4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Is Amazon Echo en Alexa hetzelfde?

Beste Amazon Echo Deals

Wilt u een van de trendy nieuwe Alexa’s kopen? Zoeken op Google levert alleen iets op dat Amazon Echo heet? Een beetje verbaasd?

Nou, wanhoop niet meer – we kunnen de verwarring voor eens en voor altijd ophelderen. Het woord “Alexa” mag dan in zijn eentje de smart speaker rage hebben gestart, maar de vaak vergeten Echo naam was net zo belangrijk.

Dus wat is het verschil tussen Alexa en Echo?

Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig, en in veel opzichten zijn de twee hetzelfde. Alexa is specifiek de naam van de virtuele assistent – de stem zonder lichaam waarmee je praat, die je vragen stelt en die je afluistert met verzoeknummers. Amazon’s Echo is gewoon de naam van de fysieke producten zelf, de luidsprekers waarin de AI Alexa huist.

Natuurlijk moet je elke keer dat je de Echo gebruikt het woord “Alexa” zeggen – waardoor iedereen de slimme speaker gewoon Alexa noemt. Het is de grootste merkverwarring sinds stofzuigers Hoovers werden genoemd!

Dus als je een Echo koopt – of zelfs een Echo Dot of Echo Show – koop je in feite ook een Alexa.

Maar, om de verwarring nog groter te maken, Alexa is nu ook te vinden in verschillende niet-Echo slimme speakers, zoals de Sonos One en zelfs sommige Ford auto’s. Zie voor meer informatie onze lijst met apparaten die compatibel zijn met Alexa.

  • Voor het laatste nieuws en tips van experts over hoe je dit jaar de beste deals kunt krijgen, bekijk je onze Black Friday 2021 en Cyber Monday 2021 gidsen.

Hoeveel kost een Echo?

Dus om een Amazon Echo – en inderdaad de bijbehorende Alexa – te kopen, heb je verschillende opties, afhankelijk van welk model je zou willen.

Amazon Echo (3e generatie)

Amazon Echo

De slimme luidspreker van Amazons vlaggenschip heeft nog steeds een klassiek design, maar kan nu veel meer dan alleen liedjes afspelen op commando: hij kan communiceren met andere luidsprekers, je fitness bijhouden en allerlei smart home-technologie aansturen. Niet dat de muzikale oorsprong vergeten is – hij wordt nu geleverd met 360° Dolby-luidsprekers. Lees meer in onze Amazon Echo review.

Amazon Echo Dot (3e generatie)

Echo Dot

De Amazon Echo’s pittige jongere broer, de Echo Dot packs alle slimmigheidjes van het origineel in een compacter (en goedkoper!) pakket. Amazon’s meest populaire smart speaker, is nu voorzien van een nieuw stoffen ontwerp en een verbeterde luidspreker.

Amazon Echo Show

Amazon Echo Show

Amazon’s avontuur in slimme schermen, dit model heeft alle spraakgestuurde Alexa mogelijkheden van de vorige modellen met een 8″ HD scherm voor videogesprekken, het weergeven van foto’s, en het bekijken van films en TV shows.

Kijk voor meer technologisch nieuws op onze Technologie sectie.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onderwerpen

Wordt Alexa nu Echo genoemd?

Amazon Echo, vaak afgekort tot Echo, is een Amerikaans merk van slimme luidsprekers ontwikkeld door Amazon. Echo-apparaten maken verbinding met de spraakgestuurde intelligente persoonlijke assistent-dienst Alexa, die reageert wanneer een gebruiker “Alexa” zegt. Het kan ook verschillende slimme apparaten besturen en fungeren als een domotica-hub.

Is Echo dot hetzelfde als Alexa?

De Amazon Echo en Echo Dot worden beide geleverd met Amazons spraakassistent, Alexa. Gebruik gewoon het wekwoord, dat standaard “Alexa” is, om toegang te krijgen tot wat het apparaat te bieden heeft. U kunt het wekwoord wijzigen als u de assistent met een andere naam wilt aanspreken.

Zijn er maandelijkse kosten voor Alexa?

Er zijn geen maandelijkse kosten om Alexa te bedienen op apparaten met Amazon Alexa. Er zijn abonnementsdiensten die u kunt kopen en waarvoor u maandelijks moet betalen, zoals Amazon Prime Services.

Luistert Alexa altijd?

Het korte antwoord is ja, Alexa luistert altijd naar je. Of beter gezegd, de microfoon op je Alexa-smart speaker is altijd actief (standaard, althans) en houdt voortdurend stemmen in je huis in de gaten om zijn wekwoord te horen.

Zijn er maandelijkse kosten voor Alexa?

Er zijn geen maandelijkse kosten om Alexa te bedienen op Amazon Alexa-enabled apparaten. Er zijn abonnementsdiensten die u kunt kopen die maandelijkse kosten hebben, zoals Amazon Prime Services. 8 van 9 vonden dit nuttig.

Heb je Echo nodig voor Alexa?

Je hebt geen Amazon Echo nodig om Alexa te gebruiken. Je kunt Skyrim en Westworld spelen, profiteren van Alexa voice shopping, en Alexa gewoon normaal gebruiken met je iPhone, iPad of Android-telefoon.

Is muziek gratis op Alexa?

Met Alexa en Prime Music is het allemaal zonder extra kosten en supergemakkelijk. Vind je muziek door Alexa te vragen een nummer af te spelen op basis van titel, artiest, songtekst, afspeellijst of zender.

Kan Alexa je bespioneren?

Volgens Amazon neemt Alexa alleen op wat je zegt nadat de Echo of het apparaat met Alexa je wekwoord detecteert. Als u zich zorgen maakt dat Amazon Echo of Amazon Echo Dot u bespioneert zonder uw toestemming, is het gemakkelijk om te zien wanneer het apparaat luistert.

Wat zijn de gevaren van het hebben van Alexa in uw huis?

Als je je Alexa-apparaat in bepaalde delen van je huis plaatst, kan dat je privacy in gevaar brengen of zelfs je Echo beschadigen. Wist je bijvoorbeeld dat indringers van buitenaf toegang kunnen krijgen tot je smart home-apparaat als het te dicht bij een raam is geplaatst?

Wat is er gratis op Alexa?

Er zijn verschillende gratis diensten met ingebouwde Alexa-integratie, waaronder iHeartRadio, Pandora, en TuneIn. U kunt ook een koppeling maken met de gratis niveaus van Spotify en Apple Music. Open de Alexa-app op uw telefoon of computer.

Hoeveel kost Alexa per maand?

Er zijn geen maandelijkse kosten om Alexa te bedienen op apparaten met Amazon Alexa. Er zijn abonnementsdiensten die je kunt kopen die maandelijkse kosten hebben, zoals Amazon Prime Services.

Waar kan Alexa je mee helpen?

Wat kan Alexa allemaal? Alexa is in staat om muziek af te spelen, informatie te verstrekken, nieuws en sportuitslagen te brengen, je het weer te vertellen, je slimme huis te bedienen en zelfs Prime-leden in staat te stellen producten bij Amazon te bestellen.

Heb je een Amazon-account nodig om Echo te gebruiken?

Je hebt een Amazon-account nodig om Alexa te gebruiken, maar je hebt geen Amazon Prime nodig. Meld je aan op de app. Hier kun je een willekeurig aantal door Alexa ondersteunde apparaten aan je account toevoegen, van slimme lampen tot slimme stekkers.

Heeft Alexa een camera?

Met de opname van een ingebouwde camera en een scherm op Echo Show- en Echo Spot-apparaten, kunt u videogesprekken voeren, foto’s en video’s maken, en meer, terwijl u nog steeds uw privacy behoudt. Laten we een aantal dingen doornemen die je kunt doen met de camera op deze Echo-apparaten.

Hoe voorkom ik dat Alexa meeluistert?

Voorkom dat Amazon-, Google- en Apple-medewerkers meeluisteren In de Alexa-app gaat u naar Instellingen > Alexa-privacy > Uw Alexa-gegevens beheren. Selecteer hier Choose How Long to Save Recordings > Don’t Save Recordings > Bevestig. Scroll vervolgens naar beneden naar Help Alexa verbeteren en zet Gebruik van spraakopnames op uit.

Vorig artikel

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Volgend artikel

Wat gebruik je om op klei te schrijven?

You might be interested in …

Wat symboliseert het dragen van groen?

Toen ik zwart droeg naar zakelijke bijeenkomsten in San Francisco, werd ik gezien als geraffineerd. Maar als ik zwart droeg naar vergaderingen in bepaalde kleine schooldistricten, werd ik als afstandelijk beschouwd. Een verandering van garderobekleur […]

Is Hope sterker dan Klaus?

Mikael was zelfs bewezen aanzienlijk sterker te zijn dan KlausZelfs toen hij getroffen was door weerwolf gif in Live and Let Die, kon Mikael hem nog steeds overmeesteren met slechts een kleine inspanning en zelfs […]

Hoeveel is epoxy per vierkante meter?

Epoxy vloeren zijn populair dankzij het hoge niveau van duurzaamheid, terwijl het verstrekken van uitzonderlijke waarde. Maar hoe bepaalt u de epoxy vloeren kosten? Epoxyvloer kosten per m2 R 840,00 – R 900,00 Services omvatten: […]