Dit zijn de vijf grootste ergernissen op kantoor in 2017

ergernissen op kantoorMet stip op 1: kijken op je mobiele telefoon tijdens gesprekken en vergaderingen. Lilian Woltering, deskundige op het gebied van zakelijke omgangsvormen, heeft onderzoek gedaan naar ergernissen op kantoor. Ze vroeg 500 kandidaten naar hun werkomstandigheden en persoonlijke frustraties. Hieronder de top vijf met zaken die ons op kantoor het meest irriteren.

 

1. Telefoon gebruiken tijdens gesprekken of vergaderingen

Dit vinden we onbeschoft en irritant. Het is storend als mensen iets anders doen als je je punt maakt of een presentatie houdt. Alsof jij als spreker niet belangrijk of interessant genoeg bent.

2. Collega’s die afspraken niet nakomen

Kantoorergernissen 2017Erg vervelend als je samen met collega’s aan een project werkt. Komen ze hun afspraken niet na, dan wordt een afgesproken deadline niet gehaald. Het project loopt vertraging op. Vaak weet je wie er punctueel is en wie niet. Zie je het aankomen, communiceer dan tijdig en maak duidelijk wat de stand van zaken is.

3. Roddelen

Een roddel of grap over een collega kan verkeerd vallen of verkeerd worden begrepen. Je kunt hiermee de sfeer op kantoor echt ondermijnen en er zelfs mensen mee kwetsen. Niemand zegt dat ie roddelt en toch gebeurt het dagelijks op elk kantoor.

4. CC’en in irrelevante mails

We ontvangen berichten via allerlei media. Via what’s app, telefonisch en via de mail. Niets is zo ergerlijk als onzinnige informatie in mailtjes waar je niets mee hoeft. Adresseer je mail aan diegenen die er echt iets mee moeten en val anderen niet onnodig lastig.

5. Te laat komen

Chronische te-laat-komers, je kent er vast wel een paar op kantoor. Te laat bij elke afspraak en vergadering. Irritant! Natuurlijk kan het ook jezelf overkomen. Een uur te laat aanschuiven bij een belangrijke vergadering is iets anders dan een kwartiertje te laat door druk verkeer. Merk je dat je later bent, laat het dan even aan de anderen weten.

Gedragscode

De sfeer in veel organisaties is nu losser en informeler dan jaren geleden. Gedragsregels bieden houvast en dragen bij aan een positieve sfeer. Het is daarom slim om gedragsregels te formuleren. Zo is duidelijk wat van iedereen wordt verwacht en kunnen collega’s er elkaar eventueel op aanspreken.

Kantoor met prettige werksfeer?

Dat een goed doordachte kantoorinrichting bijdraagt aan de werksfeer en stimulerend is voor de productiviteit, is inmiddels bekend. Overweegt u nieuwbouw voor uw bedrijf, neem dan contact op met Joop Camminga van Het Vizier. Op Businesspark Het Vizier in Veenendaal zijn bouwkavels en kant-en-klare bouwplannen beschikbaar voor hightech, duurzame kantoorpanden.

Meer informatie over de mogelijkheden op Het Vizier voor úw bedrijf?
Bel vandaag nog met Joop via 088 – 70 70 260 of 06 – 14915950.

 

Bron:
– www.ad.nl/ad-werkt
– omgangsvormen.com