5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Is 10.000 dollar sparen goed?

Het sparen van $ 10.000 is een prachtige prestatie, maar het is van cruciaal belang om dat zuurverdiende geld goed te gebruiken. Met $ 10.000 aan spaargeld, zijn er veel dingen die je zou kunnen doen, maar hier zijn vijf veilige en verstandige manieren om uw geld te besteden.

Belangrijke punten

  • $ 10.000 aan spaargeld gebruiken om te investeren of om schulden af te lossen is een financieel verstandige beslissing.
  • Een paar van de beste investeringsopties zijn het verhogen van uw 401(k) bijdrage en het openen van een IRA of 529.
  • Uw spaargeld gebruiken om extra af te lossen op uw hypotheek kan financieel zinvol zijn.
  • In veel gevallen moet het afbetalen van hoogrentende schulden de hoogste prioriteit hebben, omdat de rente die in rekening wordt gebracht meestal hoger is dan het rendement dat u genereert door te investeren.
  • Overweeg een 529 te openen met $10.000 voor uw kinderen of kleinkinderen.

Wat zou u doen met $10.000?

401(k) sparen stimuleren

$10.000 aan spaargeld gebruiken om uw 401(k) spaargeld te verhogen is een geweldig idee, vooral als uw werkgever de bijdragen matcht. Stel dat uw werkgever uw bijdragen matcht tot 5% van uw loon, maar dat u momenteel slechts 3% bijdraagt. In dat geval verspeelt u in wezen 2% van uw maandsalaris. Overweeg om uw bijdragen te verhogen tot het niveau van de bedrijfsmatch.

De 2021 bijdragelimiet voor 401(k) plannen is $19.500 – de inhaalbijdrage die 50-plussers kunnen toevoegen is $6.500, voor een totaal van $26.000. In 2022 gaat de limiet omhoog naar $20.500, plus de extra inhaalbijdrage, wat betekent dat als je 50 jaar of ouder bent, je $27.000 kunt wegzetten.

De voordelen – opbrengsten, belastingaftrek of anderszins – die u krijgt door te investeren of schulden af te lossen, wegen over het algemeen op tegen het rendement van spaarrekeningen, hoewel de beslissing moet worden afgewogen tegen de voordelen van financiële zekerheid.

Open een individuele pensioenrekening (IRA)

Er zijn twee opties voor individuele pensioenrekeningen (IRA’s): de traditionele en de Roth. Het belangrijkste verschil is de fiscale behandeling van bijdragen en opnames. Met een traditionele IRA kunt u uw bijdragen elk jaar aftrekken van uw belastingen, maar uw opnames worden belast tijdens uw pensioen.

Met een Roth IRA draagt u na belastingen bij, maar betaalt u geen belasting op opnames. Kijk op de website van de Internal Revenue Service (IRS) voor een volledige lijst met beperkingen, boetes en andere voorwaarden. Voor 2022 is de bijdragelimiet dezelfde als voor 2021 voor beide IRA’s – $6.000, of $7.000 voor personen van 50 jaar en ouder.

Start een studiefonds

Misschien wilt u uw appeltje voor de dorst ook investeren in het studiefonds van uw kind. Uw beste kans is een 529-plan. De kosten van de universiteit blijven stijgen en alles wat u kunt doen om deze uitgaven te helpen betalen, kan uw kinderen helpen hun afhankelijkheid van studieleningen te verminderen. 529-bijdragen zijn niet aftrekbaar van de federale belastingen, maar ze kunnen wel aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting van uw staat, afhankelijk van waar u woont.

U kunt geld uit uw 529-plan gebruiken om te betalen voor het jaarlijkse collegegeld van uw kind tot $ 10.000 per jaar op een openbare, particuliere of religieuze school voor K tot 12 onderwijs. 529 plannen kunnen ook worden gebruikt om te betalen voor de kosten van het leerprogramma van een begunstigde, evenals een levenslang maximum van $ 10.000 om een gekwalificeerde onderwijslening af te betalen.

Een van de belangrijkste voordelen van het investeren van meer van uw geld in uw 401 (k), IRA, of in een 529 is dat je effectief investeert in de aandelenmarkt. Hoewel het risicovoller is dan je betaal- of spaarrekening, kun je verwachten dat je na verloop van tijd een veel beter rendement op je investering (ROI) krijgt. Van 1926 tot 2020 (het meest recente cijfer van november 2021), was het gemiddelde jaarlijkse rendement van de S & P 500 ongeveer 12% (niet gecorrigeerd voor inflatie), wat gemakkelijk de meeste spaarrekeningen overtreft.

Winsten op geld dat is geïnvesteerd in 529-plannen zijn belastingvrij, net als opnames wanneer deze worden gebruikt voor college- of onderwijsdoeleinden.

Verhoog uw hypotheekaflossingen

Stel dat u al 10 jaar een vaste hypotheek van $200.000 hebt met een looptijd van 30 jaar en een rente van 6%. Het verhogen van uw maandelijkse betaling met slechts $ 100 kan bijna $ 19.000 besparen over de levensduur van de lening, en u zult uw hypotheek bijna drie jaar eerder aflossen. In veel gevallen is de rente op uw hypotheek, met de huidige gemiddelde 30-jarige vaste hypotheekrente van ongeveer 3%, hoger dan de rente op spaarrekeningen.

Schuld aflossen

Een deel van uw $10.000 aan spaargeld gebruiken om hoogrentende schulden op creditcards of andere leningen af te lossen is meestal de beste eerste stap. Dat komt omdat de hoge rente op de meeste creditcards en consumentenkredieten betekent dat u effectief geld verliest. Dat wil zeggen, het geld dat u zou verdienen door die $ 10.000 aan spaargeld te investeren in een beleggingsrekening of spaarrekening zou minder zijn dan de rente die in rekening wordt gebracht op uw schuld.

Extra geld steken in het afbetalen van hoogrentende schulden is financieel slim, ervan uitgaande dat u uw noodfonds hebt gefinancierd.

De eindbalans

Nu u hard heeft gewerkt om $10.000 te sparen, is het tijd om uw geld voor u te laten werken. Onderzoek alle vergoedingen en kosten die kunnen komen met een investering die u kiest, zoals sommige vergoedingen kan een brok uit uw investering op de lange termijn te nemen – je wilt niet dat uw investering inspanningen om een nadelig effect op uw spaargeld te hebben.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat moet ik doen met 10K aan spaargeld?

$10.000 aan spaargeld gebruiken om te investeren of om schulden af te betalen is een financieel slimme beslissing. Een paar van de beste investeringsopties zijn het verhogen van uw 401(k) bijdrage en het openen van een IRA of 529. Uw spaargeld gebruiken om extra betalingen te doen op uw hypotheek kan financieel zinvol zijn.

Hoeveel zou een 30-jarige moeten sparen?

Op je 30e moet je bijna $47.000 gespaard hebben, ervan uitgaande dat je een relatief gemiddeld salaris verdient. Dit streefgetal is gebaseerd op de vuistregel dat je ongeveer een jaarsalaris gespaard moet hebben tegen de tijd dat je aan je vierde decennium begint.

Is 10K sparen goed voor 22 jarige?

10k is een goede som geld op 20 jarige leeftijd. Hoe je dat omzet in $100k is mogelijk, het hangt er alleen vanaf hoe lang je wilt wachten. Als u dat geld op de markt wilt houden, zou ik een belastingvrije rekening aanbevelen, zodat uw winsten belastingvrij zijn.

Wat gebeurt er als je 10K op de bank hebt?

Het storten van een grote hoeveelheid geld van $10,000 of meer betekent dat uw bank of kredietunie dit zal rapporteren aan de federale overheid. De drempel van $10.000 werd ingevoerd als onderdeel van de Bank Secrecy Act, aangenomen door het Congres in 1970, en aangepast met de Patriot Act in 2002.

Is het hebben van 30K aan spaargeld goed?

30k is een goede startup. Wees bereid om een risico te nemen op een beredeneerde gok. Het ergste dat kan gebeuren is dat je het verliest, maar dan weet je wat je de volgende keer niet moet doen. De hoeveelheid geld die je moet sparen wordt bepaald door jouw unieke omstandigheden.

Is 40k aan spaargeld goed?

$40,000 of zelfs de helft daarvan zou een goede aanbetaling zijn voor een huis, wat op veel locaties een goede investering is. Net als elke andere optie, doe je onderzoek. Controleer de markt huis waarde stijgt of daalt in elk gebied dat u op zoek bent.

Is 10K een hoop geld?

Simpel gezegd, $10K wordt niet typisch beschouwd als veel geld. Volgens ons onderzoek ligt de waarde die de meeste mensen als “veel geld” beschouwen tussen de $500K en $2.5 Miljoen.

Is 150K veel om te sparen?

$150K is een mooi spaarpotje. Een heel mooi spaartegoed als je nog geen 25 bent, OK voor 30, laag voor de leeftijd van 40, niet veel als je 50 bent, en je loopt ver achter met sparen als je bijna 60 bent enz.

Waar moet ik financieel staan als ik 25 ben?

Veel deskundigen zijn het er over eens dat de meeste jonge volwassenen in de 20 10% van hun inkomen aan spaargeld moeten besteden.

Hoeveel moet je gespaard hebben tegen 35?

Je zou op je 35e twee keer je jaarinkomen gespaard moeten hebben, volgens een vaak geciteerde pensioengrafiek van Fidelity.

Wat is een goede hoeveelheid spaargeld?

Minstens 20% van uw inkomen moet naar sparen gaan. Ondertussen moet nog eens 50% (maximum) gaan naar benodigdheden, terwijl 30% gaat naar discretionaire items. Dit wordt de 50/30/20 vuistregel genoemd, en het is een snelle en gemakkelijke manier om je geld te budgetteren.

Is $4000 aan spaargeld goed?

Volgens CNN Money zou iemand tussen de 25 en 30 jaar, die ongeveer 40.000 dollar per jaar verdient, minstens 4.000 dollar gespaard moeten hebben.

Hoeveel is te veel spaargeld?

Hoeveel is te veel? De algemene regel is om drie tot zes maanden van de uitgaven voor levensonderhoud (huur, nutsvoorzieningen, voedsel, auto betalingen, enz.) gespaard te hebben voor noodgevallen, zoals onverwachte medische rekeningen of onmiddellijke huis of auto reparaties.

Hoeveel zou een 26 jarige gespaard moeten hebben?

Tegen de tijd dat je 25 bent, heb je waarschijnlijk minstens een paar jaar in de beroepsbevolking gewerkt, dus je begint misschien serieus na te denken over geld sparen. Maar sparen kan nog steeds een uitdaging zijn als je een starterssalaris verdient of als je een aanzienlijke studieleningschuld hebt. Op uw 25e moet u ongeveer $20.000 gespaard hebben.

Kan ik op mijn 60e met pensioen met 500k?

Kan ik met pensioen met $500k plus Sociale Zekerheid? Ja, dat kan! Het gemiddelde maandelijkse Social Security Income check-in 2021 is $1,543 per persoon.

Vorig artikel

Hoe lang duurt het voordat schimmelsporen afsterven?

Volgend artikel

Kan je epoxy smelten en hergebruiken?

You might be interested in …

Besmet aluminiumfolie voedsel?

Je kunt foliepakketjes met gemarineerde groenten voor de grill inpakken, een bakplaat met folie bekleden om het schoonmaken te beperken, of eenpansgerechten in de oven afdekken. En vergeet niet om restjes in folie te bewaren! […]

Hoe weet je of je snijwormen hebt?

Snijwormen zijn destructieve plagen die schade toebrengen aan veel verschillende soorten planten. Het zijn de larven van verschillende soorten motten die van het vroege voorjaar tot het najaar gazons en tuinen teisteren. Sommige soorten stekelwormen […]