5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe red je een stervend pasgeboren kitten?

Opmerking van de redactie: Voor hulp met een achtergelaten kitten, neem contact op met uw plaatselijke dierenarts of dierenreddingsorganisatie.

Het kittenseizoen staat voor de deur, en als je een beetje op mij lijkt, kun je binnenkort je pad kruisen met een klein miauwend weesje of twee (of zes!) Ik ben Hannah Shaw, oprichter van een reddings- en voorlichtingsproject genaamd Kitten Lady – en ik ben hier om je mijn top 10 tips te geven voor wat je moet doen als je buiten kittens vindt!

1. Beoordeel de situatie.

Ga er niet vanuit dat een nestje kittens verweesd is, alleen omdat je de moeder niet ziet. Het is normaal dat de moeder haar baby’s achterlaat, dus geef de kittens een beetje afstand en kijk of de moeder terugkomt. Als ze dat doet – geweldig! De moeder is het meest geschikt om voor hen te zorgen, dus laat ze bij haar (tenzij u in staat bent de hele familie op te vangen en voor hen te zorgen.) Als de moeder niet binnen een uur of twee terugkomt, is het tijd voor u om in te grijpen en te helpen.

2. Breng de kittens niet naar een asiel.

Tenzij uw plaatselijke opvang speciaal een programma heeft voor pasgeboren kittens, is het brengen van een verweesd kitten naar een opvangcentrum een doodvonnis. De meeste asielen bieden geen zorg aan niet gespeende kittens, dus als je wilt dat ze een kans krijgen, zal het jouw verantwoordelijkheid zijn om ze zelf te helpen, of om iemand te vinden die dat wel kan.

3. Geen paniek – maar wel snel handelen.

Als het gaat om verweesde kittens, is tijd van essentieel belang. Paniek heeft nog nooit iemand geholpen, maar je moet dit wel behandelen als een situatie die niet kan wachten. Verzamel de kittens en maak snel een plan voor de verzorging in de komende 24 uur – u kunt uw plannen later altijd nog wijzigen, maar nu moet u alleen aan hun onmiddellijke behoeften denken. Als u ernstige gezondheidsproblemen constateert, zoals naar lucht happen of bloeden, breng het kitten dan naar een dierenarts.

4. Verzamel de juiste benodigdheden.

U moet snel voorraden verzamelen, zodat u ze warm, stabiel, gehydrateerd en gevoed kunt krijgen. Bekijk mijn “Voorbereiden op adoptie” checklist om te zien welke benodigdheden u nodig heeft. Zorg voor een gezellige, veilige ruimte voor de kittens, weg van alle mogelijke gevaren.

5. Zorg dat ze stabiel zijn.

Voordat je iets anders kunt doen, wil je er zeker van zijn dat het kitten niet onderkoeld of hyperthermisch is. Kittens kunnen hun lichaamstemperatuur niet controleren, dus help ze eerst hun lichaamstemperatuur te reguleren voordat je probeert ze te voeden – vooral als ze aan koude temperaturen zijn blootgesteld. Een verwarmingskussen op een laag pitje, een warmwaterkruik, of zelfs een sok gevuld met rijst en in de magnetron gestopt, kunnen allemaal een gestage maar milde warmtebron zijn voor een koud katje.

6. Geef de kittens te eten.

Als het de eerste keer is dat je een flesje geeft, raak dan niet in paniek! Je kunt het doen, maar je wilt wel wat trucjes weten zodat je ze geen pijn doet. Bekijk mijn YouTube video over Hoe geef ik een kitten flesvoeding voor tips over de juiste voorbereiding en voedingshouding. En alsjeblieft, geef een kitten nooit koemelk, want dat is uiterst gevaarlijk voor hun gezondheid en kan tot hun dood leiden. In plaats daarvan moet u kittenmelkvervanger kopen, te koop bij de meeste dierenwinkels of diervoedingswinkels.

7. Stimuleer de kittens om naar de wc te gaan.

Het komt voor sommige mensen als een verrassing dat pasgeboren kittens eigenlijk niet uit zichzelf naar het toilet gaan – hun moeder likt ze om het elimineren en urineren te stimuleren, en om ze mooi en schoon te houden. Je zult dit gedrag moeten nabootsen door de kittens bij elke voeding te stimuleren met een warm, nat doekje. Bekijk mijn video over Hoe Kittens te Stimuleren om te zien hoe het moet.

8. Wassen, spoelen, herhalen.

Weeskittens die pasgeboren zijn, hebben 24 uur per dag verzorging nodig, dus zorg elke 2-4 uur voor verzorging (hoe jonger ze zijn, hoe frequenter de intervallen). Tussen de voedingen door is het normaal dat de kittens slapen, maar zorg ervoor dat ze in een veilige en afgesloten ruimte zijn.

9. Foster voor succes!

Het pleegkitten van kittens is leuk, belonend, en bliksemsnel als je het goed doet! Zorg voor ze tot ze oud genoeg zijn om gecastreerd te worden – ongeveer acht weken oud. In de tussentijd zoek je een perfect thuis voor ze, krijgen ze alle standaard diergeneeskundige zorg, en geniet je ervan om ze te zien opgroeien. Voor je het weet is het voorbij!

10. Laat alle katten in de buurt castreren en steriliseren.

Vergeet niet – als je kittens in een steegje hebt gevonden, betekent dat dat er nog niet gesteriliseerde katten om de hoek liggen. Zoek naar een lokale TNR (Trap-Neuter-Return) groep om je te helpen met het steriliseren van loslopende katten, zodat je de volgende ronde kittens kunt voorkomen!

Bedankt dat je een neonatale kittenstrijder bent! Volg mij en mijn kittenavonturen op Instagram, Facebook en YouTube om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over mijn reddings- en pleitbezorgingsactiviteiten. En als je Kitten Lady wilt steunen, kun je een artikel kopen in mijn winkel of een belastingaftrekbare donatie doen om me te helpen dit belangrijke werk voort te zetten.

Gelukkig Kitten seizoen, iedereen!

Over de schrijfster

Hannah Shaw (ook bekend als Kitten Lady) is een bekroonde kittenredder en humane opvoeder die pleitbezorgers over de hele wereld voorziet van educatieve middelen over de bescherming en verzorging van pasgeboren kittens. Zij is de auteur van twee bestsellers, Tiny But Mighty en Kitten Lady’s Big Book of Little Kittens, en oprichter van de 501(c)3 nonprofit, de Orphan Kitten Club. Ze woont momenteel met twee prachtige katten en een wisselende deur van verweesde flessenbaby dieren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe weet ik of mijn pasgeboren kitten stervende is?

Hieronder staan enkele van de tekenen die uw kittens kunnen vertonen om te wijzen op een kwaal die mogelijk kan leiden tot vroege sterfte:Abrupt stoppen met zogen. Helemaal niet meer zogen. Afzonderlijk van het nest gaan liggen. Lethargie. Gewichtsverlies. Rusteloosheid/weigering om te slapen tussen de voedingen. Frequent huilen.

Is het normaal dat pasgeboren kittens sterven?

Kittens die sterven tussen de geboorte en het spenen worden vaak ‘fading kittens’ genoemd. Neonatale (pasgeboren) kittens kunnen plotseling sterven, of binnen een paar dagen ‘verbleken’. Daarom, ongeacht de initiërende oorzaak, kunnen deze kittens snel sterven.

Kan ik een vervagend kitten redden?

Noodprotocol: In veel gevallen zal een wegkwijnend kitten het niet overleven, zelfs niet met medisch ingrijpen, maar als u onmiddellijk de volgende stappen onderneemt, krijgt u de beste prognose! WARMTE BEREIKEN – Wikkel het kitten in een deken of handdoek en laat alleen het gezichtje bloot.

Hoe krijg je vocht uit de longen van een pasgeboren kitten?

Hoe haal je vocht uit pasgeboren kittens – Video №1 | Start tijd – 0:00

Kun je een wegkwijnend kitten redden?

Protocol voor noodgevallen: In veel gevallen zal een wegkwijnend kitten het niet overleven, zelfs niet met medisch ingrijpen, maar als u onmiddellijk deze stappen onderneemt, krijgt u de beste prognose! WARMTE BEREIKEN – Wikkel het kitten in een deken of handdoek en laat alleen het gezichtje bloot.

Hoe kan ik mijn stervende kitten thuis redden?

Bied WARMTE – Wikkel het kitten in een deken of handdoek en laat alleen het gezichtje open. Gebruik een warmtebron (snuggle safe, verwarmingskussen) als extra warmtebron. o Zorg ervoor dat de warmtebron het kitten niet direct aanraakt om brandwonden te voorkomen. o Heeft u geen warmtebron?

Moet ik een vervagend kitten voeren?

Probeer te voeden. Op dit moment heeft uw kitten waarschijnlijk honger. Bied een flesje warme KMR aan. Als ze het niet willen, probeer dan een beetje Nutrical en Pedialyte gemengd. Soms hebben ze gewoon wat hulp nodig om hun eetlust terug te krijgen na zo’n vreselijke ervaring als FKS.

Hoe help je een stervende kat?

Het troosten van je katHoud haar warm, met gemakkelijke toegang tot een knus bed en/of een warm plekje in de zon. Help haar met haarverzorging door haar haren te borstelen en rommel op te ruimen. Bied voedsel met een sterke geur aan om haar aan te moedigen te eten. Zorg ervoor dat ze gemakkelijk toegang heeft tot voedsel, water, de kattenbak en slaapplekken.

Hoe weet je of een kitten vocht in zijn longen heeft?

Symptomen van vochtophoping in de longen bij kattenLabere of moeilijke ademhaling met diepe, snelle ademhalingen, vooral bij het inademen. Open-mond ademhaling met krakende geluiden. Piepen. Droge hoest. Verhoogde ademhalingsfrequentie (meer dan 30 keer per minuut in rust) Blauwe of grijze verkleuring van de slijmvliezen.

Moet ik mijn stervende kat dwangvoeren?

Nee, je moet een stervende kat nooit dwangvoeren. Het kan werken als een katalysator in de dood als haar organen al aan het falen zijn. Het kan haar ook aanzetten tot braken.

Hoe lang kan een pasgeboren kitten overleven zonder voedsel?

Een pasgeboren kitten kan maar 12 uur overleven zonder moedermelk. Een klein volwassen katje kan tot 4 dagen overleven zonder voedsel.

Kunnen pasgeboren kittens water drinken?

Heel jonge kittens krijgen het meeste vocht van hun moedermelk en hebben verder niets nodig. Gespeende kittens zullen vers water nodig hebben om te drinken.

Hoe krijg je water uit de longen van een kitten?

Houd hem een minuut lang ondersteboven aan zijn achterpoten om het water uit zijn longen te laten lopen. Begin met kunstmatige beademing en/of reanimatie, maar probeer zijn hoofd lager te houden dan zijn heupen, zodat het water kan blijven weglopen. Zodra hij goed ademt, maak hem dan snel droog en wikkel hem in droge warme handdoeken.

Moet ik een stervend kitten dwangvoeren?

Nee, je moet een stervende kat nooit dwangvoeren. Het kan werken als een katalysator in de dood als haar organen al aan het falen zijn. Het kan ook haar braken versterken.

Verhongeren katten zichzelf tot de dood?

Kan een kat zichzelf uithongeren? Ja! Niet opzettelijk, maar helaas, door de manier waarop hun levers vet verwerken kan en zal uw kat zichzelf uithongeren. In tegenstelling tot mensen, zal uw kat nooit genoeg honger krijgen dat hij gewoon gaat eten.

Vorig artikel

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Volgend artikel

Wat gebruik je om op klei te schrijven?

You might be interested in …

Ravage Vs Reconstruct WhatS The Difference?

Making Peace biedt een nieuwe context voor het begrijpen van genderverhoudingen in het tussenoorlogse Groot-Brittannië, waarbij in de opkomst van een krachtige ideologie van moederschap en een hernieuwde nadruk op gescheiden sferen voor mannen en […]

Kunt u gescheurde mokken gebruiken?

Hoewel in afgewerkte vorm niet bewezen is dat het gevaarlijk is, kan een scheur, chip of kras langs de binnenkant of het lipgedeelte van een plastic mok sporen van plastic stoffen, zoals bisfenol A, afgeven […]

Is Amazon Echo en Alexa hetzelfde?

Wilt u een van de trendy nieuwe Alexa’s kopen? Zoeken op Google levert alleen iets op dat Amazon Echo heet? Een beetje verbaasd? Nou, wanhoop niet meer – we kunnen de verwarring voor eens en […]