5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe word je een SAS soldaat?

SAS: Who Dares Wins is terug op onze schermen. Maar wat is er eigenlijk voor nodig om door te dringen tot de selectie, waar gewone soldaten worden omgetoverd tot de taaiste, dodelijkste strijders ter wereld?

Meedogenloze marsen in de bergen, vijandige gevechten in de jungle en desoriënterende ondervragingstactieken zijn slechts een paar van de grimmige SAS-selectietests die worden gebruikt om gewone soldaten om te vormen tot de taaiste, dodelijkste krijgers ter wereld. Deze beruchte afmattende cursus is ontworpen om de mentale en fysieke weerbaarheid van de rekruten tot het uiterste te drijven, en heeft dan ook het hoogste uitvalpercentage van alle militaire takken.

Het selectieproces is zo meedogenloos en extreem, dat het het leven heeft gekost van degenen die dapper genoeg waren om het te proberen. Om een plaats op de cursus te verdienen, moeten rekruten een strenge fitnesstest afleggen, maar het verbeteren van de militaire kracht is slechts de helft van het gevecht. SAS-soldaten moeten snel kunnen denken, vindingrijk en veerkrachtig zijn, dus de trainingsmethodologieën zijn ontworpen om de kandidaten in alle opzichten tot het uiterste te drijven.

Van de honderden soldaten die zich elk jaar voor de SAS-selectie aanmelden, zal maar liefst 90 procent falen. Wat de vraag oproept: wat houdt het in? Natuurlijk zijn de SAS een geheimzinnig stelletje, dus de kleinste details van de cursus zijn moeilijk te achterhalen. Maar lees verder om te weten te komen wat er nodig is om die felbegeerde beige baret te scoren.

Fase één: uithoudingsvermogen

De eerste fase van de selectie, bekend als The Hills, is bedoeld om het uithoudingsvermogen, het kaartlezen en de navigatievaardigheden van de rekruten te testen. Bij aankomst in de Brecon Beacons in Wales krijgen de rekruten geweren, rugzakken en rantsoenen tot 30 kg, en worden ze op marsen van 12 tot 50 mijl gestuurd over zwaar terrein, waarbij ze tussen controleposten moeten navigeren en altijd tegen de klok. In de zomer is het zinderend heet. In de winter sneeuwt het.

Aan het eind van de eerste week hebben de rekruten vier uur en tien minuten om de hoogste top van het gebergte, Pen y Fan, te bedwingen in een beruchte uitdaging die bekend staat als “Fan Dance”. De vierde en laatste week, die bekend staat als de Testweek, culmineert in een tocht van 40 mijl die bekend staat als The Long Drag. De rekruten lopen met een rugzak van 25 kg – water, voedsel en een geweer niet meegerekend – en mogen alleen een kaart, een kompas en uit het hoofd geleerde referenties gebruiken om hun weg te vinden. Om voor de volgende fase in aanmerking te komen, moeten ze die binnen 24 uur voltooien.

“Er wordt geen aanmoediging of kritiek gegeven door het toezichthoudende personeel op de controleposten,” schrijft Elite Britse Strijdkrachten. “Dit kan een groot contrast zijn met de ervaring van de selectee in hun moedereenheden. Zij zouden gewend zijn dat hun instructeurs voortdurend instructies naar hen schreeuwen, samen met aanmoedigingen en misbruik. De eisen van het leven in een Special Forces-eenheid vereisen dat elk lid zelfgemotiveerd is.”

Fase twee: jungletraining

Vervolgens worden de rekruten verscheept naar de British Army Training Support Unit in Belize, Brunei of Maleisië voor zes weken jungletraining, waarbij naar verluidt gebruik wordt gemaakt van echte munitie. Soldaten vormen patrouilles van vier man en leven wekenlang achter de vijandelijke linies, overlevend op rantsoenen. Het idee? Als je in de jungle kunt vechten, kun je overal vechten. Kandidaten zijn bekend om tot 6 kg lichaamsgewicht te verliezen in deze fase, schrijft SpecialOps.org.

“Jungle training verwijdert diegenen die de discipline niet aankunnen die nodig is om zichzelf en hun uitrusting in goede conditie te houden terwijl ze op lange afstand patrouilleren in moeilijke omstandigheden,” verklaart Elite UK Forces. “Nogmaals, er wordt een mentale component getest, niet alleen een fysieke. Special Forces teams hebben mannen nodig die wekenlang onder meedogenloze druk kunnen werken, in afschuwelijke omgevingen, zonder een reddingslijn terug naar de thuisbasis.”

Fase Drie: Overleven in de strijd

Dit is het laatste stadium van de selectie, en het bestaat uit twee delen: Ontsnappen en ontwijken, en Tactische ondervraging. Na een week training door voormalige krijgsgevangenen worden de rekruten uitgerust met Tweede Wereldoorlog-uitrusting – waaronder zware vintage jassen en ongelooide laarzen – en vrijgelaten op het platteland, waar ze drie dagen lang naar controleposten moeten zien te komen terwijl ze worden opgejaagd door mannen van de SFSG (Special Forces Support Group). Of ze nu gevangen genomen worden of niet, alle rekruten moeten een Tactical Questioning fase ondergaan.

Ze worden ruw behandeld door hun ondervragers, vaak moeten ze urenlang in ‘stressposities’ staan, terwijl desoriënterende witte ruis naar hen wordt gestraald

“Ze worden ruw behandeld door hun ondervragers, vaak moeten ze urenlang in ‘stress-posities’ staan, terwijl desoriënterende witte ruis op hen wordt afgevuurd,” schrijft Elite UK Forces. “Als ze aan de beurt zijn voor ondervraging, mogen ze alleen antwoorden met de zogenaamde ‘grote vier’ (naam, rang, volgnummer en geboortedatum). Alle andere vragen moeten worden beantwoord met ‘Het spijt me, maar ik kan die vraag niet beantwoorden’. Doet men dat niet, dan zakt men voor de cursus.”

De DS die de verhoren afneemt, beslist of de rekruten de felbegeerde beige baret en het gevleugelde dolkinsigne hebben verdiend. Tegen die tijd is het oorspronkelijke aantal van ongeveer 200 kandidaten teruggebracht tot ongeveer 25. Succesvolle voltooiing wordt aangegeven door een DS met een witte band om zijn [of haar] arm, die de woorden zegt “je oorlog is voorbij”, schrijft SpecialOps.org. En daarna? Begint het echte werk.

Meld je aan voor de Men’s Health nieuwsbrief en kickstart je eigen lichaamsplan. Zet positieve stappen om gezonder en mentaal sterk te worden met het beste fitness-, spieropbouw- en voedingsadvies in je inbox.

Vind je het leuk wat je leest? Geniet van Men’s Health magazine rechtstreeks geleverd aan uw deur elke maand met gratis UK levering. Koop direct van de uitgever voor de laagste prijs en mis nooit een nummer!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is er nodig om een SAS soldaat te zijn?

Buiten de SAS Reserves, rekruteert de SAS geen burgers. Om in aanmerking te komen om bij de SAS te komen, moet je officieel lid zijn van een van de geüniformeerde diensten van de Britse strijdkrachten – ofwel de marinedienst (bestaande uit de Royal Navy en Royal Marine Commando’s), het Britse leger of de Royal Air Force.

Hoe moeilijk is het om bij de SAS te komen?

Dat is waarschijnlijk de reden waarom het programma een verbazingwekkende 90% uitval heeft. Velen haken af door stress of verwondingen – zij die overblijven moeten voldoen aan de hoge eisen van het selectiekader en deze overtreffen. Het begint met fysieke tests om te zien of elke kandidaat voldoet aan de minimumeisen om bij de SAS te komen.

Kan de SAS het aan hun familie vertellen?

De S. A. S. of Special Air Service, is een Speciale Operaties Organisatie van het Britse leger. De SAS is een geheime organisatie. De leden ervan vertellen vaak aan niemand, behalve naaste familie, dat ze erin zitten.

Hoeveel verdient een SAS soldaat?

Rekruten zijn afkomstig van andere legereenheden, maar slechts 1 op de 20 sollicitanten komt door de vier weken durende selectieprocedure. Het salaris van de SAS-soldaten varieert van minder dan 25.000 pond per jaar tot ongeveer 80.000 pond, afhankelijk van hun vaardigheden en rang. In vergelijking met een basisloon van 13.000 pond voor soldaten in andere regimenten.

Zat Bear Grylls bij de SAS?

Van jongs af aan getraind in vechtsporten, bracht Grylls vervolgens drie jaar door als soldaat bij de Britse Special Forces, als onderdeel van 21 SAS Regiment. Hier perfectioneerde hij veel van de overlevingstechnieken waar zijn fans over de hele wereld van genieten, terwijl hij het opneemt tegen de ergste natuurverschijnselen.

Wie is de jongste SAS soldaat?

Floyd Woodrow was op 22-jarige leeftijd een van de jongste soldaten ooit die geselecteerd werd voor het Britse elite Special Air Service Regiment (SAS).

Wie is de sterkste SAS soldaat?

John McAleese
Rang Staf Sergeant
Eenheid Royal Engineers 22 SAS
Gevechten/oorlogen Operatie Nimrod Falklandoorlog Operatie Banner
Onderscheidingen Militaire Medaille

Hoe lang dienen SAS soldaten?

De meeste soldaten die bij de SAS gaan, blijven voor de rest van hun militaire loopbaan bij de eenheid en kunnen tot 20 jaar dienen. Maar met ongeveer 10 tot 15 soldaten die elk jaar uit de SAS treden, wordt het verlies in termen van ervaringsjaren als te groot gezien.

Wie is de grootste SAS soldaat?

John McAleese
Rang Staf Sergeant
Eenheid Royal Engineers 22 SAS
Gevechten/oorlogen Operatie Nimrod Falklandoorlog Operatie Banner
Onderscheidingen Militaire Medaille

Heeft Bear Grylls gediend in de SAS?

Van jongs af aan getraind in vechtsporten, heeft Grylls drie jaar als soldaat gediend bij de Britse Special Forces, als onderdeel van 21 SAS Regiment. Hier perfectioneerde hij veel van de overlevingstechnieken waar zijn fans over de hele wereld van genieten, terwijl hij het opneemt tegen het ergste van Moeder Natuur.

Vanaf welke leeftijd kun je meedoen met SAS?

Toelatingseisen – SAS Toelatingseisen Elke man van 18 tot 32 jaar zonder voorafgaande militaire dienst kan deel uitmaken van de speciale eenheid. De leeftijdsgrens is tot 42 jaar om in de eenheid te blijven, maar de opleiding en de aanvaarding moeten gebeuren op 32 jaar of 34 jaar, afhankelijk van de militaire dienst.

Hoe lang duurt de SAS training?

De selectie vindt plaats in de Brecon Beacons en Elan Valley in Wales, en in de jungle van Belize, en neemt ongeveer zes maanden in beslag. De selectie wordt twee keer per jaar gehouden, ongeacht de omstandigheden.

Zijn er vrouwen bij de SAS?

Vrouwen kunnen sinds 2018 dienen bij de SAS na overplaatsing van heimelijke surveillance-eenheden – zoals het Special Reconnaissance Regiment -. Een handvol heeft zelfs het iconische insigne van het regiment aangetrokken: een gevleugelde dolk met het motto ‘Who Dares Wins’.

Welke rang had Bear Grylls bij de SAS?

De avonturier Bear Grylls, nu vooral bekend van zijn survival-televisieseries, was ooit lid van de Britse Special Forces. Tussen 1994 en 1997 diende Grylls bij 21 SAS, een onderdeel van de Britse Special Forces Reserves. Toen hij bij 21 SAS diende, was Grylls trooper, overlevingsinstructeur en patrouillearts.

Wie is de meest gedecoreerde SAS soldaat?

Robert Blair Mayne
Dienst/branch Britse Leger
Aantal dienstjaren 1939 -1945
Rang Luitenant-kolonel
Bezette commando’s 1st Special Air Service Regiment

Vorig artikel

Breekt glas van koud naar heet?

Volgend artikel

Hoe diep moeten verhoogde bedden zijn?

You might be interested in …

Hoe krijg je een Michelinster?

Wij onthullen hoe restaurants de driesterrenstatus bereiken en wie beslist om ze toe te kennen. Door Kim Ayling | 9 juni 2021 Een afbeelding van de allereerste Michelingids, gepubliceerd in 1900 / ©Michelin Michelin is […]

Hoeveel geld verdient Valorant?

De opwinding rond VALORANT, een nieuw spel van Tencent-owned Riot Games, zou de overname door Tencent van de spelontwikkelaar kunnen bestempelen als een van de beste tech deals ooit gesloten. Dat is volgens Roundhill Investments […]

Heeft Legasov werkelijk getuigd?

Link gekopieerd Tsjernobyl is streaming op NOW TV en HBO (Image: SKY) Wij gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u hebt ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. […]