4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoeveel landen gebruiken drones?

De opkomst van het militaire gebruik van op afstand bestuurbare onbemande luchtvaartuigen (UAV’s), in het algemeen drones genoemd, is verbazingwekkend. Van een obscure technologie die oorspronkelijk werd gebruikt voor schietoefeningen, zijn drones in het begin van de eenentwintigste eeuw uitgegroeid tot een centraal element in de manier waarop strijdkrachten oorlogen voeren en macht projecteren. Terwijl de VS en Israël het veld gedurende meer dan een decennium monopoliseerden, produceert en exporteert een toenemend aantal landen, waaronder China en Turkije, nu een verbluffende reeks militaire, op afstand bestuurde, bewapende drones.

Wij geven hier zo nauwkeurig mogelijk aan welke landen momenteel bewapende drones (NAVO-klasse II en III) gebruiken, hetzij door eigen modellen te ontwikkelen, hetzij door ze van andere landen te kopen. Hoewel zij op belangrijke punten verschillen, hebben wij ook “niet-overheidsactoren” opgenomen als exploitanten van bewapende drones, aangezien sommige groepen tamelijk geavanceerde bewapende drones hebben ontwikkeld die verder gaan dan het commerciële “IED”-type toestel.

Daarnaast vermelden wij ook de landen die in de nabije toekomst waarschijnlijk met bewapende drones zullen gaan vliegen, hetzij door eigen ontwikkeling, hetzij door invoer. Zie de belangrijke opmerkingen hieronder voor nadere informatie en meer details:

Laatst bijgewerkt: Juli 2021

Opmerking: Om uiteenlopende redenen is er veel hype, geruchten en propaganda over welke landen over bewapende drone-capaciteit beschikken. Landen zijn alleen in onze lijst opgenomen waarvan wij overtuigd zijn dat er bewapende drones worden ingezet. Verschillende landen ontwikkelen drone-prototypes of hebben systemen geïmporteerd, maar dat betekent niet dat ze al in gebruik zijn. Wij beschouwen rondzwervende munitie – door sommigen aangeduid als “zelfmoorddrones” – evenmin als bewapende drones (deze kunnen niet worden hergebruikt en lijken veel meer op raketten). Vanwege de geheimzinnigheid rond het gebruik van militaire systemen is het echter mogelijk dat staten die niet in onze lijst zijn opgenomen, bewapende drones gebruiken.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Welk land gebruikt het meest drones?

Afleveringsceremonie van Bayraktar Akinci UCAV. Erdogan benadrukte dat Turkije vastbesloten is om het leidende land te worden in gevechtsdrones en zei dat Turkije nieuwe technologieën moet ontwikkelen.

Welke landen gebruiken bewapende drones?

Landen met bekende operationele bewapende drones:Azerbeidzjan – Bayraktar TB2. China – GJ-11, CAIG Wing Loong I, CAIG Wing Loong II, CH-3, CH-4, CH-5. Egypte – CAIG Wing Loong, CH-4 Rainbow. Frankrijk – MQ-9 Reaper. India – IAI Eitan. Indonesië – CH-4 Rainbow. Irak – CH-4 Rainbow.

Heeft Pakistan drones?

Heeft Pakistan zijn eigen drones? Ja, dat heeft het. Het gebruikt de zelfgemaakte Burraq drone die laser geleide raketten kan vervoeren. De Burraq drone is ontworpen en ontwikkeld door de National Engineering and Scientific Commission in Pakistan.

Wie heeft de beste militaire drones ter wereld?

1. Northrop Grumman Corporation- Gevestigd in Falls Church, Virginia, VS, is een leider in autonome systemen, waaronder onbemande luchtvaartuigen, en produceert UAV’s voor militaire toepassingen, zoals real-time inlichtingen, surveillance en verkenning.

Maakt India drones?

India’s Ghatak-drone De Ghatak-drone wordt ontwikkeld door de Defence Research and Development Organisation (DRDO), maar de details ervan blijven zeer geheim. Het Ghatak-project heeft dit jaar de status van vlaggenschip gekregen.

Hoeveel drones heeft het Indiase leger?

Het Indiase leger heeft in het kader van de noodaankoopbevoegdheden een pact gesloten voor meer dan 100 ‘explosief geladen drones’, die zullen worden vervaardigd door het in Bengaluru gevestigde bedrijf Alpha Design-geleide joint venture (JV) samen met het Israëlische Elbit Security Systems (ELSEC). Het contract wordt geschat op ongeveer Rs 100 crore.

Heeft Afghanistan drones?

Afghanistan is een van de staten met de meeste drones, maar er bestaan maar weinig wetenschappelijke studies over het gebruik van drones daar.

Heeft India militaire drones?

De MQ-9B is een onbemand luchtvoertuig dat bewapend is met lucht-grondraketten. India zal de laatste hand leggen aan een al lang bestaand voorstel om 30 gewapende Predator-drones met meerdere missies aan te schaffen in de VS voor de drie diensten tegen een geschatte kostprijs van meer dan 3 miljard dollar (ongeveer 22.000 miljard euro), zeiden officiële bronnen op dinsdag.

Heeft China drones?

China is een toonaangevende wereldwijde wapenleverancier, met drones in de voorhoede van zijn uitstapje naar meerdere landen. Chinese militaire drones zoals de Wing Loongs – wat pterodactyl betekent – kunnen zo snel vliegen als 370km/h (230mph) en zo hoog als 9,144 meter (30,000 voet), terwijl ze een payload van een dozijn raketten dragen.

Wat is de meest geavanceerde drone?

Een van de meest geavanceerde op dit moment is de Taranis, een in Engeland gebouwde drone met een topsnelheid van 1.127 km/u (700 mph) en een spanwijdte van 9. 7m spanwijdte die bijna onzichtbaar is voor radar.

Wie heeft drone uitgevonden?

Abrahan Karem
Beroep Ingenieur
Bekend van Predator (Drone)
Titel Oprichter van Karem Aircraft

Hoeveel drones heeft het Indiase leger?

Het Indiase leger heeft in het kader van de noodaankoopbevoegdheden een pact gesloten voor meer dan 100 ‘explosief geladen drones’, die zullen worden vervaardigd door het in Bengaluru gevestigde bedrijf Alpha Design-geleide joint venture (JV) samen met het Israëlische Elbit Security Systems (ELSEC). Het contract wordt geschat op ongeveer Rs 100 crore.

Gebruikt de Taliban drones?

New Delhi: De Taliban, die vorige maand de controle over Afghanistan overnam, beschikt over eigen bewapende drone-eenheden die ‘doelwitten’ opsporen en neerhalen. De eenheden werden ook ingezet tijdens de gevechten in de Panjshir-vallei, het laatste verzetsharnas in het door oorlog verscheurde land, aldus een rapport in Newlines Magazine.

Hoeveel drones heeft het Amerikaanse leger?

Het ministerie van Defensie gebruikt DoD UAS in alle vier de diensten, inclusief de Nationale Garde. Het ministerie gebruikt momenteel meer dan 11.000 UAS ter ondersteuning van binnenlandse trainingsevenementen en overzeese missies.

Heeft India zijn eigen drone?

De MQ-9B is een onbemand luchtvoertuig bewapend met lucht-grond raketten. India staat op het punt de laatste hand te leggen aan een lang overwogen voorstel om 30 gewapende Predator-drones met meerdere missies aan te schaffen van de VS voor de drie diensten tegen een geschatte kostprijs van meer dan 3 miljard dollar (ongeveer ₹22.000 crore), zeiden officiële bronnen op dinsdag.

Vorig artikel

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Volgend artikel

Wat gebruik je om op klei te schrijven?

You might be interested in …

Is roestvrij staal veilig voor mensen?

Als u zich afvraagt welk type kookgerei u moet kopen, zijn er een aantal redenen om voor roestvrij staal te kiezen. Roestvrij staal is een chroomhoudende legering die bijzonder goed bestand is tegen aanslag en […]

Kun je aluminiumfolie pannen recyclen?

Zijn uw recyclingpraktijken voor folie op het werk up-to-date? Aluminium is overal, maar nergens komt het meer voor dan in de lunchbox van de gemiddelde werknemer. Zelfs de folie van het broodje pastrami van uw […]

Hoe Lang Na Neutratie Verandert Gedrag Kat?

Het castreren van een kater brengt vaak een heleboel positieve voordelen met zich mee, van het elimineren van icky urine-markering gedrag tot zelfs het drastisch minimaliseren van problemen met agressie — phew. Zodra je dierbare […]