3 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoeveel geld verdient Valorant?

De opwinding rond VALORANT, een nieuw spel van Tencent-owned Riot Games, zou de overname door Tencent van de spelontwikkelaar kunnen bestempelen als een van de beste tech deals ooit gesloten.

Dat is volgens Roundhill Investments CEO Will Hershey bij de lancering van VALORANT op dinsdag. Het is de poging van Riot Games om de free-to-play online first-person shooter (FPS) games markt te betreden, waar twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen met personages die bekend staan als “agents”, elk met hun eigen speciale vaardigheden.

Het is ook het eerste spel van de ontwikkelaar met een volledig nieuw IP dat afwijkt van het League of Legends-universum, dat Riot meer dan 10 jaar geleden introduceerde bij gamers. Sindsdien is League of Legends uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie, en dat heeft de anticipatie op en nieuwsgierigheid naar Riot’s nieuwe release aangewakkerd.

De ontwikkelaar onthulde vorige week dat de gesloten bèta van VALORANT dagelijks een gemiddelde van bijna 3 miljoen spelers trok. Er werden ook recordaantallen streams bekeken dankzij een campagne om betasleutels te droppen op Twitch, waardoor spelers urenlang VALORANT-gameplay bekeken in de hoop vroeg toegang te krijgen tot het spel.

Dit maakt VALORANT niet alleen een waarschijnlijke sterke toevoeging aan het portfolio van Riot Games, maar het zou ook voortbouwen op het immense succes van de multiplayer online battle arena game (MOBA) League of Legends dat in eerste instantie Tencent ertoe aanzette om een belang in de ontwikkelaar te nemen.

Tencent betaalde oorspronkelijk 400 miljoen dollar voor een 93%-belang in Riot Games in 2011, een jaar nadat de spelontwikkelaar League of Legends had uitgebracht. Het bedrijf kocht de rest van Riot Games vier jaar later voor een niet nader genoemd bedrag.

Zelfs 10 jaar na de lancering is League of Legends het meest gespeelde pc-spel ter wereld, met dagelijks ongeveer 8 miljoen gelijktijdige spelers en een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard dollar voor Riot Games. Het spel heeft naar verluidt 20 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd tijdens zijn levensduur.

Hershey, wiens firma de Roundhill BITKRAFT Esports & Digital Entertainment ETF (NERD) beheert, zei dat het aanhoudende succes van League of Legends, de uitbreidingen ervan en nu de toevoeging van VALORANT samen de investering van Tencent in Riot Games meer dan de moeite waard hebben gemaakt.

“[Tencent’s] investering in Riot Games zou wel eens zijn beste investering tot nu toe kunnen zijn,” vertelde hij aan CNBC. “In feite zou men kunnen stellen dat Tencent’s overname van Riot behoort tot de beste tech-acquisities aller tijden.”

Naast Riot Games heeft Tencent ook een belang van 40% in Epic Games, de maker van Fortnite. Het heeft ook geïnvesteerd in andere opmerkelijke uitgevers zoals Bluehole (maker van PlayerUnknown’s Battlegrounds), Activision Blizzard, Ubisoft en mobiele gamesontwikkelaar Supercell.

Ter vergelijking: Fortnite Battle Royale vergaarde meer dan 10 miljoen spelers in de eerste twee weken na de release in 2017. Vorig jaar was Fortnite de best verdienende game, die 1,8 miljard dollar aan inkomsten genereerde, volgens SuperData, Nielsen’s videogametak.

Dit betekent dat Tencent de hand heeft in de twee best verdienende games ter wereld.

Wedbush analist Michael Pachter zegt dat VALORANT en League of Legends samen “meer dan $2 miljard in een jaar of zo” kunnen genereren voor Riot Games, hoewel hij waarschuwt dat “enige kannibalisatie van de [League of Legends] kern” kan optreden.

Hij zei ook dat hoezeer VALORANT Tencent ook een nieuwe voet aan de grond kan geven in de groeiende Westerse first-person shooter (FPS) games markt, de concurrentie is hevig.

“Dit is een groei-industrie, maar een zero-sum business,” zei hij. “Als de totale free-to-play 10% groeit op een basis van $40 miljard, is er $4 miljard beschikbaar voor VALORANT om te veroveren. Maar het concurreert met [Call of Duty] Mobile, Warzone, Diablo Immortal, en al het andere dat dit jaar gaat lanceren, naast de groei van de bestaande concurrenten.”

“Het is moeilijk om 1,5 miljard dollar af te staan aan VALORANT zonder dat iemand anders langzamer groeit, en ik denk niet dat we kunnen aannemen dat het glanzende nieuwe object alle groei van de industrie opvangt,” voegde Pachter eraan toe.

Riot Games mede-oprichter Marc Merrill vertelde CNBC echter dat de ontvangst van VALORANT tijdens de gesloten bèta “de verwachtingen overtrof” en dat de lange termijn toewijding van de ontwikkelaar aan het spel VALORANT een voorsprong zal geven op de concurrentie.

Hij benadrukte ook dat de studio’s geschiedenis van het werken met een free-to-play monetization model – waarbij spelers ervoor kiezen om te betalen voor extra spelinhoud in de loop van de tijd – Riot in staat heeft gesteld om beter te reageren op feedback van gebruikers dan veel andere uitgevers, wat bijdraagt aan de levensduur van een spel zoals het geval is met League of Legends.

“We willen van VALORANT de eerste echte wereldwijde shooter maken,” zei Merrill. “We hebben een wereldwijde gemeenschap gecreëerd met League of Legends, en we zijn ervan overtuigd dat we [dat wereldwijde succes] kunnen herhalen met VALORANT.”

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoeveel geld verdient Valorant?

Positie Team Verdiensten
1e Sentinels $551,500
2e Gambit Esports $495,638
3e Acend $487,793
4e Team Vloeibaar $275,456

Hoeveel geld heeft Riot verdiend aan Valorant?

Riot verdient $15 miljoen aan Valorant Champions Skin Bundel. De Valorant Champions wapen skins collectie werd geïntroduceerd in de titel om fans een manier te bieden om hun favoriete Valorant teams te steunen en tegelijkertijd een aantal mooie wapen skins voor zichzelf te kopen in de competitieve shooter.

Hoe verdient Valorant geld?

Live Streaming. Een geweldige manier om geld te verdienen met het spelen van Valorant voordat je je baan opzegt, is door geld te verdienen met streamen. Iedereen kan beginnen met streamen – alles wat je nodig hebt is het spel, de uitrusting, goed internet, en een account op een online streaming platform zoals Twitch. TV, YouTube Gaming, of DLive. TV.

Hoeveel geld heeft Riot Games verdiend in 2020?

League of Legends (LoL), voor het eerst uitgebracht in 2009, is een online multiplayer battle arena spel dat in 2020 een omzet genereerde van 1. 75 miljard Amerikaanse dollars.

Hoe rijk is Nicolo?

Geschatte Nicolo Laurent Netto Waarde in 2020 $1 Miljoen – $5 Miljoen (Ca. )

Wat is Counter Strike waard?

Het won de fan’s choice eSports Game of the Year bij The Game Awards 2015 en genereerde, meest recentelijk, een omzet van 414 miljoen dollar wereldwijd in 2018.

Hoeveel geld verdient TenZ?

TenZ verdient naar schatting elk jaar zo’n 250k dollar met zijn content-creërende platformen. Daarnaast ontvangt hij een vast salaris van zijn team Sentinels en wordt hij ook gesponsord door veel verschillende merken.

Wat betaalt Wardell aan TSM?

Totaal resultaat
2021 $5,700. 00 6. 30%
2020 $38,360. 00 42. 36%
2019 $14,825. 00 16. 37%
2018 $23,640. 80 26. 11%

Hoeveel is VP in Valorant?

VP Kosten Totaal
950 $9. 99 1,000
1,900 $19. 99 2,050
3,325 $34. 99 3,650
4,750 $49. 99 5,350

Is Buff echt?

In 2 jaar tijd is Buff uitgegroeid tot een echte marktspeler met miljoenen gebruikers en duizenden transacties per dag. De app heeft zijn eigen munten economie, exclusieve loyaliteitsprogramma’s, beloningssysteem & marktplaats. Buff Games vroeg ons om een loyaliteitsprogramma app voor gamers te maken.

Wat is het salaris van Brandon Beck?

Net Worth: $200 Miljoen
Salaris: $10 Miljoen
Geslacht: Mannelijk
Beroep: Zakenman

Hoeveel is Moonton waard?

Op 22 maart 2021 heeft de ontwikkelaar van TikTok, BABE, Resso en Lark ByteDance, via haar video game dochteronderneming Nuverse, Moonton Games overgenomen voor 4 miljard US dollar. ByteDance won het naar verluidt van een bod van Tencent.

Hoeveel verdient Fortnite per dag?

In een dag verdient Fortnite ongeveer $1. 5 Miljoen per dag – gewoon op iOS.

Wie is de eigenaar van CS:GO?

Counter-Strike: Global Offensive
Ontwikkelaar(s) Valve Verborgen Pad Vermaak
Uitgever(s) Valve
Componist(en) Mike Morasky
Serie Counter-Strike

Wie heeft CS:GO ontwikkeld?

Valve Corporation
Verborgen Pad Entertainment
Counter-Strike: Global Offensive/Ontwikkelaars

Hoeveel is Bughas netto waard?

Echte naam Kyle Giersdorf
Lengte 1 meter 80
Netto Waarde 4 miljoen dollar
Bron van rijkdom Professioneel gamer, eSports, online streamer

Vorig artikel

Moet ik wit of grijs voegmiddel gebruiken?

Volgend artikel

Kun je van een telefoonaansluiting een stopcontact maken?

You might be interested in …

Moet een vloerkleed onder meubels?

Lauren Flanagan is een interieurexpert met meer dan 15 jaar ervaring in het schrijven, redigeren en produceren van artikelen voor gerenommeerde Canadese publicaties en shows voor HGTV over woninginrichting. Ze werkte in high-end home decor […]