5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe voeg je pigment toe aan klei?

We weten allemaal dat klei in de ogen van onze leerlingen het allerhoogste goed is. Het is een medium waar leerlingen geen genoeg van kunnen krijgen. Maar heb je ooit het gevoel dat je je leerlingen niet het volledige potentieel van klei laat zien? Het is moeilijk om elke techniek in onze klas te leren, maar het is belangrijk om nieuwe dingen te proberen!

bak gemaakt van gekleurde klei

Als u de liefde van uw leerlingen voor klei naar een hoger niveau wilt tillen, waarom probeert u dan geen gekleurde klei? Gekleurde klei biedt unieke visuele mogelijkheden die uw leerlingen geweldig zullen vinden.

Een stap-voor-stap handleiding voor het maken van gekleurde klei

Voordat we beginnen, er zijn verschillende manieren om Mason Stains in klei te mengen. Sommige methodes werken het beste in een studio, en andere het beste in een klaslokaal. Ik zal een proces met u delen dat uw middelbare scholieren zelf kunnen uitvoeren.

1. Verzamel uw materiaal

materialen voor het maken van gekleurde klei

Om te beginnen met dit proces van het maken van gekleurde klei lichamen, heb je de volgende materialen nodig:

2. Kies uw klei lichaam

Wanneer u klei wilt kleuren, moet u eerst bepalen welke klei u wilt gebruiken. Mason Stains werkt met een verscheidenheid aan klei materialen, zowel voor hoog- als laagvuur. Voor meer informatie over chemische samenstelling en baktemperaturen kunt u deze tabel raadplegen.

Porselein is een ideale klei om te gebruiken, maar is niet altijd praktisch voor in het klaslokaal. Overweeg in plaats daarvan een witte klei te gebruiken die u al in uw klas gebruikt. Alle klei op de foto’s in dit artikel gebruiken Amaco No. 25 White Art Clay als basis.

3. Meng de Mason Stain

Over het algemeen wilt u een verhouding van een deel vlek op tien delen klei gebruiken. Dit betekent dat als u 100 gram klei gebruikt, u ten minste tien gram beits moet toevoegen. U zult waarschijnlijk merken dat u minder nodig hebt voor donkere kleuren, zoals blauw en violet, en meer voor lichtere kleuren, zoals roze en geel, om het gewenste resultaat te bereiken.

mengen van de Mason Stain

Om te beginnen met het kleuren van je klei, moet je eerst de kleurstof mengen. Om dit te doen, giet u water of slip op de bodem van een Ziploc zak. Zorg ervoor dat de leerlingen een ademhalingstoestel dragen wanneer ze met droge Mason Stains werken. Doe de vlek in de Ziploc-zak en meng de vlek grondig met het slib of water. U wilt dat het mengsel een pasta-achtige consistentie heeft. Als de kleur niet zo helder of diep is als u wilt, kunt u meer beits toevoegen.

het mengen van de klei in de Mason Stain

Nadat het Mason Stain-poeder is gemengd, doet u kleine stukjes beendroog in het zakje. Het is belangrijk dat u voor deze stap beendroge klei gebruikt en geen natte klei. Natte klei breekt niet af zoals kurkdroge klei. U moet ervoor zorgen dat de beendroge kleistukjes met het vloeibare kleimengsel worden bedekt zodat het kan afbreken. Is dat niet het geval, voeg dan meer water toe aan het mengsel en laat het een nacht staan.

4. Maak werkbare klei

klei na het mengen van de Mason Stain in

Als het mengsel een nacht heeft gelegen, controleer dan de consistentie van de klei in de zak. Als de klei nog vloeibaar is, voeg dan meer beendroge klei toe of laat de klei uitdrogen. Zodra de klei kneedbaar is, begint u met het vastklemmen van de klei in de zak. Haal nu de klei uit de zak en ga verder met het vastklemmen. Zodra de klei in een kneedbare plastische toestand is, bent u klaar om de klei te gebruiken.

5. Gebruik uw gekleurde klei

plaat gemaakt met gekleurde klei

Zodra de gekleurde klei is gemaakt, kunt u elke bouwmethode gebruiken om te creëren. Studenten kunnen gekleurde klei combineren om interessante platen te maken of zelfs gebruiken om op het wiel te gooien. Het beste deel over het gebruik van deze klei methode is dat een eenvoudige laag van doorzichtig glazuur de vlekken zal ophelderen en het kleilichaam tot leven zal brengen.

vergelijking gekleurde klei, geglazuurd vs ongeglazuurd

Het inkleuren van klei kan een leuke manier zijn om de keramiekkennis van studenten te vergroten – en het is niet zo moeilijk als het misschien lijkt! Als u op zoek bent om nog meer innovatieve klei technieken te leren, kijk dan zeker naar de AOE cursus Studio: Keramiek. U zult in staat zijn om middelen en voorbeelden te creëren om direct in de klas te gebruiken, terwijl u uw eigen kunst maakt. Mis het niet!

Heb je ooit gekleurde klei gemaakt met je leerlingen? Welke tips heb je?

Wat is uw favoriete keramiek techniek?

Tijdschriftartikelen en podcasts zijn meningen van professionele onderwijs bijdragers en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs het standpunt van de Art of Education University (AOEU) of haar academische aanbod. Bijdragers gebruiken termen op de manier waarop er het meest over gesproken wordt in het kader van hun onderwijservaringen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe meng je pigment in klei?

Meng de Mason Stain In het algemeen kun je stellen dat je een verhouding wilt gebruiken van één deel beits op tien delen klei. Dit betekent dat als u 100 gram klei gebruikt, u ten minste tien gram beits wilt toevoegen.

Hoe kleur je klei?

Hoe voeg je kleuren toe aan klei | Keramiek – Video №1 Hier zijn enkele keramische grondstoffen geel ijzeroxide kopercarbonaat rood ijzeroxide chroomoxideMeerHier zijn enkele keramische grondstoffen geel ijzeroxide kopercarbonaat rood ijzeroxide chroomoxide mangaandioxide en kobaltcarbonaat je weet dat het Vrijheidsbeeld is gemaakt van koper. | Start tijd – 0:18

Hoe maak je thuis gekleurde klei?

Begin met anderhalf kopje maïszetmeel. Doe er een kopje Elmer’s schoollijm bij, 1 eetlepel witte azijn, 1 eetlepel babyolie en een theelepel lotion. Roer alles goed door elkaar met een lepel. Het is niet erg als de klei nu nog plakkerig is.

Kun je klei bevlekken?

Je kunt elke klei body kleuren of het nu nat of droog is. Ik geef er de voorkeur aan om de klei in natte klei te mengen, maar veel mensen mengen het ook in kleislib of zelfs in droge poederklei. KIES UW KLEI VLEKKEN. De Mason Stain Company heeft een zeer informatieve website met kleuren die worden aanbevolen voor klei lichamen.

Kun je klei kleuren met acrylverf?

Je kunt je klei kleuren met acrylverf of temperaverf. Verven zoals deze zijn het beste voor het verven van luchtdroge klei, maar je kunt ook plakkaatverf of nagellak gebruiken als je dat wilt. Om er zeker van te zijn dat de kleur die je wilt hebben de juiste is, open je het potje en controleer je de verf eerst.

Hoe verf je natuurlijke klei?

ik zou investeren in oxides of Mason Satins. Dit zijn beide eenvoudige manieren om kleur aan uw klei toe te voegen die niet veel meten vereisen. u kunt het poeder direct aan uw klei toevoegen als slip of het in bewerkbare klei wiggen. zorg ervoor dat u de baktemperatuur op elk van hen controleert omdat zij variëren.

Hoe gebruik je keramische pigmenten?

Voeg het pigment toe aan de slip en zeef het door een 120x mesh zeef om zeker te zijn van voldoende dispersie. Pigmenten kunnen worden gebruikt in onderglazuur om op groenbakken of bisque te kwasten. Indien alleen gebruikt met water als medium, kunnen sommige glazuren gaan kruipen, dus voor de beste resultaten, meng de stains met een frit (bijvoorbeeld, Ferro frit 3124).

Hoe beschilder je aardewerkklei?

Week de pot maximaal een uur in een bak met warm water en schrob hem daarna met een harde borstel. Doe de verf voor de grondlaag op een plastic bord en verdun het met een kleine hoeveelheid water. Breng de verf aan met een schuimrubberen kwast. Breng extra lagen aan tot de gewenste kleurdiepte is bereikt.

Kun je mica poeder toevoegen aan polymeerklei?

Mica poeders worden toegevoegd aan polymeer klei om je favoriete parelmoer en metallic kleuren te maken. Je kunt ook mica poeders kopen en deze op het oppervlak van je project aanbrengen. Op ruwe polymeer klei, kunnen mica poeders met een vinger worden aangebracht en glad gemaakt (gebrand) worden om hun glans te verbeteren.

Kun je natuurlijke klei verven?

Ik zou investeren in oxides of Mason Satins. Dit zijn beide eenvoudige manieren om kleur aan uw klei toe te voegen die niet veel meten vereisen. u kunt het poeder direct aan uw klei toevoegen als slip of het in werkbare klei wiggen. zorg ervoor dat u de baktemperatuur van elk van hen controleert omdat ze variëren.

Wat voor soort verf gebruik je op klei aardewerk?

[A: Acryl verf is de beste verf om te gebruiken op terracotta potten. Je moet er wel voor zorgen dat je de verf afsluit met een sealer als je klaar bent met verven. [/color-box]

Wat is de beste verf om te gebruiken op klei?

Acrylverf
Acryl verf is een van de meest geschikte verfsoorten voor luchtdroge klei modelbouw. Het zal het best houden in vergelijking met andere soorten verf, zoals Tempera. Naast dat het duurzaam is, is het ook budget-vriendelijk in de meeste gevallen, wat een grote winst is!

Kun je mica toevoegen aan klei?

Mica poeders worden toegevoegd aan polymeer klei om je favoriete parelmoer en metallic kleuren te maken. Mica poeders hechten niet aan het oppervlak van gebakken klei, dus je zult ze moeten mengen met je favoriete vernis of blanke lak om een “verf” te maken.

Kun je pigment poeder polymeer klei?

Je kunt zowel pigmenten als kleurstoffen gebruiken om polymeerklei te kleuren. Maar, het is gebruikelijker voor crafters om pigmenten te gebruiken omdat kleurstoffen op alcohol basis het uithardingsproces kunnen beïnvloeden tijdens het bakken. Sommige manieren om je polymeer klei te kleuren zijn met: Mica poeder: Om te gebruiken, breng je het mica poeder direct aan op je ongebakken klei.

Kun je klei kleuren met stiften?

Vochtige klei zorgt ervoor dat de stift gaat vlekken, waardoor je werkstuk verpest wordt. Witte klei is het beste om ervoor te zorgen dat je tekening goed te zien is, maar je kunt elke kleur gebruiken die je wilt. Neem wat markers. Acryl markers zijn het beste om op klei te tekenen, maar je kunt ook gewone kindermarkers, permanente markers, of aquarel markers gebruiken.

Vorig artikel

Wat is een fagosoom?

Volgend artikel

Doet snoeien pijn aan bomen?

You might be interested in …

Zijn er brillen voor ‘s nachts rijden?

Brillen voor ‘s nachts rijden zijn meestal brillen zonder sterkte met geel getinte glazen. Ze hebben vaak een soort antireflecterende coating om reflecties van de straatverlichting en tegemoetkomende koplampen die schittering veroorzaken te elimineren. Brillen […]