Nieuwe lichting ICT-ers komt eraan. Hoe ziet hun opleiding eruit?

CHE IT-opleidingDe inschrijving voor de nieuwe ICT-opleiding aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is geopend. Het gaat om een voltijd HBO-ICT opleiding die studenten in 4 jaar opleidt tot IT-Consultant, Front End Developer, Security Consultant of Informatiemanager. De kans op een baan met deze opleiding op zak, is groot. Bedrijven zitten te springen om goed opgeleide IT-ers. Wat leren zij zoals tijdens deze opleiding die in september van start gaat?

 

Verbinder tussen technologie, mens en organisatie

Christelijke Hogeschool EdeDe opleiding combineert een stevige dosis technische kennis met bedrijfskundig inzicht. Gedurende de studie vergroten studenten hun kennis van hardware, software en IT-systemen. Elk jaar gaan ze aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Daarnaast leren ze software ontwikkelen die aansluit bij de wensen van gebruikers.

Studenten hebben niet alleen oog voor de techniek. Ze leren vooral hoe ze bedrijfsprocessen, techniek en mensen met elkaar verbinden. Ook leren ze hoe ze organisaties kunnen adviseren en waar de grenzen liggen van privacy en veiligheid.

 

Bedrijven betrokken bij onderwijsprogramma

IT-studenten CHE

Het onderwijsprogramma van de nieuwe opleiding is mede tot stand gekomen met input vanuit het bedrijfsleven uit de Valleiregio. Hierdoor gaan studenten aan de slag gaan met de nieuwste technologieën en met praktijkopdrachten die aansluiten op de actualiteit. Bedrijven weten zeker dat ze de beschikking krijgen over een arbeidspotentieel met de juiste kennis en skills.

De CHE werkt voor stages en praktijkopdrachten o.a. samen met het ICTLab4FoodValley. Dit is een innovatieve leer- en werkplek waar toekomstige ICT-professionals kennis maken met hedendaagse uitdagingen. Onderwijs en ondernemers werken in dit lab samen aan een goede inhoudelijke aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven.

 

Opleiding belangrijk voor FoodValley

In FoodValley zitten bedrijven te springen om goed opgeleide IT-professionals. 79% van de werkgevers in FoodValley verwacht groei in hun totale ICT-personeelsbestand. De gemiddelde verwachte groei voor de jaren 2016-2018 is 43,8% in FTE’s. Dit bleek uit onderzoek van ICTValley, in samenwerking met Federatie Ondernemingskringen Valleiregio.

In FoodValley speelt innovatie een belangrijke rol. De nieuwe lichting ICT-ers zal dan ook met open armen worden ontvangen.

 

Ondernemen in het ICT-hart van FoodValley?

Maak kennis Businesspark Het Vizier in Veenendaal. Op ons Businesspark zijn diverse ICT-bedrijven gevestigd, zoals Detron, Cegeka en Bartosz. Er zijn diverse bouwkavels beschikbaar. Ook kunt u kiezen voor verschillende kant-en-klare bouwplannen.

Joop Camminga Het Vizier VeenendaalVerder praten?
Bel Joop Camminga van Het Vizier op 088 – 70 70 266 | 06 – 14915950 of vraag de brochure van Het Vizier aan.

 

Bronnen:
ictvalley.nl
che.nl