Game Battle moet jongeren verleiden

Info Support Game Battle24 Uur lang gamen! Voor veel jongeren een heerlijk vooruitzicht. Op 23 en 24 februari kan het. Dan vindt in De Basiliek in Veenendaal weer de Info Support Game Battle plaats. Het doel van deze gamemarathon is jongeren vermaken én verleiden tot een beroepskeuze in de IT.

 

 

Gamen, workshops en hackaton

Game Battle Info SupportDe Game Battle is het ICT- en Game event voor de volgende generatie. Deelname staat open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit Veenendaal, Rhenen, Ede en Wageningen. Vrijdag 23 februari geeft Marco Verloop, Wethouder Economische Zaken in Veenendaal, het startschot.

 

De jongeren spelen o.a. Rocket League, Minecraft en League of Legends. Daarnaast is er virtual reality en een patchwedstrijd. Info Support heeft als grootste ICT-werkgever in Veenendaal dit jaar de War of the Tanks, een spannende beleving. Tijdens een hacketon worden de jongeren uitgedaagd in korte tijd met een creatieve IT-oplossing te komen voor een specifiek probleem. Naast gamen biedt de Game Battle dus veel meer.

 

Carrière- en opleidingsplein

IT-opleidingen uit de regio presenteren zich op het carrière- en opleidingsplein. Zowel jongeren als hun ouders kunnen hier alle informatie inwinnen over IT-opleidingen in de regio.

 

Gerrit Valkenburg - ICT ValleyGerrit Valkenburg, secretaris van ICT Valley: “We hebben in de IT-branche sterk behoefte aan goed personeel. De vraag blijft groeien. Het is heel belangrijk jongeren al op jonge leeftijd voor IT te interesseren. De Game Battle wakkert hun enthousiasme hiervoor aan. Het event heeft in 2017 goed gescoord en we willen hier nu op doorbouwen.”

 

Ondernemen in het ICT-hart van FoodValley?

Veenendaal is het ICT-Centrum van FoodValley en Het Vizier het kloppend ICT-hart.
Meer weten over de mogelijkheden op Businesspark Het Vizier voor úw bedrijf?
Bel dan direct met Joop Camminga op 088 – 70 70 260 | 06 – 14915950.