4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Is het goed om een actieve verbeelding te hebben?

iStock

Het omarmen van je verbeelding betekent niet dat je weer moet investeren in kleurpotloden en plaksel (al zou dat wel kunnen!). Je kunt eenvoudige, fantasierijke activiteiten in je dagelijkse leven opnemen. Kook een maaltijd. Knutsel. Zing een verzonnen liedje. Zelfs het bekijken van kunst in een museum of het lezen van een roman kan je verbeelding aanwakkeren en je leven verbeteren, zo blijkt uit wetenschappelijke studies. Hier zijn zes echte voordelen van meer fantasierijk zijn.

1. JE PROBLEEMOPLOSSENDE VAARDIGHEDEN VERBETEREN.

Fantasierijk zijn in je vrije tijd kan je ook helpen obstakels op je werk te overwinnen. Je zult in staat zijn om uitdagingen op nieuwe manieren te bekijken en vindingrijke oplossingen voor conflicten te bedenken. Door tijd te reserveren om je verbeelding buiten kantoor te ontwikkelen, kan het een sterk hulpmiddel zijn bij het mogelijk aanpakken van uitdagingen op het werk.

2. BEWAAR UW GEHEUGEN.

Volgens een recent neurologisch onderzoek zorgt verbeeldingskracht voor meer neuronen in je hersenen. Als je op latere leeftijd je verbeelding blijft gebruiken, heb je 73 procent minder kans op het ontwikkelen van geheugenproblemen die leiden tot dementie.

3. VERBETER UW SOCIALE INTERACTIES.

Als je jezelf in de schoenen van iemand anders kunt schuiven en je kunt voorstellen hoe het is om hen te zijn, is de kans groter dat je je kunt inleven in waar zij vandaan komen. Je bent oplettender, werkt beter samen en bent minder strijdlustig als je met geïnspireerde ideeën kunt komen om conflicten het hoofd te bieden.

4. PRIKKEL UW NIEUWSGIERIGHEID.

Door u los te maken van de werkelijkheid kunt u zich de mogelijkheden voorstellen. U zult veelbelovende resultaten willen verkennen en onderzoeken, zowel al in uw leven als daarbuiten, waarbij u onderweg meer kennis en vaardigheden opdoet.

5. BESPAAR GELD.

Je kunt eten laten bezorgen, maar je kunt ook je kasten opentrekken en er een spelletje van maken om een heerlijke maaltijd te bereiden met wat je al in huis hebt. Of in plaats van een sjaal te kopen, zou je hem zelf kunnen maken. Fantasierijk zijn maakt je vindingrijker en kan je helpen minder te consumeren.

6. ONTWIKKEL ZELFVERTROUWEN.

Door jezelf toe te staan je verbeelding te gebruiken zonder te oordelen, waardeer je je vaardigheden en instincten. Dit betekent dat u eerder zult vertrouwen op uw gedachten en gevoelens in andere gebieden van uw leven. En als je je kunt voorstellen hoe scenario’s zullen uitpakken, is de kans groter dat je beslissingen neemt die goed zijn voor je algehele welzijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Is het goed om een levendige verbeelding te hebben?

Volwassenen met een levendige verbeelding kunnen zich goed voelen bij repetitieve taken als ze zien hoe hun werk iets belangrijks ondersteunt. Gevangenen met een levendige verbeelding kunnen in een wereld leven die veel groter is dan hun cel. Het verbeelden van de weg die voor ons ligt kan ons de energie geven om te blijven bewegen.

Is actieve verbeelding goed of slecht?

Een actieve verbeelding helpt ons om de doelen die we willen bereiken te visualiseren, de acties die we moeten doen, de interacties met anderen, ons in anderen te verplaatsen om beter te begrijpen en te communiceren, enz. Het kan ook helpen om met situaties om te gaan, door ontspannende scenario’s te visualiseren.

Wat betekent het als je een actieve verbeelding hebt?

Actieve verbeelding in de hedendaagse psychologie In de hedendaagse psychologie wordt de term actieve verbeelding meestal geassocieerd met de neiging om een zeer creatieve en aanwezige verbeelding te hebben, eerder dan met het Jungiaanse proces.

Is verbeelding een vaardigheid?

Verbeelding helpt bij de ontwikkeling van sociale, emotionele, creatieve, fysieke, taal- en probleemoplossende vaardigheden bij kinderen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om te ontwikkelen in de vroege kinderjaren, omdat ze goede markers kunnen zijn voor het begrijpen van de algemene ontwikkeling van een kind. Maar vooral, doen alsof is leuk voor kinderen.

Wat zegt de Bijbel over het gebruik van je verbeelding?

[22] Maar ieder volgde de verbeelding van zijn eigen boze hart, om vreemde goden te dienen, en kwaad te doen in de ogen van de Here, onze God.

Waarom is verbeelding niet goed?

Verkeerd gebruik van verbeelding kan een wervelwind van gedachten en emoties veroorzaken die de huidige werkelijkheid wegduwen ten gunste van gedroomde scenario’s en uitkomsten. Letterlijk, ze wakkeren diepere en meer prikkelbare gevoelens en emoties aan. Als ik merk wat er gebeurt, kan ik een paar mentale stappen terug doen en gewoon ademen.

Is het goed om als volwassene een fantasie te hebben?

We horen vaak hoe belangrijk het is voor kinderen om hun verbeelding te gebruiken. Maar wist je dat volwassenen verbeelding en fantasie strategisch kunnen gebruiken om hun emoties te beheersen en zich beter te voelen? In feite is het gebruik van fantasie één van de manieren waarop trauma therapeuten psychologische wonden helen.

Hoe ga je om met een overactieve fantasie?

Hou je aan een regelmatig schema. Rust en slaap, eet voedzame maaltijden en snacks, en probeer de dingen te blijven doen die je moet doen, zoals naar je werk gaan, boodschappen doen, en je huis schoonmaken. Neem de tijd om dingen te doen die je leuk vindt en die je een gevoel van innerlijke rust geven.

Wat zegt de Bijbel over verbeelding?

[22] Maar ieder volgde de verbeelding van zijn eigen boze hart, om vreemde goden te dienen, en kwaad te doen in de ogen van de Here, onze God.

Kan verbeelding geleerd worden?

We kunnen niet leren hoe je verbeelding moet hebben-we kunnen alleen leren om onze verbeelding te gebruiken. Creativiteit is een proces dat geleerd kan worden, maar de brandstof die het aanwakkert – onze verbeelding – is een persoonlijke ontdekkingsreis die we kunnen aanmoedigen. Leerlingen moeten hun eigen verbeeldingskracht gebruiken en vertrouwen om die te oefenen.

Is dagdromen een zonde?

Het is goed om te dromen over de toekomst en hoe God je kan gebruiken, maar aan de andere kant kan dagdromen slecht zijn als het zondig is. Dat wil zeggen gedachten van lust, afgoderij, en dat soort dingen. Het leidt allemaal terug naar het zoeken van de Heer met heel je hart, ziel, verstand en kracht in alle aspecten van het leven.

Wat is de kracht van verbeelding?

Verbeelding is het vermogen om een mentaal beeld te vormen van iets dat niet wordt waargenomen door de vijf zintuigen. Het is het vermogen van de geest om mentale scènes, voorwerpen of gebeurtenissen te bouwen die niet bestaan, niet aanwezig zijn, of in het verleden hebben plaatsgevonden.

Wat zijn valse voorstellingen?

Imaginatie-inflatie is een vorm van geheugenvervorming die optreedt wanneer het zich inbeelden van een gebeurtenis die nooit heeft plaatsgevonden, het vertrouwen in de herinnering aan die gebeurtenis vergroot. Het inbeelden van een valse gebeurtenis verhoogt de vertrouwdheid en mensen verwarren deze vertrouwdheid met bewijs dat ze de gebeurtenis hebben meegemaakt.

Vervaagt verbeelding met de leeftijd?

Geheugenverlies op oudere leeftijd kan ook een minder levendige verbeelding betekenen. Ouderdom doet meer dan stiekem onze meest dierbare herinneringen wegnemen: het lijkt ook ons vermogen om ons dingen voor te stellen te verminderen.

Verliezen we verbeelding?

Het is gemakkelijk om verbeelding bij kinderen te zien. Helaas verliezen mensen hun verbeelding als ze ouder worden, maar het is de ongelukkige waarheid. Het gebeurt door een combinatie van leren hoe de wereld werkt, aanpassing aan hun omgeving, en vergeten hoe het voelt om fantasierijk te zijn.

Vorig artikel

Wat is de beste oprit beton Sealer?

Volgend artikel

Hoe maak je een porseleinen toilet witter?

You might be interested in …

Kun je aluminiumfolie pannen recyclen?

Zijn uw recyclingpraktijken voor folie op het werk up-to-date? Aluminium is overal, maar nergens komt het meer voor dan in de lunchbox van de gemiddelde werknemer. Zelfs de folie van het broodje pastrami van uw […]

Past GRIJS en Bruin bij elkaar in een woonkamer?

Hoewel bruin en grijs buiten natuurlijk bij elkaar passen, lijken ze voor binnenruimtes misschien een minder natuurlijke kleurencombinatie. Grijze muren moeten worden overgehaald om bruine meubels te complementeren, maar ze zijn gemakkelijk geschikt voor de […]