Vijf feiten over datacenter DC Valley

DC Valley VeenendaalIn september wordt gestart met de bouw van een gloednieuw datacenter op de grens tussen Veenendaal en Ede. Naar verwachting wordt DC Valley begin 2018 opgeleverd. De locatie is strategisch gekozen: in FoodValley, op een veilige plek ruim 15 meter boven zeeniveau.

 

 

Wat u moet weten over DC Valley

 

1.
Antwoord op groeiende vraag naar lokale data-oplossing

Het aantal apparaten dat met elkaar data uitwisselt stijgt explosief. Bedrijven hebben een steeds grotere behoefte aan lokale data-opslag en –verwerking. Data moet realtime en dichtbij beschikbaar zijn. Het nieuwe datacenter is het antwoord op de behoefte aan een goed beveiligd center ‘om de hoek’.

2.
Goed voor regionale economie

DC Valley levert nieuwe banen op en trekt hoogwaardig ICT-talent naar de regio. Het vergroot de aantrekkingskracht van FoodValley als vestigingsplek voor ICT-bedrijven. Bedrijven uit zowel binnen- als buitenland.

3.
Duurzame bouw

DC Valley wordt een hypermodern, duurzaam gebouw. O.a. door het gebruik van energie van zonnepanelen en windmolens. Het datacenter wordt aangesloten op warmte-koude-opslag en levert restwarmte aan lokale bedrijven.

4.
Eerste klant

Marcel van BohemenXantion in Ede is het eerste bedrijf dat een langdurige samenwerkingsrelatie aangaat met DC Valley. Directeur Marcel van Bohemen: “Data in de cloud is voor klanten een heel vaag iets. Een datacenter moet iets zijn waar je naar binnen kunt lopen en moet in de buurt staan. Wij vinden het waardevol dat er een datacenter komt dat je met je klanten kunt bezoeken. DC Valley is toegankelijk en dat geeft klanten veel vertrouwen.”

5.
Tweede datacenter

Tijdens de drukbezochte persconferentie in maart werd al gesproken over de bouw van een tweede datacenter. Fius van Laar, project developer DC Valley, kondigde namens de initiatiefnemers aan dat wat hen betreft er snel een tweede datacenter komt. En dan in Veenendaal.

 

Ook ondernemen op Het Vizier, ICT-hart van FoodValley?

Op Businesspark Het Vizier in Veenendaal zijn bouwkavels beschikbaar en er zijn concrete bouwplannen. Plannen waarmee u direct kunt starten.

Neem voor meer informatie contact op met Joop Camminga via 088 – 70 70 260 | 06 14915950.
Of ontvang de gratis brochure.

 

Bronnen:

BKVeenendaal
DutchITChannel
Unica.nl
Twitter