5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Kan je porselein tegels gebruiken op een open haard?

De haard is vaak het hart van de woonkamer. Dit functionele en tijdloze architectonische element kan het pronkstuk van de ruimte worden als u weet hoe u haardtegels voor uw open haard moet kiezen.

Wat is een haard?

De haard is de ruimte die het interieur van de open haard scheidt van de vloer van de kamer. Deze overgang of bufferruimte is vaak van een ander materiaal dan de omringende vloerbedekking vanwege de extra warmtebehoefte waarmee de ruimte te maken heeft. Haardtegels moeten aan een paar belangrijke eisen voldoen. Ze moeten hittebestendig zijn, een aanvulling vormen op de open haard en de omringende schouw, en een chique combinatie vormen met de omringende vloerbedekking. Als u eenmaal een schouw hebt geplaatst, zal deze nog vele jaren meegaan, dus zorg ervoor dat u een stijl kiest die de tand des tijds kan doorstaan.

Als dit een geheel nieuw bouwproces is of u voegt een open haard toe op een plaats waar deze nog nooit heeft gestaan, begin dan met te beslissen wat voor type open haard u in de kamer wilt hebben.

Haardtegels leveren tijdloze verfijning

Met zo veel verschillende haardtegelopties om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om uw favoriet te kiezen. Begin met te leren welke materialen een geschikte optie zijn voor de haard. Onze favoriete keuzes zijn onder andere:

porseleinen haardtegels

Takla Porcelain Tile – Desire Series in Black Matte / SKU:15269056

Het kiezen van de beste haardtegels voor uw project

Voordat u een definitieve keuze kunt maken, moet u een paar belangrijke factoren in overweging nemen:

    Algemeen kleurenschema: Haardtegels moeten passen bij het algemene kleurenschema van uw huis. Ze zijn een kans om een gedurfd contrast in de ruimte of de invoering van een neutrale die past in de omliggende gebieden. Hoewel het leuk kan zijn om kleur toe te voegen aan de kamer met haardtegels, is het altijd een goed idee om iets tijdloos en veelzijdig te kiezen, zodat het constant blijft, zelfs als de kamerinrichting verandert.

houten haard tegels

Cabot Porselein Tegel – Redwood Serie in Naturel / SKU: 10083319

houtgestookte open haard

Het plaatsen van uw nieuwe haardtegels

Een haard is een relatief klein project in schaal, waardoor het een geweldig project om te leren hoe tegels te installeren. Er zijn veel bronnen die u door de stappen van het installeren van haardtegels in uw eigen huis zullen leiden. Als een weekend krijger project is niet van plan om het te maken op uw schema of als de haard installatie is onderdeel van een grotere renovatie, bel de professionals om de klus te klaren voor je.

De haard is slechts het begin. Het voltooien van de open haard ontwerp omvat het installeren van een open haard surround en mantel ook. Traditioneel strekt de schouw zich uit van de haard tot aan de mantel. Als u de look moderner wilt houden, neemt u dezelfde grootschalige tegels en installeert u ze van het plafond tot aan de haard. Zodra het haardontwerp voltooid is, kunt u de ruimte stylen met haardgereedschap en schouwdecoraties die uw persoonlijke stijl uitdrukken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Zijn porseleinen tegels brandwerend?

Wanneer u een keuze maakt tussen keramische en porseleinen tegels voor uw open haard, ga dan voor porseleinen tegels. Hoewel de tegels hittebestendig zijn, zorgt u er best voor dat het directe warmtecontact dat de tegels krijgen niet te hoog is. U houdt dus best een bufferzone aan om de tegels er fris te laten uitzien.

Is porselein veilig voor de open haard?

Porseleinen tegels zijn dicht, fijnkorrelig en glad. Geglazuurde porseleinen tegels zijn geschikter voor open haarden dan niet-geglazuurde omdat ze harder zijn en beter tegen slijtage en beschadiging kunnen.

Welk type tegel is het beste voor open haard?

Als het gaat om het betegelen van een open haard, is het kiezen van een geglazuurde porseleinen tegel de beste keuze omdat ze dichter en duurzamer zijn dan niet-geglazuurde of niet-porcelaln tegels.

Scheurt porselein onder hitte?

De klei die gebruikt wordt om porseleinen tegels te maken heeft een hogere dichtheid, en ze worden langer gebakken bij een hogere temperatuur dan keramiek. Dit proces resulteert in porseleinen tegels die duurzamer en hittebestendiger zijn dan keramische tegels. Porseleinen tegels zijn sterk en bestand tegen barsten en vervagen.

Kan elke tegel op een open haard worden gebruikt?

Kan ik binnen mijn open haard betegelen? U kunt elke haard betegelen als de muren vlak en gezond zijn en het gewicht van de gekozen tegels voldoende kunnen dragen. U moet echter wel rekening houden met het soort tegel en de afstand tussen de warmtebron en deze tegels.

Houden porseleinen tegels warmte vast?

Porseleinen tegels houden warmte goed vast. Door de samenstelling van het materiaal zijn de tegels isolerend, dus als de warmte eenmaal is doorgestroomd houden ze hun warmte goed vast en blijft uw kamer langer warmer. Porseleinen tegels zullen niet barsten als gevolg van temperatuursveranderingen.

Welke tegels zijn hittebestendig?

Keramische tegels worden gemaakt van klei, gevormd in een uniforme vorm, geglazuurd met een coating voor sterkte en gebakken om uit te harden. Het is zeer hittebestendig, en een van de meest gebruikte tegels voor open haarden en stralingshittesystemen. Het is ook relatief goedkoop, en duurzaam.

Hoe installeer je porselein tegels rond een open haard?

Hoe betegel je een openhaard | House One – Video №1 | Start tijd – 5:46

Brandt porselein in vuur?

Nee. Porselein wordt gebakken bij 2381-2455* F. Het is gemaakt van klei. Er is daar geen brandstof voor een vuur om te branden.

Zijn porseleinen tegels geschikt voor een haard?

Zoals gezegd, 99,9% van de porseleinen tegels zijn geschikt voor gebruik in haarden, schouwen en open haarden en er zijn geen beperkingen aan de grootte of het ontwerp waar u voor gaat.

Worden porseleinen tegels heet?

Porseleinen tegels worden over het algemeen warmer dan betonnen plaveien of natuursteen. Dus als uw oppervlak in een gebied ligt dat veel direct zonlicht krijgt, kies dan een lichtere kleur tegel om verbrande voeten te voorkomen! Een crème, beige of lichtgrijs porselein zal minder snel warmte absorberen.

Kun je tegelstickers gebruiken op een open haard?

Ik heb ontdekt dat Smart Tiles gemakkelijk te installeren peel and stick tegels zijn die bestand zijn tegen hitte en vochtigheid. Ze kunnen worden gebruikt rond een open haard en zijn perfect voor een keuken of badkamer backsplash.

Bij welke temperatuur smelt porselein?

Ja, porselein, bij een zeer hoge temperatuur zal “zacht” worden en inzakken, net als glas zou doen bij hoge temperaturen. Mulliet, een belangrijk bestanddeel van porselein smelt bij 1840 C. Een zeer hoge temperatuur. Wat verzachting kan waarschijnlijk worden waargenomen een honderdtal graden lager.

Zal keramiek branden in een vuur?

Bijna elke keramische kom is bruikbaar als vuurplaats, zolang de kom geheel geglazuurd is en dus geen vocht kan opnemen.

Wordt porselein heet in de zon?

Porselein tegels worden over het algemeen warmer dan betonnen plavuizen of natuursteen. Dus als uw oppervlak in een gebied ligt dat veel direct zonlicht krijgt, kies dan een lichtere kleur tegel om verbrande voeten te voorkomen! Een crème, beige of lichtgrijs porselein zal minder snel warmte absorberen.

Vorig artikel

Hoeveel is de doodskist van koning Toetanchamon waard?

Volgend artikel

Wat betekent radiolucency?

You might be interested in …

Hoe repareer je een kapot Lladro beeldje?

Algemene richtlijnen voor de waarde van Lladró beeldjes: Conditie: U zult het maximale bedrag voor uw stuk ontvangen als het in mint conditie is zonder schade. Echter, beschadigde stukken kunnen nog steeds waardevol zijn. Delicatesse: […]