4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Kun je koperen pennies omsmelten?

Koperen pennies zijn meer waard dan andere, maar het is illegaal om pennies om te smelten.

Extreme stuiververzamelaars hopen geld te verdienen

2 dec. 2011 — Joe Henry spreekt bankbedienden in zijn woonplaats Medford (Ore) bij zijn voornaam aan. Hij struint 15 banken per week af met maar één ding in zijn hoofd: centen.

Henry wordt vaak gezien met zakken vol pennies, sommige koopt hij, andere wisselt hij in voor geld, wat op het eerste gezicht een beetje vreemd lijkt. Hij is geen verzamelaar, hij is een zogenaamde “penny hoarder” en hij is niet de enige.

In een schuurtje naast zijn huis heeft Henry oranje bakken met 200.000 penny’s, en hij besteedt uren aan het sorteren van rol na rol van de munten. Maar het zijn niet zomaar alle pennies, Henry is alleen geïnteresseerd in de pennies die dateren van 1982 en eerder, omdat dat de munten zijn die voor 95% uit koper bestaan. Een koperen penny is meer waard dan andere pennies — die nu meestal van zink zijn gemaakt — met een huidige prijs van $0,024.

“Koper heeft zo’n ander geluid dan zinken pennies,” zei Henry. “Echt geld heeft dat definitieve geluid van geld en als je luistert naar een moderne zinken penny, klinken ze niet hetzelfde, ze klinken een beetje blikkerig.”

Henry heeft zelfs een thuis-telmachine van 500 dollar om de koperen centen te scheiden.

Net als de obsessie voor goud is de prijs van koper de laatste jaren omhoog geschoten en dat heeft tot ongewone uitspattingen geleid. Dieven maken misbruik van de waarde die verborgen zit in obscure voorwerpen, strippen koperen bedrading van telefoon- en elektriciteitskabels, van bouwplaatsen, zelfs van een 122 jaar oude koperen klok die gestolen werd uit een kathedraal in San Francisco.

In San Diego is uit acht verschillende stadsparken zoveel koperdraad gestolen dat voetbalteams niet kunnen trainen omdat de veldverlichting niet meer werkt.

Maar centenverzamelaars zijn geen dieven, alleen opportunisten. Er zijn een heleboel aanbiedingen voor pennies in bulk op eBay, maar wat verbazingwekkend is, er zijn aanbiedingen voor 10 dollar aan pennies die voor 20 dollar worden verkocht. Als je denkt dat alleen een sukkel twee cent voor een penny zou betalen, mis je een zakelijke kans die Adam Youngs, die een enorme penny sorteeroperatie in Portland, Ore. runt, heeft geperfectioneerd.

Hij legde uit hoe hij voor $100 aan pennies kan verkopen voor $176, inclusief verzending en verpakking.

Youngs’ operatie, de Portland Mint, is opgesloten in een beveiligde faciliteit die omgaat met gepantserde auto’s — verkoop en verzending aan klanten in elke staat — en werkt in pennies per ton. Hij zei dat hij klanten heeft met diepe zakken die enorme zakken pennies opslaan en hij heeft aanvragen van hedgefondsen.

“Alleen al in nominale waarde, ongeveer 270.000 dollar [in pennies] op dit moment,” zei Youngs. “Dat is alleen de nominale waarde, dat is niet eens de koperwaarde. De koperwaarde is ongeveer drie keer zoveel.”

Klanten gebruiken Youngs omdat hij de koperen stuivers scheidt van het kleingeld — de nieuwere stuivers die slechts $0,01 waard zijn.

Maar in de vreemde wereld van het centen hamsteren, is het een groot probleem om aan het koper te komen. Het is illegaal om pennies te smelten en er is een obscure federale wet die het illegaal maakt om meer dan $5 aan pennies het land uit te vervoeren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kan ik pennies omsmelten en het koper verkopen?

Het is niet illegaal om Amerikaanse munten, inclusief pennies, te smelten, vormen, vernietigen of op een andere manier te wijzigen, tenzij het doel frauduleus is of met de bedoeling om de grondstoffen van de munten met winst te verkopen. Projecten waarbij munten als materiaal worden gebruikt, zijn volledig legaal in de Verenigde Staten.

Hoe smelt je thuis koperen pennies?

Het smelten van centen – eenvoudige DIY wetenschappelijk experiment – Video №1 Ik neem een blaaslamp je kunt een van deze blaaslampen halen bij Home Depot of Lowe’s of een houthandelMeerIk neem een blaaslamp je kunt een van deze blaaslampen halen bij Home Depot of Lowe’s of een houthandel bouwmarkten Ik ga een nieuwe cent nemen. | Start tijd – 0:21

Hoeveel is een koperen penny waard gesmolten?

Het koper en zink in een penny 10, 2019, was $2. 75 per pond. 6 Dat betekende dat het koper in elke penny ongeveer 1,7 cent waard was. De smeltwaarde van een pre-1982 penny was dus ongeveer 70% meer dan de nominale waarde.

Is het de moeite waard om pennies om te smelten?

We hebben gezien dat een penniesmelter 2. 3860¢ voor elke investering van 1. 00056¢ (de kosten van een penny en aardgas om de penny te smelten). Daarom is het smelten van pennies technisch gezien winstgevend. Nogmaals, het smelten van pennies met winstoogmerk is momenteel illegaal volgens de Amerikaanse wet.

Waarom is het smelten van pennies illegaal?

Pennies en stuivers bevatten koper, zink, en andere metalen die van grote monetaire waarde zijn. Daarom is het smelten van deze metalen met als enig doel ze te verkopen aan offshore of lokale metaalschroot industrie illegaal.

Sinds wanneer maken ze geen centen meer van koper?

Jaren Materiaal Gewicht (korrels)
1944–1946 verguld metaal (95% koper, 5% zink) 48 korrels
1947–1962 brons (95% koper, 5% tin en zink) 48 korrels
1962 – september 1982 verguld metaal (95% koper, 5% zink) 48 korrels
oktober 1982 – heden verkoperd zink (97,5% zink, 2,5% koper) 38. 6 korrels

Hoeveel is een koperen penny waard 2021?

Deze munten kunnen alleen in ongecirculeerde staat voor een premie worden verkocht. De 2021 penny zonder muntteken en de 2021 D penny zijn elk ongeveer $0.30 waard in ongerecirculeerde staat met een MS 65 grade. De 2021 S proof penny is ongeveer $5 waard in PR 65 staat.

Zijn pennies meer waard als oud koper?

In werkelijkheid is het meeste kleingeld tot het dubbele waard als schroot. Het kleine stukje metaal waar een stuiver van gemaakt is, is meer waard dan het dubbele van de waarde die op de voorkant staat. Hetzelfde geldt voor stuivers – die zijn gemaakt van een mengsel van koper en, nou ja, nikkel – wat ongeveer zeven cent per muntstuk waard is.

Waar kan ik oude koperen pennies verkopen?

1. Verkoop ze op Craigslist of Ebay. Veel mensen hamsteren deze oude pennies in bulk.

Hoeveel is een koperen penny tegenwoordig waard?

De hoeveelheid koper in een stuiver is (95% van 3.11 gram) ca. 2.95 gram. 95 gram. De hoeveelheid koper in een pond koper is 454 gram.

Hoeveel is een koperen stuiver waard?

Als je kijkt naar de prijs van koper per oz vandaag, dan is die $0,27 per oz. Als we kijken naar coinflation (Een PCGS app) de smelt waarde voor EEN COPPER PENNY is $0.03 Dus als ik naar de bank zou gaan en EEN rol pennies zou halen en er zitten, laten we zeggen 10 koperen pennies in.

Is het de moeite waard om koperen pennies te sparen?

Dus, je beste optie is om die koperen pennies te bewaren tot ze van de penny af zijn, en ze dan te verkopen. Het zal een leuke manier zijn om zo geld te verdienen! Het lijkt het nu misschien niet waard, maar in 2026 zul je glimlachen om de dag dat je koperen pennies bent gaan sparen!

Hoeveel is een penny uit 1942 waard?

De standaard waarde van de 1942 penny De standaard waarde voor de 1942 penny varieert van $0,35 in gemiddelde staat tot $3 in gecertificeerde mint state.

Wat zijn 1982 pennies waard?

Welke 1982 penny is het meest waard? De meest waardevolle 1982 penny is een overgangsfout veroorzaakt door de overgang van 95% koper naar 99,2% zink samenstelling. Het is de 1982-D “kleine datum” Lincoln Memorial cent gemaakt van koper. Er zouden geen “kleine datum” bronzen Lincoln centen geslagen worden in Denver in 1982.

Is het legaal om pennies te verkopen voor koper?

Het is niet alleen illegaal om koperen pennies of ander Amerikaans geld te slopen, maar het kan ook een dure boete en een bezoek aan de gevangenis opleveren. Vaak wordt aan schroothandelaren gevraagd of zij pennies of andere munten als schroot aannemen.

Vorig artikel

Is bleekwater veilig voor natuursteen?

Volgend artikel

Hoe lang moet papier-maché drogen tussen de lagen?

You might be interested in …

Wat is Android waard?

Dankzij een advocaat weten we nu dat Google 31 miljard dollar aan inkomsten en 22 miljard dollar aan winst heeft gemaakt met zijn besturingssysteem Android. “Google wijst in het openbaar geen inkomsten of winsten toe […]

Kan een ijzerzaag door bot zagen?

Bottenzaag: Een beenderzaag lijkt op een ijzerzaag in die zin dat de meest gebruikelijke vorm een bandblad is dat in een ijzerzaag-achtig frame wordt gehouden. Dat komt omdat een ijzerzaag fijne, ondiepe, dicht bij elkaar […]