5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe kom je van ijs op de weg af?

bandonice_web

Het ijsvrij maken van asfaltwegen is een interessant onderwerp om te bespreken, aangezien klimaatverandering en opwarming van de aarde tot de belangrijkste agendapunten behoorden tijdens de meest recente G20-top.

Zinnen als “polar vortex” zijn de afgelopen jaren een veelgebruikt begrip geworden, waardoor de noordelijke klimaten (en sommige zuidelijke staten) te maken kregen met de laagste temperaturen en gevoelstemperaturen die ze in tijden hebben meegemaakt.

Veel technologieën zijn gedwongen zich aan deze veranderingen aan te passen, waaronder de wegenonderhoudsdiensten in heel Noord-Amerika.

ZOUT EN PEKEL

Het gebruik van zout- en pekeloplossingen is verre van nieuw, ze worden al geruime tijd op onze wegen gebruikt. Zout wordt traditioneel gebruikt tijdens de wintermaanden om ijs en sneeuw van de wegen te smelten, terwijl het de tractie van voertuigen verbetert.

Pekel daarentegen is een zoutoplossing afkomstig uit gas- en oliebronnen, of via een mengsel van zoutoplossingen, en wordt van oudsher gebruikt als stofbestrijdingsmiddel op grindwegen, en meer recentelijk als strooipreventiemiddel op wegen.

De meest gebruikte producten voor de preventie en het smelten van ijs en sneeuw op wegen zijn (zie onderstaande tabel):

ijs_grafiek_web2

De meest gebruikte producten zijn de natriumchloriden, vooral omdat ze beschikbaar en het goedkoopst zijn. Natriumchloriden worden al sinds het begin van de 20e eeuw gebruikt als chemische stof voor de bestrijding van ijsvorming, maar de toxiciteit van natriumchloriden is aan een kritisch onderzoek onderworpen. Van zowel calcium- als magnesiumchloriden is beter bekend dat ze minder biologische gevolgen hebben dan natrium, en daarom de voorkeur verdienen, hoewel uit onderzoek blijkt dat deze beweringen alleen berusten op discussies in de literatuur en niet op ruwe gegevens. Anticorrosieve additieven kunnen ook aan deze producten worden toegevoegd om de gebruiksmogelijkheden ervan nog te vergroten en de effecten op voertuigen te verminderen.

NIEUWE PRODUCTEN

Elk jaar worden nieuwe producten op de markt gebracht met pakkende namen die vaak magie of tovenarij beloven, met eigen mengsels van dezelfde chemische ontdooimiddelen die al jaren worden gebruikt. Chemische ontdooimiddelen zijn meestal chloorzouten van natrium, calcium, kalium of magnesium (alle in de tabel boven/onder).

Er zijn ook chemicaliën zonder chloride, waaronder calciummagnesiumacetaat, kaliumacetaat en ureum. Sommige nieuwe producten op de markt worden gemengd met vloeibare bijproducten uit de levensmiddelen- of drankenindustrie, zoals bierafval en bietensap, of met algemene bijproducten uit de landbouw, zoals maïskoolhydraten of melasse.

Deze bijproducten verhogen het eutectische punt (het laagste smeltpunt van ijs ten opzichte van water) en verhogen de wrijvingscoëfficiënten om gladheid van wegen te voorkomen die soms optreedt bij gebruik van zuivere chloorpekel. Ter vergelijking: MgCl2 oplossingen hebben een concentratie van ongeveer 22% per gewicht, met een typisch eutectisch punt rond -21°C (-6°F), terwijl vloeibare calciumchloriden 30-32% CaCl2 bevatten met een eutectisch punt van -51°C (-60°F). Een mengsel van MgCl2 van 27% en 6% maïskoolhydraten verhoogt het eutectische punt tot -85°F (-65°C). In combinatie met andere verbeterde voordelen, zijn deze en vele andere relatief nieuwere chemische samenstellingen vaak en gemakkelijk te gebruiken als anti-ijsbestrijdingspraktijken van de nieuwe generatie.

ANTI-IJSVERHARDINGEN

Andere innovaties, zoals anti-ijsverhardingen, zijn ook over de hele wereld getest, met gemengde resultaten op de verschillende testvakken die sinds het eind van de jaren 1980 zijn uitgevoerd. Het idee is om chemische ontdooimiddelen aan het warme mengsel zelf toe te voegen op het ogenblik van de productie, die bedoeld zijn om het ijsvormingseffect op wegen te vertragen wanneer de winter toeslaat.

De deicers zijn ingekapselde calciumchloridekorrels, die zijn getest op een toevoeging van 5-7% van het gewicht aan het warme mengsel, als onderdeel van het mengselontwerp, en zijn ontworpen om het calciumchloride inactief te houden totdat het wegdek slijt onder invloed van het verkeer. De korrels zijn uniform in het mengsel, zodat ze actief zijn over de gehele diepte van de overlaging. Bij deze toevoegingspercentages werd een dramatische stijging van de produktiekosten van het afgewerkte mengsel waargenomen, terwijl ook gladheid van het wegdek werd geconstateerd.

Verscheidene Noordamerikaanse proefvakken zijn met deze technologie uitgevoerd, verspreid over Colorado, New York, Pennsylvania, Minnesota en tien in Ontario. Het Office of Materials, Research and Standards van de Minnesota DOT verklaart dat het door hen uitgevoerde proefvak volgens de fabrikant minder onderhoudsvoertuigen en minder manuren nodig heeft voor de bestrijding van sneeuw en ijs, met behoud van voldoende veiligheid door het gebruik van een anti-ijsverhardingsconstructie.

Na de aanleg en gedurende de gehele observatieperiode werden geen significante ijsbestrijdingsobservaties waargenomen, terwijl de prestaties van de overlaging zelf onvoldoende waren, waardoor de staat zich genoodzaakt zag enkele gedeelten van de proef te frezen en te vervangen. Er hebben geen verdere proeven plaatsgevonden. De andere DOT’s meldden soortgelijke resultaten van hun proefvakken, en er zijn geen programma’s bekend die momenteel worden uitgevoerd. Enkele bureaus meldden dat ze bij zeer milde sneeuwval wel wat smeltvoordelen zagen, maar dat ze ook problemen hadden met het mengsel en de verdichting.

OPLOSSINGEN OP ZONNE-ENERGIE

Op zonne-energie werkende verwarmingssystemen zijn met succes uitgeprobeerd op brugdekken voor het smelten van ijs. Pave Guard Technologies, een bedrijf uit Missouri, heeft de zonne-energiesystemen ontworpen. Ze werden geïnstalleerd op twee bruggen op Route 10 bij Excelsior Springs, een stad in de buurt van Kansas City. De systemen van Pave Guard maken gebruik van zonnepanelen om een antivriesoplossing te verwarmen. De oplossing circuleert in leidingen onder het wegdek, waardoor ijsvorming wordt voorkomen en de wegen veiliger worden in winterse omstandigheden. Het MODOT heeft merkbare, veiligere resultaten vastgesteld. Deze technologie is veelbelovend voor de preventie van ijsvorming op brugdekken.

Het tijdschrift “Asphalt” maakte al eerder melding van vier mogelijke technieken om zonne-energie in asfaltwegen in te bouwen, op basis van onderzoek dat halverwege de jaren negentig is verricht aan de universiteit van Rhode Island. Een daarvan is het installeren van pijpen gevuld met water onder het oppervlak van de rijbaan. Het in de leidingen verwarmde water kan worden gebruikt om gebouwen te verwarmen of turbines in elektriciteitscentrales te laten draaien. Interessant is echter dat het verwarmde water ook zou kunnen worden opgeslagen en teruggevoerd naar de rijbaan om ijsvorming te voorkomen of te ontdooien. Theoretisch van aard, zou dit in de toekomst kunnen worden onderzocht. Deze methode zal duur zijn voor een grootschalig project.

MONITORING

Uit gesprekken met professionals uit de sector heb ik geleerd dat de vooruitgang op de chloride-markt vooral te danken is aan de apparatuur en geavanceerde bewaking.

“De grootste recente vooruitgang is te zien in de technologie die wordt gebruikt om de wegen te bewaken in de aanloop naar een storm, en ook bij de follow-up. Er is nu apparatuur beschikbaar en in gebruik die de toestand van een weg documenteert, wind- of vlagerige gebieden binnen een bepaald gedeelte van de weg, hoogteveranderingen, snelheidsbeperkingen, beschutte gebieden documenteert en chloorspuithoeveelheden genereert voor elk gedeelte van de weg,” zegt Cecil Loder van Innovative Surface Solutions, een chloorleverancier in het noordoosten van de VS en in Canada.

“Deze gegevens kunnen in de computers van de sproeiapparatuur worden geprogrammeerd, waardoor de exacte doseringen worden gegenereerd die voor een bepaald gedeelte van de rijbaan nodig zijn. Naast dit grote voordeel heeft de apparatuur ook het voordeel van documentatie in geval van een ongeluk, wat snel informatie oplevert die van toepassing is op de voorafgaande preventieve onderhoudsactiviteiten die door de onderhoudsaannemer zijn uitgevoerd. Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor alle betrokkenen, omdat het ervoor zorgt dat de nodige maatregelen worden genomen om de wegen te onderhouden en zo de burgers te beschermen, terwijl de aannemer wordt beschermd tegen aansprakelijkheid als er een probleem ontstaat,” voegde Loder eraan toe.

Kennedy is Sales en Marketing Manager bij McAsphalt Industries Limited.

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe verwijder je ijs van de weg?

Een van de meest gebruikelijke manieren om buitenoppervlakken ijsvrij te maken is door er steenzout op te strooien. Het zout dat op wegen en andere ijzige plekken wordt gebruikt is haliet, een natuurlijk gedolven mineraalvorm van zout. Steenzout is veel grover dan tafelzout, maar het is dezelfde natriumchloride molecule die het maakt.

Wat smelt ijs op de weg?

Steenzout is de meest kosteneffectieve en meest gebruikte chemische stof voor het smelten van ijs op de weg. Er zijn ook andere verbindingen op de markt verkrijgbaar. Maar de meeste ijssmelters die op trottoirs of opritten worden gebruikt, bevatten zout. Elk zout, ook strooizout, heeft voor- en nadelen.

Hoe krijg ik ijs van mijn oprit zonder zout?

Combineer een oplossing van een halve liter heet water, zes druppels afwasmiddel, en 1/4 kopje alcohol in een emmer. Dit is een effectieve en bevredigende manier om te leren hoe je van ijs op je oprit afkomt, terwijl je het ijs ziet opborrelen en wegsmelten.

Hoe kunnen we de ijsvorming op een besneeuwde weg voorkomen?

Zout verlaagt de vriestemperatuur van water, waardoor zich geen ijs of rijp op de rijbaan kan vormen, wat anders wel het geval zou zijn, zodra de temperatuur van de weg of de lucht tot nul graden Celsius daalt. Hoe hoger de zoutconcentratie, hoe lager de temperatuur waarbij bevriezing zal optreden.

Hoe krijg ik snel ijs van mijn oprit?

Meng in een emmer een halve liter heet water, ongeveer zes druppels afwasmiddel, en 1/4 kopje alcohol. Zodra u het mengsel op uw stoep of oprit giet, zal de sneeuw en het ijs beginnen te borrelen en smelten. Houd gewoon een schop bij de hand om de overgebleven stukken ijs weg te schrapen.

Smelt azijn ijs op de oprit?

Deze witte azijn, houtas en water ijs smelt methode is niet alleen zeer effectief in het verwijderen van oud ijs en het voorkomen van nieuwe ijsvorming, het is ook vriendelijk voor planten, trottoirs, en opritten.

Wat te doen op ijzige treden?

Hoe verwijder je ijs van traptreden, trottoirs en oprittenGebruik ijsvrijmakers, zoals steenzout, om bestaand ijs te smelten. Strooi zand of kattenbakvulling om de tractie op ijs te verbeteren. Breng vloeibare chemische anti-iklopmiddelen aan om ijsvorming te voorkomen.

Hoe voorkom ik ijsvorming op mijn stoep?

Steenzout. Steenzout, ook bekend als natriumchloride, wordt gebruikt om ijs te smelten en te voorkomen dat zich nieuw ijs vormt op wegen, trottoirs en parkeerplaatsen in het hele land. Steenzout is goedkoop en relatief gemakkelijk te vinden en wordt ook veel thuis gebruikt.

Wat doet zout tegen sneeuw?

Waarom smelt zout ijs en sneeuw? Zout veroorzaakt een fenomeen dat vriespuntdepressie heet, wat betekent dat het het vriespunt van water verlaagt. Als het ijs smelt in plassen zout water, zal het zich verspreiden naar de omliggende wegen en zich mengen met ander ijs in de buurt.

Moet ik zout strooien voordat het gaat sneeuwen?

Steenzout is bedoeld om neer te leggen voordat er sneeuw valt, en zorgt ervoor dat het niet aan het oppervlak blijft plakken, zegt Nichols. Als je zout strooit en er vervolgens sneeuw op valt, kan het eronder tot moes worden en dan wordt het moeilijk om te schuiven. “Het soort sneeuw dat verwacht wordt – natte sneeuw, ijzige sneeuw – kan ook van invloed zijn op het soort zout dat het beste gebruikt kan worden en het tijdstip waarop.

Hoe krijg je sneeuw snel van je oprit?

Giet heet water op de sneeuw Top met zand om tractie toe te voegen tegen het ijs dat je kan uitnodigen. Voor extra smeltkracht – of als je geen heet water hebt – vul een gieter met heet kraanwater, een eetlepel afwasmiddel en 1/2 kopje alcohol.

Wat voorkomt de vorming van ijs?

Als water bevriest op metalen oppervlakken, is dat een probleem.

Smelt azijn ijs op stoep?

Deze witte azijn, houtas en water ijs smelt methode is niet alleen zeer effectief in het verwijderen van oud ijs en het voorkomen van nieuwe ijsvorming, het is ook vriendelijk voor planten, trottoirs, en opritten.

Smelt azijn ijs?

Voeg 2 kopjes witte azijn toe en roer het mengsel goed door. Zodra het voldoende gemengd is, giet je het in een spuitfles. Dan kunt u het mee naar buiten nemen en de sneeuw en het ijs bespuiten dat u wilt laten smelten. Het zal niet alleen oud ijs smelten, maar het zal ook voorkomen dat nieuw ijs en sneeuw zich ophoopt.

Hoe stop ik een ijzige trap?

Enkele van de beste manieren om houten trappen ijsvrij en veilig te houden in ijzige omstandigheden zijn:Installeer treeplanken op uw treden. Gebruik een ontijzervloeistof die veilig is voor hout. Meng een houtveilig vloeibaar ontijzelingsmiddel uit gewone huishoudelijke producten. Strooi zand of een soortgelijk absorberend materiaal op ijzige treden om vocht op te nemen en tractie te geven.

Volgend artikel

Hebben honden altijd een band met één persoon?

You might be interested in …

Zit er bakpoeder in cakemeel?

De meeste meelsoorten bevatten eiwitten, die de structuur en dichtheid van bakwaren bepalen. Broodmeel bevat het meeste eiwit, wat de zware textuur van zelfgebakken brood verklaart, terwijl cake- en banketmeel het minste eiwit bevatten, wat […]

Zijn wormen goed voor de tuinaarde?

Het wonder van de dag van vandaag is geïnspireerd door jon. jon vraagt zich af, “waarom zijn regenwormen goed in de tuin“Bedankt voor het WONDEREN met ons, jon! Denk je dat regenwormen coole wezens zijn […]