5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Kun je N64-spellen op de Wii spelen?

Met deze emulators kun je vrijwel elk retro videospel op de Nintendo Wii spelen. Hier zijn de beste emulators voor de Wii.

De Nintendo Wii werd uitgebracht in 2006 en bracht een revolutionaire nieuwe console op de markt. De belangrijkste functie was bewegingsbesturing, maar de Wii had ook retro spelmogelijkheden.

Met de Virtual Console konden gebruikers retrovideospellen downloaden voor verschillende consoles uit het verleden, waaronder het Nintendo Entertainment System (NES), het Super Nintendo Entertainment System (SNES), de Nintendo 64 (N64), het Sega Master System, de Sega Mega Drive, en nog veel meer.

De Nintendo Wii Virtual Console was echter beperkt tot een klein aantal spellen. Maar wanhoop niet, want dankzij emulatiesoftware kun je vrijwel alle retro videogames op de Nintendo Wii spelen!

Opmerking: We staan het downloaden van illegale ROM’s van het web niet toe. Gebruik dit alleen voor spellen die je legaal hebt gekocht en bezit.

Emulators gebruiken op je Nintendo Wii

De Nintendo Wii heeft een uitgebreide bibliotheek aan software, van games op schijf tot downloadbare titels. Emulators bieden echter nog meer mogelijkheden voor gamers.

Door emulatorsoftware op je Nintendo Wii te installeren, kun je heel wat ROM’s voor retrovideospellen van consoles gaande van Atari 2600 en NES tot PlayStation 1 en N64 gebruiken. Bovendien is er een ton van homebrew software voor homebrew gaming op de Wii.

Voordat je retro videogame-emulators voor je Nintendo Wii kunt downloaden, moet je eerst je Wii-systeem softmodden. Volg gewoon de stappen die in het gelinkte artikel worden beschreven.

Atari spellen spelen op de Wii

Omdat het een oudere console is, zijn Atari 2600 titels gemakkelijk te emuleren op vrijwel alle hardware. Als zodanig kan de Nintendo Wii alle Atari 2600 ROM’s aan die je er tegenaan gooit. StellaWii biedt de functionaliteit om Atari 2600-spellen op de Nintendo Wii te spelen. Voor Atari 7800 gaming op de Wii, kijk naar de toepasselijke naam Wii7800.

Voor Atari Lynx handheld gaming is er WiiHandy. Atari ST-emulatie op de Wii is er via Hatari Wii, Hatari, en AtaWii. WiiXL kan Atari 800-, XL-, 5200- en XE-titels afspelen. Over het geheel genomen is de Wii een bloeiend landschap voor Atari-emulatie.

Speel oude Nintendo-spellen op je Wii

Ondanks de overvloed aan NES-, SNES- en N64-spellen op de Virtual Console, biedt de toevoeging van Nintendo-emulators voor de Wii nog meer mogelijkheden om retro-spellen op de Wii te spelen. FCE Ultra GX is een Wii NES emulator. Met FCE Ultra GX kun je spellen als The Legend of Zelda, Final Fantasy III en Teenage Mutant Ninja Turtles opnieuw spelen.

Hoewel de NES een solide console is, heeft de Super Nintendo een keur aan gerespecteerde klassiekers. Zo is er Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time, en een van mijn favorieten aller tijden, Super Mario World 2: Yoshi’s Island. Voor een geweldige Wii SNES emulator, installeer je Snes9x GX.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met Wii64 Nintendo 64-spellen spelen op de Wii. Download gewoon deze Wii N64-emulator voor een stoeipartij door The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Het zal je niet verbazen dat de Nintendo Wii-emulators voor NES-, SNES- en N64-spellen goed werken op de Wii-hardware. Met de officiële Virtual Console-downloads en Wii-emulators van andere fabrikanten is er een enorme bibliotheek met retrospellen.

Speel Gameboy- en DS-spellen op je Wii

De Wii werkt ook probleemloos met handheld ROM’s van Nintendo. Visual Boy Advance GX kan Gameboy-, Gameboy Color- en Gameboy Advance-titels aan. Gnuboy GX en RIN Wii spelen Gameboy- en Gameboy Color-roms af. Voor Nintendo DS-emulatie op de Wii is er DeSmuMe Wii. Met een reeks Wii-emulators voor Nintendo-consoles en -handhelds biedt de Wii uitgebreide retro-gaming met een Nintendo-smaakje.

Speel PlayStation-spellen op je Wii

Hoewel het een Nintendo-apparaat is, is de Wii meer dan geschikt om ROM’s van andere consoles te draaien. WiiSX en PCSX-Revolution maken PS1-gaming op de Nintendo Wii mogelijk. Installeer WiiSX of PSCX-Revolution om klassiekers als Metal Gear Solid en Final Fantasy VII op je Nintendo Wii te spelen.

Speel Sega spellen op je Wii

Ook Sega-emulators voor Nintendo Wii draaien ROM’s van verschillende consoles. Genesis Plus speelt Genesis, Mega Drive, Master System, Game Gear, Sega CD, en SG-1000 titels. Yabause Wii pakt Sega Saturn emulatie aan op de Nintendo Wii. Voor Sega Game Gear en Sega Master System emulatie op de Wii, is er SMSPlus.

Andere Retro Gaming emulators voor Wii

Terwijl Wii NES, SNES, N64, en PS1 emulators de populairste opties zouden kunnen zijn, kunt u ladingen ROMs van andere, minder populaire systemen op Nintendo Wii ook spelen.

Voor arcade spelen, emuleren SDL MAME en SDL MAME Wii MAME ROMs. GxGeo speelt Neo Geo spellen, terwijl NeoCD-Wii Neo Geo CD spellen ondersteunt. Neo Geo Pocket-emulatie komt met Neopop Wii. En je kunt MSX-spellen spelen met MiiSX, uMSX en BlueMSX-Wii.

Als je net als ik van point-and-click spellen houdt, zoals TellTale titels, kijk dan eens naar ScummVM voor de Wii.

Ongetwijfeld de meest uitgebreide Nintendo Wii-emulator is WiiMednahen. Deze geweldige optie ondersteunt consoles waaronder de GameBoy, GameBoy Color, GameBoy Advance, Neo Geo Pocket, WonderSwan, Genesis, Lynx, en nog veel meer. Bekijk de volledige lijst van Wii homebrew emulators via WiiBrew.

De Nintendo Wii zelf emuleren

Het is ook mogelijk om Wii-spellen te draaien met behulp van emulators. Dit vereist echter nogal wat rekenkracht. De Dolphin-emulator is echter in staat om ROM’s voor Wii- en GameCube-titels te draaien.

Je hebt een fatsoenlijke CPU en GPU nodig voor een goede Wii emulatie met de Dolphin emulator. De Raspberry Pi met RetroPie heeft bijvoorbeeld moeite met N64 emulatie. Zelfs de krachtigere Odroid XU4 biedt geen volledig vloeiende N64 emulator ondersteuning.

Maar met een robuust apparaat kun je Wii emulator Android software zoals Dolphin draaien. Als je van plan bent om een Nintendo Wii-emulator voor Android uit te voeren, heb je een krachtige gadget nodig zoals de Nvidia Shield TV of Galaxy S8.

Verander je Wii in een retro spelconsole

Hoewel de Nintendo Wii een geweldige line-up van disc-based games en downloadbare inhoud heeft, verbetert emulatorsoftware de game-ervaring verder. Ik maak graag gebruik van Wii homebrew emulators om retrospellen die ik heb geript opnieuw te bekijken, zoals mijn uitgebreide PS1-verzameling.

Dat en de enorme bibliotheek Wii-spellen plus achterwaartse compatibiliteit met GameCube-titels zorgen ervoor dat mijn Wii nog steeds regelmatig wordt gebruikt. Hoewel het een verouderde console is, is de Nintendo Wii nog steeds de moeite waard als een retro speelhal en de Wii is gemakkelijk aan te sluiten op elk soort TV.

Ondanks de bekwaamheid van de Wii om retro ROM’s te draaien, zou je kunnen overwegen om een Raspberry Pi spelconsole te bouwen. Bovendien kun je op deze websites meer Wii homebrew apps vinden.

Als je een smartphone wilt die het niet uitmaakt als je hem per ongeluk 40 keer per dag laat vallen, dan is de Doogee V20 waarschijnlijk de telefoon voor jou.

Moe Long is een schrijver en redacteur die alles verslaat van tech tot entertainment. Hij behaalde een B.A. Engels aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, waar hij een Robertson Scholar was. Naast MUO, was hij te zien in htpcBeginner, Bubbleblabber, The Penny Hoarder, Tom’s IT Pro, en Cup of Moe.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor tech tips, reviews, gratis ebooks, en exclusieve aanbiedingen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Op welke systemen kun je N64 spellen spelen?

Het goede nieuws is dat je sommige N64 spellen kunt spelen op moderne spelsystemen. . . . N64-games die je kunt spelen op Switch, 3DS, pc, PS4 en Xbox OneNintendo Switch. Nintendo 3DS. PC. PlayStation 4. Xbox One.

Is de Wii backwards compatible met de N64?

Met dat gezegd zal het perfect werken met alle achterwaartse compatibiliteit voor de gamecube, N64, SNES en NES als je die software hebt gedownload toen het te koop was op wii shopping network Nintendo games.

Is N64 emulatie goed op de Wii?

Het Wii-tijdperk van N64-emulatie wordt nog steeds beschouwd als “de beste”, omdat elk spel zijn eigen versie van de bestaande emulator draaide, ontworpen voor GC. N64-titels op Switch maken ook gebruik van een overkoepelende emulator, wat verklaart waarom de emulatie misschien niet overeenkomt met eerdere inspanningen.

Kun je Mario 64 Wii spelen?

Het is ook het op een na populairste spel op de Virtual Console van de Wii, na Super Mario Bros. . Omdat het het eerste 3D Mario-spel was, heeft Super Mario 64 veel bewegingen geïntroduceerd die in bijna elke latere Super Mario-titel zouden worden gebruikt: Triple Jumping, Ground Pounding, Long Jumping, Diving, en Somersaults.

Waarom faalde de N64?

Een gebrek aan steun van uitgevers is slechts een van de redenen waarom de N64 het moeilijk had tegenover de PlayStation, ondanks dat het enkele van de beste games van de generatie kon spelen in de vorm van Super Mario 64, Zelda: Ocarina of Time en GoldenEye 007.

Wat kwam er na de Wii?

Wii U
De Wii U werd op 18 november 2012 uitgebracht als directe opvolger van de Wii en als eerste deel van de achtste generatie videogameconsoles voor thuisgebruik.

Hoe kan ik N64 spellen spelen op mijn Wii?

) – Video №1 | Start tijd – 3:39

Op welk platform staat Mario 64?

Nintendo 64
Nintendo SwitchWiiWii UiQue Player
Super Mario 64/Platforms

Welke systemen zijn compatibel met de Wii?

De volgende consoles en Nintendo systemen zullen achterwaarts compatibel zijn met de console en verkocht worden via de Wii U Virtual Console:Wii (game discs)GameCube (alleen downloads)Nintendo 64. Super Nintendo. NES. Neo Geo. SEGA Master System.

Is de Wii U compatibel met de Wii?

De Wii U is backwards compatible met bijna alle Wii-spellen en accessoires, dus je kunt blijven genieten van je favoriete Wii-ervaringen op de Wii U.

Wat was er na de n64?

Home consolesColor TV-Game (1977-1980)Nintendo Entertainment System (1983)Super Nintendo Entertainment System (1990)Nintendo 64 (1996)Nintendo GameCube (2001)Wii (2006)Wii U (2012)Nintendo Switch (2017)

Wie heeft Nintendo uitgevonden?

Uemura Masayuki
Nintendo-console, baanbrekende acht-bit videospelconsole gemaakt door de Japanse ontwerper Uemura Masayuki. De Nintendo-console, of Nintendo Entertainment System (NES), werd op 15 juli 1983 in Japan uitgebracht als de Famicom.

Hoeveel kostten N64-spellen op de Wii?

Gezien het feit dat Nintendo 64-spellen minstens $10 kosten op de Virtual Console van de Wii U (op de Wii waren ze $15), geldt een Expansion Pack-lidmaatschap als een flinke prijsdaling van Nintendo – en dat is nog voordat je bedenkt dat je met een abonnement online kunt spelen en ook nog eens honderden andere spellen van de NES en SNES krijgt.

Hoeveel kostte de Nintendo 64?

Oorspronkelijk was de console bedoeld voor US$250, maar hij werd uiteindelijk gelanceerd voor US$199. 99 dollar om te kunnen concurreren met Sony en Sega, aangezien zowel de Saturn als de PlayStation eerder die zomer waren verlaagd naar 199 dollar. 99 dollar eerder die zomer. Nintendo prijste de console als een impulsaankoop, een strategie uit de speelgoedindustrie.

Wat is beter N64 of PS1?

Terwijl de N64 over het algemeen vloeiendere graphics had, hadden de PS1 spellen betere texturen. De texturen die werden toegepast op de vormen in de PS1 spellen waren veel realistischer. Nogmaals, veel hiervan is omdat de PS1’s hardware specs en driehoekige polygonen het makkelijker maakten voor derde partij ontwikkelaars om games te bouwen voor de Ps1.

Is Smash 64 op de Wii U?

Super Smash Bros. is weliswaar niet officieel beschikbaar voor de Virtual Console van de Wii U, maar de Virtual Console re-release van Smash 64 kon nog wel gekocht en gespeeld worden als de Wii U in de Wii-modus draaide.

Vorig artikel

Kunnen tweelingen identiek zijn als ze in verschillende baarmoeders zitten?

Volgend artikel

Angst Vs Verdriet Wat Is het Verschil?

You might be interested in …

Hoe verander ik mijn browser op Windows 10?

Bron: Windows Centraal In Windows 10, na een nieuwe schone installatie of nieuwe apparaatinstelling, configureert het systeem Microsoft Edge als de standaard webbrowserervaring. Met andere woorden, dit betekent dat out-of-the-box, wanneer u op een koppeling […]

Hoe weet je of je snijwormen hebt?

Snijwormen zijn destructieve plagen die schade toebrengen aan veel verschillende soorten planten. Het zijn de larven van verschillende soorten motten die van het vroege voorjaar tot het najaar gazons en tuinen teisteren. Sommige soorten stekelwormen […]