5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Kan Google Gmail worden gehackt?

Uw Google-account bevat een enorme hoeveelheid gegevens, en dat maakt het een groot doelwit voor cybercriminelen. Hier leest u hoe hackers uw account aanvallen.

Google-accounts zijn populaire doelwitten voor hackers omdat de meeste mensen er een hebben en ze vaak worden gebruikt voor belangrijke diensten.

Elke account is voorzien van beveiligingsfuncties die het voor dieven moeilijker maken om er toegang toe te krijgen. De meeste van deze functies zijn echter optioneel. Het gevolg is dat veel rekeningen wijd open staan voor diefstal. Dus hoe kan een hacker precies toegang krijgen tot uw account?

Waarom willen hackers uw Google-account?

Google-accounts hebben zelf weinig waarde. De gemiddelde persoon is niet van plan losgeld te betalen. En als uw account wordt gestolen, is het meestal mogelijk om het terug te krijgen via de klantenservice.

Hackers zijn uit op Google-accounts omdat veel mensen Gmail gebruiken als hun primaire e-mailaccount. Dit betekent dat een Google-account vaak toegang biedt tot iemands bank, e-wallets en accounts voor online winkelen.

Elk van deze zaken kan de moeite waard zijn voor een hacker.

Hoe uw Google-account kan worden gehackt

Sommige mensen hacken Google-accounts voor de kost. De populariteit van de service betekent dat er geen tekort is aan potentiële slachtoffers.

Hier zijn acht manieren waarop iemand kan proberen om uw account te hacken.

1. Phishing-e-mails

Phishing-e-mails die gericht zijn op Google-accounts zijn vaak heel geraffineerd. Ze lijken afkomstig te zijn van Google, maar wanneer u op een link klikt, wordt u naar een website geleid waar het wachtwoord van uw account wordt gestolen.

De eenvoudigste manier om een phishing-e-mail te herkennen, is door de afzender te controleren. Google zal alleen contact met u opnemen via een e-mailadres dat eindigt op Google.com. Als een e-mail u vraagt om uw Google-account te bezoeken, is het ook een goed idee om de URL handmatig in te voeren.

2. Geautomatiseerd wachtwoord kraken

Als u een zwak wachtwoord voor uw Google-account gebruikt, is het bijzonder gemakkelijk voor hackers om het te kraken; ze gebruiken geautomatiseerde software om grote hoeveelheden veelgebruikte wachtwoordvariaties te proberen.

Deze aanvallen kunnen worden voorkomen door een sterk wachtwoord te gebruiken. Idealiter zou uw wachtwoord meer dan tien tekens moeten hebben en letters, cijfers en symbolen moeten bevatten.

3. Gokkende wachtwoorden

Veel mensen gebruiken wachtwoorden die zijn gebaseerd op dingen die ze leuk vinden. Iemand kan bijvoorbeeld de naam van zijn huisdier gebruiken of een band die hij leuk vindt.

Hackers zijn zich hiervan bewust en zullen vaak proberen een slachtoffer te onderzoeken voordat ze hun wachtwoord proberen te raden. Sommige hackers gaan zelfs zo ver dat ze mensen speciaal voor dit doel vragen stellen.

Als je een makkelijk te onthouden wachtwoord wilt gebruiken, is het dus belangrijk om informatie te vermijden die een hacker zou kunnen opzoeken; denk bijvoorbeeld aan wat iemand over je te weten zou kunnen komen via je social media-accounts.

4. Gegevensdumps

Elke website kan worden gehackt. Als u lid bent van een website die is gehackt, is het mogelijk dat uw wachtwoord wordt gestolen en online wordt gepubliceerd, mogelijk op het dark web.

Telkens wanneer u het wachtwoord van uw Google-account buiten Google om gebruikt, riskeert u dus uw account. Het wachtwoord voor uw Google-account moet uniek zijn. Unieke wachtwoorden moeten ook worden gebruikt voor alle andere belangrijke accounts, zoals uw bank.

5. Keyloggers

Een keylogger is een stukje kwaadaardige software dat toetsaanslagen registreert. Ze worden vooral gebruikt door hackers om wachtwoorden te stelen. Als er een keylogger op uw computer staat, is het wachtwoord van uw Google-account een voor de hand liggend doelwit.

De eenvoudigste manier om keyloggers te voorkomen, is het bezoeken van schadelijke websites te vermijden en nooit e-mailbijlagen te downloaden. U moet ook gerenommeerde antivirussoftware gebruiken.

6. Secundaire Account Hacks

Wanneer u zich aanmeldt voor een Google-account, wordt u gevraagd een e-mailadres op te geven. Hiermee kunt u uw Google-account opvragen als u ooit uw wachtwoord vergeet.

Een probleem met deze functie is dat het een extra manier is om uw account te hacken. Als u het secundaire account niet vaak gebruikt, is het mogelijk dat het niet erg sterk is beveiligd. Hackers zijn zich hiervan bewust en kunnen proberen om die account te hacken als een workaround.

Als u dat nog niet hebt gedaan, moet u ervoor zorgen dat uw secundaire account een sterk, uniek wachtwoord heeft. Eigenlijk zouden al uw accounts een wachtwoord moeten hebben, en als u ze niet allemaal wilt onthouden, kunt u een wachtwoordbeheerder proberen.

7. Openbare Wi-Fi

Openbare Wi-Fi is handig, maar afhankelijk van de hotspot, is het vaak niet erg veilig. Sommige toegangspunten zijn niet versleuteld, wat het voor iemand mogelijk maakt om uw wachtwoord te stelen met behulp van packet sniffing.

Sommige criminelen maken ook kwaadaardige toegangspunten die speciaal ontworpen zijn om informatie te stelen.

Om deze technieken te vermijden, moet u alleen gecodeerde toegangspunten gebruiken die u vertrouwt. U kunt zich ook tegen deze aanvallen beschermen door een VPN te gebruiken.

8. Vragen om verificatiecodes

Soms richten hackers zich op Google-gebruikers, niet om hun accounts te stelen, maar om een Google Voice-account in hun naam aan te maken. Dit Google Voice-account kan vervolgens worden gebruikt voor cybercriminaliteit.

Om dit te bereiken, sturen hackers berichten naar onbekenden waarin ze hen om een verificatiecode vragen. Dat werkt als volgt:

  • De hacker achterhaalt iemands Gmail-adres.
  • De cybercrimineel vertelt de persoon dat hij hem een code wil sturen om zijn identiteit te verifiëren.
  • De hacker probeert een Google Voice-account aan te maken met het e-mailadres van die persoon.
  • Die persoon ontvangt de code, gelooft dat deze van de hacker afkomstig is, en stuurt deze zoals afgesproken naar de oplichter.
  • De hacker heeft nu een anonieme Google Voice account.

Als een hacker je wachtwoord kent, maar je hebt Two-Factor Authentication (2FA) ingesteld, dan kan een soortgelijke truc ook worden gebruikt om je account te stelen.

Iedereen die u om een code vraagt, is niet te vertrouwen.

Hoe voorkomen dat iemand uw Google-account hackt

Alle Google-accounts bieden 2FA, waarmee wordt voorkomen dat iemand toegang krijgt tot uw account tenzij ze ook toegang hebben tot uw 2FA-apparaat, dat meestal uw telefoon is.

Nadat u twee-factorauthenticatie hebt ingesteld, worden de meeste hacktechnieken die hierboven zijn beschreven, ineffectief.

Wat gebeurt er als uw Google-account wordt gehackt?

Als uw Google-account wordt gehackt, hangt de schade die een hacker kan aanrichten grotendeels af van waar het account mee is verbonden. Maar zelfs als u uw account niet gebruikt voor iets belangrijks, verliest u er toegang toe totdat u kunt bewijzen dat het van u is.

Gelukkig vertrouwen hackers er sterk op dat mensen de dreiging die van hen uitgaat niet begrijpen. Als je eenmaal begrijpt hoe hacks ontstaan, is het niet moeilijk om ze te voorkomen.

Slimme assistenten zijn handig om in huis te hebben, maar zijn ze veilig tegen hacken?

Elliot is een freelance tech-schrijver. Hij schrijft voornamelijk over fintech en cyberbeveiliging.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief voor tech tips, reviews, gratis ebooks, en exclusieve deals!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe veilig is Gmail tegen hackers?

De verbinding tussen je telefoon en Gmail maakt gebruik van SSL-encryptie. Dit betekent dat een hacker met sniffing je e-mail niet kan zien, zelfs niet als je op een openbaar wifi-netwerk zit. Hoewel de verbinding met Gmail veilig is, moet je nog een paar dingen doen om ervoor te zorgen dat je mobiele telefoon veilig is: Bescherm hem met een sterk wachtwoord.

Kan Gmail app gehackt worden?

Als je een kwaadaardige app downloadt, kan een hacker beveiligde apps zoals Gmail, H&R Block, Newegg, en Chase uitbuiten.

Hoe kan ik zien of iemand toegang heeft tot mijn Gmail account?

Apparaten bekijken die uw account hebben gebruiktGa naar uw Google-account. Selecteer in het linker navigatiepaneel Beveiliging . Selecteer in het paneel Uw apparaten de optie Apparaten beheren. U ziet apparaten waarop u momenteel bent aangemeld bij uw Google-account. Voor meer details selecteert u een apparaat.

Wat is de veiligste e-mail om te gebruiken?

Beste veilige e-mailproviders in 2022:ProtonMail – Veilige e-mailprovider met de beste prijs-privacyverhouding. Startmail – Beste e-mail voor desktop-only gebruikers. Tutanota – Beste beveiligde e-mail voor elk apparaat. Zoho Mail – Maakt deel uit van de beste B2B-beveiligingsproductsuite. Thexyz – Uitstekende suite van functies.

Wat kunnen hackers doen met je email adres?

Als hackers toegang krijgen tot uw e-mail, kunnen ze een open deur hebben naar een aantal andere apparaten en accounts. Ze kunnen uw e-mail gebruiken om wachtwoorden van andere accounts opnieuw in te stellen, toegang tot kredietinformatie te krijgen of zelfs accounts te verwijderen, zoals profielen bij sociale media.

Hoe komen hackers aan mijn e-mailadres?

Hoe is mijn e-mail gehackt? De meest voorkomende redenen waarom uw e-mail is gehackt zijn phishing, niet afmelden op gedeelde computers en slechte wachtwoordgewoonten. Hier is een gedetailleerde blik op hoe iemand waarschijnlijk uw e-mail account heeft gecompromitteerd.

Kan iemand mijn e-mails lezen zonder dat ik het weet?

Kan iemand mijn emails lezen zonder dat ik het weet? Iedereen die toegang heeft tot uw apparaat terwijl uw e-mailaccount is ingelogd, kan uw e-mails lezen zonder dat u het weet. Een indringer kan uw e-mails openen en lezen en ze als ongelezen markeren. Ze kunnen ook uw e-mails verwijderen nadat ze zijn gelezen.

Kan iemand mijn bankrekening hacken met mijn e-mail adres?

Een gehackte e-mail kan u en uw e-mailcontacten in gevaar brengen voor identiteitsdiefstal en fraude met bankrekeningen of creditcards. Als u denkt dat uw e-mail is gehackt, onderneem dan snel actie om de schade te beperken.

Is Gmail een veilige e-mail?

Gmail is versleuteld met TLS tijdens het overbrengen van uw gegevens en het beschermt uw e-mails in ruste met 128-bit encryptie, een industriestandaard. Uw persoonlijke gegevens zijn relatief veilig (hoewel niets 100% veilig is). Uw e-mailprovider kan ook stiekem uw e-mails lezen, en Google is betrapt op het doen van precies dat.

Wat is het beste alternatief voor Gmail?

Beste Gmail alternatievenZoho Mail. Mail. com. Tutanota. Outlook. Mailfence. ProtonMail.

Kan uw bankrekening gehackt worden via e-mail?

Een gehackte e-mail kan u en uw e-mailcontacten in gevaar brengen voor identiteitsdiefstal en fraude met bankrekening of creditkaart.

Waarom willen hackers uw e-mail?

Oplichters kunnen uw email adres gebruiken om phishing emails te sturen en toegang te krijgen tot uw andere accounts. Andere redenen waarom hackers je e-mailadres willen hebben zijn het stelen van je persoonlijke informatie, of zelfs je geld. Zodra een hacker uw gevoelige persoonlijke gegevens heeft, is het slechts een paar korte stappen naar identiteitsdiefstal.

Waarom willen hackers je emailadres?

Oplichters kunnen je email adres gebruiken om phishing emails te sturen en toegang te krijgen tot je andere accounts. Andere redenen waarom hackers je e-mailadres willen hebben zijn het stelen van je persoonlijke informatie of zelfs je geld. Zodra een hacker uw gevoelige persoonlijke gegevens heeft, is het slechts een paar korte stappen naar identiteitsdiefstal.

Houdt het veranderen van wachtwoord hackers tegen?

Ja, het veranderen van uw wachtwoord zal voorkomen dat hackers toegang krijgen tot uw account. Het bijwerken van uw account wachtwoord bij de eerste tekenen van een aanval beperkt de schade. Het regelmatig wijzigen van uw wachtwoord verbetert ook de veiligheid. Gestolen gegevens bij datalekken zijn vaak oud.

Kan Google mijn e-mails lezen?

Google heeft een geautomatiseerd proces om deze gepersonaliseerde advertenties te selecteren en aan u te tonen op basis van online activiteiten wanneer u bent aangemeld bij Google, maar het scant uw e-mails niet om dit te doen. Sommige e-mailproviders kunnen ook informatie over uw interacties met advertenties opslaan en bijhouden op welke advertenties u hebt geklikt of deze hebt geweigerd.

Vorig artikel

Kunnen tweelingen identiek zijn als ze in verschillende baarmoeders zitten?

Volgend artikel

Angst Vs Verdriet Wat Is het Verschil?

You might be interested in …

Is bleekwater veilig voor natuursteen?

Huizen zijn geen ziekenhuizen; ze zijn niet bedoeld om steriel te zijn. Maar in de nieuwe realiteit van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) pandemie worden veel mensen gedwongen thuis te blijven, soms met een zieke geliefde. […]