2 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Mag je legaal een eend schieten op het water?

Vandaag hebben we een jacht ethiek vraag. Voor de goede orde, ik heb nog nooit een eend op het water geschoten en.

Door Phil Bourjaily | Gepubliceerd op 1 Nov, 2012 7:37 PM

  • De Gun Nuts
  • Blogs
  • Guns

Vandaag hebben we een jacht ethiek vraag.

Voor de goede orde, ik heb nog nooit een eend op het water geschoten en dat zal ik ook nooit doen, met uitzondering natuurlijk van kreupelen. Toen ik mijn kinderen leerde jagen, liet ik ze ook niet hun eerste eenden op het water schieten, hoeveel ze er ook misten in de lucht. Ik heb echter in de voorschriften gekeken en kan nergens vinden dat vogels in de lucht moeten zijn om legaal geschoten te kunnen worden. En, een voorval onlangs deed me mijn overtuiging heroverwegen dat er iets onethisch is aan het schieten van vogels op het water.

Ik was aan het jagen met een jongeman van in de 20 die al een paar jaar aan watervogelsport doet. Bij zonsopgang werkten we aan een eenzame wilde eend die laag over onze hoofden kwam op zijn laatste nadering (we waren opgesteld met de wind in ons gezicht uit noodzaak) en geen van ons nam de gemakkelijke foto toen hij boven ons kwam, hoewel we dat wel hadden moeten doen. Toen gleed de eend weg, landde buiten bereik en zwom stroomafwaarts. We lagen stil op de zandplaat waar we op joegen en kwaakten en gromden zachtjes. Na een half uur hadden we de wilde eend stroomopwaarts en in onze lokvogels gekregen, 20 meter van waar we ons verstopten.

“Dit is jouw schot. Ik sta achter jullie,” zei ik.

We gingen rechtop zitten en hieven onze geweren, in de veronderstelling dat dat de eend de lucht in zou jagen. Dat gebeurde niet. We keken een seconde naar de eend, wachtend tot hij zou vliegen. Misschien heb ik zelfs “Scat!” naar hem geroepen. Ik was aan het bedenken of ik met mijn armen moest zwaaien of iets moest gooien om hem de lucht in te jagen, toen mijn vriend hem op het water schoot. “Ik bleef wachten tot hij zou vliegen, maar dat deed hij niet,” zei hij. “Dus schoot ik hem neer.”

Ik was verbaasd, maar voordat ik iets kritisch zei, dacht ik het volgende: het doel van eendenjacht is vogels voor de gek te houden, ze vervolgens te doden, zodat je de vogel kunt terughalen, mee naar huis nemen en opeten. Met dat uitgangspunt had mijn vriend ethisch gehandeld. We misleidden deze eend een keer toen we hem in onze kuil lokten, en nog een keer toen we hem terug riepen naar de lokvogels. Hij stierf onmiddellijk en was gemakkelijk terug te halen. Het schot was veilig, want er was niemand aan de overkant van het water en we hadden een hoge oever als terugloop voor het geval het staal afketste op het water. Oké, ik zou het niet gedaan hebben, maar wat ik zei was: “Goed gedaan! We hebben er een.”

Hier is een andere kant van deze ethische vraag: Het tegenovergestelde van een eend op het water schieten is een kalkoen op de vleugel schieten. Jaren geleden las ik over een kalkoenjager die de vogels dichtbij riep, ze dan “om ze een kans te geven” opzettelijk de lucht injoeg en ze in volle vlucht neerschoot. Voor mij was de enige kans die de vogel kreeg, dat zijn vleugel gebroken werd en hij wegliep om een langzame dood te sterven. Dat leek mij onethisch omdat het de kans vergrootte dat de kalkoen zou lijden. Waarom een schot moeilijker maken als het doel van de jacht een snelle en pijnloze doding is?

Dus, wat is er zo verkeerd aan het schieten van een eend op het water? Of is er niets mis mee?

MEER TE LEZEN

Stijging verkoop wapens in V.S. levert $1.1 Miljard op aan belastingen voor natuurbehoud

Door de Pittman-Roberson Act, zal de U.S. Fish & Wildlife Service miljoenen dollars verdelen aan staten voor wildlife conservatie projecten

10 combinaties van geweer en patroon die niet te scheiden zijn

Sommige jachtgeweren en patronen zijn gewoon voor elkaar bestemd

Plotseling wil iedereen een Sub-Gauge Watervogelgeweer. Ik blijf bij mijn 12, bedankt

Watervogelaars gaan over op 20- en zelfs 28-gauge jachtgeweren, die beter dan ooit werken met de nieuwste ladingen. Maar weet je wat nog altijd beter werkt dan beide? Een 12-gauge

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de onderwerpen

Is het illegaal om eenden te doden?

[Volgens de wet is het een federale misdaad om trekvogels te “achtervolgen, jagen, meenemen, vangen of doden”. De lijst van beschermde soorten is gestegen tot 1.026, inclusief gewone vogels zoals kraaien, eenden en vinken. President Obama alleen al breidde de bescherming uit tot bijna 200 soorten. [/color-box]

Mag je eenden schieten op het water in Ontario?

Er is niets “illegaals” aan het schieten van een “zittende” eend of gans, of het nu op het water is of op de grond.

Waar richt je op een eend op het water?

Denk er altijd aan om op het oog te mikken, niet op het lichaam, en blijf vlak voor de vogel. Dat is de belangrijkste les die ik uit mijn vroege eendenjachttijd heb geleerd, en dit eenvoudige, succesvolle doel heeft me veel vogels opgeleverd.

Kun je een gans op het water schieten?

Het is volkomen legaal om een eend of gans op het water te doden.

Mag je op zondag eenden schieten?

Op zondag, eerste kerstdag of gedurende de periode die begint één uur na zonsondergang op een willekeurige dag en eindigt één uur voor zonsopgang de volgende dag, is het illegaal om op jachtwild en wild te schieten. Wild en steltlopers mogen niet worden geschoten op zondagen of op eerste kerstdag.

Mag je eendenjagen met een 12 gauge?

12-Gauge is de maat van ons lood. Dat betekent dat je er alles mee kunt jagen, van wintertaling tot Canadese ganzen. Twaalf kaliber hulzen zijn ook gemakkelijk te vinden-vooral die geladen zijn met de speciale hagel die de regering van de V.S. een paar decennia geleden verplicht stelde voor de jacht op watervogels.

Kun je een eend uit een vijver halen?

Dus ja er zijn wetten om mensen te stoppen eenden of andere wilde dieren uit hun leefgebied te halen. Of ze zelfs te storen in hun habitat. De eenden zijn, vermoedelijk, het eigendom van het publiek.

Worden eenden door de wet beschermd?

Vogels die als uitheemse soorten worden beschouwd, zoals de huismus en de spreeuw, zijn niet beschermd, en veel groepen van bejaagde vogels, waaronder eenden, ganzen, duiven, en veel kustvogels zijn onderhevig aan beperkte bescherming en kunnen in het seizoen worden bejaagd. Meer dan 1.000 vogelsoorten zijn momenteel beschermd.

Hoe ver mag je een eend schieten?

tussen 35 en 40 yards
Het is mogelijk dat de patronen van uw geweer niet duidelijk het dodelijke effectieve bereik van uw lading aantonen, en er is een groot verschil tussen gaten in papier schieten en een kogel in de vitale delen van een eend of gans jagen. Voor de meeste schutters ligt de maximale effectieve reikwijdte met een jachtgeweer tussen de 35 en 40 yards.

Is 6-schots goed voor eenden?

De #6 staal met een open choke zal GROOT werken als je niet verder gaat dan 30-35 yards. De CONSEP studie vond #6 staal “dodelijk voor alle eenden tot 35 yards” en je hebt 85-90 pellets nodig in de 30″ cirkel om wilde eenden te doden. Beide van mijn “doel” ladingen #6 kogels voldoen aan deze eis.

Welke eenden kan ik schieten?

Er zijn vele eendensoorten waarop gejaagd kan worden, maar de meest voorkomende zijn wilde eenden, wintertalingen en smienten. Je kunt ook op eend jagen op visgrond, vanaf een aak of kleine boot.

Wat gebeurt er als je een eend buiten het seizoen schiet?

Je bent meestal je vergunning voor een jaar kwijt. Het kan ook zijn dat je een “restitutie” van maximaal $500 moet betalen. Denk je er nog steeds aan om je persoonlijke openingsdag te houden net voor het legale seizoen? (Het zou een zeldzame dag zijn als iemand een dag aan het seizoen zou toevoegen hier in de buurt….

Welke eenden kun je schieten?

Er wordt ook gejaagd op zwarte eend, wilde eend, blauwwang wintertaling, groenwang wintertaling, buffelkop, slobeend, Amerikaanse smient en brilduiker. Zee-eenden zijn oeverzwaluw (langstaarteend), eidereend en zwarte zee-eend.

Mag je eenden en ganzen schieten op zondag?

Wilde vogels, ganzen en steltlopers Alle wilde vogels zijn beschermd op zondag en eerste kerstdag. Wilde vogels mogen niet geschoten worden tussen één uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang.

Welke schotgrootte voor eenden?

SOORTEN IDEAAL BEREIK SCHOT GROOTTE
Kleine Eenden 15-40 yds 4, 5, 6
Grote eenden 10-40 yds BB,1,2,3
Ganzen 10-45 yds T, BBB, BB

Vorig artikel

Hoe dun kan hars worden gegoten?

You might be interested in …

Hoe los je verhard beton op?

Azijn zal beton oplossen – maar zal veel contacttijd vergen aangezien azijn een mild zuur is. Hoe los je beton thuis op Giet vijf delen vers water in een plastic 5-gallon emmer. Voeg voorzichtig een […]

Is Shaq een Que Dog?

Volgens de officiële website van Omega Psi Phi, werd de broederschap opgericht op 17 november 1911 aan de Howard University in Washington, D.C. De oprichters waren allen studenten aan Howard – Edgar Amos Love, Oscar […]