4 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe schilder je een betegelde douche?

We zijn nu al meer dan een jaar bezig met onze jaren ’60 Ranch en de gastenbadkamer is niet mijn prioriteit geweest. Het plan toen we het huis gekocht was om volledig gut het met de rest van het huis en vanaf nul te beginnen met nieuwe tegels en bijgewerkt alles. Het demoteam kwam en ontdekte dat de muren in de badkamer achter de tegels van beton waren. Ik wilde niet extra betalen en zij wilden geen betonnen muren slopen, dus we lieten het probleem zitten om het later op te lossen. Een jaar later vonden we een oplossing voor de crèmekleurige en gouden jaren ’60 tegels – epoxyverf.

Wat ik wel heb gedaan was de vloertegels en het badmeubel vervangen, zoals je hieronder kunt zien. Het porseleinen bad was in goede staat dus ik was blij dat ik het kon houden! U kunt de voor en tijdens de renovatie hieronder zien.

SCROLL DOWN VOOR REVIEW EEN JAAR LATER & FAQ’s ANTWOORD

Voor geschilderde tegel.jpg Voor geschilderde tegel 4.jpeg Voor Geschilderde Tegel 3.jpeg Voor geschilderde tegel 2.jpeg IMG_5956.jpeg

Ik koos voor de Rust-Oleum Tub and Tile Refinishing kit omdat ik online zag dat soortgelijke tegels ermee werden opgeknapt! De recensies waren goed, dus ik dacht dat ik het maar eens moest proberen, ook al ben ik niet zo’n doe-het-zelver.

Mijn doel was om een oplossing te vinden die:

Als je een lelijke douche wilt opknappen, dan is dit je oplossing!

Badkamerreiniger en spons

Kleine Verfroller (Zorg ervoor dat de kop niet afwijkt)

511FyzPjaOL.jpg

41Aul2YqUcL.jpg

713u+k-8NaL._SL1200_.jpg

91dXZM+Zp+L._SL1500_.jpg

81G9-yEx6mL._SL1500_.jpg

Toen ik begon te onderzoeken voor dit project realiseerde ik me dat voorbereiding de sleutel is. Van andere blogs tot Amazon reviews, anderen die dit hebben aangepakt deelden de repercussies van het niet voorbereiden en schoonmaken van hun ruimte voordat ze begonnen. Omdat ik dit project niet meer dan één keer wilde doen, nam ik deze stap heel serieus. We schrobden en schrobden alsof er geen morgen was. Gebruik een product dat zeepresten en andere ophopingen die kunnen blijven zitten, afbreekt. We gebruikten een spons en een komeet.

Beschilderde Tegel 2.jpg

Beschilderde Tegel 4.jpg

Nadat je de douche tegels grondig hebt schoongemaakt, schuur de tegels met schuurpapier korrel 150. Het schuren is niet bedoeld om lagen van de tegel te verwijderen, het is alleen bedoeld om de tegel/badkuip op te schuren om eventueel achtergebleven olie/vet te verwijderen, en om het product iets te geven om aan te hechten.

Gebruik blauwe schilderstape om het bad af te plakken op de plaats waar de voegen op het bad komen. Plak ook de muur af waar de tegels en het voegsel tegenaan komen en alle badarmaturen.

En nu het leuke gedeelte! De kit wordt geleverd met twee kuipjes die gemengd moeten worden – deel A en B. Eenmaal gemengd begin je met schilderen. Laat me u waarschuwen. Dit product heeft een extreem sterke geur. Niet alleen een beetje sterk, maar ECHT STERK en het blijft hangen. Je zult zeker een ventilatie masker willen dragen. Als je net zo’n mafkees bent als wij, pak dan een verfpak, want die maken je aan het lachen en je hoeft je geen zorgen te maken dat je verf op je kleren krijgt.

Bij het schilderen hebben we gewisseld tussen een kwast en een roller. We hebben op de harde manier geleerd dat sommige rollers afgeven. Dit product droogt erg snel, dus een roller die niet afgeeft is erg belangrijk.

Wanneer je de eerste laag aanbrengt, ziet het er misschien niet perfect gelijkmatig of volledig dekkend uit. Niet schrikken! Fase één ziet er een beetje eng uit, maar laat het een minuutje drogen en wanneer laag twee erop gaat, zul je zo enthousiast zijn over hoe geweldig het eruit ziet.

Geschilderde Tegel 1.jpg

Ik heb het afgemaakt met bad- en keukenkit, om de voeg bij het bad af te dichten. Het ziet er veel netter uit.

Badkamer voor gasten-00134.jpg

Gastenbadkamer-00130.jpg

Badkamer voor gasten-00139.jpg

Ik was in staat om behoorlijk zuinig te zijn met deze badkamer opknapbeurt. De lampen zijn van Amazon en waren minder dan $40 per stuk! De kunst boven het toilet is eigenlijk een toilet octrooi van Patent Prints op Etsy. Ik hou ervan omdat het een geraffineerde look heeft, maar toch een beetje eigenzinnig. De andere kleine onderneming in deze badkamer opfrissing was de badkamer hardware die handgemaakt is door Forge Studio Hardware op Etsy. Ik hou van haar hardware omdat het uniek en kosteneffectief is. Het goud past zo goed bij de spiegel en de lampen dat ik ze wel moest hebben!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Kun je over tegels in een douche heen schilderen?

Ja, je kunt douchetegels verven, hoewel je de beste resultaten krijgt door tegels te verven in meer vochtarme delen van je badkamer, zoals de backsplash boven de wastafel en tegels achter het toilet. De sleutel tot het goed schilderen van keramische tegels is voorbereiding.

Wat voor soort verf gebruik je voor douche tegels?

epoxy
Om tegels op douchewanden te coaten, heb je speciale verf nodig. Een voorbeeld dat overal verkrijgbaar is, is Rust-Oleum Tub & Tile verf. Deze twee-delige acryl epoxy komt in wit en twee gebroken witte kleuren, Biscuit en Almond. Het kost $23 op Amazon. com en wordt ook verkocht door veel thuis centra en verf winkels.

Blijft het verven van douche tegels lang zitten?

Denk eraan, tegels verven is niet hetzelfde als tegels in de fabriek. Het zal niet eeuwig duren, maar het is zo’n geweldige tijdelijke oplossing voor heel weinig geld! Als ik het opnieuw zou doen, zou ik ervoor zorgen dat de hechtprimer gelijkmatig en goed gecoat was. En ik zou het verven van de bovenkant van de doucheplank overslaan.

Kun je over keramische douchetegels heen schilderen?

Je kunt over keramische tegels in de badkamer heen schilderen, maar dan verlies je wel de interessante eigenschappen van de tegels omdat de voegen dezelfde kleur hebben als de tegels. Ook zult u meer geluk hebben als u het schilderen van tegels die veel water of slijtage ontvangen vermijdt, zoals: Tegel bad of douche surround.

Bestaat er waterdichte verf voor douchewanden?

Douchewanden kunnen worden geverfd met waterdichte, badkamer-veilige verf naar keuze, waaronder latex emaille, emaille op oliebasis, en speciale verven. Er zijn verschillende soorten verf die in badkamers kunnen worden gebruikt, waaronder latex emaille, emaille op oliebasis en speciale verf.

Hoe kan ik mijn douche tegel goedkoop bedekken?

Hoe bedek je badkamer wandtegels [5 makkelijke manieren!]Verf ze met watervaste verf, zoals epoxy. Bedek ze met een douchegordijn liner. Installeer een douche folie of surround kit. Breng muurstickers aan die gebruikt kunnen worden in een omgeving met een hoge vochtigheidsgraad. Bevestig met watervaste verf geschilderde beadboardpanelen.

Hoe lang gaat geverfde tegel mee in douche?

Hoe lang gaan geverfde douchetegels mee? Afhankelijk van hoe goed u uw schilderwerk opnieuw afsluit, kunnen uw geschilderde tegels 1 tot 10 jaar meegaan. Maar, uiteindelijk, zal water een schadelijk effect hebben op uw verf.

Is het verven van tegels een goed idee?

Ja, keramische tegels kunnen geverfd worden, en nee, het is niet aan te raden. De tegel moet absoluut schoon en droog zijn. Ruw elke tegel op, en ook het voegmiddel als u van plan bent dat ook te schilderen, met schuurpapier of staalwol, en ga er overheen met een kleefdoek; of was het met puimsteen, dat het oppervlak reinigt en opruwt.

Hoe schilder je over keramische tegels?

Hoe schilder je keramische tegels – Video №1 | Start tijd – 3:03

Wat voor soort verf is waterdicht voor douche?

Terwijl de beste verf voor een badkamerplafond met stoom een verf op basis van latex of acryl zou zijn, zou je een watervaste verf op basis van epoxy nodig hebben voor douchetegels om een goede hechting te krijgen met het minder poreuze oppervlak.

Is het de moeite waard om badkamertegels te schilderen?

De beste manier om uw gedateerde badkamertegels te verven is met verf, het is duurzaam en goedkoop – waardoor het een zeer kosteneffectieve optie is in tegenstelling tot opnieuw betegelen. Vloertegels kunnen ook worden geverfd, maar u moet dan wel extra voorzichtig zijn, aangezien de tegels op de vloer veel meer slijtage moeten doorstaan dan die op de muur.

Kun je de kleur van douchetegels veranderen?

Om de kleur van keramische tegels te veranderen, kunnen verf of coatings worden aangebracht. Er bestaat echter veel verwarring over de vraag of tegels moeten worden geschilderd, opnieuw geglazuurd of opnieuw afgewerkt. Er zijn belangrijke verschillen tussen deze behandelingen en factoren die in overweging moeten worden genomen.

Schilder je over voegspecie als je tegels schildert?

Schilder gewoon uw tegels, wacht tot het droog is en breng daarna de voegstift aan. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je over het voegmiddel heen schildert, breng de stift gewoon aan als de verf droog is. Als je gaat voor ingewikkelde ontwerpen in plaats van een deken, is dezelfde methode van toepassing.

Schilder je tegels met een kwast of roller?

Voor het beste resultaat moet je de hoeken en randen ‘insnijden’ met een kleine verfkwast (welke maat je maar wilt) en de grote vlakken met een roller schilderen. U krijgt een veel beter resultaat als u een roller gebruikt op de tegels.

Is er een verf voor keramische tegels?

Latex, acryl latex en enamel verven zullen allemaal goed presteren op de keramische tegel als u een hoge kwaliteit hechtende primer heeft gebruikt om het oppervlak voor te bereiden. Breng twee tot drie gelijkmatige lagen aan, zoals nodig, tot u een volledige dekking bereikt.

Vorig artikel

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Volgend artikel

Wat gebruik je om op klei te schrijven?

You might be interested in …

Kun je zwarte plastic vleesschalen recyclen?

Als u vlees koopt in een supermarkt, komt het waarschijnlijk in een plastic schuimschaaltje, bovenop een plastic matje, gewikkeld in plasticfolie. Vleesverpakkingen produceren veel plastic afval. Kan het gerecycleerd worden? Niet alles, maar dit is […]