Laat een gezond kantoor ons écht beter presteren?

CBRE Onderzoek Healthy Offices
Dit was een van de vragen in het onderzoek van het CBRE. Het antwoord is: ja! Maar liefst zeven maanden lang namen 124 medewerkers van CBRE deel aan het onderzoek ‘Healthy Offices’. Het onderzoek toont aan dat door het aanpassen van de werkomgeving, mensen zich beter en energieker voelen. En daardoor verrassend beter presteren.

 

Wat hield het onderzoek in?

In het onderzoek werden vijf veranderingen in de werkomgeving doorgevoerd. Twee daarvan betrof aanpassingen in de inrichting, namelijk de aanwezigheid van planten op de werkvloer en verlichting. Drie daarvan betrof gezonde keuzes op het gebied van voeding, ontspanning en beweging. In het kantoor van CBRE werd een Healthy Spot gecreëerd; de testzone waarin alle verandering geïmplementeerd waren.

Vervolgens werden de 124 medewerkers verdeeld in groepen. Een deel daarvan werkte in de Healthy Spot en het andere deel vormde de controlegroep. Deze laatste groep deed wel mee aan onderzoeksactiviteiten (interviews en vragenlijsten), maar had niets te maken met de veranderingen in de werkomgeving.

Opvallende resultaten

 

10% beter presteren door planten

Uit het onderzoek blijkt dat planten goed voor ons zijn! 78% voelde zich gelukkiger en 76% voelde zich energieker. Deelnemers hadden het gevoel in een natuurlijke ruimte 10% beter te presteren. Verrassend is dat zowel echte als kunstplanten dit positieve effect hebben. Maar ook posters, muurschilderingen of behang met planten.

 

18% beter presteren door aangepaste verlichting

Goede kantoorverlichtingNa het onderzoek was de aangepaste verlichting een van de eerste dingen die deelnemers terug wilden. Wat was er zo bijzonder aan? In de Healthy Spot was een nieuw verlichtingssysteem geïnstalleerd met circadiaans schema. Dit houdt in dat de verlichting is afgestemd op het bioritme van mensen. Warm licht in de ochtend, sterk helder licht in de middag en gedimd licht in de avond.

 

Het onderzoek werd uitgevoerd door CBRE in samenwerking met de Universiteit Twente en de Vrije Amsterdam. Download de E-paper Healty Offices.

Ook een kantoor waar uw medewerkers blij van worden?

Op Het Vizier is bouwgrond beschikbaar. En bepaalt u zelf de indeling en inrichting van uw kantoor. Wij geven u graag advies. Van vergunningen en bouwtechnische zaken tot een duurzame en gezonde kantoorinrichting.
Neem contact op met Joop Camminga via 088 – 70 70 260 | 06 – 14915950.
Of ontvang de gratis brochure van Het Vizier.

 

Bronnen en beeldmateriaal:
www.cbre.nl
www.duurzaamgebouwd.nl