5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Is Jarhead een belediging voor mariniers?

Waarom staan mariniers bekend als pottenkoppen? Het antwoord kan iets te maken hebben met muilezels.

Dienen in een van de takken van het Amerikaanse leger heeft zich altijd geleend tot een kleurrijke woordenschat. Een parachute gebruiken is “de zijde raken”. Een bestemming kan 20 kilometer, of “klicks,” weg zijn. Een zaklamp kan een “maanstraal” genoemd worden.

Veel van deze termen hebben een duidelijke connotatie, maar één term is wat dubbelzinniger. Sommige militairen noemen leden van het Korps Mariniers “pottenkoppen”. Waarom? En waar verwijst het naar?

Er zijn een paar theorieën. De mariniers, die op 10 november 1775 werden opgericht als een onderafdeling van verschillende militaire takken en later een eigen tak werden, hebben lang gebruik gemaakt van een uniform met hoge kraag. De kraag, oorspronkelijk gemaakt van leer, leidde ooit tot een bijnaam van ledernekken. Door die hoge kraag zou het lijken alsof het hoofd van een marinier uit een pot stak, waardoor de bijnaam “jarhead” rond de Tweede Wereldoorlog werd aangenomen.

Er is nog een andere fysieke eigenschap die tot de naam kan hebben geleid. Een typisch marinierskapsel is kort aan de zijkanten en vierkant en plat aan de bovenkant, wat bij sommigen kan hebben geleken als het deksel van een kruik.

Het is ook mogelijk dat het etiket “jarhead” meer verwees naar de houding van de marinier dan naar fysieke kenmerken. Mariniers zijn lang beschouwd als duurzaam en in staat om uitdagende fysieke training te doorstaan, wat leidt tot een overtuiging onder andere dienstleden dat ze hard zijn aan de buitenkant en in staat om welke overtuiging of orders dan ook door te geven aan de binnenkant.

Deze theorie is misschien meer steekhoudend dan andere, want “jarhead” was ooit een slangterm voor een muilezel die al in 1918 werd gebruikt. De naam Jarhead wordt beschouwd als een loyaal en hardwerkend dier dat in staat is bevelen op te volgen, en het is mogelijk dat de naam werd overgebracht op mariniers, die het als een gunstige vergelijking zagen.

Hoewel het jarhead-label goed of slecht wordt ontvangen, afhankelijk van de marinier in kwestie, wordt aangenomen dat veel mariniers het omarmen, omdat het hen aanduidt als onwankelbaar in hun plichtsbesef.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat betekent het om iemand een Jarhead te noemen?

zelfstandig naamwoord. US military slang. een lid van het United States Marine Corps. Oorsprong woord. C20: zo genoemd vanwege hun kenmerkende kapsel.

Waarom noemen ze mariniers Jarhead?

De Mariniers hebben lang een uniform gebruikt met een hoge kraag, oorspronkelijk gemaakt van leer, wat ooit leidde tot de bijnaam “leathernecks”. Men dacht dat door die hoge kraag het leek alsof een marinier zijn hoofd uit een pot stak, wat leidde tot de bijnaam “jarhead” (die rond de Tweede Wereldoorlog werd aangenomen).

Is Jarhead jargon voor marinier?

Jarhead is een bijnaam voor leden van het Korps Mariniers van de Verenigde Staten.

Is het woord Jarhead beledigend?

“Jarheads” is een jargon term voor mariniers die zou zijn bedacht door matrozen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie was het bedoeld als een belediging voor mariniers, maar omdat mariniers nogal dom waren, werd de term omarmd, en werd hij geaccepteerd als een beschrijving. . .

Wat zijn bijnamen voor mariniers?

In de loop der jaren hebben mariniers bijnamen opgeplakt gekregen als “Devil Dog” en “Leatherneck” en hebben ze de uitdrukkingen “Semper Fidelis,” “the Few, the Proud,” en “Esprit de Corps” overgenomen. “Van de Mariniershymne tot het beroemde embleem van de Adelaar, de Bol en het Anker, er valt veel te leren over de terminologie van het Korps.

Waarom zeggen mariniers tot Valhalla?

Geselecteerd worden in het Valhalla was je beloning voor heldenmoed, dapperheid, moed en een onwrikbare toewijding aan je medemens in de strijd. In de volksmond was het Walhalla de hemel die openstond voor strijders die dapper stierven in de Noorse religie. Onder strijders, oud en modern, betekent “Tot in Walhalla”, “Ik ben bij je tot in de dood. “

Is het OK om OoRah te zeggen tegen een marinier?

Absoluut! Als je een marinier tegenkomt of het gewoon gebruikt als begroeting, “als je het weet”. Wees je ervan bewust dat als je dat woord zegt, je communiceert dat je enige voorkennis hebt van Marine korps gezegdes en dergelijke.

Wat is een wookie bij de mariniers?

[“Wook” is een denigrerende term voor een vrouwelijke Marinier. POG betekent “person other than grunt,” en infanterie mariniers worden vaak aangeduid als grunts. “Boot” is een uitdrukking voor een junior lid van de dienst. [/color-box]

Is het OK om oorah te zeggen tegen een marinier?

Absoluut! Als je een Marinier tegenkomt of het gewoon gebruikt als begroeting “in the know”‘. Wees je ervan bewust dat als je dat woord zegt, je communiceert dat je enige voorkennis hebt van Marine korps gezegdes en dergelijke.

Wat zijn bijnamen voor mariniers?

In de loop der jaren hebben mariniers bijnamen opgeplakt gekregen als “Devil Dog” en “Leatherneck” en hebben ze de uitdrukkingen “Semper Fidelis,” “the Few, the Proud,” en “Esprit de Corps” overgenomen. “Van de Mariniershymne tot het beroemde embleem van de Adelaar, de Bol en het Anker, er valt veel te leren over de terminologie van het Korps.

Wat zijn de gewichtseisen voor de Mariniers?

Lengte- en gewichtseisen US Marine Corps Het maximaal toegestane gewicht varieert per lengte, van 148 tot 267 pond (67 tot 121 kilogram) voor mannen en 120 tot 184 pond (54 tot 83 kilogram) voor vrouwen.

Waarom zeggen mariniers varkensvlees?

26. Buiten school draagt een sluipschutter van de Marine de spreekwoordelijke titel “PIG,” of Professioneel Geïnstrueerde Schutter. Dit is de titel van de marinier totdat hij een vijandelijke sluipschutter in de strijd heeft gedood en het rondje met zijn naam erop uit het magazijn van de vijandelijke sluipschutter heeft verwijderd.

Waarom zeggen Mariniers Booyah?

Het is een beschimping voorbehouden voor momenten van gedenkwaardige vernedering of superieure fysieke dominantie. De “Oo Rah!” chant die wordt geschreeuwd door Amerikaanse mariniers wanneer ze de strijd ingaan kan de oorsprong zijn van de term “Booyah!”. “Booyah” kan worden uitgesproken als een uitbundige schreeuw.

Hoe noem je een vrouwelijke marinier?

Toen de Mariniers zeven maanden geleden begonnen met het werven van vrouwelijke reservisten, besloot het Korps dat haar geüniformeerde vrouwen geen telescopische naam zouden dragen zoals WAC’s, WAVES of SPARS; ze zouden Mariniers zijn. Maar “vrouwelijke mariniers” is een lippendraaiende uitdrukking. “She-Marines” (TIME, 21 juni) werd ook afgekeurd.

Kan een mager iemand marinier worden?

Vrij normaal. Natuurlijk zijn er Mariniers die worstelen met overgewicht, maar de meeste hebben geen problemen met lengte en gewicht controles.

Vorig artikel

Is opstaan om 5 uur ‘s ochtends gezond?

Volgend artikel

Hoe red je een stervend pasgeboren kitten?

You might be interested in …

Hoe red je een stervend pasgeboren kitten?

Opmerking van de redactie: Voor hulp met een achtergelaten kitten, neem contact op met uw plaatselijke dierenarts of dierenreddingsorganisatie. Het kittenseizoen staat voor de deur, en als je een beetje op mij lijkt, kun je […]