Veenendaal maakt geld vrij voor tweede fase ICT-Campus

Logo_ICTCampus_Regio FoodValleyOp 2 mei jl. heeft het college van B&W van de gemeente Veenendaal ingestemd met de plannen voor de volgende fase van de ICT-Campus. De gemeente stelt eenmalig zes ton beschikbaar. En vanaf 2018 jaarlijks € 100.000,-. Het ICT-bedrijfsleven en onderwijsinstellingen betalen door cofinanciering de overige investering van de in totaal 2,8 miljoen euro. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het voorstel van het college.

 

Groei, innovatie en meer werkgelegenheid

In het afgelopen jaar zijn door gemeente, bedrijfsleven en onderwijs veel initiatieven gestart. Zoals het organiseren van ICT-events, het op poten zetten van nieuwe ICT-opleidingen en sterke cross-over samenwerkingen. Met het budget dat nu vrijkomt kan deze positieve lijn in de tweede fase (2017-2020) worden vervolgd.

De samenwerkingspartners zullen op een structurele manier verder bouwen aan een nog beter vestigingsklimaat voor ICT-bedrijven in FoodValley. Kruisbestuivingen tussen food- en ICT-bedrijven spelen hierin een grote rol. Deze zorgen voor innovatie, nieuwe afzetmarkten en extra werkgelegenheid in de regio.

Op naar 2025

In de komende periode werken de partners binnen de ICT-Campus een convenant uit om de samenwerking te bekrachtigen. In de vergadering van juni debatteert de gemeenteraad over het programmaplan.

Wethouder Verloop – gemeente Veenendaal:

“Samen bouwen we verder aan ICT-Centrum Veenendaal en dat geeft positieve energie. Met als stip op de horizon dat Veenendaal in 2025 het ICT-centrum van FoodValley is!”

Belangrijke rol voor Het Vizier

Vonk360 aan de A12Op Businesspark Het Vizier aan de A12 zijn veel ICT-bedrijven gevestigd, zoals Detron, Bartosz en Cegeka. Het Vizier wordt aan de oostzijde begrensd door Van der Valk Hotel Veenendaal en aan de westzijde door Vonk 360. Vonk 360 vormt ook in de tweede fase van het ICT Campusprogramma een centrale ontmoetingsplek voor ICT-bedrijven en -startups. Hiermee krijgt Het Vizier een belangrijke rol als hét kloppend ICT-hart van FoodValley.

Nu starten, morgen meedoen!

Op Het Vizier zijn nog bouwkavels beschikbaar én u kunt kiezen voor een aantal concrete bouwplannen voor kantoorhuisvesting. Van 200 tot 5.000 m2.

Meer informatie?
Neem contact op met:

Joop Camminga
Tel. 06-14915950 | 088 – 70 70 260

Of ontvang de gratis brochure van Het Vizier.

 

Bronnen:

Veenendaalskrant.nl
Computable.nl