3 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Moet ik wit of grijs voegmiddel gebruiken?

Op zoek naar de beste voegmiddel kleuren voor metrotegels of marmer? Bekijk de grijze voegkleuren in echte ruimtes om u te helpen kiezen!

zwart klauwvoeten bad met chromen poten in witte tegel badkamer | Maison de Pax

Een goede vriendin is momenteel haar hoofddouche aan het verbouwen. Dit – en ons vermogen om te genieten van elk excuus om te chatten – leidde tot een lange discussie over tegels en voegmiddel. Hoewel dit misschien niet klinkt als het meest meeslepende onderwerp, kan iedereen die midden in een renovatie zit je vertellen dat het een belangrijk onderwerp is! Dus ik besloot om samen een kleine gids over het kiezen van grout kleuren.

Ik realiseerde me bij het schrijven van dit dat ik nu al vijftien jaar keukens en badkamers renoveer met witte en marmeren tegels (en langer als je het verhaal uit mijn ouderlijk huis nog kent en meetelt)… Dus als je die klassieke look overweegt, hoop ik dat je deze opties nuttig vindt!

FAQs over voegkleur

Moet ik wit of grijs voegmiddel gebruiken?

Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur… maar mijn antwoord is toch grijs. Altijd grijs. Waarom? Omdat ik witte voegen niet wit kan houden. Ik zou het graag willen kunnen, want ik hou van witte tegels met witte voegen; het laat de textuur van de tegel en de voegen beter uitkomen. Maar witte voegen wit houden voelt voor mij gewoon onmogelijk, dus ik geef altijd de voorkeur aan grijs.

Welke kleur voegmiddel ziet er het beste uit met witte metrotegels?

Witte metrotegels met een grijze voeg is zo’n klassieke look. Gelukkig zijn er veel mooie opties! Je kunt lichtgrijs of donkergrijs gebruiken, warmgrijs of koelgrijs… Zie hieronder voor exacte merken en kleuren met foto’s!

Welke kleur voegmiddel staat het mooist bij marmer?

Het kiezen van een voegkleur voor marmeren tegels kan een beetje lastig zijn omdat natuursteen altijd variaties kan hebben. Maar over het algemeen denk ik dat een lichte tot medium grijze kleur die zich mengt met een aantal van de natuurlijke variaties van de steen het beste is. Nogmaals, zie hieronder voor exacte merken en kleuren met foto’s.

Hoe groot moeten de voegen zijn?

Ik realiseer me dat dit niet echt een voeg kleur vraag is, per se. Maar de grootte van de voeglijnen beïnvloedt de indruk die de kleur maakt… En iedereen lijkt deze vraag toch te stellen, dus ik beantwoord hem.

Mijn go-to voeg lijn grootte is 1/8″. Ik vind het klein genoeg om de voeg minimaal aan te laten voelen, maar groot genoeg om uniformiteit te hebben. Ik heb soms gebruikt andere maten, zeker, maar dit is waarschijnlijk wat ik gebruik voor 90% van de projecten deze dagen.

Beste grijze voegmiddel kleuren voor tegels en marmer

Witte tegels met grijs voegmiddel

Ik heb eigenlijk twee favoriete medium tot lichte voegkleuren om met u delen: een warme en een koele. Beide kunnen ook gecombineerd worden met marmer, zoals je kunt zien in de afbeeldingen hieronder. Ik kies voor warm of koel, afhankelijk van de omringende kleuren (kasten, muren, enz.). Zie hier voor meer ideeën over warme en koele kleuren.

Favoriete warm grijze voegmortel voor witte keramische tegels: Mapei Warm Gray voegmiddel (alles in één voegmiddel vervangt zowel geschuurd als ongeschuurd)

lange witte metrotegel met Mapei warm grijs voegsel | Maison de Pax

houten badmeubel met witte kwarts aanrecht en witte tegel backsplash | Maison de Pax

Favoriete koel grijs voegmiddel voor metrotegels: Polyblend Platinum geschuurd voegmiddel of ongeschuurd voegmiddel

grijs badmeubel met zwarte en witte basketweave tegelvloer

Witte tegels met donkergrijs voegmiddel

Voor een meer dramatische uitstraling, overweeg een meer contrasterende voeg. Donkergrijs voegmiddel geeft een klassieke en toch moderne uitstraling.

Favoriete donkergrijze voegmortel voor witte tegels: Delorean Grijs voegmiddel in geschuurd of ongeschuurd

witte keuken met metro backsplash en delorean grijze specie

douche met witte metrotegel en delorean grijs voegsel | Maison de Pax

Marmeren tegels met een grijze voeg

Gezien het feit dat ik marmer en witte keramische tegels zo vaak combineer, is het waarschijnlijk niet al te verrassend dat mijn favoriete lichtgekleurde voegmiddel voor marmertegels hetzelfde is als mijn favoriete voegmiddel voor metrotegels.

Als ik er maar één moest kiezen, denk ik dat het koelere grijs, Polyblend Platinum, bijzonder mooi staat bij Carrara marmer. Ik heb Platinum grout gebruikt voor onze marmeren backsplash in onze keuken en ook voor onze Bianco Carrara master badkamer.

Favoriete koel grijs voegmiddel voor marmer: Polyblend Platinum geschuurd voegmiddel of ongeschuurd voegmiddel

keuken boerenaanrecht met marmeren aanrecht en gezoet marmeren spatrand | Maison de Pax

carrara marmeren tegel met platina voegmiddel

Als uw ruimte echter vraagt om een warm grijs, vrees dan niet. De natuurlijke variaties van wit en grijs marmer lenen zich ook voor warme tinten. Ik heb een warmgrijze voeg gebruikt op onze marmeren vloertegel in de badkamer van mijn dochters en ik vind het resultaat prachtig.

Favoriete warmgrijze voegmortel voor marmer: Mapei Warm Gray voegmiddel (alles in één voegmiddel vervangt zowel geschuurd als ongeschuurd)

2

Marmeren mozaïektegels met grijs voegmiddel

Over mozaïek marmeren vloertegels gesproken, ik heb dit project nog niet gedeeld (dus vergeef me de foto op de iPhone), maar we hebben ook Mapei Warm Gray gebruikt voor deze geometrische mozaïektegels. Ik vind het prachtig hoe de vorm van de tegels wordt benadrukt door een kleur te gebruiken die iets lichter is dan het grijze marmer.

marmeren mozaïek vloeren met warme grijze specie

Kortom, dit zijn mijn favoriete voegkleuren voor witte metrotegels en marmer:

beste voegmiddel kleuren voor metrotegel en marmer

  • warm lichtgrijs: Mapei Warm Grijs
  • koel lichtgrijs: Polyblend Platinum
  • donkergrijs: Polyblend Delorean Grijs

Ik hoop dat je dit nuttig vond! Zorg ervoor dat u het vastpint voor uw volgende renovatie.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Is GRIJS voegmiddel beter dan wit?

Zachter dan een donkere voeg maar veel gebruiksvriendelijker dan een witte voeg, grijs is de perfecte oplossing voor een keuken splashback want het blijft er langer schoon uitzien. Grote witte tegels zien er vaak beter uit met een grijze voeg omdat het de tegel omlijst.

Is GRIJS voegmiddel makkelijker schoon te houden?

Welke kleur voeg is het makkelijkst schoon te houden? De voegkleur die het makkelijkst schoon te houden is, is waarschijnlijk een neutrale tint zoals grijs, of een beige tint. Dit zijn super-praktische keuzes voor zowel keuken als badkamer tegels, en zullen minder onderhoud vragen om er zo goed als nieuw uit te blijven zien.

Welke kleur voegmiddel moet je gebruiken met witte tegels?

Grijs voegmiddel is een mooie keuze voor witte tegels, omdat het lichte contrast in kleur helpt om de witte tegel te laten opvallen. Zodra je een kleurverschil tussen de tegel en het voegmiddel aanbrengt, wordt de vorm van de tegel duidelijker, en het voegmiddel zelf vormt een patroon uit de negatieve ruimte.

Wat is de beste kleur voor voegmiddel?

Er zijn vele opties voor de kleur van voegmiddel die goed zouden werken met grijs, maar de meest populaire en best uitziende combinaties zijn wit, lichtgrijs, donkergrijs of houtskool, en een blauwgrijs.

Vervaagt grijs voegmiddel?

Vervaagt zwart voegmiddel? Ja, helaas, zwarte specie vervaagt na verloop van tijd. Voegwerk, ongeacht de kleur, is extreem poreus en neemt in wezen alles aan waarmee het in contact komt – tenzij het goed is afgedicht.

Moet ik wit voegmiddel gebruiken?

De geheel witte tegel en voegsel trekt niet de aandacht zoals andere tegels en voegsel. Dit is een perfecte optie wanneer u niet wilt dat uw tegel te zijn een opvallend kenmerk in uw renovaties. Gewoonlijk werkt deze optie het best met moderne ruimten die dramatische ontwerpflair ergens anders in de ruimte hebben.

Blijft witte specie wit?

Met andere woorden: wit voegsel blijft mooi schoon en wit. En elk ander gekleurd voegmiddel ziet er zo goed als nieuw uit (en dat terwijl schimmel en andere grove vlekken worden geweerd).

Wordt wit voegmiddel vies?

En wanneer is je mooie witte voeg zo… vies geworden? Helaas, vieze en vuile voegen komen vaak voor, vooral bij witte voegen. Het goede nieuws is dat je met een paar eenvoudige schoonmaak- en onderhoudsstappen je voegen weer in hun oude glorie kunt herstellen.

Wordt wit voegmiddel geel?

Veel soorten voeg zijn gevoelig voor vergeling. Bijvoorbeeld, witte epoxy voegen zijn berucht voor het geel worden. Bepaalde schoonmaakmiddelen, vooral die met kleurstoffen, kunnen verkleuring van het voegmateriaal veroorzaken. Huishoudelijk bleekmiddel verkleurd vaak het voegmiddel.

Droogt grijze specie lichter op?

Droogt grijs voegsel donkerder of lichter op? Door het droogproces is het meestal lichter dan wat je in de emmer ziet.

Is wit voegmiddel een goed idee?

Nou, door geen vocht of vuil in de voeg te laten dringen, worden deze dingen naar de oppervlakte verbannen, waardoor het uiterlijk van je lijnen wordt beschermd. Met andere woorden: wit voegmiddel blijft mooi schoon en wit. En elk ander gekleurd voegmiddel ziet er zo goed als nieuw uit (en dat terwijl schimmel en andere grove vlekken worden geweerd).

Hoe reinigen professionals voegspecie?

V: Wat gebruiken professionals om voeg schoon te maken? A: Of u het nu gelooft of niet, de meeste professionals gebruiken een oplossing van witte azijn en water in een 1:1 verhouding. Deze oplossing is vaak effectiever dan speciale Ph-neutrale reinigers voor voegen.

Waarom wordt mijn GRIJS voegmiddel oranje?

Zeep, dat oranje, wit, grijs of zelfs geel van kleur kan zijn, is het resultaat van zeepresten en hard water dat zich ophoopt op het oppervlak van het tegelvoegsel. Wanneer u de zeep uitschot vlekken opmerkt, maak ze dan zo snel mogelijk schoon om te voorkomen dat schimmel en meeldauw gaan groeien.

Waarom ziet mijn GRIJS voegmiddel er wit uit?

Voegmiddel dat wit uitslaat is meestal te wijten aan uitbloeiing, dat is de beweging van zout of mineralen naar het oppervlak van poreus materiaal (zoals uw voegmiddel) en vormt een witachtige laag. Een andere mogelijkheid is dat voegmiddel met polymeer is gebruikt en is blootgesteld aan te veel water voordat de polymeren de kans hadden om te combineren.

Hoe maak ik mijn grijze specie wit?

Seconden – Video №1 | Start tijd – 0:38

Vorig artikel

Zijn Bananenschillen Goed Voor Tomaten Planten?

Volgend artikel

Hoeveel geld verdient Valorant?

You might be interested in …

Past GRIJS en Bruin bij elkaar in een woonkamer?

Hoewel bruin en grijs buiten natuurlijk bij elkaar passen, lijken ze voor binnenruimtes misschien een minder natuurlijke kleurencombinatie. Grijze muren moeten worden overgehaald om bruine meubels te complementeren, maar ze zijn gemakkelijk geschikt voor de […]

Kan je superlijm in de oven doen?

Een andere uitstekende superlijm gel is Gorilla Glue Superglue Gel. Een andere favoriete lijm bij polymeerklei kunstenaars is een genaamd Zap-a-Gap, en van wat ik kan vertellen het is ook een gel-geformuleerde CA lijm. In […]