Waarom behoefte aan nieuwe kantoren weer groeit

Vraag nieuwe kantoren neemt toeOndernemers zijn in Nederland op diverse locaties weer op zoek naar nieuwe kantoren die aan hun eisen voldoen. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat er op de kantorenmarkt kwalitatieve tekorten zijn ontstaan. In de afgelopen jaren was de nieuwbouwproductie beperkt. Nu de economie herstelt, groeit de behoefte aan moderne kantoren.

 

 

Mismatch vraag en aanbod
Een groot deel van het huidige leegstaande kantorenaanbod is verouderd. De vraag naar duurzame kantoren neemt toe. Dit wordt versterkt door het Energieakkoord en de eis dat utiliteitsgebouwen met een kantoorfunctie vanaf 1 januari minimaal energielabel C moeten hebben. Ook is er groeiende behoefte aan nieuwe kantoorruimte op centrum- en stationslocaties, met name bij kleine bedrijven in de Randstad. Uit het onderzoek blijkt verder dat voor grotere bedrijven kantoorparken een gewenste vestigingsplek blijven.


Nieuwbouw in de komende 10 jaar
Nieuwbouw van kantoren blijft nodig om de dynamiek op de kantorenmarkt te garanderen. Ook is kwalitatief goede nieuwbouw nodig voor het opvangen van groeiende werkgelegenheid en het vervangen van verouderde kantoorpanden. Vóór de crisis werd in 2007 in Nederland nog 1,1 miljoen m2 aan nieuwe kantoren gerealiseerd. In 2016 was dit nog maar 265.000 m2. NVM Business en Bureau Stedelijke Planning verwachten de komende 10 jaar een productie van minimaal 300.000 m2 per jaar.


Uw eigen duurzame kantoorpand?
Nieuw kantoren Veenendaal - duurzaam kantoor
Op Businesspark Het Vizier in Veenendaal is een aantal concrete bouwplannen voor duurzame kantoorhuisvesting ontwikkeld. Vanaf 200 m2, voor zowel MKB-ers als multinationals. Wij geven u graag advies over groenfinanciering en fiscale maatregelen.

Meer weten?
Vraag de brochure aan of neem contact op met Joop Camminga van Het Vizier op 088 – 70 70 260 | 06 – 14915950

 

Bronnen:
www.nvm.nl