4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Moet je over voegmiddel heen voorstrijken?

Ik ben een kamer aan het schilderen die eerder behangen is geweest. De muren zijn bekleed met fineerpleister, dus het papier was gemakkelijk te verwijderen en het pleisterwerk schoon te maken. Er zijn echter plekken met bedrading, deuken en andere sporen van slordig pleisterwerk die ik heb afgedekt met normaal voegmiddel.

Als ik begin te schilderen (latex) merk ik dat, tenzij ik echt snel en nat over het voegmiddel ga, het omhoog begint te komen en de afwerking ruïneert.

Moet ik een spuitprimer gebruiken? Wat doen anderen aan dit probleem?

4 Antwoorden 4

Een primer wordt aanbevolen voor voegkit. Het gebruik van een primer verzegelt de modder en gebruikt eigenlijk minder verf met een gelijkmatige afwerking op de lange termijn.

Als u merkt dat u veel reparaties uitvoert, koop dan een “nieuwe gipsplaat” primer. Dat is goedkoper en helpt u om het nieuwe voegmateriaal net zo goed schilderklaar te maken (het is ook latex). Het is over het algemeen alleen verkrijgbaar in gallons, hoewel (in de veronderstelling dat je een hele kamer in gipsplaat hebt gedaan)

Als u niet veel reparaties uitvoert, overweeg dan het gebruik van een betere patch. Voegenkit is anders dan vinyl spackle, en sommige soorten spackle komen nu voorgeprepareerd.

Huh? Natuurlijk doe je dat. Altijd.

Elke keer als je topcoat verf aanbrengt op een oppervlak dat inconsistent is, zal het inconsistente resultaten geven. De aflak zal verschillend reageren op verschillende oppervlakken, en een andere textuur achterlaten die merkbaar zal zijn.

Dat is het hele punt van primer. U schildert primer over het gemengde oppervlak, de primer verzegelt het, en na 1-2 lagen (eventueel met wat hulp van schuren of plamuren tussen de primerlagen) heeft u een oppervlak dat uniform is (consistent/hetzelfde) – het is allemaal gedroogde primer. De aflak brengt gelijkmatig aan.

Primer zorgt er ook voor dat de kleur uniform is, omdat anders onderliggende verschillende kleuren doordrukken (de meeste architecturale coatings zijn bijna wit, en witte verf is niet zo dekkend).

Primer is geoptimaliseerd om dit te doen. Het is ook goedkoper. Verf kan dit ook, maar dan moet je er belachelijk veel lagen van maken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Moet je primer gebruiken over voegmassa?

Als je een muur hebt gerepareerd voordat je ging verven, heb je waarschijnlijk plekken met spack of voegmassa op het oppervlak. Als deze reparaties klein zijn, hoeft u geen aparte primer te kopen; gebruik gewoon een kleine hoeveelheid van uw gewone verf en strijk die lichtjes op die plekken om de muur “spot-prime” te maken.

Kan ik direct over voegmassa heen schilderen?

Voordat de professionals muren schilderen, vullen ze gaten en scheuren met voegmiddel. Maar als u direct over de opgelapte plekken heen schildert, zuigt de verfmassa het vocht uit de verf, waardoor deze er vlak en dof uitziet; een probleem dat “uitlopen” wordt genoemd. “En die plekken zullen er merkbaar anders uitzien dan de rest van de muur.

Wat gebeurt er als je geen voorstrijkmiddel gebruikt?

Omdat het een lijmachtige basis heeft, helpt gipsplaat voorstrijkmiddel de verf goed te hechten. Als u de primer overslaat, loopt u het risico dat de verf afbladdert, vooral in vochtige omstandigheden. Bovendien kan het gebrek aan hechting het schoonmaken moeilijker maken maanden nadat de verf is opgedroogd.

Wat voor soort primer gebruik je over voegmassa?

Primer op latex- of waterbasis De primers die het meest worden gebruikt op gipsplaten en voegmassa zijn op latex- of waterbasis. Zij zorgen voor uniformiteit en een goed uiterlijk van de toplaag, of deze nu glanzend of mat is, en verbergen op doeltreffende wijze elke eerdere kleur op de muur.

Kun je gipsplaten voorstrijken zonder te modderen?

A: Nee, nadat u uw gipsplaten heeft opgehangen, moet u ervoor zorgen dat u de gipsplaten eerst moddert en voorstrijkt voordat u een verflaag aanbrengt. Nadat al deze stappen zijn voltooid, kunt u beginnen met het proces van het schilderen van uw gipsplaten. Dit is waarom het zo belangrijk is om uw gipsplaten voorstrijken voordat u een verflaag.

Kan ik direct schilderen op gipsplaat compound?

Breng drywall primer aan op het gerepareerde gebied met een verfkwast of roller, afhankelijk van de grootte van de reparatie. De primer verzegelt de spack of de voegmassa en maakt het gebied klaar voor het schilderen. Zonder primer, zou het gerepareerde gebied meerdere lagen verf opzuigen.

Wanneer kun je voegmassa voorstrijken?

Een licht vochtige doek is prima; maak het alleen niet kletsnat of u loopt het risico dat u de toplaag van de voegmassa weer nat maakt (in de meeste gevallen moet het volledig droog zijn voor een vaste 24-48 uur voordat u de primer aanbrengt – staat op de bus, die enigszins kan verschillen, afhankelijk van welke u gebruikt).

Moet je altijd voorstrijken voordat je gaat schilderen?

Het is altijd een goed idee om voor te strijken voordat je een poreus oppervlak gaat schilderen, zoals ongebeitst of onbehandeld hout. Een oppervlak is poreus wanneer het water, vocht, olie, geurtjes of vlekken absorbeert. Deze poreuze materialen zullen uw verf letterlijk rechtstreeks in het hout of de gipsplaat absorberen als u niet eerst voorstrijkt.

Moet u nieuwe gipsplaten voorstrijken?

Het is belangrijk om voor te strijken na het plaatsen van nieuwe gipsplaten. Het nieuwe oppervlak zal poreus zijn en zal de kleur van de verf absorberen. Maar u moet voorstrijken om opgelapte gipsplaten te bedekken of wanneer u gipsplaten in de keuken en badkamer wilt schilderen – aangezien het als een afdichting werkt, kan het ook schimmelgroei voorkomen.

Moet je modder voorstrijken voordat je gaat schilderen?

A: Nee, nadat u klaar bent met het ophangen van uw gipsplaten, moet u ervoor zorgen dat u het modder en primer voordat u een laag verf aanbrengt. Als u schildert over gipsplaten die eerder zijn geschilderd, moet u overschakelen op het gebruik van een vlek-blokkerende primer om eventuele krassen of onvolkomenheden die aanwezig kunnen zijn te verwijderen.

Kun je direct schilderen over gipsplaten?

V: Kan ik direct op gipsplaten schilderen? A: Nee, nadat u klaar bent met het ophangen van uw gipsplaten, moet u ervoor zorgen dat u modder en primer het voordat u een laag verf. Om het allemaal af te ronden, moet u uw gipsplaten schilderen met acryl latex verf.

Hoe maak je gipsplaten af zonder te modderen en af te plakken?

U kunt kwartrond verticaal gebruiken in hoeken waar muren elkaar ontmoeten, als plint, of als kroonlijst in plaats van een laag modder aan te brengen. Installeer kwartrond in hoeken waar muren elkaar ontmoeten om gipsplaatnaden te bedekken. Gebruik kwartrond als kroonlijst of plint om plafond- en vloernaden te bedekken.

Kun je spack over voegmassa aanbrengen?

Joint compound kan indien nodig over spackle heen, maar niet andersom. Onder de voegmassa-formules bevinden zich “lichtgewicht”, dat is ontworpen om gemakkelijk op de naden van gipsplaten te worden aangebracht, en “instellingsmassa”, dat ideaal is voor kleine herstelwerkzaamheden omdat het sneller droogt.

Wanneer kan ik over voegmassa heen schilderen?

In het uiterste geval moet droogbouwmodder, ook wel bekend als voegmortel, 24 uur drogen tussen elke laag en voor het schuren, primeren en verven. De aanbeveling van 24 uur droogtijd kan op bijna alle factoren worden toegepast.

Wat te doen als je vergeten bent te gronden voor het verven?

Wat te doen als je vergeten bent te gronden voor het verven? Schuur de randen en vul ze op met voegmiddel of spack [spack werkt het beste voor kleine oppervlakken] Zodra het stof is verwijderd, schuur en verf is klaar.

Vorig artikel

Kun je knoflookpoeder vervangen door knoflookzout?

Volgend artikel

Wat is het goedkoopste land om te wonen in Azië?

You might be interested in …

Zijn alle mensen familie van elkaar?

De overleden gewaardeerde Engelse acteur Christopher Lee voerde zijn voorouders rechtstreeks terug naar Karel de Grote. In 2010 bracht Lee een symfonisch metal album uit als eerbetoon aan de eerste Heilige Roomse keizer – maar […]