4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Is koel wit hetzelfde als zacht wit?

Dit artikel zal u helpen begrijpen wat er bedoeld wordt wanneer naar LED lampen wordt verwezen als zijnde “warm” of “koel”.

Kleurtemperatuur

Bij conventionele lampen was het kiezen van de “kleur van het licht” dat door een lamp werd uitgestraald niet een keuze die over het algemeen werd gemaakt. Bij sommige LED-producten is er een keuze aan kleuren, en het kiezen van een kleur zal de sfeer van uw ruimte bepalen.

De gecorreleerde kleurtemperatuur (CCT) in verlichting beschrijft hoe de kleur van het licht van een lamp eruit ziet, gemeten in Kelvin (K).

Stel u een schaal voor van 1000K (zeer rood) tot 10.000K (zeer blauw) (de werkelijke schaal is breder). Hoe hoger je op de schaal komt, hoe meer het licht op blauw daglicht lijkt.

Verwarrend genoeg beschrijft de kleurtemperatuur niet de werkelijke temperatuur van de lamp zelf, maar de kleur die de lamp produceert, en contra-intuïtief: hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe “koeler” een lamp eruit zal zien.

Kelvins Type lamp Kleur
1000k Kaarslicht Rood/Geel
1800k Vintage-look gloeilamp – Oranje Ultra Warm
2400k Lampenstijl gebruikt in de horeca Zeer Warm
2700k Conventionele Halogeen en LED Lamp – Geel Warm
3000k Warm Wit
4000k CFL en LED – Wit Koel Wit
5000k Daglicht
6000-7000k Koel Daglicht
10,000k Blauwe lucht – Blauw

Eenvoudig gezegd is de kleurtemperatuur gebaseerd op hoe de kleur van verhit metaal verandert naarmate de temperatuur stijgt – van rood naar geel en dan naar blauw. Aan de hand van de kleur kan men de temperatuur van een verhit metaal bepalen. Dit kleurengamma bij verschillende temperaturen is nuttig geworden om de kleurschakering van wit licht te beschrijven. De kleur van het licht van een LED-lamp wordt benaderd of “gecorreleerd” aan deze schaal.

Warm of koel ?

Er zijn geen regels – de keuze is een kwestie van persoonlijke voorkeur en gebruik. Als u houdt van de traditionele gelige kleur van een conventionele lamp, dan is warm wit rond (2700-3000K ) de ideale keuze, dit is de meest populaire keuze voor woningen. Als u een moderne, schone look wilt, kunt u de voorkeur geven aan het schonere, helderdere gevoel van een koelwitte lamp (4000K+). Koel wit licht bevat meer blauw licht en ziet er helderder uit voor het oog (dit is de reden waarom koel witte lampen een hogere lumenoutput hebben in vergelijking met de equivalente warm witte lamp). Het lijkt ook dat mensen uit zonnigere landen de voorkeur geven aan wit licht in vergelijking met mensen uit koelere landen die de voorkeur geven aan meer warm licht.

In commerciële toepassingen is het kiezen van de juiste kleurtemperatuur belangrijk en zal afhangen van de sfeer die u wilt creëren en de producten die u promoot – bijvoorbeeld versgebakken koekjes en brood kunnen er beter uitzien onder een warm wit licht. Een koel wit licht maakt het product misschien minder aantrekkelijk, maar het zou een goed idee zijn om wat proeven te doen om te zien wat het beste werkt.

Waar kan ik ze gebruiken?

Hieronder staan enkele veelvoorkomende gebieden waar de verschillende kleuren kunnen worden gebruikt:

  • Warm tot Warm wit – Woonkamer, slaapkamer, hal
  • Wit tot Koel wit – keuken, studeerkamer, badkamer, kast, kantoor, winkel
  • Daglicht – Commercieel, detailhandel, kunstateliers

Gun uzelf wat tijd om aan de verandering te wennen, vooral als u van warm naar koel wit gaat.

Mix en Match

Er is geen reden waarom u geen mix zou kunnen hebben in dezelfde omgeving. Bijvoorbeeld, warm wit voor de hoofdverlichting in de kamer en koel wit voor taakverlichting boven werkplekken.

Met Colour Switching downlights heeft u het beste van alle werelden!

Met de nieuwe LED-technologie van Integral LED kunt u schakelen tussen 3000K (Warm), 4000K (Cool White) en 5000K (Daglicht). U kunt dit in actie zien met onze Colour Switching Fire Rated Downlight.

Hoe weet ik welke ik koop?

Alle Integral-verpakkingen voor de detailhandel hebben een duidelijk pictogram en een kleurtemperatuur die op de verpakking zijn aangegeven. Bovendien staat op elke lamp de kleurtemperatuur afgedrukt op de voet, bijv. ” 3000K”.

Vanwege variaties in het fabricageproces en verschillende meetmethoden kunt u het beste hetzelfde model LED-lamp kopen voor alle armaturen in een ruimte of kamer. Het zou ook een goed idee zijn om reserveonderdelen te kopen – aangezien LED technologie (net als andere technologieën zoals mobiele telefoons) altijd verbetert en verandert.

Aanbevolen artikelen:

ALGEMENE KENNIS

Warm wit of koel wit lampen

Kleurtemperatuur – Bij conventionele lampen was het kiezen van de “kleur van het licht” dat door een lamp werd uitgestraald niet een keuze die over het algemeen werd gemaakt. Met sommige LED producten is er een keuze van kleuren, het kiezen van een kleur zal de sfeer van uw ruimte bepalen.

ALGEMENE KENNIS

Wat zijn Lumen?

Denk aan lumen als een “nieuwe” manier om te weten hoe helder een lamp is. Lumen = lichtopbrengst.

ALGEMENE KENNIS

Waarom kiezen voor LED lampen en gloeilampen?

Wilt u geld besparen en het milieu verbeteren? Dan is kiezen voor LED een eenvoudige keuze. LED lampen zijn eenvoudig te installeren in bestaande stopcontacten en u kunt direct beginnen met het genieten van aanzienlijke besparingen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is helderder koel wit of zacht wit?

Koel wit licht bevat meer blauw licht en ziet er helderder uit voor het oog (dit is de reden waarom koel witte lampen een hogere lumen output hebben in vergelijking met de equivalente warm witte lamp).

Is zacht wit warm of koel?

Kleurtemperatuur Zacht wit (2.700 tot 3.000 Kelvin) is warm en geel, het typische kleurbereik dat je krijgt van gloeilampen. Dit licht geeft een warm en behaaglijk gevoel en is vaak het meest geschikt voor woonkamers, slaapkamers. Warm wit (3.000 tot 4.000 Kelvin) is meer geelachtig-wit.

Wat is koel wit?

Kleurtemperaturen tussen 3100K en 4500K worden aangeduid als “koel wit” of “helder wit. “Lampen binnen dit bereik stralen een neutraler wit licht uit en kunnen zelfs een licht blauwe tint hebben. Boven 4500K komen we in de “daglicht” kleurtemperatuur van licht.

Is zacht wit hetzelfde als warm wit?

Zijn Zacht Wit & Warm Wit hetzelfde? Ja. Zacht Wit en Warm Wit zijn verwisselbare omschrijvingen om de kleurtemperatuur van het licht dat de lamp uitstraalt aan te geven. Zacht/Warm Wit lampen stralen een licht temperatuur uit van 2,700K.

Wat is het verschil tussen cool white en warm white kerstverlichting?

Warm Wit is geelachtig en lijkt op een traditioneel gloei- of halogeenlicht. Cool White daarentegen neigt naar blauwe tinten en lijkt meer op het licht van een neon.

Wat is het verschil tussen koel wit en warm wit?

Verreweg de twee meest populaire soorten LED lampen, is het belangrijkste verschil tussen warm wit en koel wit lampen de kleur die ze uitstralen. Zoals we hierboven hebben gezien, is warm wit (geen verrassingen) warmer en relatief zwakker dan koel wit dat helderder is en meer een blauwe tint heeft.

Wat is het verschil tussen warm wit en koel wit?

Verreweg de twee meest populaire soorten LED lampen, is het belangrijkste verschil tussen warm wit en koel wit lampen de kleur die ze uitstralen. Zoals we hierboven hebben gezien, is warm wit (geen verrassingen) warmer en relatief zwakker dan koel wit, dat helderder is en meer een blauwe tint heeft.

Is koel wit hetzelfde als zuiver wit?

Zuiver wit is een gewoon wit zonder enige warmte. Koel wit geeft een licht dat lijkt op daglicht, met een licht blauwe tint. Sommige mensen houden van koel wit, terwijl anderen het meer traditionele warme wit prefereren; het is een persoonlijke keuze.

Wat is het verschil tussen koel wit en neutraal wit?

Thrunite LED Kleur: Koel Wit vs. Neutraal Wit – Video №1 | Start tijd – 0:49

Kun je koel witte en warm witte kerstverlichting mengen?

Het mengen van koele en warme witte lampen in dezelfde ruimte kan ook, vooral in de keuken waar overdag warm gele gloed wordt gebruikt maar ‘s nachts onder kasten of rekken kan worden versterkt met koele witte lampen nadat de warme witte lampen zijn uitgeschakeld.

Zijn koel witte en zuiver witte lampen hetzelfde?

Zuiver wit is een gewoon wit zonder enige warmte. Koel wit geeft een licht dat lijkt op daglicht, met een licht blauwe tint.

Hoe weet je of kerstverlichting warm of koel is?

Net als warme witten, krijgen koele witten hun unieke uitstraling door er een beetje van een andere kleur in te mengen. In het geval van koel wit, is die andere kleur een lichte blauwe tint. In de begindagen van de LED-kerstverlichting hadden de koelwitte lampjes een zware, onooglijke blauwe tint.

Wat is het verschil tussen koel wit en warm wit in verlichting?

Verreweg de twee meest populaire soorten LED lampen, is het belangrijkste verschil tussen warm witte en koel witte lampen de kleur die ze uitstralen. Zoals we hierboven hebben gezien, is warm wit (geen verrassingen) warmer en relatief zwakker dan koel wit dat helderder is en meer een blauwe tint heeft.

Is koel wit hetzelfde als natuurlijk wit?

Natuurlijk wit is een beetje zuiverder van uiterlijk met slechts een vleugje warmte. Puur wit is een effen wit zonder enige warmte. Koel wit geeft een licht dat lijkt op daglicht, met een licht blauwe tint. Sommige mensen houden van koel wit, terwijl anderen van het meer traditionele warme wit houden; het is een persoonlijke keuze.

Moet ik koel wit of warm wit nemen?

Terwijl koel wit geweldig staat in moderne keukens en waar hoe feller hoe beter, werkt warm wit veel beter waar je op zoek bent naar zachter licht. Het is bijzonder goed geschikt voor lounges, woonkamers en traditionele keukens, zoals landelijke stijlen, waar het witte licht te veel contrasteert met de rest van de kamer.

Vorig artikel

Werkt Concrobium tegen zwarte schimmel?

Volgend artikel

Houdt Link van Midna?

You might be interested in …

Is 300mbps snel?

Ontdek of 300 Mbps de snelheid is die u thuis of op kantoor nodig hebt. Zakelijk internet vs. residentieel internet Zakelijk Residentieel Snellere uploadsnelheden maken het verschil. Alleen glasvezel biedt uploadsnelheden die net zo snel […]

Is Jarhead een belediging voor mariniers?

Dienen in een van de takken van het Amerikaanse leger heeft zich altijd geleend tot een kleurrijke woordenschat. Een parachute gebruiken is “de zijde raken”. Een bestemming kan 20 kilometer, of “klicks,” weg zijn. Een […]