4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe worden banden genoemd?

Heeft u het gevoel dat uw monteur een andere taal spreekt als hij/zij het over banden heeft? Wij hebben hieronder de bandenterminologie uiteengezet om u te helpen begrijpen hoe uw banden zijn opgebouwd en om u te helpen weloverwogen beslissingen over uw voertuig te nemen.

Bandconstructie

Banden Schema

Hielbundel: De hielbundels van de band bevestigen de band aan het wiel. Het zijn grote monofilament stalen koorden die samen worden gewikkeld tot een kabel of lint-achtige configuratie.

Hielvulling: De hielvulling is een rubbermengsel dat in de hielconfiguratie is verwerkt en doorloopt tot in de zijwand.

Bead Montage:

Carrosseriepalen: De plaats waar de band tegen de randen van het wiel zit, waardoor een afdichting ontstaat die de lucht in de band houdt, wordt de hiel genoemd.

Karkas: De laag boven de binnenvoering, bestaande uit dunne textielvezelkoorden die in het rubber zijn verlijmd. bepalen voor een groot deel de sterkte van de band en helpen hem druk te weerstaan. Standaardbanden bevatten ongeveer 1.400 koorden, die elk een kracht van 33 lb kunnen weerstaan.

Onderloopvlak: Materiaal tussen de onderkant van het loopvlakrubber en de bovenste laag van de staalgordels; fungeert als kussen dat het comfort verhoogt.

Lamellen: Speciale gleuven in een profielblok die opengaan wanneer de band het contactvlak in rolt en dan sluiten, waardoor de waterspanning op het wegdek wordt verbroken en het rubber in contact komt met de weg.

Loopvlak: Zorgt voor tractie en grip bij het draaien van de band en is ontworpen om slijtage, slijtage en hitte te weerstaan.

Blok:

Ribben: Een patroon van profielkenmerken die rond de omtrek van de band zijn uitgelijnd. Gewoonlijk zijn er meerdere ribben over het loopvlak van een band.

Kuiltjes:

Schouder: Het gebied van de band waar het loopvlak en de zijwand elkaar raken.

Void Ratio:

Randbedekking:

Zijwand: De zijwand beschermt de zijkant van de band tegen impact met stoepranden en de weg. Belangrijke details zoals de bandenmaat en de snelheidscategorie staan op de zijwand vermeld.

Hielafschuining: Beschermt de karkaslagen tegen slijtage door de stalen hielkabels en helpt bij het verstevigen van de hiel van de band.

Dopstapels: Bevindt zich boven de stalen gordels en in de richting van het loopvlak.

Gordels: Ook bekend als Crown Plies, zorgen voor de stijve basis voor het loopvlak.

Groeven: De ruimte tussen twee aangrenzende ribben van het loopvlak; ook wel loopvlakgroeven genoemd.

Binnenvoering: Een luchtdichte laag synthetisch rubber (soortgelijke functie als een binnenband)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat zijn de 3 soorten banden?

De meeste autobanden zijn onder te verdelen in drie hoofdtypen: all-season, zomer, en winter.

Hoe wordt een wiel en band genoemd?

In het spoorweggebruik kan het conische loopvlak van de wielen een velg, een wielprofiel of een band worden genoemd.

Wat zijn de twee belangrijkste soorten banden?

Er zijn twee hoofdtypen banden, die van metaal en die van rubber.

Hoe wordt het ding boven de band genoemd?

Stuurhuis. Het stuurhuis is het gedeelte van de carrosserie dat zich boven de banden van je auto bevindt.

Hoe heet dat ding achter de band?

[Dat zijn remklauwen. Zij bevatten de zuigers die de remschijf grijpen om de auto af te remmen. [/color-box]

Wat betekent bandentype?

Het twee-cijferige getal na de schuine streep in een bandenmaat is de hoogte-breedte verhouding. Bij een band met de maat P215/65 R15 betekent 65 bijvoorbeeld dat de hoogte gelijk is aan 65% van de breedte van de band. Hoe groter de hoogte-breedteverhouding, hoe groter de zijwand van de band zal zijn.

Hoe wordt het midden van een band genoemd?

De naaf. De naaf is het middelste deel van het wiel waar de velg aan vast zit. Het is de thuisbasis van de remblokken, remklauwen, en rotors. Dit alles zit vast aan de as en zorgt ervoor dat het voertuig kan rijden en stoppen.

Wat zijn de 4 onderdelen van een band?

G. BAND SCHOUDER. BAND SCHOUDER. De buitenste rand van het loopvlak dat overgaat in de zijwand. H. ZIJWAND VAN DE BAND. De zijwand van de band beschermt de koordlagen en bevat bandmarkeringen en informatie zoals bandenmaat en -type. I. DE KOORDLAGEN VAN DE BAND. Dit is de band zelf, die uit verschillende lagen koordlagen bestaat.

Waarom worden banden banden genoemd?

Het woord band is een verkorte vorm van klederdracht, van het idee dat een wiel met een band een gekleed wiel is. De spelling band komt pas voor in de jaren 1840, toen de Engelsen begonnen met het krimpen van wielen van treinwagons met kneedbaar ijzer.

Waar staat band voor?

Acroniem Definitie
TYRE Trace Your Route Everywhere (software voor wereldwijde plaatsbepalingssatellietontvangers)

Wat is het meest voorkomende type band?

Standaard All-Season Banden All-season banden zijn de meest voorkomende type banden die vandaag de dag verkocht worden. Ze zijn ontworpen om het hele jaar door goede tractie te bieden in alle weersomstandigheden. De band rijdt comfortabel en de meeste modellen hebben een levensduur van 60.000-100.000 km. Tractie en wegligging zijn voldoende voor de meeste behoeften.

Hoe heet dat ding rond je band?

[Dit heet spatbordbekleding. [/color-box]

Waar staan banden voor?

Acroniem Definitie
TIRES Totaal Geïntegreerd Wegen Evaluatie Systeem (beoordelingsschaal)
TIRES Transposable and Interspersed Repetitive Elements (genomen)
TIRES Bandeninitiatief voor onderzoek, onderwijs en veiligheid (Vereniging van de bandenindustrie)
TIRES Transport Interface en Rapportage Systeem

Wat betekent TRYE in straattaal?

uit The Century Dictionary. Keuze; select; goedgekeurd; uitstekend.

Wat is Tyrus in de Bijbel?

Hebreeuwse Bijbel / Oude Testament Volgens Jozua 19, werd Tyrus, een “sterke stad”, toegewezen aan de stam van Aser. Koning Hiram I van Tyrus verbond zich met David en Salomo in 2 Samuël, 1 Koningen en 1 Kronieken. Hiram leverde architecten, werklieden, cederhout en goud voor de bouw van Salomo’s tempel in Jeruzalem.

Vorig artikel

Kunnen ridders trouwen?

Volgend artikel

Hoe los je verhard beton op?

You might be interested in …

Wat mankeer ik als ik naar ijs verlang?

Sarah Vanbuskirk is een schrijfster en redactrice met 20 jaar ervaring in het schrijven van artikelen over ouderschap, gezondheid, wellness, lifestyle en gezinsgerelateerde onderwerpen. Haar werk is gepubliceerd in tal van tijdschriften, kranten en websites, […]

Kan Pepermunt Olie Muizen Wegkrijgen?

Als je op zoek bent naar een doe-het-zelf manier om van muizen af te komen, dan ben je waarschijnlijk het gebruik van pepermuntolie tegengekomen. Omdat pepermuntolie een sterk aroma heeft, vinden muizen de geur irritant […]