Kantoorinrichting 2018: dit zijn de trends.

In 2018 lopen werk en privé steeds meer door elkaar. Vooral de jonge Generatie Y (geboren tussen 1980 en 1994) vindt het combineren van privé- en werkzaken de normaalste zaak van de wereld. Onder werktijd even naar de kapper of een potje tafelvoetbal in de kantine. Het kantoor wordt een plek waar je je thuis wilt voelen. Kantoorinrichting 2018: welke trends gaan we dit jaar nog meer zien?

1. Meer zit-sta werkplekken

‘Zitten is het nieuwe roken’ horen we steeds vaker. Alleen zitten is niet goed. Maar alleen staan ook niet. Veel medewerkers krijgen bij lang staan bijvoorbeeld last van hun rug. De oplossing zit ‘m in afwisselend staan en zitten. Voor een gezonde kantoorinrichting zijn zit-sta bureautafels ideaal.

2. Groen

In 2018 blijft duurzaam en circulair ondernemen uiteraard op de agenda staan. We zullen deze ontwikkeling ook in de inrichting van kantoren terugzien. Met een voorkeur voor natuurlijke materialen, gerecyclede meubels en planten. De toepassing van technologie in kantoren zet door. Slimme technologie die data oplevert voor met name gebouwbeheer: wanneer moet bijvoorbeeld de verwarming aan in bepaalde ruimtes?

3. LED-verlichting

LED-verlichting is en blijft ook in 2018 de norm. LED-verlichting is veel milieuvriendelijker en energiezuiniger dan traditionele verlichting. Het is een prima manier om geld te besparen en je zorgt tegelijkertijd voor een schonere wereld.

4. Meer privacy in gesloten ruimtes

Was jaren geleden de trend kantoorruimtes steeds opener te maken. Nu weten we dat medewerkers het ook nodig hebben zich te kunnen terugtrekken. Ruimtes om geconcentreerd te werken en aparte, afgesloten ruimtes voor vergaderingen. Voor de inrichting van het kantoor betekent dit dat er meer vraag komt naar multi-inzetbare meubelen. Ook de inzet van ‘privacy panels’ wordt populair voor het creëren van meer privacy op de werkplek.

5. Privé en werk inéén

Door de technologische ontwikkelingen kunnen we altijd en overal werken. Je beantwoordt e-mails in de trein en werkt verslagen thuis uit na het avondeten. Omgekeerd sport je onder werktijd en speel je een potje tafelvoetbal. Het kantoor wordt steeds meer een thuis. Gevolg voor de kantoorinrichting: zorg voor ontspanning met bijvoorbeeld chillplekken, een fitnessruimte of een gameroom op de werkvloer.

 

Kantoorruimte nodig?

Bekijk de beschikbare kavels en bouwplannen op Het Vizier.
Neem voor meer informatie contact op met Joop Camminga, tel. 088 – 70 70 260 / 14915950.

 

Bronnen:
– rever.nl
– inofecblog.nl

Afbeeldingen:
launchdesk, flexas.nl, skepp.nl, kantoorartikelen.nl