5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe kan je zien of glas Borosilicaat is?

Hoe-weet-je-of-PYREX-Is-Borosilicaat

De kans is groot dat u net Google heeft gevraagd hoe u kunt zien of PYREX Borosilicaat is; dus ik durf te wedden dat u het verschil al weet tussen Soda-Lime en Borosilicate glas. Soda-lime is uw standaard glassoort dat in de meeste huishoudelijke toepassingen wordt gebruikt, terwijl borosilicaat wordt gebruikt voor meer extreme situaties zoals laboratoriumproeven wegens zijn weerstand tegen thermische schokken.

Maar, hoe kunt u weten of PYREX Borosilicate van huis uit en zonder een wetenschappelijke graad? Er zijn een paar verschillende tests die u zelf kunt doen, maar ook een paar die u beter niet kunt doen. Laten we alle opties doornemen, dan kunt u beslissen wat voor u het beste is.

Dit artikel gaat ervan uit dat u een stuk glas bezit waarover u onzeker bent. Als u aan het winkelen bent, kunt u het beste op de verpakking lezen of het product borosilicaat is

Onderscheid op merk

Borosilicaat-glas-vs-pyrex

Pyrex werd opgericht in 1915 en was aanvankelijk eigendom van Corning Consumer Products Company. Corning vormde World Kitchen, LCC, dat later Corelle Brands werd. In 1998 ontdeed Corning zich van het Corelle-merk en gingen de twee uit elkaar. In die tijd hadden zij een licentiecontract met Newell Cookware Europe. Nadat Corning het Corelle merk liet vallen, behield Newell de rechten op PYREX. In 2006 had Arc International PYREX overgenomen en bezit het nog steeds in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Newell blijft de oorspronkelijke kwaliteit Borosilicaat PYREX maken.

Na de splitsing in ’98 bleef Corelle “PYREX” produceren onder een ander merk “pyrex”. Het verschil in de twee bedrijven is de reden waarom u de weg naar dit artikel gevonden heeft. Soda-Lime vs. Borosilicate glas. Corelle is overgestapt van Borosilicate naar Soda-Lime glas en verkoopt tot op heden nog steeds het mindere kwaliteit soda-lime glas. Dus, als uw kookgerei in kleine letters wordt gespeld, is het soda lime. Als het met hoofdletters wordt gespeld, is het Europees en dus Borosilicaat.

Borosilicaat testen zonder een wetenschapper

Als u wilt weten of het glas dat u reeds bezit Borosilicaat is, dan zijn er een paar manieren om het thuis te testen. Volgens de Yale Glass Shop zit de truc in de brekingsindex van 1,474. Als u borosilicaatglas onderdompelt in een vloeistof met een vergelijkbare brekingsindex, zou het glas moeten lijken te “verdwijnen”. Drie van dergelijke vloeistoffen zijn watervrije glycerol, droog benzeen-methanolmengsel, 84:16 (v/v) bij kamertemperatuur of minerale olie. Ja, dat ben ik die er geweldig uitziet.

Minerale olie is de beste manier om deze test uit te voeren. Het wordt het meest gebruikt in cosmetica en is te vinden bij de meeste drogisterijen. De benzeen-methanol methode vereist het juiste mengen van chemicaliën en je zou watervrije glycerol speciaal online moeten bestellen. De minerale olie zou u niet meer dan $30 moeten kosten om een paar flessen te kopen waarmee u een schotel onder water kunt zetten.

De eenvoudigste manier om te zien of PYREX Borosilicaat is, is om het terug te brengen naar de natuurkunde les en handmatig de dichtheid te meten en te kijken of het klopt. Ik zal proberen dit zo eenvoudig mogelijk te maken:

  1. Meet de lengte, hoogte en breedte van je schaal.
  2. Vermenigvuldig de drie metingen om het volume in kubieke centimeter te krijgen
  3. Weeg uw schaal om de massa te krijgen
  4. Deel de massa door het volume om de dichtheid te berekenen.

Als de dichtheid van het glas 2,23 of ongeveer is, heb je hoogstwaarschijnlijk borosilicaatglas. Ter vergelijking: soda lime heeft een dichtheid van 2,52.

Kijken

Als u thuis een schaaltje hebt staan dat u wilt testen, kunt u ook gewoon naar de tint kijken. Als u naar de rand van een schaal kijkt en het is gemaakt van soda lime glas, dan zal het een blauwgroene tint hebben. Als het glas van Borosilicaat is, zou u geen kleur moeten zien.

Laboratoriumproeven

Er zijn andere methoden om te zien waar uw glas van gemaakt is, maar deze zouden vallen onder de categorie “probeer dit niet thuis” tenzij u een doorgewinterde wetenschapper bent. De eerste is de vlamtest. In wezen brandt u materialen om te zien welke kleur verschijnt. De kleur is een indicatie van de materialen die in de test zitten.

Een diamant krastest kan ook worden uitgevoerd. Het glas wordt bekrast om de hardheid te bepalen, die vervolgens kan worden gebruikt om het glastype te bepalen. Als u een diamantboor hebt, ga uw gang, maar zo niet, dan zou ik toch een mineraaltest aanraden.

Dus, hoe weet u of PYREX borosilicaat is? De zekerste manier om te weten of het borosilicaat is, is om het gewoon zo te kopen! Geen testen nodig. Wij zijn de enige website in de USA die Europees gemaakte Borosilicaat PYREX importeert en verkoopt. Bekijk onze selectie en laat het me weten als u vragen heeft, ik zou u graag helpen veiliger te koken!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe herken je borosilicaatglas?

Hoe identificeer je of een onbekend glas borosilicaat glas is, zonder het laboratorium te verlaten! Borosilicaat glas kan gemakkelijk worden geïdentificeerd door zijn brekingsindex, 1.474. Door het glas onder te dompelen in een container met een vloeistof met dezelfde brekingsindex, zal het glas verdwijnen. Dergelijke vloeistoffen zijn: Minerale olie,

Wat is het verschil tussen borosilicaatglas en gewoon glas?

Het belangrijkste verschil tussen soda-kalkglas en borosilicaatglas is hun gehalte aan siliciumdioxide en boriumtrioxide. Borosilicaatglas is harder dan gewoon glas omdat het in complexere vormen kan worden gegoten. Het is ook beter bestand tegen zure erosie (daarom wordt het vaak gebruikt in scheikundelaboratoria).

Bestaat er namaak borosilicaatglas?

Het kan vals glas zijn! Soda lime en Borosilicate glas lijken erg op elkaar, maar presteren totaal verschillend. De laatste tijd is er een golf van namaakglas in de glasmetersindustrie geïntroduceerd, waarbij sommige zogenaamde bedrijven zelfs illegaal de bedrijfsnaam van legitieme glasleveranciers gebruiken.

Is mijn glas borosilicaat?

Het enige wat u hoeft te doen is uw glasmonster onder te dompelen in minerale olie. Als het lijkt te verdwijnen, is het borosilicaat. “Gehard” glas, Lood, cadmium en barium zouden dat effect hebben.

Hoe test je op borosilicaat?

De snelste manier om te controleren of glas borosilicaat is, is om een glas van borosilicaat te maken, en het 1 uur in de koelkast te zetten. Giet er dan kokend water in. Als het barst of versplintert is het geen borosilicaat, als het dat niet doet is het dat waarschijnlijk wel.

Waarom is Pyrex gestopt met het gebruik van borosilicaat?

Maar op een bepaald moment in de afgelopen decennia (een vertegenwoordiger van Corelle Brands, de fabrikant, wilde niet zeggen wanneer precies, maar ze bevestigden dat het bedrijf in ieder geval sinds de jaren 1950 gehard glas produceert), is Pyrex overgestapt op gehard glas, waarschijnlijk omdat borium, dat wordt gebruikt

Is Pyrex hetzelfde als borosilicaatglas?

In 1915 bracht Corning Glass Works het op de markt in de V.S. onder de naam Pyrex. Sindsdien worden borosilicaatglas en Pyrex door elkaar gebruikt in de Engelssprekende taal.

Gebruikt Pyrex nog steeds borosilicaatglas?

Helaas toen Corning, Inc. het handelsmerk PYREX® verkocht, werd het in Amerika Pyrex® en het nieuwe bedrijf ging Soda-Lime Glass gebruiken in plaats van Borosilicate Glass. Het bedrijf dat het PYREX® handelsmerk kocht voor Europees gebruik blijft Borosilicaat Glas PYREX maken.

Is kwarts een borosilicaat?

Er zijn veel verschillen tussen borosilicaatglas en kwarts, hetzij zuiver- of synthetisch-gesmolten silica types. Borosilicaat is meestal 80%, terwijl kwarts meer dan 99% is. Kwarts kan ook veel hogere temperaturen aan, tot 1.100° C.

Is borosilicaat glas goed voor waterpijpen?

Het belangrijkste is dat waterpijpen van borosilicaatglas sterker zijn en een langere levensduur hebben dan waterpijpen van gewoon glas. Maar er is meer; misschien wel de meest essentiële reden om silicaatglas te gebruiken voor de productie van waterpijpen, is dat het veel beter bestand is tegen hoge temperaturen en thermische schokken (tempratuurveranderingen die snel optreden). [Maar er is meer; misschien wel de meest essentiële reden om silicaatglas te gebruiken voor de productie van waterpijpen, is dat het veel beter bestand is tegen hoge temperaturen en thermische schokken (tempratuurveranderingen die snel optreden).

Zal borosilicaat glas breken als het valt?

Hoewel borosilicaatglas beter bestand is tegen thermische schokken dan gehard glas, kan het bij voldoende extreme temperatuursveranderingen toch breken (hieronder meer hierover); het is ook waarschijnlijker dan gehard glas dat het breekt als je het laat vallen.

Kun je met borosilicaatglas deppen?

Borosilicaatglas is zeer hittebestendig, waardoor het perfect is voor dab rigs, nagels, en dab tools die verhit moeten worden tot veel hogere temperaturen dan het roken van bloem. Borosilicaatglas zal niet beginnen te smelten tot het een temperatuur van 550 graden bereikt. Duurzaamheid.

Is borosilicaat glas veilig om uit te roken?

Reden #2: Veilig in gebruik en omgang Borosilicaat glas is een materiaal dat geen giftige of bijtende stoffen afgeeft wanneer het verhit wordt, wat betekent dat wanneer je de pijp gebruikt om rook te inhaleren, je geen gevaarlijke bijproducten inademt.

Hoe kun je het verschil zien tussen kwarts en borosilicaat?

De belangrijkste verschillen zijn het percentage verbindingen en het percentage silica of SiO2 in het glas. Borosilicaat zit meestal in de 80%, terwijl kwarts meer dan 99% is. Kwarts kan ook veel hogere temperaturen aan, tot 1.100° C.

Is borosilicaat glas beter voor een waterpijp?

Het belangrijkste is dat waterpijpen van borosilicaatglas sterker zijn en een langere levensduur hebben dan waterpijpen van gewoon glas. Maar er is meer; misschien wel de meest essentiële reden om silicaatglas te gebruiken voor de productie van waterpijpen, is dat het veel beter bestand is tegen hoge temperaturen en thermische schokken (tempratuurveranderingen die snel optreden).

Vorig artikel

Werkt Concrobium tegen zwarte schimmel?

Volgend artikel

Houdt Link van Midna?

You might be interested in …

Hoe repareer je gele bladeren aan planten?

Sonya Harris is een bekroonde tuinexpert met twee decennia ervaring in het onderwijzen en delen van haar uitgebreide kennis over tuinieren op kleine oppervlakten. Ze is een Master Gardener en oprichter van het bekroonde Bullock […]

Zijn high-end fornuizen het waard?

Bij het zoeken naar een nieuw apparaat komt er een moment dat je je afvraagt waar je nu precies voor betaalt. Dus zijn high-end gasfornuizen het waard? Dit gebeurt meestal wanneer u 3 dagen ver […]