3 juni 2022

We zullen je een antwoord geven

Expand search form

Hoe heet een kattenmeisje?

wat-je-moet-weten-over-anime-kattenmeisjes

Ah, het kattenmeisje. Een hoofdbestanddeel van ondeugende haremseries. En, afgezien van de tsundere, is er geen karaktertype dat zo dicht in de buurt komt van een symbool voor anime zelf. Kattenmeisjes zijn een veel voorkomend karaktertype, hoewel ze meestal opduiken in luchtige, komische series. Dit is waarschijnlijk omdat ze worden gebruikt in “schattige meisje” rollen, hun kat oren zijn slechts een van de vele kenmerken waardoor ze er schattig en kind-achtig uitzien. Maar het is altijd cool om een kattenmeisje te zien dat niet zo’n stereotype is, dat serieus wordt genomen, competent en intelligent is, zoals Felix/Ferris uit Re: Zero.

Oorsprong en Geschiedenis

Was Bastet het originele kattenmeisje?

Was Bastet het oorspronkelijke kattenmeisje?

Vroege anime en manga werden sterk geïnspireerd door vroege Amerikaanse tekenfilms, beginnend rond de jaren 1930-50. Inspiratiebronnen voor anime en manga waren onder meer Disney’s dierenmensen, ook bekend als grappige dieren, harige, of anthro cartoonfiguren; zoals Mickey Mouse, Donald Duck, en Oswald the Lucky Rabbit. Felix de Kat, Popeye, en Betty Boop waren ook een deel van de vroege inspiratie voor anime.

Japanners hebben altijd een voorliefde gehad voor katten, dus combineer de liefde voor katten met de wens om originele tekenfilmfiguren te maken die lijken op de populairste Amerikaanse, en bam. Japan maakte en populariseerde al vrij vroeg in de anime-geschiedenis katachtige stripfiguren.

Volgens Wikipedia:

“Het uitbeelden van kat-meisjes gaat terug tot minstens 1924 toen Kenji Miyazawa (Japanse auteur van kinderliteratuur in de vroege Shōwa periode van Japan) 水仙月の四日 (De 4e van narcismaand) creëerde waar het eerste “Moderne Dag” Nekomimi Kat meisje verschijnt als 雪婆んご in het verhaal, een mooie, kat-oorige vrouw. [2] De eerste anime getiteld The King’s Tail (Osama no Shippo) met kat-meisjes werd in 1949 gemaakt door Mitsuyo Seo.” – Wikipedia, ‘Katmeisje’

Sindsdien is een kattenmeisje (nekomimi of ‘kattenoren’ genoemd in het Japans) of af en toe een kattenjongen, een belangrijk personage in veel populaire anime. Sommige anime, zoals Tokyo Mew Mew en Loveless, hebben alleen personages met katten- (of andere dieren-) oren. Hello Kitty, ook bekend als Kitty White, kan ook worden gezien als een nekomimi personage, in plaats van een echte kat.

Waarom zijn kattenmeisjes aantrekkelijk?

Sommigen beweren dat het kattenmeisje in de Japanse cultuur vergelijkbaar is met de Playboy bunny in de westerse cultuur. In visuele taal wordt een dier gebruikt dat wordt geassocieerd met aantrekkelijke, vrouwelijke eigenschappen om de erotische aantrekkingskracht van een fictief personage te vergroten. Of echte vrouwen in kostuums.

Maar een poezenmeisje wordt meestal afgebeeld als zorgeloos, naïef en onschuldig. Haar uiterlijk is meestal eerder schattig dan sexy. Ze belichaamt dat unieke Japanse concept van moé: een specifieke reeks schattige kenmerken, zowel qua uiterlijk als persoonlijkheid, die vooral voorkomen bij jonge, vrouwelijke anime-personages. Het toevoegen van de kenmerken die geassocieerd worden met katten: belletjes, halsbanden, speelsheid, oren en staart, schattigheid, enz., verhoogt de moé aantrekkingskracht van een personage. Deze esthetiek is onschuldiger en minder expliciet seksueel dan de Playboy bunny.

Er zijn verschillende soorten personages die als katjongen of katmeisje kunnen fungeren. Je kunt een dere-dere kat hebben, een tsundere kat, enz., maar ze zijn meestal in de rol van ‘magisch vriendinnetje’ of ‘manisch elfen droom meisje’. Met andere woorden, ze zijn meestal leuk, wild, en meisjesachtig. De kattenoren en -staart van een kattenmeisje kunnen vaak haar emoties verraden. Anime is groot op emotionele expressiviteit, en kat oren en staarten zijn een ander instrument dat de kunstenaars kunnen gebruiken om de emoties van een personage te tonen.

Veelvoorkomende katmeisje Anime personages

Uit ‘Acchi Kocchi’

Kattenmensen komen in te veel anime voor om op te noemen. In feite, is het misschien makkelijker om anime op te sommen zonder ten minste één kat-oor personage!

Anime met veel kat-oor personages zijn onder andere Cat Planet Cuties, DiGi Charat, Tokyo Mew Mew, en Loveless.

Lees meer van Reelrundown

Moet ik kijken. “Vijftig Tinten Grijs”

De verborgen melancholie van Sesshōmaru’s moeder

Moet ik kijken. “Cloudy With a Chance of Meatballs”

Anime personages met katten oren kunnen worden geclassificeerd door of ze al dan niet kunnen shape-shiften. Sommige zijn katten die mensen zijn geworden, in plaats van mensen die katten zijn geworden.

Kyo in Fruits Basket, bijvoorbeeld, is vervloekt om in een kat te veranderen als hij geknuffeld wordt door iemand van het andere geslacht.

Iedereen verandert kort in katten (zonder duidelijke reden) in een bepaalde latere serie in Hetalia.

Veel anime-meisjes dragen puntige strikken die lijken op kattenoren. Het is meestal een teken dat het personage afstandelijke of pietluttige kenmerken van een kat zal hebben. Bijvoorbeeld, Asuka in Evangelion draagt altijd haar rode haarklemmen, die op kattenoren of duivelshoorns lijken. Rin Toshaka, een beroemd voorbeeld van een tsundere in Fate/ Stay Night, heeft puntige, kattenoorachtige linten.

Variaties en Sub-Types

Van 'Show By Rock!

Het katmeisje + val. Een ‘val’ is anime-fantaal voor een overtuigende man-naar-vrouw crossdresser. Het idee is dat het een ‘val’ is voor een hetero man om verliefd te worden op zo’n personage, omdat ze biologisch gezien mannelijk zijn. Veel van hen zijn katmeisjes, misschien om hun vrouwelijkheid te benadrukken, zodat het schokkender/humoristischer is als hun biologische aard aan het licht komt.

Het katmeisje + dienstmeisje. Dit type belichaamt de moé van zowel katmeisjes als dienstmeisjes. Gefetisjeerde Franse dienstmeisjes-outfits komen net zo vaak voor in anime als gefetisjeerde kattenoren, dus is het logisch dat ze soms in één personage worden gecombineerd.

Andere dierenoren. Veel voorkomende zijn konijntjes en vossen. Spice en WolfHolo is technisch gezien een wolfgodin, maar in haar menselijke vorm heeft ze oren en een staart die lijken op die van een vos. Vossenmensen komen minder vaak voor in anime, maar komen wel regelmatig voor, omdat de Japanse cultuur ook affiniteit heeft met de vos. Vossengeesten staan hoog aangeschreven in Japan’s animistische religie Shinto. Vossen in anime en manga worden vaak geassocieerd met de traditionele Japanse cultuur. Zij zijn vaak een voorbeeld van traditionele, elegante schoonheid, in tegenstelling tot de schattige aard van de meeste kat mensen in anime.

Verschillen tussen Cat Girls en Furries?

wat-je-moet-weten-over-animatie-kattenmeisjes

Een “furry” personage verwijst naar een dier of dierachtig personage met enkele menselijke kenmerken, meestal omvat dit tweevoetige voortbeweging, menselijke intelligentie, en het vermogen om te spreken. Deze zijn niet uniek voor anime, als antropomorfized pratende dieren zijn gebruikelijk in kinderentertainment, maar furry karakter ook opduiken in shows voor volwassenen, zoals Bojack Horseman.

In tegenstelling tot een harig karakter is een katmeisje, of katjongen, grotendeels menselijk, met weinig dierlijke kenmerken, meestal alleen de oren en de staart. Een kattenmeisje kan volledig menselijk zijn, en kattenoren dragen als kostuum, of een magisch meisje zijn dat verandert in een kattenmeisje.

Een belangrijk verschil is ook de oorsprong. Hoewel er veel cross-over is, zijn furries ontstaan in Amerikaanse tekenfilms, en poezenmeisjes in Japanse anime. Nu, met het internet, en enorme hoeveelheden van culturele uitwisseling tussen Oost en West, is geen van beide fenomeen beperkt tot het land van herkomst. Maar het verschil in oorsprong toont enkele culturele verschillen tussen Japan en Amerika. Catwoman in Westerse strips laat zien dat katachtige attributen in het Westen soms worden gebruikt om vrouwen te seksualiseren, vergelijkbaar met de Playboy bunny outfit. In de Aziatische media worden de katachtige trekken gespeeld voor schattigheid, een onschuldig, jeugdig soort schattigheid, waar de Oost-Aziatische media door geobsedeerd zijn. Je kunt dus meestal verwachten dat de “katachtige personage” trope wordt gebruikt zeer verschillend afhankelijk van de vraag of het ontwerp afkomstig is uit Oost-Aziatische of Westerse media.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen

Wat zijn poezen meisjes?

Een kattenmeisje (猫娘, nekomusume) is een vrouwelijk kemonomimi personage met katachtige trekken, zoals kattenoren (猫耳, nekomimi), een kattenstaart, of andere katachtige kenmerken op een verder menselijk lichaam. Katmeisjes komen voor in verschillende fictiegenres en in het bijzonder in Japanse anime en manga.

Wat betekent het om iemands kattenmeisje te zijn?

catgirlnoun. Een vrouwelijk fictief personage dat de oren, staart of andere katachtige kenmerken heeft op een verder mensachtig lichaam. catgirlnoun. Een vrouwtje dat een kattenkostuum draagt.

Hoe worden Catboys genoemd?

Troop – Genre
Synoniemen: Dieren OrenCatgirls & Catboys
Gerelateerd: Dierlijke transformatie
Zie ook: Moe, Bont
Tropes – Slash Tropes – Tropes by Fandom

Kan ik een kattenmeisje zijn?

In tegenstelling tot een harig personage is een kattenmeisje, of -jongen, vooral mens, met weinig dierlijke kenmerken, meestal alleen de oren en de staart. Een kattenmeisje kan volledig menselijk zijn, en kattenoren dragen als kostuum, of een magisch meisje dat in een kattenmeisje verandert.

Hoe kan ik een kattenmeisje krijgen?

Ga naar CoinMarketCap en zoek naar Catgirl. Tik op de knop met het label “Market” in de buurt van de prijsgrafiek. In deze weergave ziet u een volledige lijst van plaatsen waar u Catgirl kunt kopen, evenals de valuta’s die u kunt gebruiken om het te verkrijgen. Onder “Pairs” zie je de afkorting voor Catgirl, CATGIRL, plus een tweede valuta.

Wat is Catboy dienstmeisje?

Hedendaagse catboys zijn meestal herkenbaar aan hun kattenoor en staart accessoires en ze worden vaak gezien in het dragen van dienstmeisjes kostuums. Het is online gebruikelijk dat fans hun favoriete fictieve personages en beroemdheden nabootsen als catboys, door kattenoren en andere katachtige kenmerken op hen te tekenen of te photoshoppen.

Hoe wordt een herten Neko genoemd?

Kemonomimi – WikiFur, de furry encyclopedie.

Hoe krijg je een poezenmeisje?

Hoe koop je Catgirl Coin? Download een crypto wallet zoals Trust Wallet of Metamask. Koop BNB of BSC met TrustWallet. Ga naar de website Pancake Swap op je pc browser of gebruik de DApps optie beschikbaar, als je een smartphone wallet hebt gedownload.

Hoeveel kost een CATGIRL?

1 CATGIRL = 0. 000000002006 USD.

Is Catboy een kink?

Hoewel ze niet altijd deelnemen aan kink, worden ze vaak afgebeeld als geseksualiseerde en onderdanige personages. Hedendaagse catboys zijn meestal herkenbaar aan hun kattenoor en staartaccessoires en ze worden vaak gezien in dienstmeisjeskostuums.

Hoe kan ik meer op een kat lijken?

Schaduw oranje, zwart en bruin rond je ogen en mond om een contour te geven. Kleur in een V-vorm op je voorhoofd om je ogen diepte te geven. Kleur je bovenlip en neusbrug wit om je neus meer op te laten vallen in je gezicht.

Hoe wordt een vossenmeisje genoemd?

Volgens de volkse etymologie zou de vos, omdat zij elke nacht als vrouw naar haar man terugkeert en ‘s morgens als vos vertrekt, kitsune heten.

Hoe wordt een schaap neko genoemd?

Kemonomimi – WikiFur, de furry encyclopedie.

Hoe kom ik aan een CATGIRL?

Ga naar CoinMarketCap en zoek naar Catgirl. Tik op de knop met het label “Market” in de buurt van de prijsgrafiek. In deze weergave ziet u een volledige lijst van plaatsen waar u Catgirl kunt kopen, evenals de valuta’s die u kunt gebruiken om het te verkrijgen. Onder “Pairs” zie je de afkorting voor Catgirl, CATGIRL, plus een tweede valuta.

Wat is CATGIRL token?

Catgirl Coin is een NFT-centric crypto project dat een real-world use case heeft. Het platform biedt een deflatie token aan met het ticker symbool, CATGIRL.

Vorig artikel

Thrive Vs Fail Wat is het verschil?

Volgend artikel

Sliepen Zeus en Aphrodite met elkaar?

You might be interested in …

Hoeveel kost een Starbucks Tumbler?

Als je iets koopt via een Eater-link, kan Vox Media een commissie verdienen. Zie ons ethisch beleid. Deel dit verhaal Deel dit op Facebook Deel dit op Twitter Delen Alle deelopties voor: Een kijkje in […]

Kun je over Hardibacker heen bepleisteren?

Cement spaanplaten of pleisterplaten worden normaal gesproken aangebracht op houtskeletbouw en vervolgens wordt het pleisterwerk normaal gesproken over de plaat uitgevoerd. Een lichtgewicht pleistersysteem is het meest geschikt, simpelweg omdat het beter hecht aan de […]

Hoe lang gaat vloeibaar rubber mee?

Hoe lang gaat vloeibaar rubber mee? Hoe lang gaat vloeibaar rubber mee? Vloeibaar rubber gaat jaren mee zonder te scheuren, af te bladderen of zijn sterkte of afdichtende eigenschappen te verliezen. Liquid Rubber wordt in […]