4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe zeg je wat is dit in het Spaans?

Je hebt misschien al gezien dat het woord “wat” op verschillende manieren in het Spaans vertaald wordt, maar veel voorkomende manieren om “wat” te vertalen zijn qué, cuál, lo queen cómo. Het kan verwarrend zijn, maar het is belangrijk om de verschillen te kennen in hoe elke vertaling wordt gebruikt.

Dus, hoe zeg je “wat” in het Spaans? Om te weten welke versie je moet gebruiken, is het handig om te weten hoe het wordt gebruikt, met name hoe het functioneert als een deel van de spraak.

Belangrijkste dingen die je moet weten: Het gebruik van “wat” in het Spaans

 • Om “wat” in het Spaans te vertalen, moet je eerst bepalen hoe het in een zin wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, wordt het gebruikt als een voornaamwoord of als een bijvoeglijk naamwoord?
 • De meest voorkomende vertaling van “wat” is qué.
 • Cuál wordt soms gebruikt voor “wat” als het om een keuze gaat.

Qué als “wat

Meestal, vooral in vragen en uitroepen, qué een goede vertaling voor “wat”. Let op het accent-teken-qué en que hebben wezenlijk verschillende toepassingen en kunnen als verschillende woorden worden beschouwd, wat betekent dat het gebruik van het accentteken waar nodig essentieel is.

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je moet zeggen qué als “wat:”

 • ¿Qué hora es? (Wattijd is het?)
 • ¡Qué mujer! (Wat een vrouw!)
 • ¿Wat es la verdad? (Wat is de waarheid?)
 • ¿Wat es la ONU? (Wat is de U.N?)
 • ¿Wat pasa? (Watgebeurt er?)

Qué wordt ook gebruikt in indirecte vragen, waarbij een vraag wordt gesteld binnen een uitspraak. Dit komt het meest voor na vormen van saber (om te weten):

 • No sé qué hacer con mi vida. (Ik weet niet wat te doen met mijn leven.)
 • Quiero saber welke te preocupa. (Ik wil weten wat je dwars zit.)
 • El niño sabe qué es. (De jongen weet wat het is.)
 • No me pregunta qué hago aquí. (Vraag me niet wat Ik aan het doen ben.)

Cuál en Cuales voor “Welke(n)

Als voornaamwoord, cuál of cuáles wordt gebruikt om “wat” te zeggen wanneer het “welke” of “welke” betekent. Met andere woorden, cuál of cuáles suggereert dat er een soort keuze is.

 • ¿Cuál prefieres? (Welke verkiest u? Welke heb je liever?)
 • ¿Cuáles prefieres? (Welke verkiest u? Welke verkiest u?)
 • ¿Cuál vas a comprar? (Welke ga je kopen? Welke ga je kopen?)

Let op hoe cuál meervoud kan worden gemaakt, hoewel “wat” zowel enkelvoud als meervoud kan zijn, afhankelijk van de context. Dit betekent dat je moet overwegen welke versie van het woord-cuál of cuáles-om te gebruiken op basis van de context.

Cuál kan soms ook gebruikt worden als een voornaamwoord op deze manier, zelfs wanneer “welke” niet zou werken in een Engelse vertaling van de zin. Er is geen duidelijke regel voor, maar de woordkeuze zal natuurlijk lijken naarmate je de taal leert. Let op het verschil tussen de onderstaande zinnen:

 • ¿Cuál es el problema? (Wat is het probleem?)
  • Letterlijk: Welke is het probleem?
  • Met andere woorden, van alle mogelijke problemen, welke is het?
  • Letterlijk: Welke is haar motief?
  • Van de mogelijke motieven, welke is het?
  • Letterlijk: Welke is het verschil tussen een asteroïde en een komeet?
  • Van de mogelijke verschillen tussen een asteroïde en een komeet, welke is het?

  Qué of Cuál Als bijvoeglijk naamwoord dat ‘Wat’ of ‘Welke’ betekent

  Als bijvoeglijk naamwoord dat voor een zelfstandig naamwoord staat om “wat” of “welke” te betekenen, wordt meestal qué gebruikt, hoewel cuál wordt gebruikt in sommige regio’s of door sommige sprekers. Qué is over het algemeen de veiligere keuze; cuál kan in sommige gebieden als minderwaardig worden beschouwd. Bijvoorbeeld:

  • ¿Qué manzana prefieres? (Welke/welke appel heeft uw voorkeur?)
  • ¿Welke camisas vas a comprar? (Wat/welke shirts ga je kopen?)
  • Deze test bevat 10 vragen om te weten te komen welke fruta jouw persoonlijkheid beschrijft. (Deze quiz heeft negen vragen om uit te vinden wat/welk fruit jouw persoonlijkheid beschrijft).

  Lo QueBetekent ‘dat wat’.

  Lo que kan vertaald worden als “wat” wanneer het “dat wat” betekent. Dit is vooral gebruikelijk wanneer “wat” het onderwerp is van een uitspraak in het Engels. Hoewel het onhandig zou klinken, zou “what” technisch gezien vervangen kunnen worden door “that which” in deze voorbeelden:

  • Lo que me dijo es una mentira. (Wat ze me vertelde is een leugen).
   • Letterlijk: Dat wat ze me vertelde is een leugen.
   • Letterlijk: Dat wat me gek maakt is zijn houding tegenover mijn moeder.
   • Letterlijk: Ik zie… dat wat gebeurt.

   Cómo Betekenis: “Wat”.

   Cómo wordt zelden gebruikt om “wat” te betekenen, behalve als tussenwerpsel om ongeloof uit te drukken. In sommige gebieden, ¿cómo? gebruikt om iemand te vragen iets opnieuw te zeggen, hoewel het in andere gebieden als onbeleefd kan worden beschouwd. Kijk maar eens hoe deze vertalingen verschillen:

   Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

   Hoe zeg je dat het is wat het is in het Spaans?

   es lo que es
   Als je in het Spaans wilt zeggen “het is wat het is” kun je “es lo que es” gebruiken. “Sommige sprekers gebruiken ook “las cosas son como son. “Hoewel het technisch gezien meervoud is en zich vertaalt naar “de dingen zijn wat ze zijn”, wordt het gebruikt in enkelvoud en meervoud situaties in conversatie.

   Hoe zeg je wat dat betekent in het Spaans?

   stemmen. ¿Qué quiere decir eso? – wat betekent dat?

   Hoe zeg je wat dit is?

   How To Say What’s This – Video №1 Watch what’s the what’s the what’s the what’s the.MoreWatch what’s the what’s the what’s the. | Start tijd – 0:05

   Hoe reageer je op que es in het Spaans?

   ‘¿Qué es tu nombre’? is een veelgemaakte fout in het Spaans, en de enige manier om deze definitie te beantwoorden is door het als een definitie te beantwoorden, d.w.z. “Mijn naam is het woord waaronder ik bekend sta”. Als je ‘¿Qué. . 😕 en het werkwoord ‘ser’, dan is dit hoe je deze vragen moet beantwoorden: Wat is je naam?

   Wat antwoord je Que tal?

   Het is vergelijkbaar met het Engelse “What’s up?” Echter, in tegenstelling tot het Engelse “What’s up?” moet je niet antwoorden op ¿Qué tal? met “Niet veel” of een variant daarvan. In plaats daarvan, antwoord met een bijvoeglijk naamwoord-bien, mal, regular, genial, terrible, etc.

   Hoe reageer je op Mucho Gusto?

   Het kan gebruikt worden aan het begin en aan het eind van het gesprek. In plaats van “adios” te zeggen tegen iemand die je net hebt ontmoet, kun je ook gewoon “mucho gusto!” zeggen. En als je je afvraagt hoe je moet reageren op “mucho gusto”, is het beste antwoord “igualmente” of “mucho gusto también”.

   Wat wordt er bedoeld met dit symbool?

   iets dat gebruikt wordt voor of beschouwd wordt als iets dat iets anders vertegenwoordigt; een materieel voorwerp dat iets vertegenwoordigt, vaak iets immaterieels; embleem, teken of teken. een letter, cijfer, of ander teken of een combinatie van letters of iets dergelijks gebruikt om iets aan te duiden: het algebraïsch symbool x; het chemisch symbool Au.

   Wat ben je aan het doen in Spaanse slang?

   ¿Qué haces
   Als je in het Spaans wilt vragen “Wat ben je aan het doen?”, kun je “¿Qué haces?” gebruiken. Het is een vervoeging van het werkwoord “hacer” wat letterlijk “doen” of “maken” betekent. “Wil je specifieker zijn?

   Wat is dit in het Spaans duolingo?

   qué quiere decir esto = Wat dit betekent. ¿

   Hoe zeg je yo what’s up in het Spaans?

   = ¿Qué pasa? ¿Qué pasa? is waarschijnlijk de meest gebruikelijke manier om te zeggen What’s up?, hoewel er vele andere manieren zijn waarop je het kunt zeggen.

   Wat is que paso betekent?

   “Que paso” betekent “dat ik pas. “Hier in Californië is het heel gebruikelijk om “¿Qué pasó?” als begroeting te horen, in dat geval is het precies hetzelfde als “¿Qué pasa?” Natuurlijk kan het ook gebruikt worden om te vragen “Wat is er gebeurd?” als er echt iets gebeurd is. Bijvoorbeeld, iemand zou dit kunnen vragen als hij een hard geluid hoort.

   Hoe reageer je op Hola que tal?

   Het is vergelijkbaar met het Engelse “What’s up?” Echter, in tegenstelling tot het Engelse “What’s up?” moet je niet reageren op ¿Qué tal? met “Niet veel” of een variant daarvan. Antwoord in plaats daarvan met een bijvoeglijk naamwoord-bien, mal, regular, genial, terrible, etc.

   Wat betekent Aki in het Mexicaans?

   (¿Que Significa AKI?) AKI betekent “aqui. “(“Aqui” betekent “hier” in het Engels. ) Bij het overbrengen van berichten, gebruiken Spaanstaligen vaak de letter K voor QU.

   Wat betekent bien?

   a : comfortabel, gezellig, knus. b : welvarend, welgesteld. 2 obsolete slang : goed, fijn.

   Hoe antwoord je como eres?

   ¿Cómo Eres? Bijvoorbeeld, een persoon zou kunnen antwoorden met: Yo soy alto (Ik ben lang) Yo soy rubio (Ik ben blond)

Vorig artikel

Kan een boilervat ontploffen?

Volgend artikel

Welke huiskleuren zijn in de mode?

You might be interested in …

Wat is de goedkoopste staat om te wonen?

De kosten van levensonderhoud in de Verenigde Staten verschillen per staat. De kosten van levensonderhoud zijn de hoeveelheid geld die nodig is om een bepaalde levensstandaard te handhaven. De kosten van levensonderhoud omvatten huisvesting, voedsel, […]

Kun je doodgaan van silica?

Als er één ding is dat de meeste mensen weten over silicagel, de onzichtbare stof in die kleine witte zakjes in nieuwe schoenendozen, handtassen en Aziatische snacks, dan is het wel dat je het niet […]