4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Kan ik Mesh WiFi gebruiken met een bestaande router?

Slechte Wi-Fi in bepaalde delen van uw huis? Een mesh-netwerksysteem kan naadloze connectiviteit tot in elke hoek brengen. Dit is wat u moet weten om het juiste systeem te kiezen en het in te stellen voor optimale prestaties.

Sinds ze een paar jaar geleden voor het eerst op de markt kwamen, hebben mesh Wi-Fi-systemen het uiterlijk en het gevoel van thuisnetwerken veranderd. In plaats van een lelijke router die u normaal zou wegstoppen in een kast of ergens anders uit het zicht, maken mesh systemen meestal gebruik van kleinere componenten, nodes genaamd, die zijn ontworpen om aantrekkelijker te zijn omdat ze bedoeld zijn om te worden weergegeven in uw huis. Maar de echte aantrekkingskracht van mesh-systemen voor de meeste thuisgebruikers is dat ze meestal worden geleverd met gratis mobiele apps waarmee het netwerk eenvoudig kan worden geïnstalleerd en beheerd met een telefoon of tablet. Aangezien alle nodes gebruik maken van een enkel SSID en wachtwoord, kunt u van kamer naar kamer zwerven zonder in te loggen op een uitgebreid netwerk.

Mesh systemen zijn populair omdat het allemaal draait om gebruiksgemak, met als belangrijkste verkoopargumenten een snelle en eenvoudige installatie en een naadloze Wi-Fi dekking thuis. Maar zelfs met hun extra gebruiksgemak zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het selecteren en installeren van uw mesh-netwerk. Lees verder om uit te vinden hoe u uw nieuwe mesh systeem instelt om uw huis te voorzien van glorieuze, sterke Wi-Fi.

Wat is een Mesh Wi-Fi systeem?

Wi-Fi-maissystemen worden meestal gekocht in pakketten van twee of drie componenten en bestaan meestal uit één apparaat dat wordt aangeduid als de hoofdrouter die rechtstreeks verbinding maakt met uw modem. Dan zijn er meestal een of twee satelliet modules, of nodes, die u in uw huis plaatst, elk vereist over het algemeen alleen een elektrische aansluiting. Als deze eerste set van twee of drie mesh-apparaten niet genoeg is om uw huis te voorzien van een sterk Wi-Fi-signaal, kunt u meer nodes kopen en deze zullen gewoon naadloos in de mesh worden geïntegreerd.

De “mesh” verwijst naar het draadloze netwerk dat deze nodes onderling creëren, waardoor niet alleen draadloos verkeer tussen hen wordt doorgegeven, maar ook de signaalsterkte in het hele netwerk soepel en sterk blijft. Wanneer ze zijn geconfigureerd, maken al deze apparaten deel uit van één draadloos netwerk dat dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord deelt. Dit betekent dat u niet van netwerk en wachtwoord hoeft te wisselen wanneer u van kamer naar kamer gaat, zoals u wel moet doen met een oudere, hoewel meestal goedkopere, draadloze range extender.

De meeste Wi-Fi-systeemsatellieten gebruiken mesh-technologie om met de router en met elkaar te communiceren. Elk knooppunt fungeert als een hop-punt voor andere knooppunten in het systeem. Dit helpt de nodes die het verst van de router verwijderd zijn een sterk Wi-Fi-signaal te leveren omdat ze met andere nodes praten en niet afhankelijk zijn van één-op-één communicatie met de router. Niet alle Wi-Fi-systemen maken echter gebruik van mesh-netwerken; sommige gebruiken een speciale radioband om met de router en met elkaar te communiceren. Net als bij mesh maakt de speciale band de standaard 2,4 GHz- en 5 GHz-banden vrij voor gebruik door clients.

Hoeveel dekking hebt u nodig?

Aangezien meer dekking meestal meer nodes betekent, moet u, voordat u een mesh Wi-Fi-systeem aanschaft, bepalen hoeveel draadloze dekking u nodig hebt. Om te beginnen, bereken de vierkante meter van uw huis en eventuele buitengebieden die u wilt dekken, en vergeet niet om de afstand tussen de verdiepingen in rekening te brengen voor woningen met meerdere verdiepingen.

De dekking varieert van systeem tot systeem, dus controleer de specificaties voordat u uw zuurverdiende geld neerlegt en houd in gedachten dat alle huizen verschillend zijn. Constructies zoals muren, deuropeningen en vloeren beïnvloeden draadloze signaaltransmissies, net als interferentie van andere draadloze apparaten zoals magnetrons en draagbare telefoonsystemen. Zoals gezegd zijn bijna alle mesh-systemen uitbreidbaar, dus als u merkt dat uw systeem bepaalde delen van uw huis niet helemaal bereikt, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt na de eerste installatie gemakkelijk nog een node toevoegen.

Aan de slag

De meeste Wi-Fi mesh-systemen vereisen dat u een mobiele app downloadt en een werkende internetverbinding hebt voor de installatie. Dat klinkt als een oxymoron omdat u meestal het Wi-Fi-netwerk aan het configureren bent om te krijgen een internetverbinding te krijgen, maar vergeet niet dat uw kabelmodem al is ingesteld door uw internetprovider (ISP). Het cellulaire netwerk van uw mobiele apparaat telt ook mee.

Zodra je de app hebt gedownload, moet je een account en een beheerderswachtwoord aanmaken. Zorg ervoor dat u het wachtwoord onthoudt om te voorkomen dat u uw systeem later opnieuw moet instellen. Het is ook een goed idee (en aanbevolen door de meeste bedrijven) om de modem of router waarmee u uw mesh-systeem gaat verbinden, los te koppelen zodat deze zichzelf kan resetten en een geldig IP-adres kan toewijzen aan de mesh-routernode. Om met de installatie te beginnen, opent u de app en volgt u de instructies voor het aansluiten van de mesh-router op uw modem en het toevoegen van satellietknooppunten.

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het opzetten van uw mesh-netwerk is waar u elke node moet plaatsen voor een optimale Wi-Fi-dekking, zodat u geen dode zones meer hebt in uw huis. De hoofdrouter node, die zorgt voor de internetverbinding met alle andere satelliet nodes, moet worden geïnstalleerd in de nabijheid van uw kabelmodem of bestaande router, aangezien deze hiermee zal worden verbonden via een LAN-kabel. De router node moet ook in de open lucht worden geplaatst (niet in een kast) en binnen het bereik van een stopcontact.

De app zal naar de node zoeken en u laten weten wanneer deze is ontdekt, waarna de node een IP-adres krijgt. Voordat u verder gaat met het plaatsen van de satelliet node, moet u uw nieuwe netwerk een naam en wachtwoord geven dat zal worden gebruikt door alle verbindende clients. Het is vermeldenswaard dat de meeste Wi-Fi mesh systemen automatische band-sturing gebruiken en een enkele SSID voor beide radio banden zullen aanmaken, maar sommige laten u de banden splitsen, in welk geval u aparte namen voor de 2.4GHz en 5GHz banden zult moeten aanmaken.

De plaatsing van de satellietknooppunten verschilt van systeem tot systeem: Afhankelijk van hun specificaties, bieden sommige nodes meer vierkante meter dekking dan andere. Een goede vuistregel is om het tweede knooppunt halverwege tussen de router en de dode zone te plaatsen, zoals u met een bereikvergroter zou doen, maar de afstand te beperken tot niet meer dan twee kamers, of ongeveer 30 voet. Als u meer dan één satelliet gebruikt, volg dan de regel voor twee kamers. Plaats elke node dicht bij een stopcontact, in de open lucht en niet op de vloer, op een boekenkast of een tafelblad. Hetzelfde geldt voor huizen met meerdere verdiepingen: Probeer de afstand tussen de satellieten boven en beneden te beperken tot ongeveer 30 meter. Gelukkig bieden veel systemen een in-app signaaltest of een fysieke LED op elke node die u laat weten of u te ver weg bent van de hoofdnode of de eerder geïnstalleerde node. Als dit het geval is, verplaatst u de node en voert u een nieuwe signaaltest uit. Bekijk hoe PC Labs draadloze routers test voor een meer diepgaande uitleg van zowel doorvoer- als signaalsterkte testen.

Bij het plaatsen van uw nodes moet u ook rekening houden met de manier waarop u verbinding zult maken met bijvoorbeeld spelconsoles, tv’s en andere entertainmentcomponenten. Deze apparaten zijn bijna altijd beter af met een bekabelde verbinding, omdat deze hogere snelheden biedt zonder interferentie van andere draadloze apparaten. De meeste mesh nodes zijn uitgerust met ten minste één LAN-poort waarmee u een bekabelde verbinding kunt gebruiken, dus probeer nodes te plaatsen binnen kabelafstand (6 tot 10 voet) van alle apparaten die baat zouden hebben bij een bekabelde LAN-verbinding.

Bekabelde of Draadloze Backhaul?

Backhaul verwijst naar het proces van het verzenden van gegevens van satelliet nodes terug naar de hoofdrouter en het internet. Standaard zijn mesh Wi-Fi-systemen geconfigureerd voor draadloze backhaul, waar het mesh-ontwerp om de hoek komt kijken. Sommige systemen gebruiken zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz radiobanden voor backhaul, waarbij gegevens op intelligente wijze over beide banden worden beheerd, terwijl andere systemen een speciale 5 GHz band voor dit doel gebruiken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Werkt mesh WIFI met elke router?

Nee, uw traditionele router kan niet werken op een mesh router systeem. Dit komt omdat een mesh router is ontworpen om een signaal vanaf meerdere punten uit te zenden, terwijl een traditionele router is ontworpen om slechts vanaf één punt uit te zenden. Traditionele routersystemen werken echter nog steeds goed voor veel mensen.

Vervangt mesh WIFI uw router?

Dus, hoewel een mesh systeem het router gedeelte zal vervangen, zult u nog steeds moeten vertrouwen op de ingebouwde modem. Daarom is de eerste stap bij het opzetten van een mesh-systeem het aansluiten van een van de modules op uw bestaande router/modem met behulp van een Ethernet-kabel.

Kan ik Google mesh WIFI gebruiken met bestaande router?

Zal Google Wifi werken met mijn bestaande installatie? Elk Google Wifi-punt is een router die is ontworpen om te werken met uw bestaande internetprovider en modem. Google Wifi kan alleen een mesh netwerk creëren met Google Nest Wifi, Google Wifi, en OnHub routers en punten.

Hoe zet ik een mesh netwerk op met een oude router?

Een optie om uw bestaande router te gebruiken zou zijn om de WiFi (indien aanwezig) op uw bestaande router uit te schakelen, een WAP aan te sluiten die zowel draadloze mesh als bekabelde backhaul ondersteunt (zoals het UniFi nanoHD AP), en vervolgens te mesh’en naar extra UniFi AP’s op andere plaatsen in uw huis.

Wat zijn de nadelen van een mesh netwerk?

Nadelen van Mesh Topologie :Het is duur in vergelijking met de tegenovergestelde netwerk topologieën zoals. ster, bus, punt naar punt topologie. Installatie is uiterst moeilijk in de mesh. Er is meer vermogen nodig omdat alle knooppunten de hele tijd actief moeten blijven en de belasting moeten verdelen. Complex proces.

Kan een mesh extender werken met elke router?

Je kan ze gebruiken in combinatie met je huidige router, maar er is meestal weinig reden toe (tenzij je ISP het vereist). Ze zijn ontworpen om uw ingewikkelde router-en-extender setup te vervangen door meerdere identieke eenheden geplaatst rond uw huis die samen worden gebruikt.

Kun je twee verschillende routers aan elkaar koppelen?

De afgelopen drie jaar zijn mesh-routers – waarmee je twee, drie of zelfs meer routers in één netwerk kunt combineren om je huis met Wi-Fi te overdekken – steeds populairder geworden. Zolang beide routers EasyMesh ondersteunen, kun je ze op hetzelfde netwerk zetten.

Hoe ver kunnen mesh-routers uit elkaar staan?

Een goede vuistregel is om het tweede knooppunt halverwege tussen de router en de dode zone te plaatsen, zoals je zou doen met een bereikvergroter, maar beperk de afstand tot niet meer dan twee kamers, of ongeveer 30 voet. Als je meer dan één satelliet gebruikt, volg dan de twee-kamer regel.

Verlies je snelheid met mesh WiFi?

In een mesh netwerk zal elke link, of “hop”, tussen routers de bandbreedte met de helft verminderen. In een lange “keten” van mesh links resulteert dit in een zeer trage verbinding van eind tot eind. Dit gebeurt om twee redenen: Probleem 1: Elke hop op het netwerk neemt de helft van de bandbreedte weg.

Kun je een tweede router als WiFi extender gebruiken?

Ten koste van wat prestaties kun je het WiFi-bereik met een andere router zonder kabel vergroten door de nieuwe router als draadloze repeater in te stellen. De taak van een draadloze repeater is eenvoudig: het signaal van uw hoofdrouter opnieuw uitzenden.

Hoe sluit ik mijn nieuwe router aan op mijn bestaande netwerk?

Verken dit artikelHet netwerk uitbreiden met Wi-Fi. Stekker. Volg de draadloze router’s. Koppel de router los. Verplaats de router naar een plaats waar hij dicht genoeg bij de netwerkswitch of hub van het bestaande LAN kan komen met de Ethernet-kabel. Sluit het ene uiteinde van de Ethernet kabel aan. Sluit het andere uiteinde van de Ethernet kabel aan.

Kan ik mijn oude router gebruiken als een WiFi extender?

Door van een oude router een Wi-Fi-extender te maken, kunt u het signaal andere delen van het huis laten bereiken, wat eventuele dekkingsproblemen zou moeten oplossen. Het is eenvoudig om een oude router om te bouwen tot een extender, zodat het apparaat een sterk Wi-Fi-signaal oppikt en een verse gegevensstroom uitzendt naar gebieden die voorheen geen verbinding hadden.

Is een tweede router beter dan een wifi-extender?

Een tweede router (bij voorkeur bedraad) zal veel beter zijn werk doen. Uitstekende vraag. Een extender ontvangt pakketten van de router en zendt ze opnieuw uit. Omdat hij een sterk signaal van de router nodig heeft, is het extra bereik beperkt.

Waarom is mesh router traag?

In een mesh netwerk zal elke link, of “hop”, tussen routers de bandbreedte met de helft verminderen. Dit gebeurt omdat draadloze verbindingen maar één ding tegelijk kunnen doen – zenden of ontvangen. In een lange “keten” van mesh links resulteert dit in een zeer trage verbinding van eind tot eind.

Kan ik 2 verschillende routers in mijn huis gebruiken?

Ja, het is mogelijk om twee (of zelfs meer dan twee) routers op hetzelfde thuisnetwerk te gebruiken. De voordelen van een netwerk met twee routers zijn onder andere: Verbeterd draadloos bereik (signaalbereik): Door een tweede draadloze router toe te voegen aan een bestaand Wi-Fi-netwerk kan het bereik ervan worden vergroot om ook verre apparaten te kunnen ontvangen.

Vorig artikel

Wat is een Omega Wolf?

Volgend artikel

Wat is Tbc munt?

You might be interested in …

Heeft zandgrond kalk nodig?

Zandgrond heeft de neiging zuur te zijn en bevat te weinig voedingsstoffen. Sommige planten gedijen goed in deze omgeving, maar veel planten hebben een neutralere pH-waarde van de bodem nodig om goed te gedijen. Er […]

Hoeveel krijgen CEO’s betaald?

Kirsten Rohrs Schmitt is een ervaren professionele redacteur, schrijver, corrector en feitencontroleur. Ze heeft expertise in financiën, beleggen, onroerend goed en wereldgeschiedenis. In de loop van haar carrière heeft ze content geschreven en geredigeerd voor […]