5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe test je thuis goud met bleekwater?

Hoe test je thuis goud met bleekwater. Goud is verreweg het meest kneedbare van alle metalen, ondanks zijn sterkte. Omdat zuiver goud te zacht is voor dagelijks gebruik, wordt het gemengd met verschillende legeringen om het sterker en duurzamer te maken.

Om te controleren of het echt goud is, kunt u bleekwater gebruiken. Het is onwaarschijnlijk dat het authentiek gouden juwelen vernietigt, maar het is wel waarschijnlijk dat het nepgouden juwelen ruïneert. Hoewel bleekwater veel lijkt op salpeterzuur, is dat niet zo betrouwbaar als test. Het kan de echtheid van uw goud verifiëren, maar het bepaalt niet hoe zuiver het is.

Echt goud is uitzonderlijk inert, terwijl imitatiegoud kleurverlies kan veroorzaken. Het gebruik van standaard huishoudbleekmiddel als een eenvoudige thuistest voor echt goud is een goed idee.

Hoe thuis goud testen met bleekmiddelhoe goud thuis te testen met bleekwater 2021

De meeste andere verbindingen zijn inactief als het gaat om echt goud. Het bleekmiddel kan een merkbare reactie van imitatie goud of goudplaat veroorzaken. Als het geen echt goud is, kan een verkeerd voorwerp van kleur veranderen of onherstelbaar kapot gaan.

Bleekproeven zijn geen onfeilbare methode om te bepalen of iets goud is.

Testen

Met het gebruik van gewone huishoudelijke materialen, kunt u uw goud thuis authenticeren. Gebruik gewoon chloorbleekmiddel om de bleekproef uit te voeren.

Het beste zou zijn als u geen kleurvast of geparfumeerd bleekmiddel gebruikt. In deze bleekmiddelen kunnen andere stoffen zitten, die ongewenste reacties kunnen veroorzaken.

Volg ons als we bekijken hoe u het goud kunt testen met bleekwater, dat gemakkelijk verkrijgbaar is.

  • Giet in een glazen schaal of beker net genoeg bleekmiddel om het stuk dat u wilt testen te verzadigen.
  • U hebt niet veel nodig.
  • Maak op een afgelegen plaats een krasje op de bedekking van het vermoedelijke goud. De goudlaag moet diep genoeg gekrast zijn om te kunnen doordringen.
  • U moet alles goed in de gaten houden. De reactie kan subtiel zijn. Let op kleurveranderingen van het te testen product.
  • Er kunnen zichtbare belletjes zijn of een kleurverschuiving in het bleekmiddel. Als een van deze omstandigheden zich voordoet, is het voorwerp verguld of niet echt goud.
  • Haal de sieraden zo snel mogelijk uit het bleekwater. Maak het geteste materiaal meteen helemaal schoon onder koud stromend water.
  • Om extra schade te voorkomen, moet u alle resten bleekmiddel verwijderen. Droog het voorwerp volledig af voordat u het bleekmiddel weggooit.

Er zijn verschillende minder schadelijke methoden om het goudgehalte van een sieraad te bepalen. De meeste van deze methoden vereisen geen beschadiging van het voorwerp.

In sommige omstandigheden kunnen andere tests en aanwijzingen u zelfs meer informatie verschaffen dan een bleekwatertest thuis.

Nadelen van bleekwatertestsnadelen van het testen met bleekwater

De bleekproef is misschien niet de ideale oplossing als het sieraad dat u wilt onderzoeken een familieschat is. Veel oude sieraden waren verguld of bestonden uit een legering van onedele metalen.

Een bleekproef kan juwelen vernietigen die zijn verguld of gemaakt van een goudlegering.

Als u probeert vast te stellen of iets van goud is door het te vernietigen, riskeert u veel geld te verliezen.

Soms is een bescheiden hoeveelheid goud beduidend minder waard dan de intrinsieke waarde van het stuk.

Hoe kan ik thuis goud testen met zuiveringszout?

Wrijf de steen tegen een schone doek. Door het wrijven tegen een doek vormt zich een ring, die na nog een paar keer wrijven weer wegwrijft.

Als de ring niet of te gemakkelijk wegwrijft, zal uw steen gewassen en opnieuw gecontroleerd moeten worden omdat u oorspronkelijk een hoger karaat goud heeft. Was de steen in een mengsel van zuiveringszout en water, spoel hem af met water en dep hem droog met een papieren handdoek voordat je het opnieuw probeert.

Hoe kan ik thuis goud testen met make-up?

Als u de zuiverheid van goud wilt testen, kunt u dat op een eenvoudige manier doen. Het eerste wat je moet doen is een paar vloeibare foundations nemen en die in je hand gieten.

Door een make-upsponsje te gebruiken en het rond te spreiden, meng je de foundation met je huid. Zodra de foundation een beetje is opgedroogd, breng je goud aan op die plek met een vochtige doek of iets dat van goud is gemaakt.

Als het gebied zwart wordt, dan is het goud zuiverder, maar als de kleur behouden blijft, betekent dit dat er onzuiverheden in zitten, en als het niet zwart wordt, dan betekent dit dat deze andere metalen met het goud vermengd zijn.

Hoe kan men goud thuis met een magneet testen?

Gebruik een oude juwelenreiniger residu test, neem een kleine hoeveelheid van de foundation en leg het op je hand. Meng het met uw vinger met wat foundation waarvan u weet dat die te donker voor u is, omdat u dan gemakkelijker kunt zien of het goudpigment zich in het product mengt en het aanbrengen ervan in de war schopt.

Wrijf nu het goud over de foundation en als de foundation zwart wordt, betekent dit dat er goud in dat product zit.

Hoe kan ik met een aansteker zien of 18k goud echt is?

Echt, puur goud zal helderder worden wanneer het wordt blootgesteld aan de vlam omdat het wordt verwarmd, maar zal niet van kleur veranderen. Nep goud (zoals dwaas goud en messing) zal donkerder worden wanneer het wordt blootgesteld aan vlammen; dit is te wijten aan koper of ijzer onzuiverheden die aanwezig zijn in de meeste metalen.

Hoe kan ik goud thuis testen met appelciderazijn?

Als het stuk de zuurtest niet doorstaat, is er een kans dat het niet van 100% goud is gemaakt. Om zeker te zijn, kun je een vuurtje aansteken in een open haard en het erin laten vallen.

Als het metaal smelt, dan is het puur goud, maar als dit niet gebeurt, probeer dan een klein monster van puur goud in een smeltkroes te smelten tot het zacht wordt en kijk of het metaal van je voorwerp hard wordt als je het eraan toevoegt.

Conclusie

Een goud bleekproef is verre van overtuigend. Sommige natuurstenen kunnen onherstelbaar beschadigd raken als ze worden blootgesteld aan bleekwater. In het bleekmiddel kunnen bepaalde oude gefabriceerde stenen en decoraties volledig smelten.

Er bestaan andere, minder schadelijke methoden om te bepalen of uw schatvondst echt goud is. De bleekwatervervanger daarentegen is ideaal voor een snelle test.

Het uitvoeren van een bleekwatertest is vrij eenvoudig en kan gedaan worden met alledaagse huishoudelijke voorwerpen. Een paar eenvoudige handelingen, zoals hierboven aangegeven, zullen u de gegevens verschaffen die u nodig hebt.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat is de gemakkelijkste manier om goud te testen?

Goud testen met de vlottertest De eenvoudigste manier om te weten te komen of het goud echt is of niet is een vlottertest. Het is de eenvoudigste manier omdat er slechts een glas water nodig is om de test uit te voeren. Neem een beker of glas, vul het met water, breng nu het goud dat u wilt testen.

Wat gebeurt er als je goud in bleekwater legt?

Beide veroorzaken een chemische reactie die de legeringen in het sieraad na verloop van tijd uiteen doet vallen. (Bijna alle gouden sieraden zijn gelegeerd, omdat puur goud op zichzelf te zacht is. ) Een studie toonde aan dat wanneer een 14K wit gouden ring in gewoon huishoud bleekmiddel werd gelegd gedurende 36 uur, de ring volledig desintegreerde!

Hoe kun je goud thuis testen zonder zuur?

Neem een stuk ongeglazuurd porselein en wrijf het gouden voorwerp ertegenaan. Als het een zwarte streep achterlaat, is het materiaal niet van goud. Als het een goudgele streep achterlaat, is het voorwerp goud.

Hoe kun je thuis zien of goud echt is?

Als het zinkt, is het waarschijnlijk echt goud. Als het blijft drijven, is het zeker geen echt goud. Echt goud zinkt naar de bodem omdat het een grotere dichtheid heeft dan water. Goud roest ook niet, dus als u tekenen van roest ziet, weet u dat het geen echt goud is en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw voorwerp beschadigt als het wel echt goud is.

Hoe test je goud met zuiveringszout?

Was de steen in het zuiveringszout/water mengsel, spoel het dan af met water en dep het met een papieren handdoek. Een reactie (opgeloste lijn) geeft aan dat uw monster een lagere zuiverheid heeft, een lichte reactie betekent dat u het Karaat heeft geëvenaard terwijl geen reactie aangeeft dat u een hoger Karaat goud heeft.

Hoe test je goud met azijn?

Azijn kan gebruikt worden om goud te testen en het is een van de beste methodes om goud thuis te testen. Je legt het goud gewoon in de azijn en kijkt of het goud blijft glanzen of van kleur verandert. Echt goud zal niet van kleur veranderen of glanzen wanneer het wordt blootgesteld aan azijn.

Hoe kun je thuis goud testen met water?

Het enige wat je hoeft te doen is je goudstuk in het water te leggen! Als het echt goud is, zal het onmiddellijk naar de bodem van de beker zinken. Zuiver goud is zwaar door zijn hoge dichtheid (19,32 g/ml). Als uw gouden voorwerp blijft drijven of boven de bodem van de beker zweeft, dan is het nep of geplateerd goud.

Hoe kun je zien of iets massief goud is?

Als je diep genoeg snijdt om onderliggend metaal bloot te leggen, kun je ervan uitgaan dat het geplateerd is. Als het lijkt te zijn gemaakt van een uniforme samenstelling, dan is het waarschijnlijk massief goud.

Kan zuiveringszout kwaad voor goud?

Omdat goud een zacht metaal is, wordt het gemakkelijk bekrast, zelfs met een licht schurend middel zoals zuiveringszout.

Kan goud gereinigd worden met azijn?

Azijn. Het schoonmaken van uw gouden en edelstenen sieraden kan niet eenvoudiger met witte azijn. Leg de sieraden in een pot met azijn en laat ze 10 tot 15 minuten zitten, af en toe roeren. Verwijder en schrob met een zachte tandenborstel, indien nodig.

Kun je goud schoonmaken met azijn en zuiveringszout?

Om een eenvoudige schoonmaak pasta te maken, meng je eerst 3 delen zuiveringszout en een deel water. Gebruik een wattenstaafje of sponsje om de pasta op de sieraden aan te brengen. Zodra het omhuld is, laat u de sieraden 5 minuten weken in een kopje azijn. Spoel het daarna af onder warm stromend water, wat alle vuil en aanslag zou moeten verwijderen.

Doet azijn pijn bij goud?

Goud wordt niet aangetast door azijn omdat het een stabiel metaal is en niet reageert met zuurstof. Dat betekent dat het niet van kleur zal veranderen, geen kristallen zal ontwikkelen, of uit elkaar zal vallen.

Wat gebeurt er als je azijn op goud doet?

Goud wordt niet aangetast door azijn omdat het een stabiel metaal is en niet reageert met zuurstof. Dat betekent dat het niet van kleur zal veranderen, geen kristallen zal vormen, of uit elkaar zal vallen.

Zal zuiveringszout goud ruïneren?

Omdat goud een zacht metaal is, wordt het gemakkelijk bekrast, zelfs met een licht schurend middel zoals zuiveringszout.

Hoe nauwkeurig is de azijn goud test?

Goud wordt niet aangetast door azijn omdat het een stabiel metaal is en niet reageert met zuurstof. Dat betekent dat het niet van kleur zal veranderen, geen kristallen zal vormen of uit elkaar zal vallen. Als het monster ijzeren pyriet (Fool’s Gold) of chalcopyriet is, kan het de kleur van goud behouden, maar zal het kristallen beginnen te vormen terwijl het ondergedompeld is.

Vorig artikel

Hoe lang moet een betonnen garagevloer duren?

Volgend artikel

Wat wordt bedoeld met natuurrampen?

You might be interested in …

Is koolstofvezel veilig voor auto’s?

Innovatieve mobiliteit, opwindende trends voor de toekomst en hoge toerentallen: Abonneer u nu om op de hoogte te blijven van nieuwe content. Abonnement succesvol. Inschrijving mislukt. Als u hulp nodig heeft, volg dan de link […]

Is hot glue hetzelfde als superlijm?

Epoxy is de sterkste van de reactieve lijmen en is bestand tegen hoge temperaturen, oplosmiddelen, UV-licht en schokken. Epoxy hardt uit in twee tot 60 minuten (langer is sterker) en bereikt volledige sterkte in 24 […]

Wat is Orthorexia?

Orthorexia is een ongezonde focus op gezond eten. Voedzaam eten is goed, maar als je orthorexia hebt, ben je er zo geobsedeerd mee bezig dat het je algehele welzijn kan schaden. Steven Bratman, MD, een […]