Gezond kantoor, minder verzuim! Aan de slag met deze 3 tips.

dag van het vastgoedbeheerHet onderzoek ‘Health, Wellbeing & Productivity’ van de World Green Building Council toont het belang aan van een gezond kantoor. De resultaten uit dit onderzoek zijn belangrijk voor ondernemers. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat een gezonde werkomgeving winst oplevert. Het ziekteverzuim loopt terug en daarmee ook de personeelskosten. Een gezond kantoor, waar let je op?

 

 

1. Frisse binnenlucht

Naar schatting verbetert de productiviteit met 8 tot 11 procent door een betere luchtkwaliteit. Binnenlucht verbetert door goede, natuurlijke ventilatie. Hierdoor vermindert de hoeveelheid CO2 en vervuilende stoffen. Onderzoek laat ook zien dat het loont als medewerkers zelf mogen meebeslissen over het binnenklimaat. Laat ze bijvoorbeeld zelf de temperatuur op hun werkplek bepalen. En laat elke medewerker zelf beslissen over de verlichting.

 

2. Licht en natuur

Kantoor met uitzicht op natuurMedewerkers mijden doorgaans donkere ruimtes. De productiviteit van een medewerker verbetert als z’n werkplek dicht bij het raam is. Daglicht is belangrijk voor ons welbevinden. Experts voegen daaraan toe dat uitzicht op de natuur ook een belangrijke factor is.

 

3, Concentratie en rust

Lawaai en storende geluiden leiden ons af. Een kantooromgeving met een prettige akoestiek geeft rust en is goed voor de concentratie. Uit onderzoek blijkt dat elk storend geluid zorgt voor 10 tot 15 minuten concentratieverlies. Let bij de inrichting en stoffering van de ruimte op voldoende ‘ruwe’ materialen die geluid opnemen. Verder kunnen akoestische scheidingswanden en panelen ook voor rust op kantoor zorgen.

 

Uw eigen gezonde kantoor?

circulair bouwen Her Vizier Veenendaal

Kantoornieuwbouw op Het Vizier Veenendaal.

90% van de totale operationale kosten van een gebouw bestaat uit personeelskosten. Een gezond kantoor is dus van groot belang voor uw onderneming. Overweegt u nieuwbouw voor uw bedrijf, ga dan eens in gesprek met Joop Camminga van Het Vizier. Hij vertelt u graag meer over beschikbare bouwkavels en kant-en-klare bouwplannen waarmee u direct aan de slag kunt.

Contact met Joop Camminga:
Tel. 088 – 70 70 266
Tel. 06 – 14915950

 

Bronnen:
duurzaamgebouwd.nl
Skyline Europe.nl (beeld kantoor met uitzicht op de natuur)