5 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe kan ik mijn laminaatvloer weer laten glanzen?

Er zijn verschillende voordelen aan het installeren van een laminaatvloer boven een hardhouten vloer in uw huis. Dit synthetische vloerproduct bootst hardhouten vloeren na en biedt u een goedkope en duurzame vloer. Wij laten u zien hoe u laminaatvloeren kunt laten glanzen met de glans van echt hout.

Laminaatvloeren kunnen een huis verrijken met hun natuurlijk ogende kleuren en glans. Het is echter gemakkelijk om over het hoofd te zien dat u de juiste reinigingsoplossing voor de juiste vloer nodig hebt om de glans en schoonheid ervan te behouden.

Uw eerste keuze kan zijn om een stoomzwabber te pakken, maar die kan de lijm van laminaatvloeren na verloop van tijd losmaken. Uw tweede keuze kan zijn om uw vloeren te reinigen met Bona, maar waarom zou u dat doen als u uw eigen reinigingsoplossing op de juiste manier kunt maken?

hoe laminaatvloeren te laten glanzen titleimg1

(dolgachov/123rf.com)

Laminaatvloeren laten glanzen

Als u houten laminaatvloeren met de verkeerde schoonmaakmiddelen reinigt, worden ze misschien wel schoon, maar zien uw laminaatvloeren er moe en versleten uit. Er zijn bepaalde producten die laminaatvloeren mooi schoonmaken, maar tegelijkertijd de vloer kunnen beschadigen.

Residu van het gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen en een opeenhoping van vuil kunnen laminaatvloeren er dof uit laten zien. Hier zijn verschillende manieren om die laminaatvloeren weer te laten glanzen.

Schoonmaaktip van de experts – reinig houten plinten op hetzelfde moment dat u uw laminaatvloer wast. U slaat zogezegd twee vliegen in één klap en het onderste gedeelte van uw kamers zal stralen.

Als u niet zeker weet wat u moet gebruiken om laminaatvloeren schoon te maken, hebben we een paar tips voor u. Deze recepten bevatten eenvoudige en goedkope ingrediënten die u waarschijnlijk al in huis heeft. Probeer één oplossing om te zien of die voor u werkt en zoek een andere als u de eerste keer niet de resultaten krijgt waar u op hoopte.

Reinig laminaatvloeren zonder strepen

Het gebruik van de verkeerde schoonmaakmiddelen op een laminaatvloer kan een waas veroorzaken en strepen achterlaten. Azijn is een uitstekende keuze als schoonmaakmiddel, omdat het vet en vuil kan afbreken en tegelijkertijd streeploos schoon achterlaat. De volgende methode laat zien hoe u laminaat kunt schoonmaken zonder strepen.

Zelfgemaakte streeploze reiniger voor laminaat

 • 1/2 kopje water
 • 1/2 kopje witte azijn
 • 1/2 kopje alcohol
 • Spuitfles
 • Microvezel mop

Veeg de vloer schoon van vuil en afval voordat u nat gaat schoonmaken. Meng het water, de alcohol en de witte azijn in een spuitfles en schud goed. Zorg ervoor dat u de fles etiketteert voor toekomstig gebruik en veiligheid.

Spuit een gelijkmatige laag van het reinigingsmiddel op de vloer in delen. De laminaatvloer moet vochtig zijn, maar niet overdreven nat. Gebruik een microvezeldweil om het vuil weg te dweilen door de nerf van het laminaat te volgen.

Als u geen microvezeldweil hebt, kunt u voor dit proces een sproeimop gebruiken. Werk in delen tot de vloer schoon is. Zorg ervoor dat er geen voetgangers op de vloer komen terwijl hij droogt om strepen te voorkomen.

Dit eenvoudige recept werkt ook heel goed als een natuurlijke schoonmaakoplossing voor vinylvloeren. Verwijder stof, vuil en vlekken met dit eenvoudig te maken schoonmaakmiddel.

Laminaatvloeren poetsen

Een zelfgemaakte polish voor laminaatvloeren geeft niet alleen de vloer zijn glans terug, maar kan ook helpen om slijtplekken te verwijderen en de vloerafwerking te beschermen. De volgende methode laat zien hoe u laminaat kunt polijsten met plantaardige olie.

Laminaatvloer polish

 • 2 kopjes heet water
 • 1 eetlepel witte azijn
 • 2 eetlepels plantaardige olie
 • Spuitfles
 • Microvezeldoek

Om deze laminaatvloer polish te maken of om hardhouten vloeren te laten glanzen, begint u met het vegen of stofzuigen van de vloer met een stofzuiger met hulpstuk voor harde vloeren om stof en vuil te verwijderen, en dweilt u de vloer met een van onze laminaatreiniger recepten.

Meng het water, de azijn en de olie in een spuitfles en schud het goed. Begin in een verre hoek van de kamer en spuit de schoonmaakoplossing op de vloer, maar zorg ervoor dat u niet te veel spuit.

Wrijf de oplossing met een microvezeldoek in cirkelvormige bewegingen in de vloer. Blijf elk deel bewerken tot u de kamer met de rug naar achteren hebt gedaan. Uw vloeren zullen er weer als nieuw uitzien.

Laminaatvloeren schoonmaken met azijn

In de winkel gekochte vloerreinigers bevatten agressieve chemicaliën en zepen die de neiging hebben strepen achter te laten en de vloer dof te maken. In tegenstelling tot een hardhouten vloer die in de was gezet kan worden, heeft een laminaatvloer een ander soort onderhoud nodig om zijn glans terug te krijgen.

Laminaatvloer reiniger met azijn

 • 1 gallon warm water
 • 1 kopje witte azijn
 • Emmer
 • Spons mop
 • Microvezeldoek

Nadat u de vloer droog hebt gereinigd om haren van huisdieren, stof en vuil te verwijderen, vult u de emmer met water en azijn. Als u de geur van azijn niet kunt verdragen, kunt u enkele druppels etherische olie toevoegen om de geur te maskeren wanneer u laminaatvloeren streeploos reinigt.

Doop een sponsmop in de schoonmaakoplossing en wring al het overtollige water eruit. Gebruik de vochtige dweil om de vloer in kleine gedeelten tegelijk schoon te maken. Begin in een verre hoek van de kamer en werk zo terug naar de ingang.

Zorg ervoor dat u de mop uitspoelt en uitwringt als deze vuil wordt. Als de vloer veel vuil bevat, kan het zelfs nodig zijn het te vuile schoonmaakmiddel uit te gieten en te vervangen door nieuw. Giet de azijn en wateroplossing weg en vul de emmer opnieuw met schoon water.

Herhaal het schoonmaakproces van de vloer met het schone water. Gebruik een microvezeldoek om de vloer droog te wrijven met een draaiende beweging. Deze actie zal ook de vloer polijsten en de glans terugbrengen.

Een laminaatvloer weer laten glanzen met zuiveringszout

Baking soda is een ideaal ingrediënt om te gebruiken voor schoonmaakdoeleinden. Het is een alkalisch poeder en een mild schuurmiddel dat goed werkt om vuil en viezigheid los te maken. Deze reinigingsoplossing kan ook veilig worden gebruikt op tegelvloeren en linoleum.

Baking Soda Reiniger voor laminaatvloeren

 • 1/2 kopje water
 • 1/2 kopje afwasmiddel
 • 1 2/3 kopjes zuiveringszout
 • 2 eetlepels witte azijn
 • 2 sponzen

Voordat u de vloer nat reinigt, moet u zorgen dat deze voldoende is geveegd of gestofzuigd om al het losse vuil te verwijderen. Meng de ingrediënten in een plastic bak of emmer. Begin op het verste punt in de kamer en breng de reinigingsoplossing met de spons aan op een deel van de vloer.

Maak de vloer voorzichtig schoon met een draaiende beweging om vuil en aanslag te verwijderen. Maak een tweede spons nat met schoon water en wring zoveel mogelijk van het water eruit. Veeg het gedeelte schoon met de schone spons om alle resten te verwijderen.

Ga op deze manier verder met het schoonmaken van de vloer door van gedeelte naar gedeelte te gaan totdat u de ingang hebt bereikt. Laat de vloer drogen voordat u eroverheen loopt.

Een laminaatvloer schoonmaken met Castille Zeep

Veel commerciële schoonmaakmiddelen zijn op zeepbasis, en dit kan een probleem zijn als het erom gaat de glans op een laminaat houten vloer te behouden. Gelukkig hebben we een vloerreiniger die een minimale hoeveelheid natuurlijke zeep gebruikt om die vloeren schoon te krijgen zonder ze dof te maken.

DIY laminaat hardhouten vloer reiniger

 • 2 kopjes warm water
 • Vloeibare Castille zeep
 • 3 druppels citroen essentiële olie (optioneel)
 • Glazen spuitfles
 • Microvezeldoek

Zorg ervoor dat u de vloer hebt geveegd voordat u een schoonmaakmiddel op de vloer aanbrengt. Giet het warme water in de spuitfles en voeg een paar druppels Castille zeep en de etherische olie toe.

Wij geven de voorkeur aan etherische olie van citrusvruchten, zoals sinaasappel of citroen, voor schoonmaakdoeleinden. Spuit de oplossing in gedeelten op de vloer en veeg de vloer schoon met een draaiende beweging. Laat de vloer volledig drogen.

Dit recept is ook een ideale reiniger voor houten vloeren. Het is zacht genoeg om op echt hout te gebruiken en geeft de vloer een mooie glans zonder strepen.

Er is veel onenigheid over de vraag of het gebruik van een stoomzwabber op laminaatvloeren een goed idee is. Sommige mensen zeggen dat het prima is en anderen zouden het nooit doen. Evalueer de voors en tegens en neem uw eigen beslissing.

Het schoonmaken van een laminaatvloer om de glans te herstellen kan vrij snel worden gedaan als u weet welke methoden het beste werken en hoe u de klus moet klaren.

Veel van deze reinigingsrecepten bevatten ook ingrediënten die in natuurlijke meubelpoets worden aangetroffen, wat aantoont hoe effectief ze zijn om de glans te herstellen. Als u regelmatig een van onze reinigingsoplossingen gebruikt, gevolgd door onze boenmethode, blijft uw laminaatvloer er als nieuw uitzien.

Doe-het-zelf-recepten brengen de glans van laminaatvloeren naar boven. Onze doe-het-zelf-reinigers laten zien hoe je laminaat kunt reinigen met witte azijn, zuiveringszout en water, en hoe je ze kunt polijsten met plantaardige en olijfolie. #glanzendelaminaatvloeren #hoereinigtulaminaatvloeren #makelaminaatvloerenglanzend

(dolgachov/123rf.com)

Als u weet hoe u laminaatvloeren weer kunt laten glanzen, kunt u een heel eind komen om de schoonheid van uw huis te herstellen, dus waarom deelt u deze tips voor het reinigen van laminaatvloeren niet met vrienden en familie op Pinterest?

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Hoe krijg ik mijn laminaatvloeren weer glanzend?

How to Shine Laminate Floors – Video №1 Dus maak eerst de vloer schoon en dan gebruik ik de Bonas applicator pad en dit is hun reinigingspadMeerZo maak je eerst de vloer schoon en dan gebruik ik de Bonas applicator pad en dit is hun reinigingspad die je wilt verwijderen. En je wilt hun specifieke applicator pad voor polish kopen. | Start tijd – 0:00

Waarom ziet mijn laminaatvloer er dof uit?

Een doffe en streperige laminaatvloer wordt veroorzaakt door ophoping van vuil, verkeerde schoonmaakmiddelen en resten van schoonmaakmiddelen die zich na verloop van tijd op uw vloer ophopen.

Hoe kan ik mijn doffe vloeren laten glanzen?

Vegen of stofzuigen, daarna dweilen met een commercieel schoonmaakmiddel voor houten vloeren of een oplossing van een kwart kopje afwasmiddel en een liter warm water om eventueel achtergebleven vuil te verwijderen. Dweil de vloer nog een laatste keer met een schone, met water bevochtigde dweil om eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Droog de vloer af met een zachte, schone handdoek.

Wat is het beste product om laminaatvloeren te laten glanzen?

BESTE OVERAL: Bona Vloerreiniger voor Harde Oppervlakken. BESTE KOOP VOOR DE BUURT: Weiman Hardhouten Vloer Reiniger. BESTE NATUURLIJKE: Better Life Naturally Vuilvernietigende Vloerreiniger. HET BESTE VOOR GLANS: Quick Shine Multi-Surface Floor Finish. BESTE VOOR KRASSEN: Rejuvenate All Floors Restorer. [BESTE KOOP VOOR DE BUURT: Weiman Hardhouten Vloer Reiniger. BESTE NATUURLIJKE: Better Life Naturally Vuilvernietigende Vloerreiniger. HET BESTE VOOR GLANS: Quick Shine Multi-Surface Floor Finish. BESTE VOOR KRASSEN: Rejuvenate All Floors Restorer.

Waarom ziet mijn laminaatvloer er troebel uit?

Wanneer uw laminaatvloer er dof en troebel uitziet, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een ophoping van vloerreiniger, polish of was. Vuil en stof hechten zich gemakkelijk aan het overtollige product, waardoor de vloer er troebel en vuil uitziet in plaats van een aantrekkelijke glans te hebben. Vuil en stof op de vloer kunnen er ook voor zorgen dat de vloer er dof uitziet.

Is Murphy Oil goed voor laminaatvloeren?

REINIGEN KAN NATUURLIJK VEILIG ZIJN Een ander goed antwoord voor het reinigen van laminaat houten vloeren bestaat uit een emmer, heet water, een dweil, Murphy® Oil Soap of een vergelijkbaar natuurlijk reinigingsmiddel dat veilig is voor gebruik op laminaat. Ga systematisch met de dweil over uw vloer en zorg ervoor dat er geen water achterblijft.

Hoe kan ik mijn vloer op een natuurlijke manier glanzend maken?

Plantaardige olie & witte azijn: Meng gelijke delen plantaardige olie en witte azijn samen om een eenvoudige, maar effectieve, reiniger voor uw hardhouten vloer te maken. Azijn is een natuurlijk polijstmiddel dat perfect is om schoon te maken. De zuurgraad van azijn zal helpen om vuil en viezigheid af te breken.

Kan je pledge gebruiken op laminaat vloeren?

Pledge® Gentle Houten Vloer Reiniger verwijdert vuil om de ware schoonheid van uw hardhouten vloeren te onthullen. Het is speciaal geformuleerd voor houten vloeren, maar werkt ook geweldig op laminaatvloeren en op houten lambrisering, kasten en houtwerk*.

Kun je polish op laminaatvloeren doen?

Poets of boen laminaatvloeren nooit, omdat ze gemaakt zijn om te glanzen zonder boenen of boenen. Het aanbrengen van was of polijstmiddel op laminaat maskeert het glanzende oppervlak en maakt ze dof. Gebruik in plaats daarvan reinigingsmiddelen die speciaal voor laminaat bedoeld zijn.

Vernietigt azijn laminaatvloeren?

Ja, het is veilig om de meeste laminaat vloeren schoon te maken met een oplossing van azijn en water, dat is nog een reden om van azijn te houden! Meng 1 kopje huishoudazijn met 1 gallon warm water. Gebruik een licht vochtige dweil. Maak de vloer niet te nat – water is de vijand van laminaatvloeren, want het kan watervlekken of zelfs kromtrekken veroorzaken.

Wat kan ik gebruiken om mijn vinyl vloer te laten glanzen?

Om uw vinyl vloer te laten glanzen, voegt u een paar druppels baby olie toe aan de azijn en water oplossing. Voor hardnekkige slijtplekken kunt u WD-40 smeermiddel of jojoba-olie op een handdoek doen en over de plek wrijven tot de slijtplekken verdwenen zijn. Reinig grondig met de azijn en water oplossing om alle sporen van smering te verwijderen.

Hoe kan ik mijn vloer laten glimmen?

Leer hoe u uw laminaatvloeren kunt laten glanzenSweep of stofzuig de vloeren. Gebruik de juiste reiniger voor laminaatvloeren. Spuit de reinigingsvloeistof rechtstreeks op de vloeren. Gebruik een microvezeldweil om uw vloer schoon te maken. Laat de laminaatvloeren aan de lucht drogen.

Hoe maak je laminaatvloeren schoon en glanzend?

Leer hoe u uw laminaatvloeren kunt laten glanzenSweep of stofzuig de vloeren. Gebruik de juiste reiniger voor laminaatvloeren. Spuit de reinigingsvloeistof rechtstreeks op de vloeren. Gebruik een microvezeldweil om uw vloer schoon te maken. Laat de laminaatvloer aan de lucht drogen.

Kun je mop N Glo op laminaatvloeren gebruiken?

Mop and Glo is een multisurface vloerreiniger die veilig is voor gebruik op de meeste soorten vloerbedekking. Als uw laminaatvloer echter een hoogglanzende coating heeft, kan Mop and Glo het oppervlak na verloop van tijd dof maken door afzettingen.

Kan ik Mop and Glo op laminaatvloeren aanbrengen?

Mop and Glo is een multisurface vloerreiniger die veilig is voor gebruik op de meeste soorten vloerbedekking. Als uw laminaatvloer echter een hoogglanzende coating heeft, kan Mop and Glo na verloop van tijd het oppervlak dof maken door afzettingen.

Vorig artikel

Breekt glas van koud naar heet?

Volgend artikel

Hoe diep moeten verhoogde bedden zijn?

You might be interested in …

Welke huiskleuren zijn in de mode?

Net als velen van u hebben wij het drukker dan ooit met het bedenken van verbeteringen aan ons huis. Wij zijn altijd op zoek en dromen van plannen voor on-trend virtuele exterieur herontwerpen dat zal […]