Goede koffie op kantoor. Tevreden medewerkers?

Koffie-op-kantoor
Koffie speelt een belangrijke sociale rol op kantoor. Het verbindt medewerkers en vergroot hun betrokkenheid bij het werk. Uit de Koffiemonitor bijkt dat 80% van de medewerkers smaak de belangrijkste meetlat vindt voor de kwaliteit van koffie. Maar liefst 30% denkt dat een goed bakkie bijdraagt aan het sluiten van een mooie zakelijke deal. Wat vertelt de Koffiemonitor ons nog meer?

 

Sociaal bindmiddel

Veel werknemers zien het halen van koffie als een belangrijke sociaal momentje. Wanneer ze koffie halen, haalt 59% ook meteen een kopje koffie voor collega’s. Opvallend: vrouwen zijn met 66% daarin een stuk socialer dan hun mannelijke collega’s met 55%. Hoe meer koffievarianten er zijn, hoe groter de bereidheid voor elkaar koffie te halen. Als er alleen zwarte koffie is, haalt 48% van de respondenten voor elkaar koffie. Bij 3 varianten is dit 54% en bij meer dan 3 soorten koffie, zelfs 66%.

Op weg naar de koffiemachine spreekt 61% graag collega’s. Met name door de sterk toegenomen digitale communicatie en vele flexwerkplekken communiceren, neemt de behoeft aan face-to-face communicatie toe. 46% van de ondervraagden vindt een sfeervolle koffiehoek op kantoor dan ook een must.

Koffie zorgt voor betere prestaties

verschillende soorten koffieBetrokken medewerkers leveren betere prestaties. Koffie draagt bij aan meer verbinding op kantoor en vergroot daarmee de productiviteit. We hebben dan wel zo onze koffievoorkeuren: 85 % wil zelf de sterkte kunnen bepalen en 56% wil een bredere keuze in koffievariatie. Dit past ook bij de algemene koffietrends, zoals de voorkeur voor vers gemalen bonen en voor luxe koffieproducten. 70% wil graag kunnen kiezen voor cappucino, 64% voor espresso, 25% voor latte macchiato en 96% op z’n minst een bak gewone koffie.

De Koffiemonitor is een jaarlijks onderzoek in opdracht van NESCAFÉ onder circa werknemers naar koffietrends op de werkvloer.

Samen een kop koffie drinken?

Bent u op zoek naar geschikte kantoorruimte, dan bespreken we graag de mogelijkheden voor uw bedrijf op Het Vizier. Uiteraard onder het genot van een heerlijk dampende kop koffie.
Bel Joop Camminga op 088 – 70 70 266 of 06 – 14915950.

 

Bron: Nestlé