, verwaarloosde seringen kunnen worden vernieuwd of verjongd door ze te snoeien. Huis-tuinders kunnen kiezen tussen twee verschillende snoeimethoden. Eén manier om een grote, overgroeide sering te vernieuwen is de hele plant in de late winter (maart of begin april) terug te snoeien tot op minder dan 6 tot 8 centimeter van de grond.

Hoe snel groeien seringenstruiken?

De sering is een bladverliezende, meerstammige struik met een onregelmatige, afgeronde omtrek. Hij groeit snel als hij jong is, maar vermindert tot ongeveer een meter per jaar als hij ouder wordt.

Vormt sering een goede haag?

Seringen kunnen het beste natuurlijk groeien in een informele haag, en als ze ver genoeg uit elkaar staan is er weinig snoei nodig. Snoei echter altijd gebroken, kruisende of dode takken weg. Om de luchtcirculatie en de groeikracht van de seringen te verbeteren, moet u bij elke struik selectief oud hout tot op de grond wegsnoeien.

Wat is de beste tijd van het jaar om seringen te planten?

lente
De beste tijd om seringen te planten is in de herfst nadat de bladeren zijn gevallen, maar voordat de grond bevriest. Seringen kunt u in het voorjaar planten voordat de knoppen zich beginnen te ontvouwen. De voorjaarsperioden zijn echter zeer kort en het uitplanten in deze periode wordt alleen aanbevolen in gebieden waar de winters zeer streng zijn.

Moeten seringenstruiken worden gesnoeid?

Als algemene regel geldt voor alle seringen dat ze direct na de bloei in de lente gesnoeid moeten worden. Omdat seringen hun bloemknoppen voor volgend jaar al hebben gezet nadat de bloemen van het huidige jaar zijn uitgebloeid, zal snoeien later in de zomer of herfst resulteren in het afknippen van veel of alle bloemen van volgend jaar.

Vorig artikel

Breekt glas van koud naar heet?

Volgend artikel

Hoe diep moeten verhoogde bedden zijn?

You might be interested in …

Is Shaq een Que Dog?

Volgens de officiële website van Omega Psi Phi, werd de broederschap opgericht op 17 november 1911 aan de Howard University in Washington, D.C. De oprichters waren allen studenten aan Howard – Edgar Amos Love, Oscar […]

Wat is het kritieke pad Quizlet?

– Toont de volgorde waarin activiteiten moeten worden ondernomen. – Toont welke activiteiten pas kunnen plaatsvinden als andere activiteiten zijn voltooid. – Geeft aan welke activiteiten gelijktijdig kunnen worden ondernomen, waardoor de totale tijd die […]

Krimpt vilt bij het wassen?

Vilt is gevoelig voor de temperatuur en de beweging van het water, en het kan krimpen als het niet goed behandeld wordt. Vilt moet op een fijnwasprogramma worden gewassen. Kies het wolwasprogramma of het fijnwasprogramma […]