Unilever in 2019 van start in FoodValley.

Global Foods & Innovations Centre WageningenBegin deze maand klonk het startschot voor de bouw van het nieuwe Global Foods & Innovation Centre van multinational Unilever op de Wageningen Campus. Het nieuwe Centre biedt huisvesting aan de Foods R&D-organisaties die nu nog gevestigd zijn in Vlaardingen, Heilbronn (Duitsland) en Poznan (Polen). Waarom is de komst van dit hypermoderne Centre zo belangrijk voor FoodValley?

 

Keuze is voor Unilever een ‘logische’

Unilever geeft aan dat de keuze voor Wageningen logisch was. Paul Polman, CEO Unilever: “Hier hebben we toegang tot internationaal talent. Door samenwerking met de WUR, kenniscentra en andere bedrijven kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat duurzame en voedzame voeding toegankelijk wordt voor iedereen.”

Maarten Camps, Secretaris Generaal Ministerie Economische Zaken en Klimaat: “Nederland heeft een van de meest productieve agri-foodsectoren ter wereld. Mede door de regio Wageningen loopt ons land voorop in hightech toepassingen als big data en voedselrobots.”

 

Impuls voor vestigingsklimaat FoodValley

Het nieuwe Global Foods & Innovation Centre past naadloos in de ambitie van Wageningen en FoodValley om het kennishart van Nederland te vormen op het gebied van (Agro)Food en Life Sciences. Burgemeester van Wageningen, Geert van Rumund: “Innovatie- en kennisnetwerken krijgen een grote impuls. De komst van Unilever bevestigt dat we internationaal opererende bedrijven een aantrekkelijk vestigingsklimaat weten te bieden.”

Het te bouwen Foods Innovation Centre komt tussen het bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra en Friesland Campina. Paul de Ruiter Architects tekende voor het ontwerp. De bouw is in handen van Dura Vermeer en zal medio 2019 zijn afgerond. De komst van het Centre draagt positief bij aan de werkgelegenheid: er komen naar verwachting circa 550 arbeidsplaatsen.

 

Ook ondernemen in de meest innovatie regio van Nederland?

Businesspark Het Vizier in Veenendaal ligt in het hart van FoodValley.
Er zijn bouwkavels en kant-en-klare bouwplannen beschikbaar. U kunt direct van start.

Meer weten over de mogelijkheden voor úw bedrijf?
Neem vrijblijvend contact op met Joop Camminga:
Tel. 088 – 70 70 260 / 06 – 14915950

Of ontvang de brochure van Het Vizier.

 

Bron: regioinbedrijf.nl
Beeldmateriaal: Paul de Ruiter Architects