4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Is slapen in een kamer met schimmel slecht voor je?

Decoratieve radiatoren

Onze individuele decoratieve radiatoren voor woonkamers en badkamers maken een huis niet alleen warmer, maar ook aantrekkelijker. Ze zijn ontworpen door gerenommeerde ontwerpers en overtuigen door hun uitstekende functionaliteit.

Comfortabele binnenventilatie

Onze comfortabele binnenventilatie met warmteterugwinning is energiezuinig en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Het bevordert het welzijn van de bewoners en verhoogt de waarde van het onroerend goed.

Verwarmings- en koelplafondsystemen

Zehnder verwarmings- en koelplafondsystemen zijn comfortabel en energiezuinig voor verwarmen en koelen. Ze zijn perfect afgestemd op de betreffende omgeving.

Schone lucht oplossingen

Schone lucht oplossingen van Zehnder verminderen het stofgehalte in de lucht, creëren een gezonder binnenklimaat en zorgen ervoor dat er minder schoongemaakt hoeft te worden.

Een betere wereld begint bij ontwikkelaars

Residentiële gebouwen

Alleen woongebouwen verwarmen is vandaag de dag niet meer genoeg. U wilt een allesomvattende, energie-efficiënte oplossing voor het binnenklimaat.

Commerciële gebouwen

Op plaatsen waar grote aantallen mensen samenkomen, is een aangenaam binnenklimaat van essentieel belang – alleen al voor de gezondheid en de prestaties van elk individu.

U ondersteunen is onze belangrijkste prioriteit

Ontwerp & Installatie

Klantervaringscentrum

Londen specificatiecentrum

Snelle toegang

mijn.Zehnder

Kontakt Ons

Onze Blogs

Over Zehnder

Ontwerp & Visie

Carrière Portaal

Lees onze blogs

Nu de klokken dit weekend weer teruggaan, gaan we het slaapseizoen in. Voor velen van ons is het extra uur in bed het begin van het seizoen van hartige stoofschotels, familie-avonden binnen, extra dekens en vroege nachten. Maar voor wie de winter doorbrengt in een huis dat vatbaar is voor vocht en schimmel, kan de klokwisseling een minder geruststellend vooruitzicht zijn met maanden van slapeloze nachten en ongezonde leefomstandigheden in het verschiet.

Volgens een recente studie bij meer dan 11.000 volwassenen verhogen vocht en schimmel in huis het risico op slaapstoornissen, snurken en overmatige slaperigheid overdag (EDS).

Uit onderzoek blijkt dat slapeloosheid slechts een van de gezondheidsproblemen is die door een vochtige, beschimmelde omgeving worden verergerd. Talrijke studies, waaronder een Duitse studie bij meer dan 1700 10-jarige kinderen, concluderen dat aandoeningen van de luchtwegen en slapeloosheid vaker voorkomen bij mensen die in vochtige gebouwen slapen. De Duitse studie toonde aan dat kinderen die in vochtige omstandigheden sliepen, de hele nacht niet konden doorslapen en gemiddeld een kortere slaaptijd hadden.

Voor iedereen die in een vochtig huis slaapt, is slapen met de vijand niet alleen een filmtitel of een losse uitdrukking, het is een realiteit.

Sommige door vocht geteisterde woningen moeten worden afgekeurd, maar voor velen zijn er eenvoudige oplossingen om het vochtprobleem op te lossen en de slapeloze nachten te verlichten. Hier leest u waarom vocht en schimmel zo snel om zich heen grijpen en hoe u er iets aan kunt doen.

We zijn een binnen-natie

We brengen al meer dan 90% van onze tijd binnen door en het is waarschijnlijk dat Covid-19 deze trend heeft verergerd omdat mensen voorzichtiger zijn geworden om zich buiten te wagen. Veel werknemers werken ook vanuit huis, wat betekent dat een toenemend aantal bewoners van huishoudens tegelijkertijd binnen is. Als gevolg daarvan zal het cijfer van 90% waarschijnlijk nog hoger liggen.

De winter van ontevredenheid

Synoniem met het terugzetten van de klok en het invallen van de winter is het seizoen van vocht en schimmel. Naast de dreiging van het coronavirus hebben de wintermaanden ernstige gevolgen voor de gezondheid van mensen in slechte woonomstandigheden. Nu mensen meer tijd thuis doorbrengen dan ooit tevoren, zou het wel eens een van de ergste seizoenen voor vocht en schimmel tot nu toe kunnen worden.

Laten we eens kijken hoe vocht in huis ontstaat.

Tijdens de koudere maanden van het jaar hebben we minder vaak de ramen gedurende langere perioden openstaan, waardoor de ventilatie tot een minimum wordt beperkt en er meer vocht in de lucht komt. Alledaagse activiteiten zoals koken, douchen en kleren drogen creëren vocht binnenshuis. Condensatie ontstaat wanneer vocht uit de lucht condenseert op koude oppervlakken, waardoor deze vochtig worden en vatbaar zijn voor schimmelvorming.

Volgens een onderzoek van Rentokil hebben 5,8 miljoen Britse huurders te maken gehad met vocht- en condensatieproblemen, evenals zwarte vlekken op de muren van hun huis.

Slapen met de vijand

Slapen in een vochtige, beschimmelde kamer is erg gevaarlijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen van alle leeftijden last kunnen hebben van schimmel – ze kunnen niet goed ademen tijdens het slapen, hebben een slechte slaapkwaliteit, huiduitslag, en veel andere problemen, waaronder hallucinaties!

De zwarte schimmel die vaak voorkomt in slecht geventileerde huizen produceert mycotoxinen. Dit zijn chemische verbindingen die giftig zijn voor mens en dier. Laten we niet vergeten dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen – dit betekent dat slapen in een vochtige kamer ook gelijk staat aan een derde van ons leven inademen van gevaarlijke mycotoxinen.

Het is een hels plaatje voor mensen die vastzitten in slecht geventileerde, vochtige en beschimmelde huizen en die echt slapen met een giftige vijand!

Mark Trowers, National Sales Manager (Social Housing) bij Zehnder UK zegt hierover: “Schimmel beperkt zich niet tot de herfst/winter, er zijn varianten die zich ook in de zomermaanden in woningen vermenigvuldigen. Er zijn vele soorten vervelende gifstoffen die ontstaan en verergeren door inadequate ventilatie en slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Geassocieerde gevallen van slechte gezondheid nemen toe over de hele ontwikkelde wereld, zoals wordt aangetoond door toonaangevende gezondheidsdeskundigen zoals Neil Nathan MD. De situatie is dusdanig dat het niet hebben van geschikte mechanische ventilatiesystemen om dit aan te pakken niet langer een optie is. Zonder adequate ventilatieoplossingen lopen we in een tikkende tijdbom van schimmelgerelateerde gezondheidskosten.”

Waarom ventilatie een must is voor een betere slaap en een betere gezondheid

Het installeren van effectieve ventilatie kan helpen bij het beheersen van condensatie en het verdrijven van verontreinigende stoffen en bacteriën, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Natuurlijke ventilatie, zoals het openen van ramen, kan vocht- en schimmelproblemen niet tegengaan.

Retrofit-oplossingen variëren van eenvoudige afzuigventilatoren, zoals de Unity CV3, tot continu draaiende mechanische afzuigunits, zoals de toonaangevende ComfoAir Q MVHR (mechanische ventilatie met warmteterugwinning).

We weten dat vocht de slaap beïnvloedt en dat chronisch slaaptekort in verband wordt gebracht met een reeks gezondheidsproblemen, van een slecht humeur tot een hoger risico op hart- en vaatziekten en kanker.

Adequate ventilatie is een must voor een betere slaap en een betere gezondheid. Als u meer wilt weten over ventilatieoplossingen voor veilig slapen, neem dan contact op met Zehnder, de ventilatie-experts

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je ziek worden van slapen in een kamer met schimmel?

Schimmel in je huis kan je zeker ziek maken, het inademen van schimmelfragmenten of sporen kan de luchtwegen ontsteken, waardoor er een neusverstopping, piepende ademhaling, benauwdheid in de borst, hoesten en keelontsteking kan ontstaan.

Kun je in een kamer met schimmel blijven?

Vanwege de risico’s die blootstelling aan schimmel met zich meebrengt, kan het onveilig zijn om in een huis met schimmel te slapen, vooral in de aangetaste gebieden, omdat je jezelf dan blootstelt aan het risico van schimmelallergieën. Dit wordt vooral zorgwekkend als je gevoelig bent voor de schimmel. Wanneer schimmel binnenshuis groeit, is het vaak te vinden in de badkamer.

Hoe erg is schimmel in uw slaapkamer?

Schimmel in vochtige gebouwen kan leiden tot verstopte neus, niezen, hoesten, piepen, infecties van de luchtwegen en verergering van astma en allergische aandoeningen. Mensen met chronische, obstructieve of allergische longaandoeningen zijn vatbaarder voor deze symptomen en andere ernstige gezondheidseffecten.

Wat kan slapen in een kamer met schimmel doen?

Naast de vele gezondheidsproblemen die schimmel kan veroorzaken, suggereert onderzoek dat blootstelling aan schimmel ook de slaap kan belemmeren. In een grote studie werd een verband gevonden tussen schimmel in huis en slaapproblemen6 zoals slapeloosheid, snurken en overmatige slaperigheid overdag.

Hoe lang duurt het voordat je ziek wordt van blootstelling aan schimmels?

Sommige personen hebben kortademigheid, hoesten, spierpijn, rillingen, koorts, nachtelijk zweten, en ernstige vermoeidheid. Deze symptomen treden gewoonlijk voor het eerst op 2 tot 9 uur na de blootstelling en duren 1 tot 3 dagen. Andere getroffen personen hebben progressieve kortademigheid en hoest, evenals gewichtsverlies.

Kan de geur van schimmel schadelijk zijn?

Op zichzelf zijn schimmelgeuren niet bijzonder schadelijk. De symptomen van blootstelling aan schimmel kunnen mild zijn, zoals hoofdpijn, misselijkheid en lichte irritatie aan ogen of longen. De symptomen van schimmel kunnen ook zeer ernstig zijn, en mogelijk fatale allergische reacties, kankers, longinfecties en andere ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Wat zijn tekenen van schimmelziekte?

Tekenen en symptomen van allergische rhinitis veroorzaakt door een schimmelallergie kunnen zijn:Niezen. Loopneus of verstopte neus. Hoest en postnasale infusie. Jeukende ogen, neus en keel. Waterige ogen. Droge, schilferige huid.

Kan schimmel in je longen groeien?

De schimmelsporen kunnen koloniseren (groeien) in longholten die zijn ontstaan als gevolg van chronische ziekten, zoals tuberculose, emfyseem, of gevorderde sarcoïdose. De schimmelvezels kunnen een gezwel vormen door zich te vermengen met witte bloedcellen en bloedklonters.

Hoe kun je zien of je schimmelvergiftiging hebt?

Als ze in contact komen met schimmel, kunnen ze symptomen ervaren, zoals: een loopneus of verstopte neus. waterige, rode ogen. een droge hoest.

Hoe snel kan schimmel je ziek maken?

Allergieën en overgevoeligheden Als je een schimmelallergie hebt, denkt je immuunsysteem dat bepaalde schimmelsporen indringers zijn, of allergenen. Wanneer u sporen inademt, reageert uw lichaam door niezen of een verstopte neus te veroorzaken. Dit kan onmiddellijk gebeuren of na blootstelling, afhankelijk van je lichaam.

Hoe lang duurt het voordat je ziek wordt van schimmel?

Sommige personen hebben last van kortademigheid, hoesten, spierpijn, koude rillingen, koorts, nachtelijk zweten, en ernstige vermoeidheid. Deze symptomen treden gewoonlijk voor het eerst op 2 tot 9 uur na de blootstelling en duren 1 tot 3 dagen. Andere getroffen personen hebben progressieve kortademigheid en hoest, evenals gewichtsverlies.

Hoe voelt schimmelvergiftiging aan?

Het lichaam van elke persoon wordt op verschillende manieren beïnvloed door schimmelvergiftiging. Sommigen hebben last van constante migraine en hoofdpijn, kortademigheid, hersenzwakte, vermoeidheid of zelfs depressie. Aangezien de symptomen van persoon tot persoon verschillen, kunnen ze niet snel in verband worden gebracht met blootstelling aan schimmel.

Vorig artikel

Is bleekwater veilig voor natuursteen?

Volgend artikel

Hoe lang moet papier-maché drogen tussen de lagen?

You might be interested in …

Kan je epoxy smelten en hergebruiken?

Kan uitgeharde hars smelten? Ja, de uitgeharde hars kan snel worden gesmolten. Kan epoxy smelten na uitharding? Bij welke temperatuur smelt epoxy? Nadat de epoxy is uitgehard, kan het temperaturen ver onder nul graden F. […]

Besmet aluminiumfolie voedsel?

Je kunt foliepakketjes met gemarineerde groenten voor de grill inpakken, een bakplaat met folie bekleden om het schoonmaken te beperken, of eenpansgerechten in de oven afdekken. En vergeet niet om restjes in folie te bewaren! […]