5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe worden de voegen tussen gipsplaten afgedekt?

Voegen tussen gipsplaten met conische randen worden opgevuld met een combinatie van voegband (een open geweven band die bekend staat als Scrim) en gipsplaatvuller, dit kan een gladde afwerking geven die de voegen volledig verbergt.

Er zijn twee gereedschappen nodig:

  • Een set voegmessen – 150, 200mm en 300mm (6, 8 en 12 inch).
    en
  • Een zachte spons.

De benodigde materialen zijn:

  • Gipsvulmiddel – voorgemengd of in poedervorm.
    en
  • Scrim (voegband) – er zijn twee soorten verkrijgbaar, zelfklevend en niet-zelfklevend – het zelfklevende type is gemakkelijker te gebruiken.

Bij het gebruik van gipsplaten met conische randen zal er een deuk in de voegen ontstaan – als u de 200 mm applicator over een voeg haalt zal dit merkbaar zijn.

Voordat u begint met het vullen van de voegen, is het een goed idee om lichtjes met een mes over de rijen bevestigingen te gaan om te zien of er te hoge bevestigingen zijn en deze op te vangen; indien nodig hamert of schroeft u dergelijke bevestigingen verder in.

Begin met het aanbrengen van het zelfklevend vlies (voegband) langs de voegen, niet overlappen want dan ontstaat er een opeenhoping. Als u niet-zelfklevend vlies gebruikt, moet u eerst een laag plamuur aanbrengen over de voegen waarin het vlies moet worden geduwd en dan de volgende laag plamuur aanbrengen – het is beslist gemakkelijker om zelfklevend vlies te gebruiken.

Als de voegen zijn afgeplakt, meng dan wat voegvuller (of gebruik een kant-en-klaar mengsel) en breng dit aan met het 150 mm mes over de tape. Gebruik het mes om de plamuur aan te schrapen en schraap het overschot weg langs de voegen. Hoe platter het mes op het oppervlak van de plank wordt gehouden, hoe meer plamuur zal worden aangebracht, hoe dichter bij loodrecht (loodrecht op het oppervlak van de plank) het mes wordt gehouden, hoe meer plamuur zal worden verwijderd. Houd het mes over de tape zodat een gelijkmatige laag wordt opgebouwd.

Wanneer de eerste laag is opgedroogd, brengt u een tweede laag plamuur aan met behulp van het 200mm mes om de plamuur over een gebied van ongeveer 200mm breed uit te spreiden. Door het bredere mes te gebruiken, wordt de plamuur binnen de conus van de gipsplaat opgebouwd.

Wanneer de tweede laag is opgedroogd, breng dan nog een laag plamuur aan met het 300mm mes om het plamuur uit te smeren over een gebied van ongeveer 350mm breed. Gebruik het bredere mes om de plamuur binnen de conus van de gipsplaat op te bouwen.

Wanneer het vulmiddel is uitgehard, brengt u nog een dunne laag aan en vervolgens gebruikt u een vochtige spons die u in een lichte cirkelvormige beweging gebruikt om de randen van het vulmiddel op de voorkant van de gipsplaat aan te brengen – blijf de spons uitwassen en uitwringen tot hij vochtig is om te voorkomen dat er zich vulmiddel in de spons ophoopt. Het kan nodig zijn dit te herhalen nadat u de plamuur heeft laten drogen – sommige mensen gebruiken een fijn schuurpapiertje om de laatste strepen weg te krijgen, maar wees voorzichtig dat u het voorpapier van de gipsplaat niet schuurt.

Afdekken van de bevestigingen

De bevestigingen kunnen op dezelfde manier worden afgedekt als het vullen van de voegen, behalve dat afplakken niet nodig is en alleen een kleiner plamuurmes nodig is.

Gebruik het plamuurmes om plamuur rond de bevestigingskop aan te brengen en deze te bedekken, gebruik de rand van het plamuurmes om het niveau van de plamuur gelijk te houden aan de omringende gipsplaat.

Als het vulmiddel is uitgehard, brengt u nog een dunne laag aan en brengt u de randen van het vulmiddel aan op de voorkant van de gipsplaat met een vochtige spons die u in een lichte, draaiende beweging aanbrengt – blijf de spons uitwassen en uitwringen tot hij vochtig is om te voorkomen dat er zich vulmiddel in de spons ophoopt. Het kan nodig zijn dit te herhalen nadat u de plamuur hebt laten drogen – sommige mensen gebruiken een fijn schuurpapiertje om de laatste restjes weg te schuren, maar zorg ervoor dat u het voorpapier van de gipsplaat niet schuurt.

Laatste afwerking

Als u van plan bent direct op de gipsplaat te behangen, kunt u het beste een paar lagen voorstrijkmiddel voor droge muren aanbrengen (het wordt erop geschilderd), dit maakt het gemakkelijker om het behang later af te strippen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Waarmee vul je voegen van gipsplaten?

Gipsplaatvoegvuller – Gyproc Easi Fill of vergelijkbaar (poeder of kant en klaar gemengd) Matte emulsie voor nevellagen. Bouw PVA lijm of SBR Bond. Verfkwast.

Hoe vul je gipsplaatvoegen zonder tape?

Make Good No-Tape Jointing & Filling – Video №1 En gipskartonnen boten met taps toelopende randen. Breng gewoon het voegmiddel aan. In de voegen zoals normaal wachten totMeer En taps toelopende rand gips gips boten. Breng gewoon de verbinding aan. In de voegen zoals gewoonlijk wachten tot het droog is en indien nodig extra lagen aanbrengen. | Start tijd – 0:00

Kun je plamuur gebruiken op gipsplaatvoegen?

Het afdichten van de voegen Voegen tussen gipsplaten met conische randen worden opgevuld door een combinatie van voegband (een open geweven band bekend als Scrim) en gipsplaatvuller, dit kan een gladde afwerking geven die de voegen volledig verbergt. Er zijn twee gereedschappen nodig: Een set voegmessen – 150, 200mm en 300mm (6, 8 en 12 inch).

Hoe bedek je gipsplaten naden zonder modder?

Je kunt kwartrond verticaal gebruiken in hoeken waar muren elkaar ontmoeten, als plint, of als kroonlijst in plaats van een laagje modder aan te brengen. Installeer kwartrond in hoeken waar muren elkaar ontmoeten om gipsplaatnaden te bedekken. Gebruik kwartrond als kroonlijst of plint om plafond- en vloernaden te bedekken.

Moet je gipsplaat naden afplakken?

Het versterken van de voegen van gipsplaten met voegband zorgt voor een sterke verbinding tussen de platen en is één manier waarop deze scheuren voorkomen kunnen worden.

Kun je over gipsplaat schilderen zonder af te plamuren?

2 Antwoorden van MyBuilder Schilders & Decorateurs. Zorg er zeker voor dat uw gipsplaat goed is afgedicht voordat u gaat schilderen. Schuur de muren licht op en spuit ze af met een mengsel van matte emulsie en schoon water. Er is geen verschil tussen het schilderen van gipsplaten en geschilderde oppervlakken.

Kan ik direct op gipsplaat schilderen?

U kunt in de meeste gevallen direct op/over gipsplaat schilderen, u moet alleen eerst de voegen en eventuele gaten die door uw bevestigingen zijn ontstaan afdekken. Het is handig om direct op het oppervlak van de nieuwe muur te kunnen schilderen en dat bespaart tijd en geld. U kunt in een later stadium ook over geschilderde gipsplaten heen pleisteren.

Wat gebeurt er als je gipsplaten niet afplakt?

Wat gebeurt er als je geen tape gebruikt op gipsplaten? Als U geen papieren tape gebruikt bij het afdichten van gipsplaten met “modder” dan zal uw laag modder barsten en uit de voeg vallen. Voegenkit zonder papieren tape is gevoelig voor kromtrekken als het droogt, waardoor een professionele afwerking moeilijk wordt.

Waarom zijn mijn gipsplaten naden zichtbaar?

Soms worden gipsplaten naden zichtbaar wanneer een huis een aanzienlijke verzakking heeft ondergaan. Als u echter andere tekenen van verzakking opmerkt – scheuren in de fundering, gescheurde gipsplaten of gaten langs de plinten of op het punt waar muren en plafonds bij elkaar komen – neem dan een funderingsdeskundige in de arm voor een inspectie.

Kun je gewoon over gipsplaten heen schilderen?

U kunt in de meeste gevallen rechtstreeks op/over gipsplaat schilderen, u moet alleen eerst de voegen en eventuele gaten die door uw bevestigingen zijn ontstaan afdekken. Het is handig om direct op het oppervlak van de nieuwe muur te kunnen schilderen en dat bespaart tijd en geld. U kunt in een later stadium ook over geverfde gipsplaten heen pleisteren.

Moet u pleisteren over gipsplaten?

Als je gipsplaten hebt bevestigd, of drylining, heb je de keuze om direct op de plaat te schilderen of te decoreren, of af te werken met een laag plamuur. De voorkeur wordt gegeven aan skim omdat het een superieure afwerking geeft en een extra laag geluidsisolatie toevoegt.

Kun je direct op gipsplaat schilderen?

Je kunt in de meeste gevallen direct op/over gipsplaat schilderen, je moet alleen eerst de voegen en eventuele gaten van de bevestigingen afplakken. Direct op het oppervlak van de nieuwe muur kunnen schilderen is handig en bespaart tijd en geld. U kunt in een later stadium ook over geverfde gipsplaten heen pleisteren.

Kun je gipsplaten schilderen zonder af te plamuren?

2 Antwoorden van MyBuilder Schilders & Decorateurs Zorg er zeker voor dat je gipsplaat goed is afgedicht voordat je gaat schilderen. Schuur de muren licht op en nevel ze met een mengsel van matte emulsie en schoon water. Er is geen verschil met het schilderen van gipsplaat tot afgeroomde oppervlakken.

Kan ik over gipsplaat schilderen zonder af te plamuren?

2 Antwoorden van MyBuilder Schilders & Decorateurs Zorg er zeker voor dat je gipsplaat goed is afgedicht voor je gaat schilderen. Schuur de muren licht op en nevel ze met een mengsel van matte emulsie en schoon water. Er is geen verschil met het schilderen van gipsplaat tot afgeroomde oppervlakken.

Kan masking tape gebruikt worden als gipsplaat tape?

Ja je hebt tape nodig. Anders zullen de voegen scheuren. Je moet ook de bestaande gipsplaat rond de voeg weg schrapen om ruimte te maken voor de tape en een vlakke, gladde reparatie te maken.

Vorig artikel

Hoe lang duurt het voordat schimmelsporen afsterven?

Volgend artikel

Kan je epoxy smelten en hergebruiken?

You might be interested in …

Wat is Hamlets tragische fout?

Het is beter om niet uit te stellen tot morgen wat je vandaag kunt doen. Er kunnen veel gevolgen ontstaan als je uitstelt. Een voorbeeld hiervan is te vinden in Shakespeare’s Hamlet door de voorstelling […]

Wordt rookvrije brandstof verboden?

Er is de laatste tijd veel verwarring ontstaan door de nieuwe belofte van de regering om kolen en nat hout te verbieden onder eigenaren van een vaste brandstof vuur en potentiële toekomstige kopers. Eenvoudig gezegd, […]