4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe weet je welke maat loper je moet nemen?

Laten we een van de meest voorkomende vragen die we krijgen even mysterieus maken. Ja, er is een juiste maat voor uw hal loper.

Zijn er lopers in verschillende maten?

Oosterse stijl rol loper verkocht per voet.

Oosterse stijl rol loper die wordt verkocht door de voet. U kunt elke lengte krijgen die u wilt.

Sommige decoratieve tapijten zijn verkrijgbaar in slechts één maat loper (als ze al in een loper verkrijgbaar zijn). Als dat bij uw inrichting past, hebben we misschien geen andere keuze dan de enige beschikbare maat te gebruiken.

Maar veel decoratieve tapijten hebben lopers die op grote rollen worden geleverd en op elke gewenste lengte kunnen worden afgewerkt.

En van gewoon tapijt kan elke loper worden gemaakt die we maar willen. Er zijn tegenwoordig zoveel kwaliteitstapijten met patronen dat het veel gemakkelijker is een kleur en patroon te vinden dat u mooi vindt.

Meet de breedte van uw gang.

De eerste stap is het meten van de breedte van uw gang.

De meeste gangen zijn ongeveer 3′ breed. Wij vinden dat een loper van 2’3″ breed een comfortabele breedte is voor een gang van deze breedte. Dan blijft er aan elke kant nog zo’n 5 tot 10 cm van de vloer over. De meeste standaard lopers zijn zo breed, of bijna zo breed.

Als uw gang extra breed is, hebt u misschien een bredere loper nodig. Voor lopers in brede gangen is het comfortabel om aan elke kant ongeveer 15 cm van de vloer te laten uitsteken. Kies de breedte die het dichtst in de buurt komt van de loper die u wenst.

Hoe lang moet mijn loper zijn?

In het algemeen kan de lengte dezelfde regels volgen als de breedte. U kunt een loper hebben die korter is dan uw hal. Sommige decoratieve tapijten zijn er gewoon niet in langere lengtes, dus moeten we de kortere maten gebruiken.

De juiste maat van een hal loper

De perfecte maat voor een hal loper.

De perfecte maat voor een loper in de hal.

Hier ziet u de juiste maat loper voor een gangbare halconfiguratie. Dit is een bovenaanzicht van een gang, en toont een gang die rechts open is (en mogelijk in een woonkamer uitkomt). Er zijn twee deuropeningen aan de linkerkant.

De kritieke deuropening is de deuropening linksboven. Als iemand in deze deuropening staat en de gang inloopt, stapt hij op de loper. De loper moet ten minste tot aan de rand van het deurkozijn lopen.

De loper moet dicht bij het einde van de hal aan de rechterkant stoppen, zonder de kamer erachter in te gaan.

De verkeerde maat van de loper

Deze hal loper heeft de verkeerde maat.

Onjuiste maat van de loper.

Hier ziet u een onjuiste maat van de loper in dezelfde configuratie. In dit voorbeeld zal iemand die binnenkomt vanuit de deuropening linksboven, half op en half af de loper lopen. Dit moet vermeden worden.

De les is dat lopers nooit zo moeten worden geplaatst dat iemand die van de zijkant de gang binnenkomt, half op en half van de loper staat.

Minder dan ideaal, maar perfect aanvaardbaar

Acceptabele loper maat voor de gang.

Aanvaardbare afmetingen van de loper.

Dit laatste voorbeeld toont een loper die wordt gebruikt om een hal te accentueren in plaats van de volledige lengte te bedekken. Dit is volkomen aanvaardbaar, ook al is het niet de ideale lengte.

Wanneer u een accent loper in een gang plaatst, zorg er dan voor dat de uiteinden zo geplaatst worden dat mensen die van de zijkant de gang binnenkomen op de loper of van de loper aflopen, en niet half op en half van de loper aflopen zoals in het vorige voorbeeld.

Hulp nodig?

Er zijn complexere situaties die we hier niet behandeld hebben. Bijvoorbeeld, voor gangen met een “L” of een “T” vorm kan iemand met ervaring nodig zijn om u het beste te adviseren.

Als u uw situatie niet beschreven ziet en u hulp nodig heeft, zijn wij slechts een telefoontje verwijderd.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe kies ik de juiste maat loper?

Lopers moeten altijd worden afgestemd op de vorm van uw gang, maar ze zijn er in verschillende lengtes en breedtes. De standaard loper tapijt is tussen 2 en 3 meter breed, en kan variëren van 6 tot 14 meter lang. In het ideale geval moet er aan alle kanten van uw loper een stuk vloerbedekking zichtbaar zijn van 4 tot 5 centimeter, zoals een haag.

Moet een loper de lengte van de gang zijn?

Maar, je vraagt je misschien af, welke maat moet een loper zijn voor de gang? Een standaard loper is tussen de 2 en 3 meter breed en is tussen de 6 en 14 meter lang. Het loper tapijt moet passen bij de vorm van de gang en mag nooit in de ruimte van een andere kamer komen. Ongeacht de lengte moet het tapijt in het midden van de gang liggen.

Wat is de standaard maat van een loper tapijt?

Loper vloerkleden zijn lange, smalle vloerkleden. Ze zijn ideaal voor gangen en gebieden waar u de verkeersstroom wilt definiëren. De meeste lopers zijn 8′ of 12′ lang. Zij zijn gewoonlijk 3 voet breed of minder.

Hoe lang moet een loper zijn in een foyer?

De randen van de loper moeten evenwijdig lopen met de muren van de gang, zodat de blik naar beneden wordt getrokken over de lengte van het tapijt en, als u een ruimte korter wilt laten lijken, dan moet de loper de helft tot driekwart van de gehele lengte van de gang beslaan.

Hoe lang moet een loper in de keuken zijn?

Het tapijt moet tweederde tot driekwart van de vloerbreedte beslaan voor een evenwichtige look en mag niet van rand tot rand geplaatst worden. De lengte van de loper is een kwestie van persoonlijke voorkeur, en de meeste lopers zijn tussen de 2 meter en 1,5 meter lang.

Hoe groot moet een tafelloper zijn?

De lengte van uw tafelloper is aan u. In het ideale geval moet het minstens 15 cm over elk uiteinde van de tafel hangen, maar het mag niet langer zijn dan het tafelkleed. Bijvoorbeeld, als uw tafel 60 inches lang is, moet uw tafelloper minstens 72 inches lang zijn, rekening houdend met 6 inches aan elk uiteinde van de tafel.

Hoe groot moet een hal tapijt zijn?

Een hal kleed moet een loper zijn die minstens ¾ van de lengte van de gang bedekt, met een beetje vloer aan beide kanten. Als er meubels in de gang staan, zoals een tafel, zorg er dan voor dat de poten van de meubels niet op het loper tapijt rusten.

Hoe breed moet mijn loper in de gang zijn?

Standaard gang lopers meten tussen twee en drie meter breed en zijn tussen de 6 en 14 meter lang. Het is ideaal om een loper te kiezen die past bij de vorm van de gang. Hou er ook rekening mee dat het best is dat de lengte van de loper nooit in de ruimte van een andere kamer uitsteekt.

Hoe groot moet een entreetapijt zijn?

18″-24″
Hoe groot moet een entreetapijt zijn? De vuistregel voor de grootte van een vloerkleed is dat er minstens 18″-24″ ruimte moet zijn tussen de muur en de rand van het vloerkleed. In kleinere kamers kan het echter met minder.

Welke maat vloerkleed past voor het aanrecht?

Het meest geschikte formaat vloerkleed voor een gootsteen is iets dat 15 cm groter is dan de lengte van de gootsteen. De meest gebruikte vormen voor gootstenen zijn kleine rechthoekige vloerkleden en halve maan- of halvemaanvormige vloerkleden.

Moet een keukenloper even groot zijn als het eiland?

De meeste bronnen raden aan om aan alle vier de kanten ruimte te laten tussen de loper en de muren. Maar omdat de meeste kant-en-klare lopers tussen twee en drie meter breed zijn, is het kiezen van de juiste breedte iets waar je je meestal geen zorgen over hoeft te maken. En dat is helemaal prima!

Kan tafelloper korter zijn dan tafel?

Een tafelloper kan een druppel hebben en over de zijkanten van de tafel hangen of het kan korter zijn dan de lengte van de tafel en in het midden zitten. Een kortere tafelloper kan een middenstuk benadrukken in een informele tafelsetting. Neem een tafelloper die een derde van de lengte van je tafel is en leg hem in het midden.

Welke maat loper heb ik nodig voor een 8 voet tafel?

108″
De lengte van de tafelloper nodig voor een 8-voet tafel moet een minimum van 108″ zijn. Dit zorgt voor dekking van de tafel en een overhang van 6 “aan elke kant. Een middenstuk loper moet een derde van de tafel lengte, dat is gelijk aan 32 “zijn.

Wat is de maat van een tafelloper?

Afmetingen tafelloper. De standaard maat voor een tafelloper is ergens tussen de 10 en 14 inch breed. Kies een tafelloper met een breedte van ongeveer een derde van de breedte van uw tafel. Dus visueel, bedekt het het middelste derde van uw tafel.

Is een 5×7 vloerkleed groot genoeg?

Dit tapijt moet groot genoeg zijn om plaats te bieden aan de meeste meubels, accessoires en decorelementen, zodat je ruimte een meer uniforme uitstraling krijgt. In een kleine woonkamer past een tapijt van 5’x7′ onder de salontafel, maar ook voor de open haard met twee comfortabele stoelen die bijna volledig op het tapijt staan.

Vorig artikel

Werkt Concrobium tegen zwarte schimmel?

Volgend artikel

Houdt Link van Midna?

You might be interested in …

Hoe wens je Dag van de Dochter?

Gelukkige Dochters Dag: International Daughters’ Day wordt elk jaar op de vierde zondag van september wereldwijd gevierd. Dit jaar wordt de dag gevierd op 26 september. Op deze dag vieren en waarderen ouders hun dochters […]

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Cement spaanplaten of pleisterplaten worden normaal gesproken aangebracht op houtskeletbouw en vervolgens wordt het pleisterwerk normaal gesproken over de plaat uitgevoerd. Een lichtgewicht pleistersysteem is het meest geschikt, simpelweg omdat het beter hecht aan de […]

Is koel wit hetzelfde als zacht wit?

Dit artikel zal u helpen begrijpen wat er bedoeld wordt wanneer naar LED lampen wordt verwezen als zijnde “warm” of “koel”. Kleurtemperatuur Bij conventionele lampen was het kiezen van de “kleur van het licht” dat […]